DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestream

DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestream Op zaterdag 4 juli 2020 wordt de finale van de DFB-Pokal gespeeld tussen Bayern München en Bayer Leverkusen. Dit is het bekertoernooi van het Duitse voetbal. Vanwege het coronavirus wordt de bekerfinale Bayern München-Bayer Leverkusen zonder publiek gespeeld. De Duitse bekerfinale is in 2020 in Nederland en België live op tv te bekijken. Ook kan men de strijd om de DFB-Pokal 2020 online via een livestream volgen. Door welke omroepen wordt deze bekerfinale in 2020 live op tv en via een livestream uitgezonden? Hoe is de geschiedenis van het Duitse bekertoernooi verlopen?

Historie: Duitse beker

Tschammerpokal

In 1935 werd het eerste Duitse bekertoernooi gehouden. Dit heette de Tschammerpokal. De beker was vernoemd naar Hans von Tschammer und Osten, de hoogste sportfunctionaris binnen het naziregime. Het toernooi werd opgezet naar het voorbeeld van de Engelse FA Cup. Zowel profclubs als amateurclubs mochten er aan meedoen. Aan de voorrondes van de eerste Duitse beker deden maar liefst 4000 clubs mee. Het toernooi begon in januari 1935. De finale werd in december 1935 gespeeld in Düsseldorf. Het duel ging tussen FC Nürnberg en Schalke 04. Nürnberg won de bekerfinale met 2-0.

In mei 1938 vond de 'Anschluss' plaats: Oostenrijk werd een onderdeel van het Duitse nazirijk. Als gevolg daarvan deden voortaan ook Oostenrijkse clubs mee aan de strijd om de Tschammerpokal. In januari 1939 won het Oostenrijkse Rapid Wien de Duitse Beker. Ook in oktober 1943 werd de Duitse beker gewonnen door een Oostenrijkse club: First Vienna FC versloeg toen in de finale de Luftwaffen-Sportverein Hamburg. Dit was de laatste finale om de Tschammerpokal. Door de oorlogsomstandigheden kon het toernooi in 1944 niet doorgaan.

DFB-Pokal

Na de Tweede Wereldoorlog werd er enige jaren geen bekertoernooi gespeeld in Duitsland. Met ingang van het seizoen 1952-1953 besloot men toch weer zo'n toernooi op te zetten. De nieuwe naam was de DFB-Pokal. DFB is de afkorting van Deutschen Fussball-Bund. De eerste finale werd gespeeld op 1 mei 1953. Rot-Wess Essen won toen met 2-1 van Alemanni Aachen.

Erelijst

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van de DFB-Pokal eruit? Veruit de succesvolste club is Bayern München. 19 keer won Bayern München de Duitse beker. Werder Bremen won de beker zes keer. Eintracht Frankfurt pakte vijf keer de Duitse beker. Drie clubs wonnen de bekerfinale vier keer: FC Köln, Borussia Dortmund en Schalke 04.

DFB-Pokal 2019-2020 en het coronavirus

In het seizoen 2019-2020 doen er 64 clubs mee aan het hoofdtoernooi van de DFB-Pokal. De loting voor het bekertoernooi vond plaats in juni 2019. De eerste ronde werd gespeeld in augustus 2019. Oorspronkelijk zouden de halve finales in de strijd om de DFB-Pokal in april 2020 gespeeld worden en de finale in mei 2020. In maart moest het toernooi echter worden stopgezet vanwege de coronacrisis. In mei nam men in Duitsland het besluit om het profvoetbal weer te hervatten. De halve finales van het bekertoernooi zijn verplaatst naar juni. De finale is verplaatst naar 4 juli 2020.

Halve finales Duitse beker 2020

De halve finales worden gespeeld op dinsdag 9 juni en woensdag 10 juni. De ene halve finale ging tussen FC Saarbrücken en Bayer Leverkusen en werd gespeeld op dinsdag 9 juni. Dit was een interessant duel voor veel Nederlandse voetbalfans, aangezien Peter Bosz de trainer van Bayer Leverkusen is. Het duel werd met 0-3 gewonnen door Bayer Leverkusen. De andere halve finale gaat tussen FC Bayern München en Eintracht Frankfurt en wordt gespeeld op woensdag 10 juni.

Uitslagen halve finales van Bayern München en Bayer Leverkusen

  • Di. 9 juni: FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen 0-3
  • Wo. 10 juni: Bayern München-Eintracht Frankfurt 2-1

Duitse bekerfinale op 4 juli 2020: Bayern München-Bayer Leverkusen

Op zaterdag 4 juli 2020 wordt de finale gespeeld van het Duitse bekertoernooi. Dit duel vindt plaats in Berlijn en wordt vanwege het coronavirus gespeeld zonder publiek. Deze wedstrijd gaat dus tussen Bayern München en Bayer Leverkusen. FC Bayern München is bij deze wedstrijd de grote favoriet. Bayer Leverkusen, met de Nederlandse trainer Peter Bosz, is echter een team dat erg aanvallend en attractief kan voetbal.

Uitslag Bayer Leverkusen-Bayern München: 2-4

  • Goals Leverkusen: Bender en Havertz
  • Goals Bayern: Alaba, Gnabry en Lewandowski (x2)

Gele kaarten:

  • Leverkusen: Wendell
  • Bayern: Lewandowksi

Opstelling Bayern München:

Neuer, Pavard, Boateng (Hernandez), Alaba, Davies, Kimmich, Goretzka, Gnabry (Coutinho), Müller (Thiago), Coman (Perisic) en Lewandowski.

Opstelling Bayer Leverkusen:

Hradecky, L. Bender (Weiser), Tapsoba, S. Bender, Wendell, Aranguiz, Baumgartlinger (Demirbay), Diaby, Amiri (Volland), Bailey (Ballrabi) en Havertz.

Duitse bekerfinale live op tv: welke zenders en hoe laat?

Duitsland: ARD zendt finale Bayer Leverkusen-Bayern München live uit

In Duitsland wordt deze bekerfinale live uitgezonden door de publieke omroep ARD. Dit is ook mooi nieuws voor veel Nederlandse en Belgische fans, aangezien de zender ARD bij velen in het tv-pakket zit. Hoe laat begint de live tv-uitzending van de Duitse bekerfinale tussen Bayer Leverkusen en Bayern München? Om 19u05 begint men op de ARD met een uitgebreide voorbeschouwing op deze Duitse bekerfinale. De aftrap is live te zien om 20u00. Eerder op de zaterdag is bij de ARD ook de finale van de DFB-Pokal voor de dames live op tv te zien.

Nederland: finale Bayern München-Bayer Leverkusen bij FOX Sports

In Nederland zijn de uitzendrechten van de DFB-Pokal in handen van FOX Sports. Op welke zender is deze finale bij hen te zien? Hun live tv-uitzending begint om 20u00. Zij zenden de finale uit op de zenders FOX Sports 1 en FOX Sports 4. De zender FOX Sports 1 kan worden door alle abonnees van die sportomroep, maar ook door alle abonnees van Interactieve Tv bij KPN (zonder aanvullend abonnement op FOX Sports), op hun 'gratis' kanaal 14. De zender FOX Sports 4 is daarentegen alleen te bekijken door abonnees van die omroep.

België: Duitse bekerfinale live bij Play Sports en Eleven Sports

In België wordt op 4 juli 2020 de Duitse bekerfinale tussen Bayern München en Bayer Leverkusen live uitgezonden door diverse abonneezenders. Daaronder zijn Telenet Play Sports en Eleven Sports Network. Hoe laat beginnen hun live-uitzendingen? Bij Play Sports begint de live-uitzending om 19u55. Bij Eleven begint de live tv-uitzending om 20u00.

Sport live op tv op 4 juli en 5 juli

Nadat er in het voorjaar van 2020 vanwege de coronacrisis maandenlang weinig live sport op tv is geweest, komt de sportwereld in de zomer duidelijk weer tot leven. Op 4 en 5 juli kan men bijvoorbeeld live op tv (of via een livestream) kijken naar de Virtuele Tour de France. Op de avond van 4 juli kan men ook live op tv (of via een livestream) kijken naar de IndyCar Series met de Nederlander Rinus van Kalmthout. Een hoogtepunt voor veel Nederlanders is, dat in dat weekend eindelijk het Formule 1-seizoen van start gaat. De eerste race van het seizoen is de Formule 1 GP van Oostenrijk, die men op de middag van zondag 5 juli live op televisie of via een livestream kan bekijken.

Livestream finale DFB-Pokal: Bayern München-Bayer Leverkusen

Livestream Duitse bekerfinale bij FOX Sports

De Duitse bekerfinale kan men op 4 juli 2020 in Nederland bekijken via een livestream van FOX Sports. Met zo'n livestream kan men naar de finale om de DFB-Pokal kijken op een computer of smartphone. De livestream van de bekerfinale begint op die avond om 20u00. Om de livestream van die sportomroep te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben. De livestream van de finale (DFB Pokal) tussen Bayer Leverkusen en Bayern München bevindt zich op de avond van 4 juli 2020 in de FOX Sports Go App. De reguliere livestream van dit duel is daar te vinden op de kanaal 1. Ook is de live tv-uitzending van deze bekerfinale te zien via een livestream op kanaal 4.

Livestream Bayer Leverkusen-Bayern München via Telenet Play Sports

De finale van de Duitse voetbalbeker is ook te bekijken via een livestream van het Vlaamse Telenet Play Sports. Hun livestream van deze bekerfinale begint op 4 juli om 19u55. Abonnees van die dienst kunnen op de site van die sportomroep op 4 juli inloggen en dan de bekerfinale tussen Bayern München en Bayer Leverkusen bekijken.

Livestream bekerfinale via Play Sports Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om deze bekerfinale via een livestream op de Play Sports Go App te bekijken. Die stream is te ontvangen in de hele EU. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat deze livestream om circa 19u55 begint. Men hoeft geen tv-abonnement bij die sportomroep te hebben om hun livestream te kunnen bekijken. Bij hen kan men ook een puur digitaal abonnement nemen. Wie geen digitaal abonnement bij die Vlaamse sportomroep heeft, kan via deze een 'dagpas' kopen, waarmee men deze finale op 4 juli kan bekijken. Ook is het mogelijk om een weekendpas te kopen om daarmee de livestream van deze bekerfinale (DFB Pokal) en elke andere livestream van dat weekend bij die sportomroep te bekijken.

Livestream Duitse bekerfinale Bayer Leverkusen-Bayern München bij Eleven Sports

De internationale sportomroep Eleven Sports biedt ook een livestream aan van deze bekerfinale. Deze omroep is onder meer in België actief. Hun livestream van de finale om de DFB Pokal begint op 4 juli om 20u00. Om hun livestream van deze Duitse bekerfinale te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben. Eleven Sport Network zendt in het seizoen 2020-2021 de wedstrijden van het Belgische profvoetbal via een livestream uit.

Livestream Bayern München-Bayer Leverkusen (Finale DFB Pokal) via een tv-app

Het is ook mogelijk om de Duitse bekerfinale op 4 juli 2020 live te bekijken via een stream de Go App (online tv). Dit is een service van Ziggo. Ook kan men de livestream bekijken op een app van een andere tv-provider zoals de iTV-app (KPN). Bij veel tv-providers krijgt men als tv-abonnee anno 2020 de beschikking over een app waarmee men online naar televisie kan kijken. Bij Ziggo is dat dus Ziggo Go App, bij KPN is dat de iTV-app. Via zo'n app kan men bij Ziggo als abonnee 'gratis' online kijken naar de live tv-uitzending van de ARD. Bij de KPN kan elke klant van Ineractieve Tv via een 'gratis' livestream op die app kijken naar de live tv-uitzendingen van FOX Sports en de ARD van de bekerfinale (DFB Pokal) tussen Bayer Leverkusen en Bayern München.

Livestream Bayern München-Bayer Leverkusen via NLZIET? Neen

Heeft de populaire tv-app NLZIET op zaterdag 4 juli 2020 ook een livestream van de Duitse finale tussen Bayer Leverkusen en Bayern München? Neen, op de zenders die via die app middels een livestream op het internet bekeken kunnen worden, wordt de bekerfinale (DFB Pokal) tussen Bayern München en Bayer Leverkusen niet live uitgezonden. Bij hen is het mogelijk om via de livestream te kijken naar zenders van Talpa, RTL Nederland en de NPO. Uitzendingen van FOX of van buitenlandse zenders zijn via hun livestream niet te bekijken.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Finale Beker van België 2020, live op tv en livestreamFinale Beker van België 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 1 augustus 2020 wordt de finale van de Beker van België (Croky Cup) gespeeld. Dit is de eerste grote voetbal…
RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)Op dinsdag 18 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen RB Leipzig. Dit is een wedstrijd in de halve finales van de…
Finale FA Cup 2020, live op tv en livestreamFinale FA Cup 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 1 augustus 2020 wordt de finale van de FA Cup gespeeld. Deze finale vindt plaats in het Wembley Stadium te L…

Recordtransfers van de Eredivisie (tot en met 2020-21)Recordtransfers van de Eredivisie (tot en met 2020-21)Frenkie de Jong verbrak in de zomer van 2019 het transferrecord. Hij ging voor 86 miljoen euro naar Spanje. Zelfs in de…
Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)In Nederland wordt sinds het seizoen 1956-57 gevoetbald in de Eredivisie. Sindsdien bracht de competitie bijzondere en s…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/collectie/13840/artikel/2333535-duitse-bekerfinale-op-4-juli-deense-competitie-wordt-eind-mei-hervat
  • https://de.wikipedia.org/wiki/DFB-Pokal
  • https://de.wikipedia.org/wiki/Hans_von_Tschammer_und_Osten
  • https://de.wikipedia.org/wiki/DFB-Pokal_2019/20

Reageer op het artikel "DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 05-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!