Club Brugge-KV Mechelen, live op tv en livestream (2020)

Club Brugge-KV Mechelen, live op tv en livestream (2020) Op zaterdag 31 oktober 2020 wordt het duel tussen Club Brugge en KV Mechelen gespeeld. Dit is een wedstrijd in de Belgische Jupiler Pro League. De competitiewedstrijd tussen Club Brugge en KV Mechelen wordt live uitgezonden op tv. Ook is het duel Club Brugge-KV Mechelen op het internet via een livestream te bekijken.

Club Brugge

Deze voetbalclub werd op 13 november 1891 opgericht. Het ontstaan van deze voetbalvereniging was mede te danken aan de grote Engelse gemeenschap in het 19e eeuwse Brugge, die daar het voetbalspel introduceerde. De clubkleuren van Club Brugge zijn blauw en zwart. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Jan Breydelstadion. Dit heeft een capaciteit van 29.062 toeschouwers.

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Club Brugge eruit? Vijftien keer werd Club Brugge landskampioen van België. Elf keer won Club Brugge de Beker van België. Vijftien keer won Brugge de Belgische Supercup.

KV Mechelen

Deze club werd opgericht in 1904 en heette oorspronkelijk Football Club Malinois. In de begintijd was het vooral een club van Mechelse studenten die aan de universiteit van Leuven studeerden. In de loop der jaren groeide de vereniging echter uit tot één van de beste voetbalclubs van België. Een grote sportieve succesperiode beleefde de club in de jaren veertig. Drie maal won de club uit Mechelen in dat decennium de Belgische titel: in 1943, 1946 en 1948.

In de jaren zeventig is deze Mechelse club totaal vervlaamst. Sindsdien gebruikt men officieel voor deze club ook de Vlaamse naam KV Mechelen en niet meer de Waalse naam Malinois. In de jaren tachtig beleefde KV Mechelen opnieuw een topperiode. KV Mechelen won de Belgisch beker in 1987 en het Belgisch kampioenschap in 1989. Daarnaast behaalde KV Mechelen ook grote Europese successen. KV Mechelen won de Europacup II (het toernooi voor de bekerwinnaars) in 1988. Dat jaar won KV Mechelen ook de Europese Supercup. Rond het jaar 2002 verkeerde KV Mechelen in zware financiële problemen en leek de club definitief ten onder te gaan. Daarna is KV Mechelen echter toch weer opgekrabbeld.

Wedstrijdinfo: Club Brugge-KV Mechelen 31 oktober 2020

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van het duel Club Brugge-KV Mechelen? Die is op zaterdag 31 oktober 2020 om 20u45.

Opstelling Club Brugge? Opstelling KV Mechelen?

Op deze plek worden voorafgaand aan dit Belgische competitieduel beide opstellingen geplaatst.

Live op tv: Club Brugge-KV Mechelen (31 oktober 2020)

Live op tv in Vlaanderen, welke zender? Eleven Sports

De uitzendrechten van de wedstrijd van de Jupiler Pro League zijn in Vlaanderen in handen van Eleven Sports Network. Zij zenden het duel van Brugge tegen KV Mechelen in heel België online (via een livestream) uit. Bij de Belgische tv-providers Proximus en Orange kan men (met een aanvullend abonnement) deze wedstrijd ook live op televisie bekijken via die zender. Bij Telenet is de wedstrijd ook live te zien op het speciale kanaal Eleven Sport Pro League. De eerste speelronde van de competitie was niet bij Telenet te zien. Er is heel wat onderhandeld tussen Telenet en Eleven voordat de voetbalwedstrijden eindelijk beschikbaar kwamen. Voorheen had Telenet zelf de uitzendrechten voor de live tv-uitzendingen en livestream bij de Jupiler Pro League. Zij zonden het jarenlang uit via de tv-kanalen Play Sports en de livestream van hun Play Sports Go App, maar sinds 1 augustus 2020 hebben ze niet meer die uitzendrechten om het op hun eigen Play Sports-kanalen uit te zenden. Uiteindelijk zijn de wedstrijden echter met ingang van 14 augustus wel weer bij Telenet op het nieuwe, extra kanaal van Eleven Sport Pro League te zien.

Club Brugge-KV Mechelen live op tv in Nederland bij Ziggo Sport Totaal

In Nederland wordt de Belgische competitie live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Zenden zij ook het duel tussen Club Brugge en KV Mechelen uit? Ja, hun live tv-utizending begint om 20u40 op het abonneekanaal Ziggo Sport Voetbal.

Livestream: Club Brugge-KV Mechelen op 31 oktober 2020

Livestream Eleven Sports Network

De wedstrijd Club Brugge-KV Mechelen is via een livestream van Eleven Sports Network te bekijken op de avond van 31 ktober 2020. Deze livestream begint om 20u45. Met zo'n livestream kan men dit competitieduel uit de Belgische Jupiler Pro League online bekijken op een computer of smartphone. Is dit een gratis livestream? Om de livestream bij Eleven Sports te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben, dus dit is niet een gratis stream. Bij Eleven Sports zijn online live ook alle andere competitiewedstrijden van de Belgische competitie per livestream te bekijken.

Livestream voor fans van Club Brugge

Via een livestream van Eleven Sports kunnen de trouwe fans van Club Brugge van 8 augustus 2020 tot aan 1 januari 2021 alle competitiewedstrijden van hun favoriete voetbalclub volgen. Er is namelijk een deal gesloten tussen die Brugse voetbalvereniging en de sportomroep Eleven Sports: alle trouwe abonnees (seizoenkaarthouders) van die voetbalclub krijgen 'gratis' toegang tot de online live-uitzendingen (livestream) van Eleven Sports, mede als dank voor de trouw van de supporters in de coronacrisistijd. Elke fan met een seizoenskaart krijgt een voucher die hij of zij kan inwisselen voor een 'pass' waarmee men online de gratis livestream kan bekijken van de wedstrijden van Club Brugge, doch ook van veel andere Belgische wedstrijden.

Livestream Club Brugge-KV Mechelen bij Ziggo Sport Totaal

Dit duel wordt ook per livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hun livestream van deze wedstrijd begint om 20u40. Ziggo Sport is een Nederlandse sportomroep zowel op tv als live online (per livestream) actief is. De livestream van veel duels bevindt zich op kanaal Voetbal. De livestream van de Belgische voetbalduels is automatisch te bekijken door abonnees van die dienst. Daarnaast is het mogelijk om de livestream van diverse Belgische duels te kopen via PPV (Pay Per View). Bij Ziggo zijn overigens niet alle wedstrijden van de Belgische Pro League per livestream te bekijken. Zij zenden live op tv en per livestream doorgaans de wedstrijden van de Belgische topploegen uit. Ook is bij hen per livestream veel ander topvoetbal te zien. Zo zenden zij per livestream de Champions League uit. Ook zenden zij per livestream de Premier League en La Liga uit.

Livestream via Go App (live online in de hele EU)

Club Brugge-KV Mechelen is ook via een livestream op de Go App (online tv) op 31 oktober 2020 te bekijken. Go App is een dienst van VodafoneZiggo. Hiermee is het mogelijk om live online in de hele EU, als abonnee van digitale tv bij Ziggo, per 'gratis' livestream naar tv te kijken. Om deze wedstrijd per livestream te kunnen zien, dient men wel een aanvullend abonnement op het tv-zenderpakket van Ziggo Sport Totaal te hebben. Er zijn bij het Nederlandse Ziggo doorgaans slechts een beperkt aantal Belgische wedstrijden live op tv (en dus ook via de livestream) te bekijken.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Club Brugge-Borussia Dortmund, live tv en livestream (2020)Club Brugge-Borussia Dortmund, live tv en livestream (2020)Op woensdag 4 november 2020 speelt Club Brugge tegen Borussia Dortmund. Dit is een wedstrijd in de poulefase van de Cham…
Club Brugge vs Anderlecht, onderlinge duels sinds 2004Club Brugge vs Anderlecht, onderlinge duels sinds 2004Club Brugge - Anderlecht is al decennia lang dé klassieker in het Belgische voetbal tussen de twee Belgische ploegen met…
Finale Beker van België 2020, live op tv en livestreamFinale Beker van België 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 1 augustus 2020 wordt de finale van de Beker van België (Croky Cup) gespeeld. Dit is de eerste grote voetbal…
Voetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 5 november 2020 wordt de wedstrijd PAOK Saloniki-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de…

De topscorers van PSV per seizoen (1956-2020)De topscorers van PSV per seizoen (1956-2020)In het seizoen 1956-1957 werd voor het eerst betaald voetbal gespeeld. Coen Dillen was in dat seizoen de PSV'er met de m…
Voetbal 2020: Chelsea-Liverpool FC, live tv en livestreamVoetbal 2020: Chelsea-Liverpool FC, live tv en livestreamOp zondag 20 september 2020 wordt in de Premier League de wedstrijd gespeeld tussen Liverpool FC en Chelsea. De Engelse…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KAS_Eupen
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Club_Brugge

Reageer op het artikel "Club Brugge-KV Mechelen, live op tv en livestream (2020)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!