Voetbal 2020: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestream Op zondag 9 augustus 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Sparta Rotterdam gespeeld. Dit is een oefenwedstrijd voor deze eredivisieploegen. De Rotterdamse derby Feyenoord-Sparta wordt live uitgezonden op tv. Ook is het mogelijk om de wedstrijd Feyenoord-Sparta op 9 augustus 2020 te bekijken via een livestream op het internet.

Voetbal en het coronavirus

Op zondag 15 maart 2020 zou de wedstrijd Sparta-Feyenoord gespeeld worden in de eredivisie. De Rotterdamse derby Sparta-Feyenoord ging echter op die datum niet door. De wedstrijd tussen de clubs uit Rotterdam-Noord en Rotterdam-Zuid is afgelast vanwege het coronavirus. In augustus 2020 spelen de twee Rotterdamse clubs eindelijk wel weer tegen elkaar, maar ditmaal is het een oefenwedstrijd. Het is voor beide ploegen de eerste officiële wedstrijd sinds de 'coronabreak'

Feyenoord

In de zomer van 1908 werd er in Rotterdam een voetbalclub opgericht onder de naam Wilhelmina. Een jaar later veranderde men de naam van deze club in HFC. Vervolgens veranderde men nogmaals van naam en ging de club RVV Celeritas heten. In 1912 besloot men pas om hun voetbalvereniging de naam Feijenoord te geven. In 1970 vond er nog één kleine wijziging plaats in de clubnaam: met het oog op de internationale uitstraling van de club veranderde men de officiële schrijfwijze van de clubnaam van Feijenoord in Feyenoord.

Erelijst van Feyenoord

In 1924 won Feyenoord voor het eerst het Nederlands landskampioenschap. De club groeide op den duur uit tot één van de vaste topclubs van Nederland, naast Ajax en PSV. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Feyenoord eruit? 15 keer won Feyenoord het landskampioenschap. 13 keer won Feyenoord de KNVB Beker. 4 keer won men de Johan Cruijff Schaal. Ook boekte Feyenoord grote internationale successen: in 1970 won het als eerste Nederlandse club de Europa Cup I. Ook won Feyenoord twee keer de UEFA Cup en één keer de Wereldbeker.

Sparta Rotterdam

De sportclub Sparta werd op 1 april 1888 opgericht. Oorspronkelijk was het een cricketclub. Net als bij veel cricketclubs uit die periode, gingen de leden op den duur ook samen voetballen. Cricket en voetbal waren twee sporten die in deze periode overwaaiden vanuit Engeland naar het Europese vasteland. Veel Nederlandse sportclubs speelden in de zomer vooral cricket en in de herfst- en wintermaanden vooral voetbal. Oorspronkelijk was cricket het populairst van deze twee sporten. Al snel werd voetbal echter populairder. Dat gebeurde ook binnen de Rotterdamse club Sparta, die zich dus steeds meer op het voetbal gingen focussen. Sparta Rotterdam groeide uit tot één van de toonaangevende voetbalclubs van Nederland.

Erelijst Sparta

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Sparta eruit? Deze Rotterdamse voetbalclub heeft twee grote glorieperiodes beleefde. De eerste was in de eerste decennia van de 20e eeuw. Sparta Rotterdam won toen vijf keer de Nederlandse titel: in 1909, 1911, 1912, 1913 en 1915. Een twee glorieperiode beleefde Sparta rond 1960. De club won toen drie keer de KNVB Beker (in 1958, 1962 en 1966) en één keer de titel (1959). In totaal is Sparta dus zes keer Nederlands landskampioen geweest en heeft het drie keer de beker gewonnen.

Wedstrijdinformatie Feyenoord-Sparta: hoe laat, opstellingen, scheidsrechter?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel van Sparta Rotterdam tegen Feyenoord? Die is op zondag 9 augustus om 20u00.

Scheidsrechter?

Wie is de scheidrechter bij deze Rotterdamse derby? Dat wordt hier t.z.t. gemeld.

Opstelling Feyenoord? Opstelling Sparta Rotterdam?

Hoe ziet de opstelling van Feyenoord eruit? Met welke opstelling speelt Sparta Rotterdam? Hier vindt u t.z.t. de opstellingen van de clubs uit Rotterdam voor de wedstrijd van 9 augustus 2020.

Feyenoord-Sparta live op tv (9 augustus 2020)

Welke zender?

Op welke zender vindt de live tv-uitzending van Feyenoord-Sparta plaats? De uitzending vindt plaats op FOX Sports 1. Abonnees van FOX Sports kunnen dit duel live op tv bekijken. Wie geen abonnement bij FOX Sports heeft, kan bij zijn of haar tv-provider een dagpas kopen waarmee men deze wedstrijd live op tv kan bekijken.

Hoe laat?

Als bekend is hoe laat de uitzending begint, dan wordt het hier gemeld.

Sparta-Feyenoord gratis live bij FOX Sports voor KPN-abonnees?

Sinds 23 juli 2019 is één zender van FOX Sports 'gratis' te ontvangen in het standaard tv-pakket van iedereen die bij KPN interactieve tv heeft. Die 'gratis zender' is FOX Sports 1. Deze gratis zender bevindt zich bij abonnees van KPN op digitaal kanaal 14. Dat is dus waarschijnlijk de zender waarop dit duel van Feyenoord tegen Sparta live wordt uitgezonden.

Feyenoord-Sparta live bij Telenet Play Sports?

De uitzendrechten (live tv en livestream) van het Nederlands voetbal zijn in Vlaanderen in handen van Telenet Play Sports. Wordt dit duel van Feyenoord tegen Sparta in België live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports? Neen, dit duel is niet live bij hen te zien.

Livestream Feyenoord-Sparta op 9 augustus 2020

Livestream Feyenoord-Sparta bij FOX Sports

Er wordt een livestream van Feyenoord-Sparta beschikbaar gesteld door FOX Sports. Met deze livestream kan men de wedstrijd tussen deze clubs live bekijken op een computer of smartphone. Hun officiële livestream bevindt zich op de middag van 9 augustus2020 op de FOX Sports Go App in kanaal 1. Hoe laat begint de livestream? De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Via de livestream kan men ook de voorbeschouwing op het duel bekijken. Is dit een gratis livestream van Feyenoord-Sparta? Men dient een abonnement op deze dienst te hebben om de stream op deze app te kunnen gebruiken, dus neen dit is niet een gratis livestream. Is het ook mogelijk om bij FOX Sports deze livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Of kan men een dagpas kopen bij FOX Sports om deze livestream van het duel van deze Rotterdamse clubs te bekijken? Neen, het is anno 2020 niet meer mogelijk om via PPV een livestream van FOX Sports te verkrijgen. Ook is het niet meer mogelijk om een dagpas voor de livestream van FOX Sports te kopen. Het is daarentegen nog wel mogelijk om zo'n dagpas voor digitale tv te verkrijgen, om zo op 9 augustus 2020 Feyenoord-Sparta te kunnen kijken.

Livestream Play Sports?

Wordt de Rotterdamse derby ook via een livestream door Telenet Play Sports uitgezonden? Neen, zij bieden niet een livestream aan van dit duel. Telenet Play Sports zendt meestal van elke ronde van de eredivisie twee wedstrijden per livestream uit. Men kan zo'n livestream vinden op hun Play Sports Go App. Elke livestream van hen kan men in de hele Europese Unie bekijken. Men dient dan wel een abonnement op deze Vlaamse sportomroep te hebben. Wie niet een vast abonnement wil hebben op die dienst, kan een dagpas kopen (een abonnement voor één etmaal, waarmee men dus 24 uur elke livestream van hen kan bekijken). Ook is het mogelijk om een weekendpas bij hen te kopen (waarmee men dus een heel weekend elke livestream van hen kan gebruiken). Behalve veel voetbal is er bij hen ook veel veldrijden, Formule 1, MXGP, UFC, rugby en hockey per livestream te zien. Op 1 december hadden zij bijvoorbeeld de livestream van de Zilvermeercross Mol. Dit is een exclusieve stream: zij zijn de enige omroep die deze veldrit online uitzenden. Ook bij diverse andere crossen hebben zij een exclusieve stream.

Livestream via Go App?

Is het wel mogelijk om deze voetbalwedstrijd tussen de Rotterdamse clubs te bekijken via een livestream de Ziggo Go App? In theorie is het wel mogelijk om de wedstrijd Feyenoord-Sparta via een livestream op die app te bekijken. Daarvoor geldt echter dat de kijker zowel een abonnement op digitale tv van Ziggo moet hebben, als ook een abonnement op FOX Sports. Alleen bij een combinatie van die twee abonnementen is het in theorie mogelijk om deze wedstrijd per livestream op de Ziggo Go App te bekijken. In de praktijk is het voor abonnees van FOX Sports echter praktischer om deze wedstrijd per livestream op de FOX Sports Go App te bekijken.

Livestream Feyenoord-Sparta bij iTV-app of Interactieve Tv

Is het mogelijk om bij de KPN op zondag 9 augustus 2020 op de iTV-app via een livestream naar het duel Sparta-Feyenoord te kijken? Deze wedstrijd is per livestream te bekijken voor wie een abonnement heeft op Interactieve Tv bij KPN en daarnaast een abonnement op FOX Sports. Op de iTV-app kan men als klant van KPN namelijk zonder iets bij te betalen (in de praktijk dus 'gratis') in de hele EU per livestream dezelfde zenders bekijken als thuis op tv. Deze app is gemaakt om per livestream op een smartphone of tablet naar de tv-zenders uit het pakket van KPN te kijken. Wanneer men als klant van interactieve tv bij KPN het duel Feyenoord-Sparta op een desktop computer (of laptop of notebook) via een stream wil bekijken, dan kan men dat doen via een 'gratis' livestream op de KPN-site van Interactieve Tv.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: AZ-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2020: AZ-Feyenoord, live op tv en livestreamOp woensdag 8 april 2020 zou Feyenoord tegen AZ spelen. Dit eredivisieduel zou plaatsvinden in het AFAS Stadion te Alkma…
Voetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 22 maart 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats i…
Feyenoord seizoen 2020-21: speeldataFeyenoord seizoen 2020-21: speeldataOndanks de stroeve start in het seizoen 2019-20 behaalde Feyenoord de derde plek in de competitie. Met Dick Advocaat aan…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…

Europa Conference League: derde Europese voetbaltoernooiEuropa Conference League: derde Europese voetbaltoernooiTegen het einde van het jaar 2018 maakte de UEFA bekend dat er een derde internationale voetbalcompetitie komt binnen de…
Voetbal 2020: PSV-FC Emmen, live op tv en livestreamVoetbal 2020: PSV-FC Emmen, live op tv en livestreamOp zaterdag 15 maart 2020 zou de competitiewedstrijd PSV-FC Emmen gespeeld worden. Het duel zou plaatsvinden in het Phil…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sparta_Rotterdam

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!