InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2020: Vitesse-PSV, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Vitesse-PSV, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Vitesse-PSV, live op tv en livestream Op zondag 23 februari 2020 wordt de competitiewedstrijd Vitesse-PSV gespeeld. Het duel wordt gespeeld in het Stadion Gelredome te Arnhem. Men kan deze wedstrijd tussen de clubs uit Arnhem en Eindhoven live op tv bekijken. Ook kan men Vitesse-PSV online bekijken via een livestream. Hoe hebben deze twee clubs in de loop der jaren gepresteerd? Op welke tv-zender kan men deze match bekijken? Waar vindt men een livestream van Vitesse-PSV? Hoe laat is de aftrap van deze wedstrijd?

PSV

In 1910 werd het Philips Elftal opgericht. Dit was een voetbalploeg van werknemers van het Eindhovense elektronicaconcern Philips. Daarnaast werd er in de zomer van 1913 bij dat elektronicaconcern een algemene sportvereniging opgericht, die de mogelijkheid bood aan werknemers van Philips om aan diverse sporten te doen. Die vereniging kreeg als naam PSV (Philips Sport Vereniging). In het najaar van 1913 besloot het Philips Elftal om een onderdeel te worden van de algemene sportvereniging PSV.

Hoewel er in de beginjaren alleen werknemers van Philips lid mochten worden van PSV, boekte het voetbalteam in die periode toch behoorlijk wat sportieve successen. PSV bereikte in 1921 de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal (de toenmalige 'eerste klasse'). Daaruit degradeerde men in 1925, maar in 1926 keerden ze weer terug in de hoogste divisie. In 1928 besloot men om een einde te maken aan de regel dat alleen medewerkers van Philips bij de club mochten spelen. PSV won in 1929 voor het eerst de Nederlandse titel. Sindsdien is PSV altijd één van de meest vooraanstaande voetbalclubs in Nederland gebleven.

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van PSV eruit? Internationale hoogtepunten waren de eindzeges in de Europacup I (in 1988) en de UEFA Cup (in 1978). 24 keer won PSV het Nederlands landskampioenschap. 9 keer won PSV de KNVB Beker.

Vitesse

In mei 1892 werd de Arnhemse sportclub Vitesse opgericht. Oorspronkelijk was het een cricketclub. Cricket werd toen vooral beschouwd als een zomersport. Net als diverse andere cricketclubs uit die periode, gingen leden van de club in de herfst en winter voetballen. Op den duur kwam er binnen deze Arnhemse sportclub meer en meer de focus op het voetbal te liggen en veel minder op cricket.

Topclub in het oosten

Vitesse groeide al snel uit tot één van de beste voetbalclubs uit het oosten van Nederland. Dat zou Vitesse vervolgens decennialang blijven. Enkele malen was Vitesse zelfs een zeer belangrijke kandidaat om het Nederlandse landskampioenschap te behalen, doch uiteindelijk zouden de Arnhemmers de titel nooit winnen. Met name in 1914 was Vitesse zeer dicht bij de landstitel. Na 1920 werd Vitesse wat minder succesvol. Nadat midden jaren vijftig het profvoetbal in Nederland werd ingevoerd, speelde de club uit Arnhem daarin lange tijd geen hoofdrol. Daar kwam eind jaren tachtig verandering in.

Na 1989: subtopper

Onder leiding van trainer Bert Jacobs en voorzitter Karel Aalbers werd Vitesse in 1989 kampioen van de eerste divisie. De Arnhemse club promoveerde daarom naar de eredivisie. Vervolgens presteerde Vitesse in het seizoen 1989-1990 extreem goed voor een club die net gepromoveerd was. Vitesse eindigde dat sezioen als vierde in de eindstand van de eredivisie. Ook haalde Vitesse in 1990 de finale van de KNVB Beker. In de daaropvolgende jaren is Vitesse een vaste waarde gebleven in de subtop van de Nederlandse eredivisie. Een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis van Vitesse was het winnen van de KNVB Beker in 2017.

Wedstrijdinfo Vitesse-PSV: aftrap, scheidsrechter, opstelling?

Hoe laat?

De aftrap is op zondag 23 februari 2020 om 14u30. Wie is de scheidsrechter en wie is de VAR? Die info wordt hier t.z.t. gemeld.

Opstelling PSV? Opstelling Vitesse?

Hoe ziet de opstelling van PSV eruit? Met welke opstelling speelt Vitesse? Hier vindt u t.z.t. de opstellingen van deze teams uit Eindhoven en Arnhem voor dit duel op zondag 23 februari 2020.

Live op tv: Vitesse-PSV 23 februari 2020

Vitesse-PSV live op FOX Sports

De wedstrijd van PSV tegen Vitesse wordt op zondag 23 februari 2020 live op tv uitgezonden door FOX Sports. Hoe laat begint de live-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? De live tv-uitzending van de wedstrijd PSV-Vitesse vindt plaats op de zender FOX Sports 2 en begint om 14u15.

Vitesse-PSV op FOX Sports bij KPN gratis op tv? Neen

De zender FOX Sports 1 met ingang van 23 juli 2019 'gratis' live te ontvangen door abonnees van interactieve tv bij KPN. Sindsdien zit deze 'gratis' zender bij KPN op kanaal 14 in hun digitale zenderpakket. Dat is mooi nieuws voor voetbalfans die klant bij KPN zijn, aangezien men hierdoor veel wedstrijden 'gratis' live kan bekijken. Het duel van Vitesse tegen de Eindhovense topclub wordt helaas niet op die 'gratis zender' uitgezonden.

Sport live op 23 februari

Welke andere interessante sportwedstrijden vinden er op 23 februari 2020 plaats? Op die dag vindt de Cyclocross Oostmalle plaats. Dat is de slotwedstrijd van het veldritseizoen. Die kan men live op tv en via een livestream volgen bij Play Sports. In de vroege ochtend van 23 februari kan men bij Kijk via een gratis livestream kijken naar het wereldtitelgevecht in het zwaargewicht boksen tussen Tyson Fury en Deontay Wilder.

Livestream Vitesse-PSV 23 februari 2020

Livestream Vitesse-PSV via FOX Sports

Het is ook mogelijk om Vitesse-PSV is online via een livestream van FOX Sports te bekijken. Met zo'n livestream kan men PSV-Vitessebijvoorbeeld op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer bekijken. De officiële livestream voor Nederland van dit duel bevindt zich op de FOX Sports Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om bij hun deze livestream van PSV-Vitesse te kunnen bekijken. De livestream begint tegelijk met hun live tv-uitzending.

Livestream Vitesse-PSV bij Play Sports (hele EU)? Neen

Is het duel Vitesse-PSV ook via een livestream te zien bij Play Sports? Neen, dit duel wordt niet per livestream door hen uitgezonden. Veel andere wedstrijden van PSV zijn wel bij hen per livestream te zien. Ook veel duels van Ajax zij bij hen per livestream te zien. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Het is van oorsprong een Vlaamse sportomroep op tv die haar uitzendingen ook op het internet via een livestream aanbiedt. Zij zenden behalve voetbal onder meer ook veel veldrijden, formule 1, hockey en motorcross live uit op tv en per livestream. Bij diverse veldritten heeft Play Sports zelfs exclusief de enige officiële livestream ter wereld. (Tot de wedstrijden die zij exclusief de livestream aanbieden behoren onder meer de GP Pelt, de Kasteelcross en de GP Gullegem.) Elke livestream van hen is onder meer beschikbaar op de Play Sports Go App. Hiermee kan men in de hele EU per livestream naar hun sportuitzendingen kijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient op die app een betaald abonnement te hebben om daarop deze Nederlandse competitiewedstrijd te kunnen bekijken. Het is echter niet per se nodig om een vast abonnement bij Play Sports te hebben om toch een livestream bij hen te kunnen bekijken. Men kan ook een dagpas of een weekendpas kopen, om daarmee per livestream naar Play Sports te kijken. Via zo'n pas kan men dus ook elke andere livestream bekijken, die Play Sports op die dag of dat weekend uitzendt. Play Sports zendt per competitiewedstrijd van de eredivisie meestal één of twee wedstrijden via een livestream uit. Meestal zenden zij sowieso de wedstrijd van Ajax per livestream uit. Dikwijls (doch niet altijd) zenden ze daarnaast ook het duel van PSV per livestream uit. Soms zenden zij ook wedstrijden van Feyenoord of AZ via hun livestream uit.

Livestream Vitesse-PSV via iTV-app? Alleen met aanvullend abonnement

Is het duel tussen PSV en Vitesse voor abonnees van digitale tv bij KPN via een livestream te bekijken op de iTV-app? Of via een livestream van Interactieve Tv? Ja, deze wedstrijd is per livestream op die diensten van KPN te bekijken als men een abonnement op Interactieve Tv heeft en een aanvullend abonnement op de voetbalzenders van FOX Sports. De iTV-app is geschikt om een livestream op een smartphone of tablet te kijken. De website Interactieve Tv is geschikt om dit duel via een livestream op een laptop of desktop computer te bekijken. Via die app en die site kan men als klant van KPN per livestream dezelfde zenders bekijken als thuis op televisie.

Livestream Vitsse-PSV via de Ziggo Go App?

Kan men op de middag van 23 februari 2020 ook per livestream via de Go App van VodafoneZiggo naar Vitesse-PSV kijken? Men kan deze wedstrijd alleen per livestream op die app bekijken indien men een zowel abonnement op FOX Sports heeft, als ook een abonnement op digitale tv bij Ziggo. De reguliere Ziggo-abonnee, die geen aanvullend abonnement heeft op FOX Sports, kan deze livestream niet via die app bekijken. Via de Go App kan elke abonnee van digitale tv bij Ziggo namlijk online dezelfde zenders (per livestream) bekijken als thuis op het toestel.

Voorgaande competitiewedstrijd van PSV (15 februari tegen ADO Den Haag)

Op 15 februari 2020 speelde de Eindhovense club zijn voorgaande wedstrijd. Het was een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De wedstrijd was live op tv en via een livestream te zien op FOX Sports 2.

Uitslag ADO Den Haag-PSV: 0-3

Goals PSV: Lammers (17/penalty), Thomas (70) en Gakpo (83).

Gele kaarten

  • ADO: Meijers
  • PSV: geen

Opstelling ADO Den Haag (en wissels)

Koopmans, Spence (Van Buren/81), Stubbs, Pinas, De Bock, Summerville (Meijers/46), Malone, Goossens, Bakker, Duffy (Immers/67) en Bogle.

Opstelling PSV (en wissels)

Unnerstall, Dumfries, Schwaab, Viergever, Rodriguez, Rosario, Thomas (Doan/81), Hendrix (Gutierrez/85), Ihattaren, Lammers (Mitroglou/81) en Gakpo.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: Vitesse-De Graafschap, live tv en livestreamVoetbal 2019: Vitesse-De Graafschap, live tv en livestreamOp dinsdag 29 oktober 2019 speelt De Graafschap tegen Vitesse. Deze wedstrijd vindt plaats in stadion 'Het Gelredome' in…
EK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 18 juni 2020 speelt Oranje op het EK voetbal 2020 tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsro…
EK voetbal 2020: Nederland op 22 juni, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland op 22 juni, live tv en livestreamNederland speelt op 22 juni 2020 haar derde poulewedstrijd op het EK voetbal 2020. Het is echter nog niet bekend wie de…
Voetbal 2020: Ajax-RKC Waalwijk, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-RKC Waalwijk, live op tv en livestreamOp zondag 16 februari 2020 spelen AFC Ajax en RKC Waalwijk tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewed…
Voetbal 2020: Heracles-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Heracles-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 23 februari 2020 voetbalt Ajax tegen Heracles Almelo. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivi…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_PSV_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grolsch_Veste
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Vitesse-PSV, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 16-02-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!