InfoNu.nl > Sport > Voetbal > FC Groningen-Feyenoord, live op tv en livestream (2019)

FC Groningen-Feyenoord, live op tv en livestream (2019)

FC Groningen-Feyenoord, live op tv en livestream (2019) Op zondag 24 november 2019 wordt de wedstrijd FC Groningen-Feyenoord gespeeld. Dit duel vindt plaats in stadion de Euroborg te Groningen De wedstrijd FC Groningen Feyenoord is live op tv en online via een livestream te volgen. Hoe laat is de aftrap van het duel FC Groningen-Feyenoord? Op welke tv-zender kan men live kijken naar deze wedstrijd tussen de clubs uit Groningen en Rotterdam? Waar vindt men een livestream van Groningen-Feyenoord? Hoe zien de erelijsten van deze twee clubs eruit?

Feyenoord

In de zomer van 1908 werd er in Rotterdam een voetbalclub opgericht onder de naam Wilhelmina. Een jaar later veranderde men de naam van deze club in HFC. Vervolgens veranderde men nogmaals van naam en ging de club RVV Celeritas heten. In 1912 besloot men pas om hun voetbalvereniging de naam Feijenoord te geven. In 1970 vond er nog één kleine wijziging plaats in de clubnaam: met het oog op de internationale uitstraling van de club veranderde men de officiële schrijfwijze van de clubnaam van Feijenoord in Feyenoord.

Erelijst van Feyenoord

In 1924 won Feyenoord voor het eerst het Nederlands landskampioenschap. De club groeide op den duur uit tot één van de vaste topclubs van Nederland, naast Ajax en PSV. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van Feyenoord eruit? 15 keer won de club het landskampioenschap, 13 keer won Feyenoord de KNVB Beker en 4 keer won men de Johan Cruijff Schaal. Ook boekte Feyenoord grote internationale successen: in 1970 won het als eerste Nederlandse club de Europa Cup I. Ook won Feyenoord twee keer de UEFA Cup en één keer de Wereldbeker.

FC Groningen

In de zomer van 1971 ontstond FC Groningen. Deze voetbalclub kwam voort uit GVAV (Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging), een vereniging die reeds sinds 1915 bestond. Het beste seizoen van FC Groningen in de eredivisie was 1990-1991. Groningen werd in dat seizoen derde in de eindstand. Het ultieme sportieve hoogtepunt uit de historie van FC Groningen is het winnen van de KNVB Beker in 2015. De club versloeg dat jaar in de finale PEC Zwolle.

Wedstrijdinformatie: Hoet laat is de aftrap? Opstelling Feyenoord? Opstelling FC Groningen

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel? Die is op zondag 24 november 2019 om 12u15.

Opstelling Feyenoord? Opstelling FC Groningen?

Hoe ziet de opstelling van Feyenoord eruit voor de eredivisiewedstrijd op 24 november 2019? En met welke opstelling speelt FC Groningen? Hier vindt u t.z.t. de opstellingen van beide clubs.

FC Groningen-Feyenoord live op tv (24 november 2019)

Welke zender?

Op welke zender vindt de live tv-uitzending van FC Groningen-Feyenoord plaats? De uitzending vindt waarschijnlijk plaats op FOX Sports 2. Abonnees van FOX Sports kunnen dit duel live op tv bekijken. Daarnaast kunnen ook abonnees van interactieve tv bij KPN dit duel 'gratis' bekijken. Wie geen abonnement bij FOX Sports of KPN heeft, kan bij zijn of haar tv-provider een dagpas kopen waarmee men deze wedstrijd live op tv kan bekijken.

Hoe laat?

De voorbeschouwing begint op FOX Sports 2 om circa 12u00. De aftrap is live te zien om 12u15.

Feyenoord-RKC gratis live bij FOX Sports voor KPN-abonnees? Neen

Sinds 23 juli 2019 is één zender van FOX Sports 'gratis' te ontvangen in het standaard tv-pakket van iedereen die bij KPN interactieve tv heeft. Die 'gratis zender' is FOX Sports 1. Deze gratis zender bevindt zich bij abonnees van KPN op digitaal kanaal 14. Dat is dus niet de zender waarop dit duel van Feyenoord tegen FC Groningen live wordt uitgezonden.

FC Groningen-Feyenoord live bij Telenet Play Sports? Neen

Wordt dit duel van de club uit Rotterdam-Zuid tegen FC Groningen in België live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports? Neen, die sportomroep zendt dit duel niet live uit.

Livestream Groningen-Feyenoord op 24 november 2019

Livestream FC Groningen-Feyenoord bij FOX Sports

Er wordt een livestream van FC Groningen-Feyenoord beschikbaar gesteld door FOX Sports. Met deze livestream kan men de wedstrijd tussen deze clubs live bekijken op een computer of smartphone. Hun officiële livestream bevindt zich op de middag van zondag 24 november 2019 op de FOX Sports Go App in kanaal 2. Hoe laat begint de livestream? De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Is dit een gratis livestream van FC Groningen-Feyenoord? Men dient een abonnement op deze dienst te hebben om de stream op deze app te kunnen gebruiken, dus neen dit is niet een gratis livestream. Is het ook mogelijk om bij FOX Sports deze livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Of kan men een dagpas kopen bij FOX Sports om deze livestream van het duel van deze Rotterdamse club tegen Groningen te bekijken? Neen, het is anno 2019 niet meer mogelijk om via PPV een livestream van FOX Sports te verkrijgen. Ook is het niet meer mogelijk om een dagpas voor de livestream van FOX Sports te kopen. Het is daarentegen nog wel mogelijk om zo'n dagpas voor digitale tv te verkrijgen, om zo op 24 november naar Feyenoord-FC Groningen te kunnen kijken.

Livestream Play Sports? Neen

Wordt de wedstrijd van het Rotterdamse team tegen de club uit Groningen door Play Sports ook per livestream uitgezonden? Neen, zij zenden dit duel niet via een livestream uit. Telenet Play Sports zendt meestal van elke ronde van de eredivisie wee wedstrijden per livestream uit. Op 27 oktober zonden zij via de livestream bijvoorbeeld Ajax-Feyenoord uit. Men kan zo'n livestream vinden op hun Play Sports Go App. Elke livestream van hen kan men in de hele Europese Unie bekijken. Men dient dan wel een abonnement op deze Vlaamse sportomroep te hebben. Wie niet een vast abonnement wil hebben op die dienst, kan een dagpas kopen (een abonnement voor één etmaal, waarmee men dus 24 uur elke livestream van hen kan bekijken). Ook is het mogelijk om een weekendpas bij hen te kopen (waarmee men dus een heel weekend elke livestream van hen kan gebruiken). Behalve veel voetbal is er bij hen ook veel veldrijden, Formule 1, MXGP, UFC, rugby en hockey per livestream te zien.

Livestream via Go App?

Is het wel mogelijk om deze voetbalwedstrijd tussen de club uit Rotterdam zuid en FC Groningen op 24 november 2019 te bekijken via een livestream de Ziggo Go App? In theorie is het wel mogelijk om de wedstrijd Feyenoord-FC Groningen via een livestream op die app te bekijken. Daarvoor geldt echter dat men zowel een abonnement op digitale tv van Ziggo moet hebben, als ook een abonnement op FOX Sports. Alleen bij een combinatie van die twee abonnementen is het in theorie mogelijk om deze wedstrijd per livestream op de Ziggo Go App te bekijken. In de praktijk is het voor abonnees van FOX Sports echter praktischer om deze wedstrijd per livestream op de FOX Sports Go App te bekijken.

Livestream FC Groningen-Feyenoord bij iTV-app of Interactieve Tv?

Is het mogelijk om bij de KPN op zondag 24 november op de iTV-app via een livestream naar het duel FC Groningen-Feyenoord te kijken? Men kan deze wedstrijd per livestream bekijken als men zowel een abonnement heeft op Interactieve Tv bij KPN. De livestream bevindt zich dan op het 'gratis' kanaal 14. (Dit is voor die klanten van interactieve tv een stream waarvoor ze niets hoeven bij te betalen, in de praktijk is dit voor hen dus een 'gratis livestream' van dit eredivisieduel.) Op de iTV-app kan men als klant van KPN namelijk in de hele EU per livestream dezelfde zenders bekijken als thuis op tv.

Deze app is gemaakt om per livestream op een smartphone of tablet naar de tv-zenders uit het pakket van KPN te kijken. Wanneer men het duel Groningen-Feyenoord op een desktop computer (of laptop of notebook) per livestream wil bekijken, dan is het technisch gezien handiger om dat te doen via de KPN-site van Interactieve Tv.

Voorgaande eredivisiewedstrijd Feyenoord (tegen RKC Waalwijk)

Op zondag 10 november speelde de club uit Rotterdam zijn vorige competitiewedstrijd. Het was een thuiswedstrijd tegen RKC. Feyenoord won met 3-2. De scheidsrechter was Makkelie. Het duel was live op tv en via de livestream te zien bij FOX Sports.

Uitslag Feyenoord-RKC Waalwijk: 3-2

  • Goals Feyenoord: Jörgensen (25), Larsson (40) en Senesi (85).
  • Goals RKC: Maatsen (14) en Sow (19)

Kaarten

  • Gele kaarten Feyenoord: V. d. Heijden, Fer en Kökcü
  • Gele kaarten RKC Waalwijk: H.Mulder, Delcroix en Rienstra
  • Rode kaart RKC: Spierings (87/2 x geel)

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Vermeer, Geertruida, Senesi (Ayoub/95), V.d. Heijden (Tapia/46), Haps, Toornstra, Fer, Kökcü, Berghuis, Jörgensen en Sinisterra (Larsson/26).

Opstelling RKC Waalwijk (en wissels)

Vaessen, Gaari, H. Mulder (Van Weert/81), Delcroix, Bakari, Rienstra, Spierings, Leemans, Maatsen (Tahiri/65), Vente (Vermeulen/73) en Sow.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Eredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataEredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataHet 64ste seizoen van de eredivisie start op vrijdag 2 augustus 2019 en eindigt op zondag 10 mei 2020. In 32 weken tijd…
Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Ondanks de derde plaats in de competitie van het seizoen 2018-19 lijkt de schwung eruit bij Feyenoord. In 2018 werd de b…
Voetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 27 oktober 2019 wordt de wedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats…
Voetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamOp zondag 10 november 2019 spelen AFC Ajax en FC Utrecht tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedst…
Speelschema Feyenoord seizoen 2018-19Speelschema Feyenoord seizoen 2018-19Na een klein lichtpuntje aan het einde van het seizoen 2017-2018, het winnen van de KNVB beker, mag Feyenoord aantreden…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sparta_Rotterdam

Reageer op het artikel "FC Groningen-Feyenoord, live op tv en livestream (2019)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 10-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!