Voetbal 2020: PSV-Vitesse, live op tv en livestream

Voetbal 2020: PSV-Vitesse, live op tv en livestream Op zaterdag 15 augustus 2020 speelt PSV een oefenwedstrijd. De tegenstander is Vitesse. Het oefenduel vindt plaats in het Philips Stadion te Eindhoven. Deze wedstrijd PSV-Vitesse wordt live op tv uitgezonden. Het oefenduel tussen PSV en Vitesse is op die zaterdagavond ook op het internet te bekijken via een livestream.

PSV

In 1910 werd het Philips Elftal opgericht. Dit was een voetbalploeg van werknemers van het Eindhovense elektronicaconcern Philips. Daarnaast werd er in de zomer van 1913 bij dat elektronicaconcern een algemene sportvereniging opgericht, die de mogelijkheid bood aan werknemers van Philips om aan diverse sporten te doen. Die vereniging kreeg als naam PSV (Philips Sport Vereniging). In het najaar van 1913 besloot het Philips Elftal om een onderdeel te worden van de algemene sportvereniging PSV.

Hoewel er in de beginjaren alleen werknemers van Philips lid mochten worden van PSV, boekte het voetbalteam in die periode toch behoorlijk wat sportieve successen. PSV bereikte in 1921 de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal (de toenmalige 'eerste klasse'). Daaruit degradeerde men in 1925, maar in 1926 keerden ze weer terug in de hoogste divisie. In 1928 besloot men om een einde te maken aan de regel dat alleen medewerkers van Philips bij de club mochten spelen. PSV won in 1929 voor het eerst de Nederlandse titel. Sindsdien is PSV altijd één van de meest vooraanstaande voetbalclubs in Nederland gebleven.

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van PSV eruit? Internationale hoogtepunten waren de eindzeges in de Europacup I (in 1988) en de UEFA Cup (in 1978). 24 keer won PSV het Nederlands landskampioenschap. 9 keer won PSV de KNVB Beker.

Vitesse

Deze Arnhemse club werd opgericht in het voorjaar van 1892. Het was van oorsprong een cricketclub. Cricket was in die tijd vooral een zomersport. Net als veel andere Nederlandse cricketclubs uit die periode, gingen leden van de Arnhemse cricketclub Vitesse in de herfst en winter voetballen. Binnen de club kwam op den duur meer de focus op voetbal te liggen en minder op cricket.

Vitesse groeide rond 1900 uit tot één van de beste voetbalverenigingen in het oosten van Nederland. Dat zou deze Arnhemse club decennialang blijven. Diverse keren was de club in die tijd een belangrijke kandidaat om het landskampioenschap te behalen, maar uiteindelijk zou Vitesse de titel nooit winnen. Met name in 1914 was de Arnhemse club heel dicht bij de landstitel. Na 1920 werd de Arnhemse club wat minder succesvol. Nadat midden jaren vijftig het profvoetbal in Nederland werd ingevoerd, speelde Vitesse daarin jarenlang geen hoofdrol. Daar kwam pas verandering in tijdens de jaren tachtig.

In 1989 werd Vitesse onder leiding van trainer Bert Jacobs (en met financiële steun van voorzitter Karel Aalbers) kampioen van de eerste divisie. Vitesse promoveerde daarom naar de eredivisie. In het seizoen 1989-1990 presteerde Vitesse extreem goed voor een club die net gepromoveerd was. De Arnhemse club eindigde als vierde in de eindstand van de eredivisie. Ook haalde Vitesse in 1990 de finale van de KNVB Beker. Sindsdien is Vitesse een vaste waarde gebleven in de subtop van de Nederlandse eredivisie. Een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis van het Arnhemse Vitesse was de eindwinst in de KNVB Beker in 2017.

Wedstrijdinfo PSV-Vitesse: aftrap, opstelling en scheidsrechter

Hoe laat?

De aftrap van PSV-Vitesse is op zaterdag 15 augustus 2020 om 18u45. Zodra bekend is wie de scheidsrechter is bij dit duel, dan wordt dat hier gemeld.

Opstelling PSV? Opstelling Vitesse?

Met welke opstelling speelt PSV? Hoe ziet de opstelling van Vitesse eruit? Voorafgaand aan deze eredivisiewedstrijd worden in de loop van de avond van 15 augustus hier de opstellingen geplaatst.

Live op tv: PSV-Vitesse op 15 augustus 2020

PSV-Vitesse live op FOX Sports

De wedstrijd van PSV tegen Vitesse wordt op 15 augustus 2020 live op tv uitgezonden door FOX Sports. Hoe laat begint de live-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? Het is nog niet zeker op welke zender deze live tv-uitzending van de wedstrijd PSV-Vitesse plaatsvindt.

PSV-Vitesse op FOX Sports bij KPN gratis op tv?

De zender FOX Sports 1 met ingang van 23 juli 2019 'gratis' live te ontvangen door abonnees van interactieve tv bij KPN. Sindsdien zit deze 'gratis' zender bij KPN op kanaal 14 in hun digitale zenderpakket. Dat is mooi nieuws voor voetbalfans die klant bij KPN zijn, aangezien men hierdoor veel wedstrijden 'gratis' live kan bekijken. Het is nog niet zeker of het duel PSV-Vitesse op die 'gratis zender' wordt uitgezonden.

Livestream PSV-Vitesse op 15 augustus 2020

Livestream PSV-Vitesse via FOX Sports

Het is ook mogelijk om PSV-Vitesse is online via een livestream van FOX Sports te bekijken. Met zo'n livestream kan men PSV-Vitesse bijvoorbeeld op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer bekijken. De officiële livestream voor Nederland van dit duel bevindt zich op de FOX Sports Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om bij hun deze livestream van PSV-Vitesse te kunnen bekijken. De livestream begint tegelijk met hun live tv-uitzending.

Livestream PSV-Vitesse bij Play Sports (hele EU)? Neen

Is het duel PSV-Vitesse ook via een livestream te zien bij Play Sports? Neen, dit duel wordt niet per livestream door hen uitgezonden. Veel andere wedstrijden van PSV zijn wel bij hen per livestream te zien. Ook veel duels van Ajax zij bij hen per livestream te zien. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Het is van oorsprong een Vlaamse sportomroep op tv die haar uitzendingen ook op het internet via een livestream aanbiedt. Zij zenden behalve voetbal onder meer ook veel veldrijden, formule 1, hockey en motorcross live uit op tv en per livestream. Bij diverse veldritten heeft Play Sports zelfs exclusief de enige officiële livestream ter wereld. (Tot de wedstrijden die zij exclusief de livestream aanbieden behoren onder meer de GP Pelt, de Kasteelcross en de GP Gullegem.) Elke livestream van hen is onder meer beschikbaar op de Play Sports Go App. Hiermee kan men in de hele EU per livestream naar hun sportuitzendingen kijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient op die app een betaald abonnement te hebben om daarop deze Nederlandse competitiewedstrijd te kunnen bekijken. Het is echter niet per se nodig om een vast abonnement bij Play Sports te hebben om toch een livestream bij hen te kunnen bekijken. Men kan ook een dagpas of een weekendpas kopen, om daarmee per livestream naar Play Sports te kijken. Via zo'n pas kan men dus ook elke andere livestream bekijken, die Play Sports op die dag of dat weekend uitzendt. Play Sports zendt per competitiewedstrijd van de eredivisie meestal één of twee wedstrijden via een livestream uit. Meestal zenden zij sowieso de wedstrijd van Ajax per livestream uit. Dikwijls (doch niet altijd) zenden ze daarnaast ook het duel van PSV per livestream uit. Soms zenden zij ook wedstrijden van Feyenoord of AZ via hun livestream uit.

Livestream PSV-Vitesse via iTV-app

Is het duel tussen PSV en Vitesse voor abonnees van digitale tv bij KPN, die ook een aanvullend abonnement op FOX Sports hebben, via een livestream te bekijken op de iTV-app? Of via een livestream van Interactieve Tv? Ja, deze wedstrijd is per livestream op die diensten van KPN te bekijken als men een abonnement op Interactieve Tv heeft en een aanvullend abonnement op FOX Sports. De iTV-app is geschikt om een livestream op een smartphone of tablet te kijken. De website Interactieve Tv is geschikt om tv-uitzendingen via een livestream op een laptop of desktop computer te bekijken. Via die app en die site kan men als klant van KPN per livestream dezelfde zenders bekijken als thuis op televisie.

Livestream PSV-Vitesse via de Ziggo Go App?

Kan men op de middag van 15 augustus 2020 ook per livestream via de Go App van VodafoneZiggo naar PSV-Vitesse kijken? Men kan deze wedstrijd alleen per livestream op die app bekijken indien men een zowel abonnement op FOX Sports heeft, als ook een abonnement op digitale tv bij Ziggo. De reguliere Ziggo-abonnee, die geen aanvullend abonnement heeft op FOX Sports, kan deze livestream niet via die app bekijken. Via de Go App kan elke abonnee van digitale tv bij Ziggo namlijk online dezelfde zenders (per livestream) bekijken als thuis op het toestel.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
RB Leipzig-Atletico Madrid, live tv en livestream (2020)RB Leipzig-Atletico Madrid, live tv en livestream (2020)Op donderdag 13 augustus 2020 speelt Atletico Madrid tegen RB Leipzig. Dit is een wedstrijd in de kwartfinales van de UE…
Voetbal 2019: Vitesse-De Graafschap, live tv en livestreamVoetbal 2019: Vitesse-De Graafschap, live tv en livestreamOp dinsdag 29 oktober 2019 speelt De Graafschap tegen Vitesse. Deze wedstrijd vindt plaats in stadion 'Het Gelredome' in…
Manchester City-Olympique Lyon, live tv en livestream (2020)Manchester City-Olympique Lyon, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 15 augustus 2020 speelt Manchester City FC tegen Olympique Lyonnais. Dit is een voetbalwedstrijd in de kwart…
Internazionale-Bayer Leverkusen, live tv & livestream (2020)Internazionale-Bayer Leverkusen, live tv & livestream (2020)Op maandag 10 augustus 2020 wordt de wedstrijd Inter Milaan-Bayer Leverkusen gespeeld. Het is een wedstrijd in de kwartf…

Voetbal 2020: Feyenoord-FC Twente, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-FC Twente, live op tv en livestreamOp zondag 16 augustus 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-FC Twente gespeeld. Dit is een oefenwedstrijd voor deze eredivis…
Voetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamHet Nederlands elftal speelt op vrijdag 4 september 2020 een interland tegen Polen. Dit is een wedstrijd in de groepsfas…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_PSV_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grolsch_Veste
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: PSV-Vitesse, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 02-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!