Voetbal 2020: PSV-ADO Den Haag, live op tv en livestream

Voetbal 2020: PSV-ADO Den Haag, live op tv en livestream Op zondag 1 november 2020 speelt PSV een competitiewedstrijd in de eredivisie. De tegenstander is ADO Den Haag. Het duel vindt plaats in het Philips Stadion te Eindhoven. De wedstrijd PSV-ADO Den Haag wordt live op tv uitgezonden. Het duel tussen PSV en ADO Den Haag is op die zondag ook op het internet te bekijken via een livestream.

PSV

In 1910 werd het Philips Elftal opgericht. Dit was een voetbalploeg van werknemers van het Eindhovense elektronicaconcern Philips. Daarnaast werd er in de zomer van 1913 bij dat elektronicaconcern een algemene sportvereniging opgericht, die de mogelijkheid bood aan werknemers van Philips om aan diverse sporten te doen. Die vereniging kreeg als naam PSV (Philips Sport Vereniging). In het najaar van 1913 besloot het Philips Elftal om een onderdeel te worden van de algemene sportvereniging PSV.

Hoewel er in de beginjaren alleen werknemers van Philips lid mochten worden van PSV, boekte het voetbalteam in die periode toch behoorlijk wat sportieve successen. PSV bereikte in 1921 de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal (de toenmalige 'eerste klasse'). Daaruit degradeerde men in 1925, maar in 1926 keerden ze weer terug in de hoogste divisie. In 1928 besloot men om een einde te maken aan de regel dat alleen medewerkers van Philips bij de club mochten spelen. PSV won in 1929 voor het eerst de Nederlandse titel. Sindsdien is PSV altijd één van de meest vooraanstaande voetbalclubs in Nederland gebleven.

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van PSV eruit? Internationale hoogtepunten waren de eindzeges in de Europacup I (in 1988) en de UEFA Cup (in 1978). 24 keer won PSV het Nederlands landskampioenschap. 9 keer won PSV de KNVB Beker.

ADO Den Haag

De voetbalclub ADO Den Haag werd opgericht op 1 februari 1905. De letters ADO zijn een afkorting van de leus: 'Alles Door Oefening'. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van ADO Den Haag eruit? Twee keer won ADO het Nederlandse landskampioenschap: in 1942 en 1943. De club uit de hofstad won ook twee maal de KNVB Beker (in 1968 en 1975). Drie keer werd ADO De Haag kampioen in de eerste divisie (in 1956, 1986 en 2003).

In de begintijd waren groen, rood en wit de officiële clubkleuren van de sportclub ADO. Na verschillende wisselingen van clubkleuren, besloot ADO Den Haag uiteindelijk om groen en geel als officiële kleuren van de thuistenues te kiezen. Dit zijn kleuren die ook worden gebruikt in het logo van Den Haag. In dat logo van de hofstad staat een ooievaar centraal. Die vogel is ook het symbool van de stad Den Haag. De mascotte van de voetbalclub ADO Den Haag is daarom ook een ooievaar. De mascotte van ADO Den Haag draagt de naam 'Storky'. Die naam is afgeleid van 'stork'; dat is Engels voor ooievaar.

Wedstrijdinfo PSV-ADO DenHaag: Hoe laat? Opstelling?

Hoe laat begint PSV-ADO Den Haag?

De aftrap van PSV-ADO Den Haag is op zondag 1 november om 16u45.

Opstelling PSV? Opstelling ADO Den Haag?

Hoe ziet de opstelling van PSV eruit bij dit duel op 1 november 2020? En hoe ziet de opstelling van ADO Den Haag eruit? Zodra de opstellingen bekend zijn worden die hier op de middag van 1 november geplaatst.

Live op tv: PSV-ADO Den Haag op 1 november 2020

PSV-ADO Den Haag live op FOX Sports

De wedstrijd van PSV tegen ADO Den Haag wordt op zondag 1 novmeber 2020 live op tv uitgezonden door FOX Sports. Hoe laat begint de live-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? De live tv-uitzending van de wedstrijd PSV-ADO Den Haag vindt plaats op de zender FOX Sports 1. De wedstrijd is live te zien vanaf 16u45.

Vitesse-PSV op FOX Sports gratis live op tv en stream

De zender FOX Sports 1 met ingang van 23 juli 2019 'gratis' live te ontvangen door abonnees van interactieve tv bij KPN. Sindsdien zit deze 'gratis' zender bij KPN op kanaal 14 in hun digitale zenderpakket. Dat is mooi nieuws voor voetbalfans die klant bij KPN zijn, aangezien men hierdoor veel wedstrijden 'gratis' live kan bekijken. Sinds de zomer van 2020 is deze zender ook gratis te bekijken door klanten van Ziggo. Het duel van ADO Den Haag tegen de Eindhovense topclub wordt live op die 'gratis zender' uitgezonden.

Livestream PSV-ADO Den Haag 2020

Livestream PSV-ADO Den Haag via FOX Sports

Het is ook mogelijk om PSV-ADO Den Haag is online via een livestream van FOX Sports te bekijken. Met zo'n livestream kan men PSV-ADO Den Haag bijvoorbeeld op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer bekijken. De officiële livestream voor Nederland van dit duel bevindt zich op de FOX Sports Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om bij hun deze livestream van PSV-Den Haag te kunnen bekijken. De livestream begint tegelijk met hun live tv-uitzending. Dat houdt in dat de livestream om circa 16u45 begint.

Livestream PSV-ADO Den Haag via de Go App

PSV-ADO Den Haag is ook via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Zo'n livestream is in de hele Europese Unie te bekijken. Het is niet nodig om een abonnement op FOX Sports te hebben om deze livestream te bekijken, het is wel nodig om een abonnement op digitale tv bij Ziggo te hebben. Via de Go App kan elke abonnee van digitale tv bij Ziggo namelijk online dezelfde zenders (per livestream) bekijken als thuis op het toestel.

Livestream PSV-ADO Den Haag bij Play Sports (hele EU)? Neen

Is het duel PSV-ADO Den Haag ook via een livestream te zien bij Play Sports? Neen, dit duel wordt niet per livestream door hen uitgezonden. Veel andere wedstrijden van de EIndhovense topclub zijn wel bij hen per livestream te zien. Ook veel duels van Ajax zij bij hen per livestream te zien. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Het is van oorsprong een Vlaamse sportomroep op tv die haar uitzendingen ook op het internet middels een livestream aanbiedt. Zij zenden behalve voetbal onder meer ook veel veldrijden, formule 1, hockey en motorcross live uit op tv en per livestream. Bij diverse veldritten heeft Play Sports zelfs exclusief de enige officiële livestream en live-uitzending ter wereld. (Tot de wedstrijden die zij exclusief de livestream aanbieden behoren onder meer de GP Pelt, de Kasteelcross en de GP Gullegem.) Elke livestream van hen is onder meer beschikbaar op de Play Sports Go App. Hiermee kan men in de hele EU per livestream naar hun sportuitzendingen kijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient op die app een betaald abonnement te hebben om daarop deze Nederlandse competitiewedstrijd te kunnen bekijken. Het is echter niet per se nodig om een vast abonnement bij die sportomroep te hebben om toch een livestream bij hen te kunnen bekijken. Men kan ook een dagpas of een weekendpas kopen, om daarmee per livestream naar deze sportomroep te kijken. Via zo'n pas kan men dus ook elke andere livestream bekijken, die Play Sports op die dag of dat weekend uitzendt. Deze Vlaamse sportomroep zendt per competitiewedstrijd van de eredivisie meestal één of twee wedstrijden live online via een livestream uit. Meestal zenden zij sowieso de wedstrijd van Ajax per livestream uit. Dikwijls (doch niet altijd) zenden ze daarnaast ook het duel van de Eindhovense topclub per livestream uit. Soms zenden zij ook wedstrijden van Feyenoord of AZ via hun livestream uit.

Livestream PSV-ADO Den Haag via iTV-app

Is het duel tussen PSV en ADO Den Haag voor abonnees van digitale tv bij KPN, die ook een aanvullend abonnement op FOX Sports hebben, live online via een livestream te bekijken op de iTV-app? Of via een livestream van Interactieve Tv? Ja, deze wedstrijd is live online per livestream op die diensten van KPN te bekijken als men een abonnement op Interactieve Tv heeft, ook zonder een aanvullend abonnement op FOX Sports. De iTV-app is geschikt om een livestream op een smartphone of tablet te kijken. De website Interactieve Tv is geschikt om tv-uitzendingen via een livestream op een laptop of desktop computer te bekijken. Via die app en die site kan men als klant van KPN per livestream dezelfde zenders live online bekijken als thuis op televisie. Zo'n livestream is in de hel EU te gebruiken.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 5 november 2020 wordt de wedstrijd PAOK Saloniki-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Voetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 8 november 2020 speelt Ajax tegen FC Utrecht. Dit duel vindt plaats in Stadion de Galgenwaard te Utrecht. De w…
Voetbal 2020: België-Engeland, live tv en livestreamVoetbal 2020: België-Engeland, live tv en livestreamOp zondag 15 november 2020 speelt het Belgische nationale voetbalteam een interland tegen Engeland. De wedstrijd vindt p…

Feyenoord-CSKA Moskou, live op tv en livestream (2020)Feyenoord-CSKA Moskou, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 5 november 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-CSKA Moskou gespeeld. Dit is een duel in de UEFA Europa League…
Voetbal 2020: Polen-Nederland, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Polen-Nederland, live op tv en livestreamHet Nederlands elftal speelt op woensdag 18 november 2020 een interland tegen Polen. Dit is een wedstrijd in de groepsfa…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_PSV_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grolsch_Veste
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: PSV-ADO Den Haag, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!