Voetbal 2020: Feyenoord-FC Twente, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Feyenoord-FC Twente, live op tv en livestream Op zondag 16 augustus 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-FC Twente gespeeld. Dit is een oefenwedstrijd voor deze eredivisieploegen. Feyenoord-FC Twente wordt live uitgezonden op tv. Ook is het mogelijk om de oefenwedstrijd Feyenoord-FC Twente op 16 augustus 2020 te bekijken via een livestream op het internet.

Feyenoord

In de zomer van 1908 werd er in Rotterdam een voetbalclub opgericht onder de naam Wilhelmina. Een jaar later veranderde men de naam van deze club in HFC. Vervolgens veranderde men nogmaals van naam en ging de club RVV Celeritas heten. In 1912 besloot men pas om hun voetbalvereniging de naam Feijenoord te geven. In 1970 vond er nog één kleine wijziging plaats in de clubnaam: met het oog op de internationale uitstraling van de club veranderde men de officiële schrijfwijze van de clubnaam van Feijenoord in Feyenoord.

Erelijst van Feyenoord

In 1924 won Feyenoord voor het eerst het Nederlands landskampioenschap. De club groeide op den duur uit tot één van de vaste topclubs van Nederland, naast Ajax en PSV. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Feyenoord eruit? 15 keer won Feyenoord het landskampioenschap. 13 keer won Feyenoord de KNVB Beker. 4 keer won men de Johan Cruijff Schaal. Ook boekte Feyenoord grote internationale successen: in 1970 won het als eerste Nederlandse club de Europa Cup I. Ook won Feyenoord twee keer de UEFA Cup en één keer de Wereldbeker.

FC Twente

In juli 1965 werd FC Twente opgericht. De club ontstond door een fusie van twee profclubs uit Enschede: de Enschedese Boys en Sportclub Enschede. FC Twente groeide eind jaren zestig uit tot een subtopper in de Nederlandse eredivisie. Deze Twentse voetbalclub heeft sindsdien een groot deel van zijn bestaan doorgebracht in die subtop van de eredivisie. In sommige periodes behoorde FC Twente zelfs tot de absolute topclubs van Nederland. FC Twente heeft echter ook zeer donkere periodes beleefd, waarin de Twentse club degradeerde en bijna failliet ging.

Een hoogtepunt in de clubhistorie van FC Twente was de landstitel die behaald werd in 2010. Andere hoogtepunten waren de drie KNVB Bekers die Twente heeft gewonnen: in 1977, 2001 en 2011.

Wedstrijdinformatie Feyenoord-Twente: hoe laat, opstellingen, scheidsrechter?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel van FC Twente tegen Feyenoord? Die is op zondag 16 augustus om 14u30.

Opstelling Feyenoord? Opstelling FC Twente?

Voorafgaand aan deze wedstrijd worden hier de opstellingen geplaatst.

Feyenoord-FC Twente live op tv (16 augustus 2020)

Welke zender?

Op welke zender vindt de live tv-uitzending van Feyenoord-FC Twente plaats? De live-uitzending vindt plaats op FOX Sports 1.

Hoe laat?

De voorbeschouwing op het duel begint om circa 13u45 op FOX Sports 1 in het programma 'de comeback'. Vervolgens is om 14u30 op die zender live de aftrap te zien.

Feyenoord-FC Twente gratis live bij FOX Sports voor o.a. KPN-abonnees?

Sinds 23 juli 2019 is één zender van FOX Sports 'gratis' te ontvangen in het standaard tv-pakket van iedereen die bij KPN interactieve tv heeft. Die 'gratis zender' is FOX Sports 1. Deze gratis tv-zender bevindt zich bij abonnees van KPN op digitaal kanaal 14. Dat is dus de zender waarop dit duel van Feyenoord tegen FC Twente live wordt uitgezonden. Sinds 1 augustus 2020 is die zender ook tijdelijk gratis te zien door abonnees van digitale tv bij Ziggo. (Bij hen bevindt die gratis zender zich op kanaal 421.) Hoe lang is die zender gratis te zien? Daar is nog geen officiële einddatum voor, maar sowieso kan er door klanten van Ziggo tot aan 1 januari 2021 gratis op dat kanaal naar het live-voetbal gekeken worden.

Feyenoord-FC Twente live bij Telenet Play Sports?

De uitzendrechten (live tv en livestream) van het Nederlands voetbal zijn in Vlaanderen in handen van Telenet Play Sports. Wordt dit duel van Feyenoord tegen FC Twente in België live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports? Neen, dit duel is niet live bij hen te zien.

Livestream Feyenoord-FC Twente op 16 augustus 2020

Livestream Feyenoord-FC Twente bij FOX Sports

Er wordt een livestream van Feyenoord-FC Twente beschikbaar gesteld door FOX Sports. Met deze livestream kan men de wedstrijd tussen deze clubs live bekijken op een computer of smartphone. Hun officiële livestream bevindt zich op de middag van 16 augustus 2020 op de FOX Sports Go App in kanaal 1. Hoe laat begint de livestream? De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Via de livestream kan men ook de voorbeschouwing op het duel bekijken. Die livestream van de voorbeschouwing begint om 13u45. Op de livestream is om 14u30 live de aftrap te zien. Is dit een gratis livestream van Feyenoord-FC Twente? Men dient een abonnement op deze dienst te hebben om de stream op deze app te kunnen gebruiken, dus neen dit is niet een gratis livestream. Is het ook mogelijk om bij FOX Sports deze livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Of kan men een dagpas kopen bij FOX Sports om deze livestream van het duel van deze clubs te bekijken? Neen, het is anno 2020 niet meer mogelijk om via PPV een livestream van FOX Sports te verkrijgen. Ook is het niet meer mogelijk om een dagpas voor de livestream van FOX Sports te kopen. Het is daarentegen nog wel mogelijk om zo'n dagpas voor digitale tv te verkrijgen, om zo op 16 augustus 2020 Feyenoord-FC Twente te kunnen kijken.

Livestream via Go App

Het is mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) deze voetbalwedstrijd tussen de clubs uit Rotterdame en Twente te bekijken op zondag 16 augustus 2020. Hierbij is live tv online (via een livestream) in alle landen van de Europese Unie te bekijken op een smartphone of computer. Daarvoor geldt echter dat de kijker een abonnement op digitale tv van Ziggo moet hebben. Voorheen diende men een aanvullend abonnement op FOX Sports te hebben, om via die app per livestream naar die sportomroep te kunnen kijken. Met ingang van augustus 2020 is het echter mogelijk voor alle tv-abonnees van Ziggo om via die app (zonder aanvullend abonnement) per livestream naar het eerste kanaal van die sportomroep te kijken. Dit is te danken aan een deal tussen FOX en Ziggo. De overige kanalen van die sportomroep (waaronder het kanaal waarop de warming-up wordt uitgezonden) zijn overigens niet via zo'n 'gratis livestream' op die app te ontvangen. Om zo'n andere livestream te kunnen ontvangen, dient u nog steeds een aanvullend tv-abonnement bij die sportomroep te hebben.

Livestream Play Sports?

Wordt deze oefenwedstrijd ook via een livestream door Telenet Play Sports uitgezonden? Neen, zij bieden niet een livestream aan van dit duel. Telenet Play Sports zendt meestal van elke ronde van de eredivisie twee wedstrijden per livestream uit. Men kan zo'n livestream vinden op hun Play Sports Go App. Elke livestream van hen kan men in de hele Europese Unie bekijken. Men dient dan wel een abonnement op deze Vlaamse sportomroep te hebben. Wie niet een vast abonnement wil hebben op die dienst, kan een dagpas kopen (een abonnement voor één etmaal, waarmee men dus 24 uur elke livestream van hen kan bekijken). Ook is het mogelijk om een weekendpas bij hen te kopen (waarmee men dus een heel weekend elke livestream van hen kan gebruiken). Behalve veel voetbal is er bij hen ook veel veldrijden, Formule 1, MXGP, UFC, rugby en hockey per livestream te zien. Zijn hebben bijvoorbeeld de livestream van de Zilvermeercross Mol. Dit is een exclusieve stream: zij zijn de enige omroep ter wereld die deze veldrit online live uitzenden. Ook bij diverse andere crossen hebben zij een exclusieve stream.

Livestream Feyenoord-FC Twente bij iTV-app of Interactieve Tv

Is het mogelijk om bij de KPN op zondag 16 augustus 2020 op de iTV-app via een livestream naar het duel Feyenoord-FC Twente te kijken? Deze wedstrijd is per livestream te bekijken voor wie een abonnement heeft op Interactieve Tv bij KPN en daarnaast een abonnement op FOX Sports. Op de iTV-app kan men als klant van KPN namelijk zonder iets bij te betalen (in de praktijk dus 'gratis') in de hele EU per livestream dezelfde zenders bekijken als thuis op tv. Deze app is gemaakt om per livestream op een smartphone of tablet naar de tv-zenders uit het pakket van KPN te kijken. Wanneer een klant van interactieve tv bij KPN het duel Feyenoord-Twente op een desktop computer (of laptop of notebook) via een stream wil bekijken, dan kan hij of zij dat doen via een 'gratis' livestream op de KPN-site van Interactieve Tv.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: PEC Zwolle-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2020: PEC Zwolle-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zaterdag 12 september 2020 speelt Feyenoord tegen PEC Zwolle. Dit is voor beide teams hun eerste eredivisiewedstrijd…
Feyenoord seizoen 2020-21: speeldata en speelschemaFeyenoord seizoen 2020-21: speeldata en speelschemaOndanks de stroeve start in het seizoen 2019-20 behaalde Feyenoord de derde plek in de competitie. Met Dick Advocaat aan…
Voetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 22 maart 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats i…
Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Op woensdag 12 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen Atalanta Bergamo. Dit is een wedstrijd in de kwartfinale v…

Europa Conference League: derde Europese voetbaltoernooiEuropa Conference League: derde Europese voetbaltoernooiTegen het einde van het jaar 2018 maakte de UEFA bekend dat er een derde internationale voetbalcompetitie komt binnen de…
Voetbal 2020: PSV-Vitesse, live op tv en livestreamVoetbal 2020: PSV-Vitesse, live op tv en livestreamOp zaterdag 15 augustus 2020 speelt PSV een oefenwedstrijd. De tegenstander is Vitesse. Het oefenduel vindt plaats in he…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sparta_Rotterdam

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Feyenoord-FC Twente, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!