Voetbal 2020: Eupen-Club Brugge, afgelast wegens coronavirus

Voetbal 2020: Eupen-Club Brugge, afgelast wegens coronavirus Op zondag 15 maart 2020 zou de wedstrijd KAS Eupen-Club Brugge plaatsvinden. Dit is een duel in de Belgische Jupiler League. De wedstrijd zou zonder publiek gespeeld worden, vanwege het coronavirus. Op de avond van 12 maart 2020 werden echter nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd door de Belgische regering om dit virus in te dammen. Als logisch gevolg daarvan is de wedstrijd Eupen-Club Brugge afgelast.

Eupen-Club Brugge op 15 maart 2020: afgelast wegens coronavirus

De wedstrijd tussen deze twee Belgische clubs zou op de avond van zondag 15 maart 2020 beginnen om 18u00. Op donderdagavond 12 maart werd echter bekend dat dit duel vanwege het coronavirus niet doorgaat.

Maatregelen

In België zijn in principe alle sportwedstrijden tot en met zaterdag 4 april 2020 afgelast. Daaronder zijn ook veel befaamde wielerkoersen, zoals de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. Ook zijn in België bijvoorbeeld de scholen en cafés gesloten, in de hoop zo het coronavirus in te kunnen dammen.

Nieuwe datum Eupen-Club Brugge?

Men heeft de hoop dat deze wedstrijd alsnog een nieuwe datum kan krijgen, later in het jaar 2020. Zodra de datum bekend is, wordt die hier gemeld. Met welke opstelling speelt KAS Eupen en met welke opstelling speelt Club Brugge? Die opstellingen worden hier op de wedstrijddag geplaatst.

Club Brugge

Deze voetbalclub werd op 13 november 1891 opgericht. Het ontstaan van de club was mede te danken aan de grote Engelse gemeenschap in het 19e eeuwse Brugge, die daar het voetbalspel introduceerde. De clubkleuren van Club Brugge zijn blauw en zwart. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Jan Breydelstadion. Dit heeft een capaciteit van 29.062 toeschouwers.

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Club Brugge eruit? Vijftien keer werd Club Brugge landskampioen van België. Elf keer won Club Brugge de Beker van België. Vijftien keer won deze club de Belgische Supercup.

KAS Eupen

De voetbalclub KAS Eupen is de succesvolste club uit het Duitstalige deel van België. De club werd in 1908 opgericht, toen de plaats Eupen nog in Duitsland lag. Na het verdrag van Versailles (het vredesverdrag na de Eerste Wereldoorlog) werd de regio waarin Eupen ligt een onderdeel van België. Met ingang van 12 augustus 1920 werd de voetbalclub uit Eupen officieel lid van de Belgische voetbalbond. In 2010 was KAS Eupen de eerste voetbalclub uit het Duitstalige deel van België, die de hoogste divisie van het Belgische voetbal haalde.

De clubkleuren van Eupen zijn zwart en grijs. De bijnaam van de club is de Panda's. De clubnaam KAS Eupen is een afkorting van Königliche Allgemeine Sportvereinigung Eupen. De thuisbasis van Eupen is het Kehrwegstadion met een capaciteit van 8363 toeschouwers.

Live op tv: Eupen-Club Brugge

De wedstrijd tussen Eupen en Club Brugge wordt in Vlaanderen live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Zodra de nieuwe datum en de nieuwe uitzendtijd bekend zijn, worden die hier gemeld.

Livestream: Eupen-Club Brugge

Livestream Telenet Play Sports

De wedstrijd Eupen-Club Brugge is via een livestream bij Telenet Play Sports te bekijken. Zij bieden een livestream aan op hun website. Om in te kunnen loggen bij de livestream op die site, dient men een tv-abonnement te hebben op Telenet Play Sports.

Livestream Play Sports Go App

Men kan dit Belgische duel ook per livestream bekijken op de Play Sports Go App. Anders dan bij de livestream op de website van Telenet Play Sports, hoeft men niet een tv-abonnement te hebben bij Telenet om de stream op die app te kunnen bekijken. Men kan om die app ook een puur digitaal abonnement nemen. Zo'n livestream op die app kan men in elk land van de Europese Unie bekijken. Voetbalfans die dit duel via een livestream willen bekijken, maar niet een vast abonnement op de Play Sports Go App willen hebben, kunnen een dagpas voor de wedstrijddag kopen, waarmee zij, vanaf het moment dat zij hem activeren, een etmaal lang elke livestream van die app kunnen bekijken.

Livestream Ziggo? Neen

Wordt dit duel tussen Eupen en Club Brugge ook per livestream uitgezonden door het Nederlandse Ziggo Sport? Neen, hoewel zij de livestream-uitzendrechten hebben voor de Belgische competitie, zenden zij dit duel niet uit via een livestream.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Club Brugge vs Anderlecht, onderlinge duels sinds 2004Club Brugge vs Anderlecht, onderlinge duels sinds 2004Club Brugge - Anderlecht is al decennia lang dé klassieker in het Belgische voetbal tussen de twee Belgische ploegen met…
Voetbal 2020: Everton-Liverpool afgelast wegens coronavirusVoetbal 2020: Everton-Liverpool afgelast wegens coronavirusOp maandag 16 maart 2020 zou in de Engelse Premier League de wedstrijd Everton-Liverpool gespeeld worden. Het duel tusse…
Jupiler Pro League erelijst landskampioenen België 1896-2020Jupiler Pro League erelijst landskampioenen België 1896-2020119 kampioenschappen, 16 landskampioenen. Het Belgische voetbal wordt reeds enkele decennia gedomineerd door Club Brugge…
Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 spelen AFC Ajax en FC Twente tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd…

De topscorers van PSV per seizoen (1956-2019)De topscorers van PSV per seizoen (1956-2019)In het seizoen 1956-1957 werd voor het eerst betaald voetbal gespeeld. Coen Dillen was in dat seizoen de PSV'er met de m…
Voetbal 2020: STVV-Anderlecht, afgelast wegens coronavirusVoetbal 2020: STVV-Anderlecht, afgelast wegens coronavirusOp zondag 15 maart 2020 zou in de Belgische Jupiler League de wedstrijd STVV-Anderlecht gespeeld worden. Oorspronkelijk…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KAS_Eupen
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Club_Brugge

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Eupen-Club Brugge, afgelast wegens coronavirus"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 13-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!