Voetbal 2020: Feyenoord-FC Twente, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Feyenoord-FC Twente, live op tv en livestream Op zondag 20 september 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-FC Twente gespeeld. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie. Feyenoord-FC Twente wordt live uitgezonden op tv. Ook is het mogelijk om de wedstrijd Feyenoord-FC Twente op 20 september 2020 te bekijken via een livestream op het internet.

Feyenoord

In de zomer van 1908 werd er in Rotterdam een voetbalclub opgericht onder de naam Wilhelmina. Een jaar later veranderde men de naam van deze club in HFC. Vervolgens veranderde men nogmaals van naam en ging de club RVV Celeritas heten. In 1912 besloot men pas om hun voetbalvereniging de naam Feijenoord te geven. In 1970 vond er nog één kleine wijziging plaats in de clubnaam: met het oog op de internationale uitstraling van de club veranderde men de officiële schrijfwijze van de clubnaam van Feijenoord in Feyenoord.

Erelijst van Feyenoord

In 1924 won Feyenoord voor het eerst het Nederlands landskampioenschap. De club groeide op den duur uit tot één van de vaste topclubs van Nederland, naast Ajax en PSV. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Feyenoord eruit? 15 keer won Feyenoord het landskampioenschap. 13 keer won Feyenoord de KNVB Beker. 4 keer won men de Johan Cruijff Schaal. Ook boekte Feyenoord grote internationale successen: in 1970 won het als eerste Nederlandse club de Europa Cup I. Ook won Feyenoord twee keer de UEFA Cup en één keer de Wereldbeker.

FC Twente

In juli 1965 werd FC Twente opgericht. De club ontstond door een fusie van twee profclubs uit Enschede: de Enschedese Boys en Sportclub Enschede. FC Twente groeide eind jaren zestig uit tot een subtopper in de Nederlandse eredivisie. Deze Twentse voetbalclub heeft sindsdien een groot deel van zijn bestaan doorgebracht in die subtop van de eredivisie. In sommige periodes behoorde FC Twente zelfs tot de absolute topclubs van Nederland. FC Twente heeft echter ook zeer donkere periodes beleefd, waarin de Twentse club degradeerde en bijna failliet ging.

Een hoogtepunt in de clubhistorie van FC Twente was de landstitel die behaald werd in 2010. Andere hoogtepunten waren de drie KNVB Bekers die Twente heeft gewonnen: in 1977, 2001 en 2011.

Wedstrijdinformatie Feyenoord-Twente

Hoe laat was de aftrap van dit duel van FC Twente tegen Feyenoord? Die was op zondag 20 september om 14u30. De scheidsrechter was Van Boekel. De VAR was Higler. Het duel eindigde in een gelijkspel. Berghuis miste een penalty in de 28e minuut.

Uitslag Feyenoord-FC Twente: 1-1

  • Goal Feyenoord: Berghuis (29/penalty)
  • Goal FC Twente: Cerny (2)

Gele kaarten:

  • Feyenoord: Linssen en Senesi
  • FC Twente: Zerrouki en Oosterwolde

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Bijlow, Geertruida, Botteghin (Nieuwkoop/38), Senesi, Haps, Diemers, Fer, Kökcü (Teixeira/78), Berghuis, Jörgensen (Bozenik/77) en Linssen (Narsingh/65).

Opstelling FC Twente (en wissels)

Drommel, Ebuehi (Markelo/78), Pleguezuelo, Schenk, Oosterwolde, Zerrouki (Selahi/65), Bosch, Roemeratoe, Cerny (Van Leeuwen/78), Danilo (Jeremejeff/64) en Menig (Lamprou/71).

Feyenoord-FC Twente live op tv (20 september 2020)

Welke zender?

Op welke zender vindt de live tv-uitzending van Feyenoord-FC Twente plaats? De live-uitzending vindt plaats op FOX Sports 2.

Hoe laat?

Hoe laat is dit duel live te zien? De live tv-uitzending van Feyenoord-FC Twente begint op de middag van 20 september om 13u45 met een voorbeschouwing op FOX Sports 2. De aftrap is live te zien om 14u30.

FOX Sports

Sinds de zomer van 2019 is de zender FOX Sports 1 gratis te bekijken bij KPN. Sinds de zomer van 2020 is deze zender ook gratis te bekijken bij diverse andere televisie-aanbieders, waaronder Ziggo. Die gratis zender is echter niet het kanaal waarop deze wedstrijd live te bekijken is.

Livestream Feyenoord-FC Twente (20 september 2020)

Livestream Feyenoord-FC Twente op FOX Sports

Een officiële livestream wordt verzorgd door FOX Sports. Met hun livestream kan men dit duel van Feyenoord tegen FC Twente op een smartphone of op een computer bekijken. Die livestream bevindt zich op de FOX Sports Go App. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van dit eredivisieduel. U dient een abonnement op die dienst te hebben om deze livestream op die applicatie te kunnen bekijken.

Livestream Feyenoord-FC Twente via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk via een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente te kijken. Zo'n stream is beschikbaar voor mensen met zowel een abonnement op FOX Sports als op Ziggo. Die app is een dienst van Ziggo, waarmee men online (middels een livestream) naar tv kan kijken. Hiermee kan men in de hele Europese Unie per livestream naar tv kijken. Om de zender FOX Sports 2 te kunnen bekijken, heeft u echter wel een aanvullend abonnement op die sportomroep nodig, naast een abonnement op Ziggo. (Bij de zenders FOX Tv en FOX Sports 1 geldt dat niet; die behoren tot de zenders die men als klant van Ziggo automatisch gratis per livestream op deze app kan bekijken.) Met deze app kan men als voetbalfan, met gecombineerde abonnementen op Ziggo en FOX Sports, dus ook op vakantie in een ander EU-land via de livestream dit duel bekijken. De livestream is ook beschikbaar in enkele landen buiten de EU, waaronder Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. In de meeste landen buiten de Europese Unie is elke livestream op deze app (en dus ook de stream van de live-uitzending van deze voetbalwedstrijd) geo-blocked. Men kan niet alleen met de livestream naar tv kijken op die app, men kan elke uitzending (en dus ook de uitzending van deze wedstrijd van deze Rotterdamse club tegen FC Twente) achteraf ook online een week via een stream terugkijken. Behalve in de EU, kan men als klant van Ziggo ook in diverse andere landen via deze app per 'gratis' livestream tv kijken. Onder de landen waar men met livestream op deze app dus ook dit duel kan bekijken zijn Noorwegen, IJsland, Frans-Guyana en Martinique.

Livestream eredivisie: Feyenoord-FC Twente live via iTV

Voor klanten van KPN met een aanvullend abonnement op FOX Sports is het mogelijk om deze wedstrijd van de Rotterdamse club tegen FC Twente op een livestream te bekijken met de iTV-app. Deze app is bedoeld om live via een stream naar televisie te kijken op een smartphone of tablet. De iTV-applicatie is qua opties om per livestream op een smartphone of tablet naar tv te kijken grotendeels vergelijkbaar met de Go App van Ziggo. Men kan ook op de iTV-applicatie in de heel EU per livestream naar tv kijken. In het merendeel van de landen buiten de Europese Unie is zo'n livestream op die app daarentegen 'geo-blocked'. Via de iTV-app kunnen de klanten van KPN live met een 'gratis stream' naar dezelfde zenders kijken als thuis op hun televisietoestel, maar niet op de andere zenders.

Livestream Play Sports?

Wordt dit duel ook via een livestream (of live op televisie) uitgezonden door Telenet Play Sports? Helaas wordt deze wedstrijd van FC Twente tegen Feyenoord niet live op tv, noch online via een livestream uitgezonden door Play Sports.

Livestream Feyenoord-FC Twente via Interactieve Tv (KPN)?

Wanneer een klant van KPN, met een aanvullend abonnement op FOX Sports, deze wedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente live via een livestream op een desktop computer of laptop wil bekijken, dan kan hij of zij dat doen via een livestream op de KPN-site van Interactieve Tv. Via die site kunnen KPN-klanten online via een gratis stream naar dezelfde zenders kijken als thuis op hun toestel. Zo'n livestream op die site en die app is voor klanten van Interactieve Tv bij KPN in de gehele EU 'gratis' te bekijken. In de meeste overige landen is elke livestream op zowel de iTV-app als op de site van Interactieve Tv geo-blocked (geblokkeerd). Om deze wedstrijd (die op tv live wordt uitgezonden door het tweede kanaal van de sportomroep FOX) via de livestream van KPN te kunnen bekijken, dient men wel een aanvullend abonnement op die sportomroep te hebben. Dankzij die site en die app van KPN kan men online per livestream onder meer gratis live naar de zender FOX Tv en FOX Sports 1 kijken, maar kanaal 2 is niet gratis live beschikbaar.

Livestream Feyenoord-FC Twente via NLziet? Neen

Is het eveneens mogelijk om de live tv-uitzending van deze wedstrijd van FC Twente tegen Feyenoord via een livestream van NLziet te bekijken? Met die app kan namelijk online live (per livestream) naar diverse Nederlandse tv-zenders kijken. De zenders van FOX behoren echter niet tot de zenders die per livestream op die app beschikbaar zijn. Men kan de wedstrijd van FC Twente tegen Feyenoord dus niet live op die app bekijken. Op die app kan men per livestream alleen kijken naar televisiezenders van NPO, RTL Nederland en Talpa.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: NS Mura-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: NS Mura-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd NS Mura-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de derde voorronde van d…
Feyenoord-ADO Den Haag, live op tv en livestream (2020)Feyenoord-ADO Den Haag, live op tv en livestream (2020)Op zondag 27 september 2020 speelt Feyenoord tegen ADO Den Haag. Dit is een competitiewedstrijd in de eredivisie. Het du…
Feyenoord seizoen 2020-21: speeldata en speelschemaFeyenoord seizoen 2020-21: speeldata en speelschemaOndanks de stroeve start in het seizoen 2019-20 behaalde Feyenoord de derde plek in de competitie. Met Dick Advocaat aan…
Voetbal 2021: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2021: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 17 januari 2021 wordt de wedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats…

Europa Conference League: derde Europese voetbaltoernooiEuropa Conference League: derde Europese voetbaltoernooiTegen het einde van het jaar 2018 maakte de UEFA bekend dat er een derde internationale voetbalcompetitie komt binnen de…
Voetbal 2020: Heracles-PSV, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Heracles-PSV, live op tv en livestreamOp zondag 27 september 2020 speelt PSV een competitiewedstrijd in de eredivisie. De tegenstander is Heracles Almelo. Het…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sparta_Rotterdam

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Feyenoord-FC Twente, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!