SC Padernborn-Borussia Dortmund, live op tv en livestream

SC Padernborn-Borussia Dortmund, live op tv en livestream Op zondag 31 mei 2020 wordt in de Duitse Bundesliga de wedstrijd SC Paderborn 07-Borussia Dortmund gespeeld. Dit duel wordt vanwege het coronavirus zonder publiek gespeeld. De wedstrijd is in Nederland en België live op tv te zien. Ook kan men dit duel tussen Borussia Dortmund en SC Paderborn 07 online bekijken via een livestream.

Borussia Dortmund

Op 19 december 1909 werd deze voetbalclub in Dortmund opgericht. 'Borussia' is de Latijnse naam voor Pruisen. In de eerste decennia van zijn bestaan was Borussia Dortmund nog geen erg succesvolle voetbalclub. Pas in de jaren vijftig ging de club tot de Duitse top behoren. Het eerste hoogtepunt was het winnen van de Duitse titel in 1956. Sindsdien is Borussia Dortmund één van de grootste clubs van Duitsland gebleven.

Erelijst Borussia Dortmund

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Borussia Dortmund eruit? Acht keer won Borussia Dortmund het landskampioenschap. Vier maal won Borussia Dortmund de Duitse beker (DFB Pokal). De club behaalde ook grote internationale successen. In 1966 won Borussia Dortmund de Europacup II. In 1997 won Borussia de UEFA Champions League. In datzelfde jaar won Borussia Dortmund ook de Wereldbeker voor Clubs.

SC Paderborn 07

In december 1908 werd FC Preussen Paderborn opgericht. In de loop der jaren veranderde de club diverse malen van naam. Zo heet het team onder meer VfJ 08 Paderborn en 1. FC Paderborn. Later fuseerde de club met SV 07 Neuhaus. Na wederom enige naamswijzigingen nam de club in 1997 uiteindelijk de naam SC Paderborn 07 aan. In 2015 promoveerde SC Paderborn 07 voor het eerst naar de hoogste Duitse profdivisie: de Bundesliga. Na één jaar degradeerde de club. In 2019 promoveerde SC Paderborn voor de tweede keer naar de Bundesliga.

Bundesliga live na de 'coronabreak'

De Bundesliga is één van de eerste topcompetities die hervat wordt na de 'coronabreak'. Wereldwijd is er daarom veel aandacht voor de live-uitzendingen (tv en livestream) van deze voetbalcompetitie. Een volgende interessante wedstrijd die men op zaterdag 30 mei live op televisie of via een stream kan bekijken is Bayern München - Fortuna Düsseldorf.

In juni kan men ook live op tv en per livestream kijken naar de halve finales van de Duitse beker, waaronder FC Saarbrücken - Bayer Leverkussen. Voor veel Nederlandse voetbalfans is dat een interessante wedstrijd omdat de Nederlander Peter Bosz de trainer van Bayer Leverkussen is. In juli is de finale van dat bekertoernooi live te zien.

Wedstrijdinfo SC Paderborn 07-Borussia Dortmund (31 mei 2020)

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap? De aftrap van dit duel tussen Borussia Dortmund en SC Paderborn 07 op zondag 31 mei 2020 om 18u00.

Opstellingen?

Met welke opstelling speelt Borussia Dortmund? Hoe ziet de opstelling van SC Paderborn 07 eruit? Hieronder vindt u t.z.t. de opstellingen van deze twee Duitse ploegen voor dit duel op zondag 31 mei 2020.

SC Paderborn 07-Borussia Dortmund live op tv in Nederland en België

Live op tv in Nederland: welke zender en hoe laat?

In Nederland wordt dit duel uit de Bundesliga live op tv uitgezonden door FOX Sports. Op welke zender van hen is dit duel live te zien? En hoe laat begint de uitzending? Het duel is live te zien op de zenders FOX Sports 1 en FOX Sports 4. Op die middag is op beide zenders het programma 'Studio Bundesliga', waarin wordt voorbeschouwd op de matches die later op die avond worden gespeeld, waaronder natuurlijk vooral Borussia Dortmund-Paderborn. Vervolgens is deze wedstrijd vanaf 18u00 live te zien op beide zenders.

Gratis voor klanten van interactieve tv bij KPN

FOX Sports 1 is een zender die niet alleen door abonnees van FOX Sports kan worden bekeken. Ook alle abonnees van interactieve tv bij KPN kunnen deze tv-zender zonder aanvullend abonnement 'gratis' bekijken. De zender zit in hun standaardpakket en bevindt zich bij hen op het digitale kanaal 14.

Live op tv in België bij Eleven Sports

De wedstrijd wordt ook live op tv uitgezonden door Eleven Sports. Dit is een internationale sportomroep die de live-uitzendrechten (tv en livestream) van de Bundesliga heeft. Deze omroep is onder meer in België te ontvangen, vaak als onderdeel van een sportzenderpakket van een tv-aanbieder zoals Proximus of Telenet. Hoe laat begint hun live tv-uitzending en op welke zender vindt die plaats? Hun live tv-uitzending van de wedstrijd Borussia Dortmund-SC Paderborn 07 begint op de avond van zondag 31 mei 2020 om 18u00 op de zender Eleven Sports 1.

Live op tv in Vlaanderen bij Telenet

In Vlaanderen wordt SC Paderborn-Borussia Dortmund ook live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Hoe laat begint hun live tv-uitzending? Hun live-uitzending begint om 17u55. Men dient een abonnement op deze Vlaamse sportomroep te hebben, om hun live tv-uitzending van dit duel uit de Bundesliga te kunnen bekijken.

Samenvatting bij de ARD: Sportschau

Samenvattingen van alle wedstrijden van deze speeldag van de Bundesliga kan men op televisie bekijken bij de Duitse publieke omroep ARD.

Livestream SC Paderborn-Borussia Dortmund (op 31 mei 2020)

Livestream SC Paderborn 07-Borussia Dortmund bij FOX Sports

In Nederland wordt deze wedstrijd uitgezonden via een livestream van FOX Sports. Met zo'n livestream kan men deze Bundesliga-wedstrijd live op een smartphone of computer bekijken. De officiële livestream van Borussia Dortmund-SC Paderborn is op 31 mei 2020 te vinden op de FOX Sports Go App. De livestream van het duel begint om 18u00. Daarvoor kan men op de FOX Sports Go App ook de voorbeschouwing op het duel via een livestream bekijken in het programma 'Studio Bundesliga'. Om een livestream op de FOX Sports Go App te kunnen bekijken, dient men anno 2020 een vast abonnement bij hen te hebben. Het is niet meer mogelijk om een livestream te kopen via PPV (Pay Per View). Ook bieden zij niet de mogelijkheid om een dagpas (een livestream-abonnement voor één etmaal) bij die app te kopen. Wel is er de mogelijkheid om een dagpas voor zo'n live tv-uitzending te kopen bij een tv-provider, voor mensen die geen abonnement bij FOX Sports hebben. Zij kunnen het duel Dortmund-Bayern op de avond van 26 mei dan dus, tegen betaling van enkele euro's, live op televisie kijken.

Livestream SC Paderborn-Borussia Dortmund bij Eleven Sports

Er wordt ook een livestream aangeboden door het Eleven Sports Network. Dit is een internationale online sportomroep die onder meer de Duitse Bundesliga online via een livestream uitzendt. België behoort tot de landen waarin deze omroep uitzendt. Hun livestream van dit duel van Borussia Dortmund tegen SC Paderborn begint om circa 18u00. Die livestream bevindt zich op hun kanaal 1. Is dit een gratis stream van de live-uitzending? Om een livestream van hen te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben, dus neen, dit is niet een gratis stream.

Livestream Telenet Play Sports (België)

Er wordt ook een livestream van dit duel in de Bundesliga verzorgd door Telenet Play Sports. Hun livestream begint om circa 18u00 op de avond van 31 mei 2020. Klanten van die sportomroep kunnen inloggen op de site van deze omroep en daarop een livestream bekijken van dit duel van Borussia Dortmund tegen SC Paderborn. Is dit een gratis livestream van dit duel uit de Bundesliga op 31 mei 2020? Dit is niet een gratis livestream: men dient een abonnement bij Play Sports te hebben om deze stream te kunnen bekijken.

Livestream Play Sports Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om dit duel uit de Bundesliga te volgen via een livestream op de Play Sports Go App. Dit is een app waarmee men online alle live tv-uitzendingen van die sportomroep via een livestream kan bekijken. Hun livestream van het duel SC Paderborn-Borussia Dortmund begint op zondag 31 mei 2020 om circa 17u55. Elke livestream op die app is in de hele EU te bekijken. Men hoeft niet een abonnement op tv bij Telenet te hebben om toch via die app per livestream naar tv te kunnen kijken. Het is ook mogelijk om een puur digitaal abonnement op die app te nemen, zonder een daaraan gekoppeld tv-abonnement. Het is bij hen ook mogelijk om een dagpas te kopen, waarmee men een etmaal lang elke livestream kan bekijken (zodat men ook de overige duels van de Bundesliga op die dag via een stream kan zien). Eveneens is het mogelijk om bij hen een 'weekendpas' te kopen, waarmee elke livestream van hen in dat hele weekend te zien is. Met zo'n weekendpas is het dus mogelijk om zowel de wedstrijd van Borussia Dortmund tegen SC Paderborn op de zondag, als de wedstrijden op de zaterdag via een livestream te bekijken. Behalve veel voetbal, kan men via de livestream bij deze sportomroep ook veel veldrijden, MXGP en Formule 1 bekijken.

Stream via iTV-app (met abonnement bij KPN)

Voor mensen met een abonnement op interactieve tv bij KPN, is er een livestream van SC Paderborn-Borussia Dortmund beschikbaar op de iTV-app. Via die app kan elke klant alle zenders per livestream bekijken die hij of zij ook op televisie thuis kan ontvangen. De zender FOX Sports 1 zit bij hen in het basispakket en kan men dus per livestream op die app bekijken. Om een stream van die zender te kunnen bekijken, hoeft men geen aanvullend abonnement te hebben; in de praktijk zit er op die app voor hen dus eigenlijk een soort 'gratis livestream' van SC Paderborn-Borussia Dortmund. Deze gratis livestream bevindt zich bij hen op kanaal 14. Die 'gratis livestream' van Paderborn-Dortmund is voor hen in de hele EU te bekijken. Via die app kan achteraf ook een stream van de wedstrijd SC Paderborn-Borussia Dortmund terugkijken.

Stream bij Go App? Alleen met aanvullend abonnement

Ziggo biedt aan haar abonnees ook zo'n dienst waarmee zij via een 'gratis livestream' online naar televisie kunnen kijken: de Ziggo Go App. Is het op die app ook mogelijk om per livestream naar SC Paderborn 07-Borussia Dortmund te kijken op 31 mei 2020? Dat kan alleen indien men een aanvullend abonnement heeft op FOX Sports. Via die app kan men alleen per livestream naar de tv-zenders kijken die men ook op televisie kan ontvangen. Hoe groter uw tv-pakket is, hoe meer zender u dus per livestream op die app kunt bekijken. Anders dan bij KPN zit bij Ziggo niet de zender 'FOX Sports 1' gratis op digitaal kanaal 14. Bij Ziggo zit 'Ziggo Sport' gratis op kanaal 14. Dat is de zender waarop men onder meer live naar Formule 1 kan kijken. Wie echter wel een aanvullend abonnement heeft op FOX Sports, kan als Ziggo-abonnee wel per livestream naar SC Paderborn-Borussia Dortmund kijken. Ook kan men de uitzending van Dortmund-SC Paderborn 07 via een stream op die app terugkijken.

Voorgaande wedstrijd van Dortmund:

Op de avond van 26 mei speelde Borussia zijn voorgaande competitiewedstrijd. De tegenstander was FC Bayern München. Deze topwedstrijd werd door Bayern München gewonnen met 0-1. De goal van Bayern werd gescoord door Kimmich. Het duel was live op tv en per livestream te zien bij onder meer FOX, Eleven en Telenet.

Opstelling Borussia Dortmund (en wissels)

Bürki, Pisczek, Hummels, Akanji, Hakimi, Delaney (46/Can), Guerreiro, Dahoud (85/Witsel), Brandt (46/Sancho), Hazard en Haaland(72/Reyna).

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bayern München-Fortuna Düsseldorf, live op tv en livestreamBayern München-Fortuna Düsseldorf, live op tv en livestreamOp 30 mei 2020 speelt FC Bayern München in de Duitse Bundesliga tegen Fortuna Düsseldorf. Bij dit duel mag geen publiek…
Bundesliga (Duitsland): alle kampioenen tot en met 2019Bundesliga (Duitsland): alle kampioenen tot en met 2019Vanaf het seizoen 1963-64 wordt jaarlijks in het Duitse voetbal op het hoogste niveau gespeeld in de Bundesliga. De club…
FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestreamFC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestreamOp 9 juni of 10 juni 2020 wordt in het Duitse bekertoernooi (DFB-Pokal) de halve finale FC Saarbrücke-Bayer Leverkussen…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…

Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)In Nederland wordt sinds het seizoen 1956-57 gevoetbald in de Eredivisie. Sindsdien bracht de competitie bijzondere en s…
Serie A (Italië): alle kampioenen tot en met 2019Serie A (Italië): alle kampioenen tot en met 2019In 1898 werd er al in competitieverband gevoetbald in het Zuid-Europese land Italië. Vanaf 1929 werken de Italiaanse clu…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2333093-alle-seinen-op-groen-de-bal-gaat-op-16-mei-weer-rollen-in-de-bundesliga.html
  • https://sporza.be/nl/2020/05/07/bundesliga-publiceert-kalender-start-op-16-mei-met-onder-meer-d~1588852515044/
  • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367059/bundesliga-maakt-programma-bekend-16-mei-aftrap/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Borussia_Dortmund
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Schalke_04

Reageer op het artikel "SC Padernborn-Borussia Dortmund, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 26-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!