Voetbal 2020: Chelsea-Liverpool FC, live tv en livestream

Voetbal 2020: Chelsea-Liverpool FC, live tv en livestream Op zondag 20 september 2020 wordt in de Premier League de wedstrijd gespeeld tussen Liverpool FC en Chelsea. De Engelse competitiewedstrijd Chelsea-Liverpool FC is ook in Nederland en België live op tv te zien. Eveneens kan men het duel tussen Chelsea en Liverpool FC op het internet via een livestream bekijken.

Historie: Liverpool FC

Het ontstaan van de voetbalclub Liverpool FC is te danken aan een conflict over de huurkosten van het voetbalstadion op Anfield Road. Oorspronkelijk werd dat stadion namelijk bespeeld door de club Everton, die in 1878 was opgericht. In 1892 was die club het echter niet eens met de hoogte van de huur die de eigenaar van het stadion vroeg. Daarom besloot Everton te verhuizen naar een andere plek. De eigenaar van het stadion zat daarom met een probleem: hij had geen club meer om in z'n stadion te laten spelen. Daarom besloot hij een nieuwe club op te richten. Dat werd dus Liverpool FC. Sindsdien zijn de voetbalclubs Everton en Liverpool eeuwige rivalen.

Liverpool FC

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Liverpool FC eruit? 18 keer won Liverpool FC het Engelse landskampioenschap. Zeven keer won Liverpool de FA Cup. Zes keer werd het belangrijkste Europese bekertoernooi (Champions League of Europacup I) gewonnen door Liverpool. Drie keer won Liverpool FC de UEFA Cup. Vier maal won Liverpool FC de UEFA Super Cup.

Chelsea

Op 10 maart 1905 werd Chelsea opgericht in het Londense café 'The Rising Pub'. De oprichter van Chelsea was de zakenman en voetbalfanaat Gus Mears. Het stadion van Chelsea heet 'Stamford Bridge'. Sinds 2003 is de Russische miljardair Roman Abramovitsj de eigenaar van Chelsea FC. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Chelsea eruit? Zes keer won Chelsea het Engels landskampioenschap. Acht keer won Chelsea de FA Cup. Twee keer pakte Chelsea de eindzege in de Europa League (2013 en 2019). Eveneens won Chelsea twee keer de Europacup II (in 1971 en 1998). Op de erelijst van Chelsea staan ook eindzeges in Champions League (2012) en de UEFA Super Cup (1998).

Wedstrijdinfo Chelsea-Liverpool FC

Hoe laat was de aftrap? Dit duel begon op zondag 20 september om 17u30. Liverpool won met 0-2.

Uitslag Chelsea-Liverpool: 0-2

  • Goals Liverpool: Mané (2 keer)

Kaarten:

  • Chelsea: rood voor Christensen
  • Liverpool: geen

Opstelling Chelsea (en wissels):

Kepa Arrizabalaga Revuelta, Andreas Christensen, Kurt Zouma, Marcos Alonso, Reece James, Jorge Luiz Frello Filho (79/Ross Barkley), Kai Havertz (46/Fikayo Tomori), Mason Mount, Mateo Kovacic (79/Tammy Abraham), N'Golo Kanté en Timo Werner.

Opstelling Liverpool FC (en wissels):

Alisson Ramsés Becker, Andrew Robertson, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Fábio Henrique Tavares, Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson (46/Thiago Alcántara Do Nascimiento), Naby Deco Keïta (64/James Milner), Mohamed Salah, Roberto Firmino Barbosa de Oliveira (86/ Takumi Minamino) en Sadio Mané.

Live op tv: Chelsea-Liverpool (20 september 2020)

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

De wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hoe laat begint de live tv-uitzending? Hun live-uitzending begint om 17u00 op Ziggo Sport 14.

Live op tv in België: Telenet Play Sports

In België is deze wedstrijd live op tv te zien bij de zender Play Sports. Om de wedstrijd tussen deze twee Engelse clubs live op tv bij hen te kunnen bekijken, dient men een abonnement op Telenet Play Sports te hebben.

Livestream Chelsea-Liverpool (20 september 2020)

Livestream Ziggo Sport Go App

Chelsea-Liverpool is online te bekijken op een livestream van Ziggo Sport Totaal. Die livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat de livestream om circa 17u00 begint. De officiële Nederlandse livestream van het duel begint zich op de namiddag van 20 september op de Ziggo Sport Go App. Dit is een livestream-app die specifiek bedoeld is voor de sportzender van Ziggo Sport. Men dient een betaald abonnement op die app te hebben, om hiermee per livestream naar deze sportzenders te hebben. Het is echter ook mogelijk om op de site van deze sportomroep de livestream van één wedstrijd te kopen (via PPV), indien men geen abonnement heeft op die app en toch per se via een stream op deze app live naar dit duel wil kijken.

Livestream Chelsea-Liverpool via Go App

Deze Engelse voetbalwedstrijd is te bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Dit is een app waarmee online tv kan kijken (live middels een livestream, maar ook terugkijken middels een stream). Het is een dienst van Ziggo voor iedereen die een abonnement op digitale tv bij hen heeft. Via die Go App kan men niet alleen in Nederland, maar in de hele EU per livestream naar televisie kijken. Ook in diverse andere landen (waaronder Groot-Brittannië en Noorwegen) kan men als abonnee van Ziggo deze app gebruiken om per livestream naar tv te kijken. De zender Ziggo Sport 14 zit bij abonnees van Ziggo 'gratis' in hun standaardpakket en zij kunnen dus automatisch naar duels van dat kanaal per livestream op die app bekijken. Voor hen is dat dus eigenlijk een 'gratis' livestream van zulke duels. Sommige wedstrijden uit de Premier League worden echter op een abonneezender uitgezonden en niet op die 'gratis' zender. Men dient dus wel een aanvullend abonnement te hebben om zo'n wedstrijd live te bekijken, al is het ook mogelijk om dat als 'gratis bonus' bij Ziggo te kiezen, indien men bepaalde abonnementen combineert.

Livestream Chelsea-Liverpool bij Telenet Play Sports

Deze voetbalwedstrijd is ook via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken. Wie een tv-abonnement via Telenet heeft op het zenderpakket Play Sports, heeft de mogelijkheid om via de website van Play Sports naar de livestream van dit duel van Liverpool FC tegen Chelsea te kijken. De livestream van dit duel begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat hun livestream om circa 17u25 begint.

Livestream Liverpool-Chelsea via Play Sports Go App (hele EU)

Ook met een livestream van de Play Sports Go App kan men online naar dit duel kijken. Via die app kan men in de hele EU naar de livestream-uitzendingen van Play Sports kijken en dus ook naar dit duel. Hun livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Wie geen abonnement heeft op tv bij Telenet, kan alsnog hun uitzendingen via een livestream bekijken door een digitaal abonnement te kopen op de Play Sports Go App. Het is ook mogelijk om een dagpas te kopen waarmee men één etmaal elke livestream van hen kan bekijken, waaronder dus ook de stream van dit duel. Eveneens is het mogelijk om een weekendpas voor hun livestream te kopen. Behalve voetbal uit onder meer de Premier League, La Liga en de Bundesliga, is er via hun livestream doorgaans ook veel veldrijden, Formule 1, MXGP en hockey te zien.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
UEFA Europese Super Cup, live op tv en livestreamUEFA Europese Super Cup, live op tv en livestreamJaarlijks vindt er een wedstrijd plaats om de UEFA Super Cup. Die gaat tussen de winnaars van de Champions League en de…
Finale FA Cup live op tv en livestreamFinale FA Cup live op tv en livestreamDe finale van de FA Cup is jaarlijks één van de hoogtepunten van het Engelse voetbalseizoen. De locatie van die finale i…
Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenAnderlecht is qua erelijst de succesvolste voetbalclub van België. De wedstrijden van Anderlecht in de Belgische Jupiler…

Voetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestreamVoetbal: wedstrijden van Club Brugge live op tv & livestreamDe voetbalwedstrijden van Club Brugge in de Belgische Jupiler Pro League en het Europees voetbal zijn allen live op tv t…
Jupiler Pro League (België): alle kampioenen tot en met 2020Jupiler Pro League (België): alle kampioenen tot en met 2020Sinds 1895 wordt in België profvoetbal gespeeld. In de nazomer van 2020 begint men voor de 118e keer een competitie, die…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Everton_FC
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Liverpool_FC
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Merseyside-derby
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 20-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.