InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestream Op zondag 4 augustus 2019 wordt de wedstrijd Feyenoord-Sparta gespeeld. Deze derby tussen twee clubs uit Rotterdam vindt plaats in Stadion Feijenoord (De Kuip). Het is voor Feyenoord en Sparta hun eerste competitiewedstrijd in de eredivisie in het seizoen 2019-2020. De derby Feyenoord-Sparta is live op tv en online via een livestream te volgen. Hoe laat is de aftrap van deze Rotterdamse derby? Op welke tv-zender kan men live naar deze wedstrijd kijken? Waar vindt men een livestream van Feyenoord-Sparta? Hoe zien de erelijsten van deze twee Rotterdamse clubs eruit?

Feyenoord

In de zomer van 1908 werd er in Rotterdam een voetbalclub opgericht onder de naam Wilhelmina. Een jaar later veranderde men de naam van deze club in HFC. Vervolgens veranderde men nogmaals van naam en ging de club RVV Celeritas heten. In 1912 besloot men pas om hun voetbalvereniging de naam Feijenoord te geven. In 1970 vond er nog één kleine wijziging plaats in de clubnaam: met het oog op de internationale uitstraling van de club veranderde men de officiële schrijfwijze van de clubnaam van Feijenoord in Feyenoord.

Erelijst van Feyenoord

In 1924 won Feyenoord voor het eerst het Nederlands landskampioenschap. De club groeide op den duur uit tot één van de vaste topclubs van Nederland, naast Ajax en PSV. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van Feyenoord eruit? 15 keer won de club het landskampioenschap, 13 keer won Feyenoord de KNVB Beker en 4 keer won men de Johan Cruijff Schaal. Ook boekte Feyenoord grote internationale successen: in 1970 won het als eerste Nederlandse club de Europa Cup I. Ook won Feyenoord twee keer de UEFA Cup en één keer de Wereldbeker.

Sparta Rotterdam

De sportclub Sparta werd op 1 april 1888 opgericht. Oorspronkelijk was het een cricketclub. Net als bij veel cricketclubs uit die periode, gingen de leden op den duur ook samen voetballen. Cricket en voetbal waren twee sporten die in deze periode overwaaiden vanuit Engeland naar het Europese vasteland. Veel Nederlandse sportclubs speelden in de zomer vooral cricket en in de herfst- en wintermaanden vooral voetbal. Oorspronkelijk was cricket het populairst van deze twee sporten. Al snel werd voetbal echter populairder. Dat gebeurde ook binnen de Rotterdamse club Sparta, die zich dus steeds meer op het voetbal gingen focussen. Sparta Rotterdam groeide uit tot één van de toonaangevende voetbalclubs van Nederland.

Erelijst Sparta

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van Sparta eruit? Deze Rotterdamse voetbalclub heeft twee grote glorieperiodes beleefd. De eerste was in de eerste decennia van de 20e eeuw. Sparta Rotterdam won toen vijf keer de Nederlandse titel: in 1909, 1911, 1912, 1913 en 1915. Een tweede glorieperiode beleefde Sparta rond 1960. De club won toen drie keer de KNVB Beker (in 1958, 1962 en 1966) en één keer de titel (1959). In totaal is Sparta dus zes keer Nederlands landskampioen geweest en heeft het drie keer de beker gewonnen.

Locatie: Stadion Feijenoord (De Kuip)

De derby tussen de Rotterdamse clubs Feyenoord en Sparta wordt op zondag 4 augustus 2019 gespeeld in Stadion Feijenoord. In de volksmond wordt dit stadion 'De Kuip' genoemd. Het stadion werd geopend op 27 maart 1937. Oorspronkelijk had het een capaciteit van 65.000 toeschouwers. Het stadion van Feyenoord is diverse malen verbouwd en gerenoveerd. De grootste verbouwing vond plaats in 1994. Sindsdien heeft het stadion een capaciteit van 51.117 toeschouwers.

Voorbeschouwing: Feyenoord-Sparta

De derby tussen de club uit Rotterdam Zuid (Feyenoord) en de club uit Rotterdam Noord (Sparta) is altijd een beladen wedstrijd. Daarnaast is het ditmaal een extra interessante wedstrijd omdat het voor beide teams de eerste competitiewedstrijd is in de eredivisie 2019-2020. Hoe gaat het elftal van Feyenoord voetballen onder coach Jaap Stam? En is het team van Sparta, dat gepromoveerd is naar de eredivisie, klaar voor deze comeback op het hoogste Nederlandse niveau? Feyenoord is qua sportieve status, maar ook vanwege het thuisvoordeel, de grote favoriet voor de zege in deze wedstrijd. Na afloop van deze match worden hier de uitslag en statistieken van Feyenoord-Sparta geplaatst.

Wedstrijdinformatie: scheidsrechter, opstellingen, hoe laat is de aftrap?

Hoe laat is de aftrap van Feyenoord-Sparta Rotterdam? De aftrap van deze Rotterdamse derby is op zondag 4 augustus om 14u30. Hoe ziet de opstelling van Feyenoord eruit? En met welke opstelling begint Sparta aan deze wedstrijd? Voorafgaand aan de wedstrijd worden hier de opstellingen van Feyenoord en Sparta geplaatst. Zodra de KNVB bekend heeft gemaakt wie de scheidsrechter bij deze derby is, wordt dat hier ook gemeld.

Feyenoord-Sparta live op tv

De wedstrijd Feyenoord-Sparta wordt live op tv uitgezonden door de zender FOX Sports 1. Abonnees van FOX Sports kunnen deze wedstrijd op 4 augustus 2019 live op tv bekijken vanaf 14u30. Wie geen abonnement bij FOX Sports heeft, kan een dagpas kopen waarmee men deze wedstrijd live op tv kan bekijken.

Voetbal live op tv

Welke overige interessante wedstrijden zijn in augustus 2019 live op tv (en online via een livestream) te bekijken? Op zaterdag 3 augustus speelt Ajax in de vooravond zijn eerste competitiewedstrijd: Vitesse-Ajax. Later op die zaterdagavond speelt PSV zijn eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen: FC Twente-PSV. Deze competitiewedstrijden van Ajax en PSV zijn live op tv en per livestream te bekijken bij FOX Sports en Play Sports. Op woensdag 14 augustus kan men live op tv genieten van de strijd om de UEFA Super Cup: Liverpool-Chelsea. Die topwedstrijd is live te zien op Veronica Tv en bij Ziggo Sport Totaal. Bij die wedstrijd is ook een gratis livestream beschikbaar.

Livestream Feyenoord-Sparta op 4 augustus 2019

Livestream FOX Sports

De wedstrijd Feyenoord-Sparta wordt ook per livestream uitgezonden door FOX Sports. Met deze livestream kan men de wedstrijd tussen deze twee Rotterdamse clubs live bekijken op een computer of smartphone. Hun officiële livestream bevindt zich op de middag van 4 augustus op de FOX Sports Go App in kanaal 1. Hoe laat begint de livestream? De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Is dit een gratis livestream van Feyenoord-Sparta? Men dient een abonnement op deze dienst te hebben om de stream op deze app te kunnen gebruiken, dus neen dit is niet een gratis livestream. Is het ook mogelijk om bij FOX Sports deze livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Of kan men een dagpas kopen bij FOX Sports om deze livestream van de Rotterdamse derby te bekijken? Neen, het is anno 2019 niet meer mogelijk om via PPV een livestream van FOX Sports te verkrijgen. Ook is het niet meer mogelijk om een dagpas voor de livestream van FOX Sports te kopen. Het is daarentegen nog wel mogelijk om zo'n dagpas voor digitale tv te verkrijgen, om zo op 4 augustus naar Feyenoord-Sparta te kunnen kijken.

Livestream Play Sports? Livestream via Go App?

Is het ook mogelijk om deze voetbalwedstrijd tussen de twee Rotterdamse clubs via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken? Neen, in tegenstelling tot wedstrijden van diverse andere Nederlandse topclubs, zendt men bij Play Sports deze Rotterdamse derby niet uit via een livestream.

Is het wel mogelijk om deze Rotterdamse derby te bekijken via een livestream de Ziggo Go App? In theorie is het wel mogelijk om deze wedstrijd via een livestream op die app te bekijken. Daarvoor geldt echter dat men zowel een abonnement op digitale tv van Ziggo moet hebben, als ook een abonnement op FOX Sports. Alleen bij een combinatie van die twee abonnementen is het in theorie mogelijk om deze wedstrijd per livestream op de Ziggo Go App te bekijken. In de praktijk is het voor abonnees van FOX Sports echter praktischer om deze wedstrijd op de FOX Sports Go App te bekijken.
© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Fortuna Sittard-Feyenoord, live tv en livestream (mei 2019)Fortuna Sittard-Feyenoord, live tv en livestream (mei 2019)Op dinsdag 15 mei 2019 speelt Feyenoord tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd vindt plaats in het Fortuna Sittard Stadion.…
Voetbal 2019: De Graafschap-Sparta, live tv en livestreamVoetbal 2019: De Graafschap-Sparta, live tv en livestreamOp dinsdag 28 mei 2019 speelt De Graafschap tegen Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd vindt plaats in stadion 'De Vijverber…
Eredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataEredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataHet 64ste seizoen van de eredivisie start op vrijdag 2 augustus 2019 en eindigt op zondag 10 mei 2020. In 32 weken tijd…
Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Ondanks de derde plaats in de competitie van het seizoen 2018-19 lijkt de schwung eruit bij Feyenoord. In 2018 werd de b…
KNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamKNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamOp woensdag 27 februari 2019 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de halve finale van de KNVB Beker. Deze halve…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sparta_Rotterdam

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 06-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!