Voetbal 2020: Everton-Liverpool afgelast wegens coronavirus

Voetbal 2020: Everton-Liverpool afgelast wegens coronavirus Op maandag 16 maart 2020 zou in de Engelse Premier League de wedstrijd Everton-Liverpool gespeeld worden. Het duel tussen deze twee clubs uit Liverpool noemt men de 'Merseyside-derby'. Vanwege het coronavirus is deze wedstrijd tussen Everton FC en Liverpool FC echter afgelast. Er wordt in de toekomst gezocht naar een nieuwe datum voor dit duel.

Coronavirus

Vanwege het coronavirus was het lange tijd onzeker of deze wedstrijd op maandag 16 maart 2020 zou doorgaan. Op de ochtend van vrijdag 13 maart werd bekend dat de gehele selectie van Everton in 'zelfisolatie' was gegaan, aangezien een speler symptomen had die leken te duiden op een mogelijke besmetting met het coronavirus. Dit was één van de gebeurtenissen waarom de Premier League wat later op die vrijdag besloot om de gehele competitie voorlopig stop te zetten.

Historie: Liverpool FC versus Everton FC

Het ontstaan van de voetbalclub Liverpool FC is te danken aan een conflict over de huurkosten van het voetbalstadion op Anfield Road. Oorspronkelijk werd dat stadion namelijk bespeeld door de club Everton, die in 1878 was opgericht. In 1892 was die club het echter niet eens met de hoogte van de huur die de eigenaar van het stadion vroeg. Daarom besloot Everton te verhuizen naar een andere plek. De eigenaar van het stadion zat daarom met een probleem: hij had geen club meer om in z'n stadion te laten spelen. Daarom besloot hij een nieuwe club op te richten. Dat werd dus Liverpool FC. Sindsdien zijn de voetbalclubs Everton en Liverpool eeuwige rivalen.

Liverpool FC

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Liverpool FC eruit? De club won 18 keer het Engelse landskampioenschap. Zeven keer won Liverpool de FA Cup. Zes keer werd het belangrijkste Europese bekertoernooi (Champions League of Europacup I) gewonnen door Liverpool. Drie keer won deze club de UEFA Cup. Vier maal wonnen zij de UEFA Super Cup.

Everton FC

Deze voetbalclub werd op 1878 opgericht door leerlingen van de St. Domingo School in Liverpool. Oorspronkelijk droeg de club ook de naam 'St. Domingo School Football Club'. Die clubnaam werd in 1879 gewijzigd in Everton Football Club. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Everton FC eruit? Negen keer won Everton het landskampioenschap van Engeland. Vijf keer won Everton de FA Cup. Negen keer won de club de FA Community Shield.

Merseyside-derby

De wedstrijd tussen Liverpool en Everton noemt men de 'Merseyside-derby'. In de periode 1894-2020 is deze wedstrijd 235 keer gespeeld. 66 keer won Everton, 95 keer won Liverpool FC en 74 keer eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel.

Wedstrijdinfo: Everton-Liverpool

Wat is de nieuwe datum van dit duel? Hoe laat is dan de aftrap? Zodra die dingen bekend zijn, worden ze hier gemeld. Met welke opstelling speelt Liverpool FC en met welke opstelling speelt Everton? Voorafgaand aan deze 'Merseyside-derby' worden hier de opstellingen geplaatst.

Live op tv: Everton-Liverpool

Live in Nederland: Ziggo Sport

De wedstrijd tussen Everton en Liverpool wordt in Nederland live op tv uitgezonden door Ziggo Sport. Hun live tv-uitzending vindt plaats op de zender Ziggo Sport 14 (de 'gratis' zender die alle abonnees van digitale tv bij Ziggo kunnen ontvangen) en op de abonnezender Ziggo Sport Select.

Live in België: Telenet Play Sports

In België is deze wedstrijd live te zien op de zender Play Sports 1. Om die 'Merseyside-derby' bij hen te kunnen bekijken, dient men een abonnement op Telenet Play Sports te hebben.

Livestream Everton-Liverpool

Livestream Go App

Deze Engelse voetbalwedstrijd is te bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Dit is een dienst van Ziggo voor iedereen die een abonnement op digitale tv bij hen heeft. Via die Go App kan men in de hele EU per livestream naar televisie kijken. De zender Ziggo Sport 14 zit bij abonnees van Ziggo 'gratis' in hun standaardpakket en zij kunnen dus automatisch deze Merseyside-derby per livestream op die app bekijken.

Livestream Ziggo Sport Go App

Everton-Liverpool is ook te bekijken op een livestream Ziggo Sport Go App. Dit is een app die specifiek bedoeld is voor de sportzender van Ziggo Sport. Men dient een betaald abonnement op die app te hebben, om hiermee per livestream naar deze sportzenders te hebben.

Livestream Telenet Play Sports

Deze voetbalwedstrijd is ook via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken. Wie een tv-abonnement via Telenet heeft op het zenderpakket Play Sports, heeft de mogelijkheid om via de website van Play Sports naar de livestream van dit duel te kijken.

Livestream Play Sports Go App

Wie geen abonnement heeft op tv bij Telenet, kan alsnog hun uitzendingen via een livestream bekijken door een digitaal abonnement te kopen op de Play Sports Go App. Het is ook mogelijk om een dagpas te kopen waarmee men één etmaal elke livestream van hen kan bekijken, waaronder dus ook de stream van dit duel.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Sparta-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Sparta-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 zou de wedstrijd Sparta-Feyenoord gespeeld worden. Dit duel zou plaatsvinden in Stadion Het Kast…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…
Anfield, de karakteristieke thuishaven van Liverpool F.CAnfield, de karakteristieke thuishaven van Liverpool F.CAnfield is sinds de oprichting van Liverpool F.C., in 1892, de thuishaven van de club geweest. Het stadion, waar voor el…
Vrouwenvoetbal: Nederland-Brazilië, live tv en livestreamVrouwenvoetbal: Nederland-Brazilië, live tv en livestreamOp woensdag 4 maart 2020 speelt het Nederlandse vrouwenvoetbalteam tegen Brazilië. Deze oefenwedstrijd is het eerste due…

Voetbal 2020: Eupen-Club Brugge, afgelast wegens coronavirusVoetbal 2020: Eupen-Club Brugge, afgelast wegens coronavirusOp zondag 15 maart 2020 zou de wedstrijd KAS Eupen-Club Brugge plaatsvinden. Dit is een duel in de Belgische Jupiler Lea…
Voetbal 2020: STVV-Anderlecht, afgelast wegens coronavirusVoetbal 2020: STVV-Anderlecht, afgelast wegens coronavirusOp zondag 15 maart 2020 zou in de Belgische Jupiler League de wedstrijd STVV-Anderlecht gespeeld worden. Oorspronkelijk…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Everton_FC
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Liverpool_FC
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Merseyside-derby

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Everton-Liverpool afgelast wegens coronavirus"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 13-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!