Voetbal 2020: STVV-Anderlecht, afgelast wegens coronavirus

Voetbal 2020: STVV-Anderlecht, afgelast wegens coronavirus Op zondag 15 maart 2020 zou in de Belgische Jupiler League de wedstrijd STVV-Anderlecht gespeeld worden. Oorspronkelijk was men van plan om deze wedstrijd vanwege het coronavirus zonder publiek te laten spelen. Uiteindelijk heeft men echter besloten om dit duel vanwege dat virus helemaal niet door te laten gaan op 15 maart.

STVV-Anderlecht op 15 maart 2020? Wedstrijd afgelast (coronavirus)

Dit Belgische competitieduel zou op zondag 15 maart beginnen om 18u00. Op de late avond van 12 maart 2020 werd echter bekend dat deze wedstrijd op die datum niet doorgaat vanwege het coronavirus. De voetbalbond en de clubs hadden lange tijd de hoop dat men deze wedstrijd met een groot aantal voorzorgsmaatregelen alsnog door kon laten gaan (zoals het spelen zonder publiek). Uiteindelijk kwam er op de avond van 12 maart een reeks nieuwe, strenge maatregelen van de Belgische overheid om het coronavirus aan te pakken. Als logisch gevolg daarvan besloot men om de wedstrijd STVV-Anderlecht helemaal niet door te laten gaan.

Maatregelen België tegen het coronavirus

In België zijn door de federale overheid alle sportevenementen afgelast. Ook worden de lessen op alle scholen gestaakt. Eveneens zijn alle restaurants en cafés gesloten. Deze maatregelen gelden sowieso allemaal tot aan 3 april 2020.

Nieuwe datum?

Zodra de nieuwe datum van het duel STVV-Anderlecht bekend is, wordt die hier gemeld.

RSC Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht is een voetbalclub uit de Belgische hoofdstad Brussel. De club is vernoemd naar de Brusselse deelgemeente Anderlecht. De clubkleuren zijn paars en wit. Anderlecht werd in het voorjaar van 1908 opgericht door de Brusselaar Charles Roos. Oorspronkelijk was het zijn doel om met de club Anderlecht actief te zijn in diverse sporten. Daarom heet deze vereniging ook 'Sporting Club Anderlecht'. Al snel kwam de nadruk binnen de club echter grotendeels op het voetbal te liggen.

Erelijst

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van RSC Anderlecht eruit? De club is in de loop der jaren uitgegroeid tot de succesvolste Belgische profvoetbalvereniging. 34 keer won Anderlecht de Belgische nationale titel, negen keer won het de Beker van België. Ook won Anderlecht diverse grote internationale prijzen, waaronder twee keer de Europa cup II (in 1976 en 1978), twee keer de Europese Super Cup (eveneens in 1976 en 1978) en één keer de UEFA Cup (in 1983).

Anderlecht speelt zijn thuiswedstrijden in het stadion Lotto Park, dat een capaciteit heeft van 21.500 toeschouwers. Anno 2020 is Marc Coucke de voorzitter van Anderlecht.

STVV: Sint-Truidense VV

De Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (STVV) werd opgericht in 1924. De club ontstond als gevolg van een fusie van twee voetbalverenigingen: Union Sint-Truiden en Gold Start Sint-Truiden. De clubkleuren van STVV zijn geel en blauw, de bijnaam van de club is daarom 'de kanaries'. STVV speelt zijn thuiswedstrijden in het stadion Stayen, dat een capaciteit heeft van 14.600 toeschouwers.

Erelijst STVV

Wat zijn de grootste prestaties die STVV heeft geboekt vanaf haar oprichting in 1924 tot aan 2020? In 1956 werd STVV tweede in de strijd om het Belgische landskampioenschap. In 1999 won STVV de Ligabeker. In 1971 en 2003 was STVV de verliezende finalist bij de Beker van België.

Wedstrijdinfo: STVV Anderlecht

Opstelling STVV? Opstelling Anderlecht?

Met welke opstelling speelt RSC Anderlecht? Hoe ziet de opstelling van STVV eruit? Voorafgaand aan dit duel worden hier de opstellingen van beide teams geplaatst.

Live op tv: STVV-Anderlecht

Live in België: Telenet Play Sports

In Vlaanderen wordt dit duel live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Om die zender te kunnen ontvangen, dient men een abonnement op Telenet Play Sports te hebben.

Live in Nederland: Ziggo Sport

In Nederland wordt dit duel live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Extra. Om die tv-zender te kunnen ontvangen, dient men een abonnement te hebben op het zenderpakket Ziggo Sport Totaal. Men kan dit zenderpakket bij de tv-provider Ziggo kopen, maar het is ook mogelijk om dat tv-pakket als 'gratis bonus' te kiezen, wanneer men abonnementen combineert van Ziggo (tv en internet) en Vodafone (mobiele telefonie).

Livestream STVV-Anderlecht

Livestream Telenet Play Sports

Het is mogelijk om dit duel per livestream te bekijken bij Telenet Play Sports. De livestream van dit voetbalduel bevindt zich voor de tv-abonnees van Telenet op de website van Play Sports. Via zo'n livestream kan men deze Belgische voetbalmatch dus op een computer bekijken.

Livestream Play Sports Go App

Er is ook een livestream van deze match te bekijken op de Play Sports Go App. Het is bij deze app niet per se nodig om een tv-abonnement bij Telenet te hebben. Men kan via die app ook een puur digitaal abonnement kopen, waarmee men al hun tv-uitzendingen (waaronder veel Belgisch voetbal, maar ook MXGP, cyclocross en Formule 1) per livestream kan bekijken.
Zo'n livestream op de Play Sports Go App is niet alleen in België bruikbaar. Elke livestream op die app van Play Sports kan men in de hele EU bekijken. Voetballiefhebbers die niet een vast abonnement willen op die dienst, maar wel de livestream van dit duel willen bekijken, kunnen een dagpas via die app kopen.

Livestream Ziggo Sport Totaal

In Nederland wordt dit duel uitgezonden via een livestream op de Ziggo Sport Go App. Dit is niet een gratis livestream van dit duel tussen STVV en Anderlecht. Om zo'n livestream van het Belgische voetbal op die app te kunnen bekijken, dient men een abonnement op die dienst te hebben. Voetballiefhebbers die geen abonnement op die dienst willen, maar alleen deze match willen zien, kunnen de livestream van deze wedstrijd kopen via de optie PPV (Pay Per View) op de website van Ziggo Sport Totaal.

Livestream Go App

Het is ook mogelijk om dit duel in de Belgische competitie via een livestream op de reguliere Go App van Ziggo te bekijken. Dat is dus een andere app dan de hierboven genoemde Ziggo Sport App. Via de 'gewone' app van Ziggo kan men online alle zenders per livestream bekijken, die men ook thuis in zijn televisiepakket heeft. Men hoeft niets bij te betalen als klant van Ziggo om via die app per livestream naar tv-zenders te kunnen kijken. Klanten van Ziggo die al een abonnement hebben op het totaalpakket van Ziggo Sport Totaal, kunnen dus zonder bijbetaling via die reguliere Go App per livestream naar deze Belgische wedstrijd kijken.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Club Brugge vs Anderlecht, onderlinge duels sinds 2004Club Brugge vs Anderlecht, onderlinge duels sinds 2004Club Brugge - Anderlecht is al decennia lang dé klassieker in het Belgische voetbal tussen de twee Belgische ploegen met…
Voetbal 2020: Everton-Liverpool afgelast wegens coronavirusVoetbal 2020: Everton-Liverpool afgelast wegens coronavirusOp maandag 16 maart 2020 zou in de Engelse Premier League de wedstrijd Everton-Liverpool gespeeld worden. Het duel tusse…
Voetbal 2020: Eupen-Club Brugge, afgelast wegens coronavirusVoetbal 2020: Eupen-Club Brugge, afgelast wegens coronavirusOp zondag 15 maart 2020 zou de wedstrijd KAS Eupen-Club Brugge plaatsvinden. Dit is een duel in de Belgische Jupiler Lea…
Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 spelen AFC Ajax en FC Twente tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd…

De topscorers van PSV per seizoen (1956-2019)De topscorers van PSV per seizoen (1956-2019)In het seizoen 1956-1957 werd voor het eerst betaald voetbal gespeeld. Coen Dillen was in dat seizoen de PSV'er met de m…
Jupiler Pro League (België): alle kampioenen tot en met 2019Jupiler Pro League (België): alle kampioenen tot en met 2019Sinds 1895 wordt in België profvoetbal gespeeld. In de nazomer van 2019 begon men voor de 117e keer een competitie, die…
Bronnen en referenties
  • https://sporza.be/nl/2020/03/12/slotdag-zonder-fans-geen-voetbal-in-beveren-en-leuven-en-geen-bekerfinale~1584007426357/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/RSC_Anderlecht
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Truidense_VV

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: STVV-Anderlecht, afgelast wegens coronavirus"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 13-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!