Bayern München-Fortuna Düsseldorf, live op tv en livestream

Bayern München-Fortuna Düsseldorf, live op tv en livestream Op 30 mei 2020 speelt FC Bayern München in de Duitse Bundesliga tegen Fortuna Düsseldorf. Bij dit duel mag geen publiek aanwezig zijn. Deze wedstrijd van FC Bayern tegen Fortuna Düsseldorf is in Nederland en België live op tv te zien. Ook kan men het duel Bayern München-Fortuna Düsseldorf op het internet bekijken via een livestream.

Bundesliga en het coronavirus

Het coronavirus heeft in het voorjaar van 2020 wereldwijd een gigantische impact. De hoogste Duitse voetbalcompetitie, de Bundesliga, behoorde tot de vele sportcompetities die in maart 2020 werden stopgezet vanwege dit virus. Medio mei 2020 is de Bundesliga één van de eerste grote competities die weer van start gaat. Er zijn hierbij vanzelfsprekend wel allerlei maatregelen genomen. Zo zijn alle voetballers getest op het coronavirus en mag er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn. De Bundesliga begon weer op 16 mei 2020, met onder meer de wedstrijd Borussia Dortmund-Schalke 04.

FC Bayern München

Op 27 februari 1900 werd de voetbalclub FC Bayern München opgericht. Deze club uit München zou in de loop der jaren uitgroeien tot de succesvolste voetbalvereniging van Duitsland. Beroemde Duitse voetballers die voor Bayern speelden waren onder meer Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge en Lothar Matthäus. Nederlandse sterren die voor deze Duitse club speelden waren onder meer Mark van Bommel, Roy Makaay en Arjen Robben.

Erelijst Bayern München

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van deze Duitse voetbalvereniging eruit? 29 keer won Bayern München het landskampioenschap van Duitsland. 19 keer won Bayern München de DFB Pokal (Duitse Beker). Ook internationaal boekte Bayern München veel grote successen. Vijf keer won de club uit München de Europa Cup I (Champions League). Drie maal won Bayern München de wereldbeker voor clubteams. Daarnaast wonnen ze ook één keer de UEFA Cup, één keer de Europa Cup II en één keer de UEFA Super Cup.

Fortuna Düsseldorf

In mei 1911 werd in Düsseldorf de voetbalclub Alemannia 1911 opgericht. In de daaropvolgende jaren fuseerde deze club met diverse andere sportclubs uit Düsseldorf. Zo ontstond er uiteindelijk een sportclub met de naam Fortuna Düsseldorf. Het sportieve hoogtepunt uit de geschiedenis van Fortuna Düsseldorf was het winnen van het Duits landskampioenschap in 1933. Twee keer won Fortuna Düsseldorf de Duitse beker (DFB-Pokal): in 1979 en 1980.

Wedstrijdinfo Bayern München-Fortuna Düsseldorf op 30 mei 2020

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap? Die is om 18u30 op zaterdag 30 mei 2020.

Opstelling Bayern München? Opstelling Fortuna Düsseldorf?

T.z.t. worden hier de opstellingen van beide ploegen gemeld.

Live op tv in Nederland: Bayern München-Fortuna Düsseldorf

Live op FOX Sports

De wedstrijd van Bayern München tegen Fortuna Düsseldorf wordt in Nederland live op tv uitgezonden door FOX Sports. Alle abonnees van deze sportomroep kunnen dit duel dus live bekijken op zaterdag 30 mei 2020.

Welke zender?

Op welke zender van FOX Sports wordt dit duel van FC Bayern München tegen Fortuna Düsseldorf live uitgezonden? Zij zenden deze wedstrijd tegelijkertijd live uit op de zenders FOX Sports 1 en FOX Sports 4.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending? De aftrap van dat duel tussen de clubs uit Düsseldorf en München om 18u30 live bij hen zien.

Ook gratis voor klanten van digitale tv bij KPN zonder aanvullend abonnement

Omdat de wedstrijd van Bayern München live wordt uitgezonden op de zender FOX Sports 1, is dit duel ook 'gratis' live te zien door alle abonnees van interactieve tv bij KPN, ook als zij geen aanvullend abonnement hebben op die sportomroep. Klanten van KPN kunnen namelijk 'gratis' naar die tv-zender kijken op het digitale kanaal 14.

Live op tv in België: Telenet en Eleven Sports

Live op Telenet Play Sports

In Vlaanderen wordt deze wedstrijd uit de Bundesliga live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Om zo'n live tv-uitzending van hen te kunnen bekijken, dient men een abonnement op die dienst te hebben. Hoe laat begint bij deze sportzender het duel van Bayern München tegen Fortuna Düsseldorf? De live tv-uitzending begint om circa 18u25.

Live op Eleven Sports

Ook is het duel uit de Bundesliga tussen Fortuna Düsseldorf en Bayern München live te zien bij Eleven Sports Network. Dit is een internationale sportomroep die onder meer in België op tv te zien is. De zender zit in sportpakketten van diverse Belgische tv-aanbieders, waaronder Telenet en Proximus. De live tv-uitzending begint om 18u30.

Livestream Bayern München-Fortuna Düsseldorf (30 mei 2020)

Livestream FOX Sports

In Nederland is dit duel van FC Bayern ook via een livestream van FOX Sports te bekijken. Met zo'n livestream kan men dit duel uit de Bundesliga live bekijken op een computer of smartphone. De officiële livestream voor kijkers uit Nederland bevindt zich op de wedstrijddag op de FOX Sports Go App. Via die app kan men vanaf 18u00 daar deze wedstrijd kijken. Men kan dit Duitse duel op die app alleen bekijken indien men een vast abonnement heeft bij die sportomroep. Het is anno 2020 niet mogelijk bij die sportomroep om de livestream van één wedstrijd te kopen, of een dagpas.

Livestream Telenet Play Sports (België)

In België kan men de wedstrijd van FC Bayern op het internet via een livestream bekijken bij Telenet Play Sports. Wie een abonnement op die dienst heeft, kan op de wedstrijddag inloggen op de site van die sportomroep en daar dan de livestream bekijken van Bayern München-Fortuna Düsseldorf op een computer. Deze livestream begint op 30 mei om 18u25.

Livestream Play Sports Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om Bayern München-Fortuna Düsseldorf via een livestream te bekijken op de Play Sports Go App. Via deze app kan men de live tv-uitzendingen van die sportomroep via een livestream op een smartphone bekijken. Het is niet nodig om een tv-abonnement bij Telenet te hebben, om toch via deze app per livestream naar het voetbal te kunnen kijken. Het is namelijk ook mogelijk om een puur digitaal abonnement bij hen aan te schaffen. Wie echter geen vast abonnement op Play Sports wil, kan via de app een 'dagpas' kopen, waarmee men online een etmaal lang elke livestream (en dus ook de stream van dit duel van Bayern München tegen Fortuna Düsseldorf) kan bekijken. Wanneer men een livestream gebruikt op deze app, dan kan men daarmee dit duel niet alleen in België live bekijken, maar in elk land van de EU.

Livestream Bayern München-Fortuna Düsseldorf via Eleven Sports

Het is ook mogelijk om Bayern München-Fortuna Düsseldorf te bekijken via een livestream van Eleven Sports Network. Hun livestream begint op zaterdag 20 mei om circa 18u30. Deze online sportomroep heeft de livestream-uitzendrechten van de Bundesliga in een groot aantal landen, waaronder België. Hun livestream bij Bayern München-Fortuna Düsseldorf is niet een gratis stream. Om hun livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben.

Livestream Bayern München-Fortuna Düsseldorf via iTV-app

Voor Nederlandse klanten van de KPN is het ook mogelijk om dit duel van FC Bayern München tegen Fortuna Düsseldorf via een livestream te bekijken op de iTV-app. Om op die app via een livestream naar televisie te kunnen kijken, moet men bij de KPN wel een abonnement hebben op 'Interactieve Tv'. Iedereen met dat tv-abonnement mag namelijk met die app zonder iets bij te betalen (dus in de praktijk 'gratis') via een livestream naar de tv-zenders kijken van het tv-pakket dat men heeft. De tv-zender FOX Sports 1, waarop dit duel van Fortuna Düsseldorf tegen Bayern München live te zien is, zit in het basispakket van KPN (op kanaal 14). Hierdoor kunnen dus alle abonnees die dat abonnement hebben per 'gratis' livestream op die app naar dit duel uit de Bundesliga kijken. Zo'n livestream is niet alleen in Nederland te bekijken. Men mag die livestream als klant van KPN in de hele EU bekijken. In de meeste landen buiten de Europese Unie is zo'n livestream op die app van de KPN daarentegen 'geo-blocked'. Zijn alle duels van de Bundesliga via een gratis livestream op die app te bekijken door de klanten van KPN? Neen, op die app zijn alleen de wedstrijden van kanaal 1 automatisch via zo'n gratis livestream te bekijken. Hierdoor zijn in de zomer van 2020 doorgaans wel de meeste topduel van de Bundesliga via die 'gratis livestream' te volgen. Niet alle wedstrijden zijn echter via die gratis livestream te bekijken. Het duel van Leverkussen tegen Gladbach op de avond van 23 mei is bijvoorbeeld niet via zo'n gratis livestream te zien, omdat die op een ander kanaal live wordt uitgezonden.

Livestream Go App?

Is het ook mogelijk om de wedstrijd Bayern München-Fortuna Düsseldorf bij Ziggo te bekijken met een livestream op hun Go App? Op die app kan men dit duel uit de Duitse Bundesliga alleen per livestream bekijken indien men een aanvullend tv-abonnement heeft op FOX Sports. Indien men dit heeft, dan kan men via die app wel per livestream naar dit duel kijken. Men kan dan in de hele EU per livestream naar dit duel kijken. Ook kan men dan op die app (indien men het aanvullende abonnement heeft) deze wedstrijd een week lang via een stream terugkijken.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
SC Padernborn-Borussia Dortmund, live op tv en livestreamSC Padernborn-Borussia Dortmund, live op tv en livestreamOp zondag 31 mei 2020 wordt in de Duitse Bundesliga de wedstrijd SC Paderborn 07-Borussia Dortmund gespeeld. Dit duel wo…
FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestreamFC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestreamOp 9 juni of 10 juni 2020 wordt in het Duitse bekertoernooi (DFB-Pokal) de halve finale FC Saarbrücke-Bayer Leverkussen…
DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestreamDFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 4 juli 2020 wordt de finale van de DFB-Pokal gespeeld. Dit is het bekertoernooi van het Duitse voetbal. Vanw…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…

Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)In Nederland wordt sinds het seizoen 1956-57 gevoetbald in de Eredivisie. Sindsdien bracht de competitie bijzondere en s…
Serie A (Italië): alle kampioenen tot en met 2019Serie A (Italië): alle kampioenen tot en met 2019In 1898 werd er al in competitieverband gevoetbald in het Zuid-Europese land Italië. Vanaf 1929 werken de Italiaanse clu…
Bronnen en referenties
  • https://www.foxsports.nl/nieuws/artikel/3213200/voetbal-bundesliga-vanaf-half-mei-weer-mogelijk
  • https://www.foxsports.nl/programmering
  • https://www2.telenet.be/nl/producten/tv-en-entertainment/play-sports/overzicht/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Bayern_München

Reageer op het artikel "Bayern München-Fortuna Düsseldorf, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!