DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestream

DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestream Op zaterdag 4 juli 2020 wordt de finale van de DFB-Pokal gespeeld. Dit is het bekertoernooi van het Duitse voetbal. Vanwege het coronavirus wordt deze bekerfinale zonder publiek gespeeld. De Duitse bekerfinale is in 2020 in Nederland en België live op tv te bekijken. Ook kan men de strijd om de DFB-Pokal 2020 online via een livestream volgen. Door welke omroepen wordt deze bekerfinale in 2020 live op tv en via een livestream uitgezonden? Hoe is de geschiedenis van het Duitse bekertoernooi verlopen?

Historie: Duitse beker

Tschammerpokal

In 1935 werd het eerste Duitse bekertoernooi gehouden. Dit heette de Tschammerpokal. De beker was vernoemd naar Hans von Tschammer und Osten, de hoogste sportfunctionaris binnen het naziregime. Het toernooi werd opgezet naar het voorbeeld van de Engelse FA Cup. Zowel profclubs als amateurclubs mochten er aan meedoen. Aan de voorrondes van de eerste Duitse beker deden maar liefst 4000 clubs mee. Het toernooi begon in januari 1935. De finale werd in december 1935 gespeeld in Düsseldorf. Het duel ging tussen FC Nürnberg en Schalke 04. Nürnberg won de bekerfinale met 2-0.

In mei 1938 vond de 'Anschluss' plaats: Oostenrijk werd een onderdeel van het Duitse nazirijk. Als gevolg daarvan deden voortaan ook Oostenrijkse clubs mee aan de strijd om de Tschammerpokal. In januari 1939 won het Oostenrijkse Rapid Wien de Duitse Beker. Ook in oktober 1943 werd de Duitse beker gewonnen door een Oostenrijkse club: First Vienna FC versloeg toen in de finale de Luftwaffen-Sportverein Hamburg. Dit was de laatste finale om de Tschammerpokal. Door de oorlogsomstandigheden kon het toernooi in 1944 niet doorgaan.

DFB-Pokal

Na de Tweede Wereldoorlog werd er enige jaren geen bekertoernooi gespeeld in Duitsland. Met ingang van het seizoen 1952-1953 besloot men toch weer zo'n toernooi op te zetten. De nieuwe naam was de DFB-Pokal. DFB is de afkorting van Deutschen Fussball-Bund. De eerste finale werd gespeeld op 1 mei 1953. Rot-Wess Essen won toen met 2-1 van Alemanni Aachen.

Erelijst

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van de DFB-Pokal eruit? Veruit de succesvolste club is Bayern München. Zij wonnen 19 keer de Duitse beker. Werder Bremen won de beker zes keer. Eintracht Frankfurt pakte vijf keer de Duitse beker. Drie clubs wonnen dit bekertoernooi vier keer: FC Köln, Borussia Dortmund en Schalke 04.

DFB-Pokal 2019-2020 en het coronavirus

In het seizoen 2019-2020 doen er 64 clubs mee aan het hoofdtoernooi van de DFB-Pokal. De loting voor het bekertoernooi vond plaats in juni 2019. De eerste ronde werd gespeeld in augustus 2019. Oorspronkelijk zouden de halve finales in april 2020 gespeeld worden en de finale in mei 2020. In maart moest het toernooi echter worden stopgezet vanwege de coronacrisis. In mei nam men in Duitsland het besluit om het profvoetbal weer te hervatten. De halve finales van het bekertoernooi zijn verplaatst naar juni. De finale is verplaatst naar 4 juli 2020.

Halve finales 2020

De halve finales worden gespeeld op dinsdag 9 juni en woensdag 10 juni. De ene halve finale gaat tussen FC Saarbrücken en Bayer Leverkussen. De andere halve finale gaat tussen FC Bayern München en Eintracht Frankfurt. Het is nog niet zeker welke halve finale op 9 juni en welke op 10 juni wordt gespeeld. Zodra dit definitief is bepaald, wordt dat hier gemeld.

Finale op 4 juli 2020

Op zaterdag 4 juli 2020 wordt de finale gespeeld van het Duitse bekertoernooi. Dit duel vindt plaats in Berlijn en wordt vanwege het coronavirus gespeeld zonder publiek. Zodra bekend is welke clubs deze finale spelen, wordt hier een voorbeschouwing op dat duel geplaatst.

Duitse bekerfinale live op tv: welke zenders en hoe laat?

Duitsland: ARD

In Duitsland wordt deze bekerfinale live uitgezonden door de publieke omroep ARD. Dit is ook mooi nieuws voor veel Nederlandse en Belgische fans, aangezien de zender ARD bij velen in het tv-pakket zit. Hoe laat begint de live tv-uitzending? De wedstrijd is op 4 juli te zien vanaf 20u00. Daarvoor wordt er door de ARD een uitgebreide voorbeschouwing uitgezonden. Zodra bekend is hoe laat die begint, wordt dat hier gemeld.

Nederland: FOX Sports

In Nederland zijn de uitzendrechten van de DFB-Pokal in handen van FOX Sports. Waarschijnlijk zenden zij de finale uit op de zender FOX Sports 1, die bekeken kan worden door alle abonnees van FOX Sports, maar ook door alle abonnees van Interactieve Tv bij KPN (zonder aanvullend abonnement op FOX Sports). Wanneer definitief bekend is op welke zender zij deze Duitse bekerfinale uitzenden en hoe laat die begint, dan wordt dat hier gemeld.

België: Play Sports en Eleven Sports

In België wordt op 4 juli 2020 de Duitse bekerfinale live uitgezonden door diverse abonneezenders. Daaronder zijn Telenet Play Sports en Eleven Sports. Hoe laat beginnen hun live-uitzendingen? Bij Play Sports begint de live-uitzending om 19u55. Bij Eleven Sports begint de live tv-uitzending om 20u00.

Livestream finale DFB-Pokal

Livestream FOX Sports

De Duitse bekerfinale kan men op 4 juli 2020 in Nederland bekijken via een livestream van FOX Sports. Met zo'n livestream kan men naar de finale om de DFB-Pokal kijken op een computer of smartphone. De livestream van de bekerfinale begint op die avond om 20u00. Om de livestream van FOX Sports te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben. De livestream bevindt zich op de avond van 4 juli 2020 in de FOX Sports Go App.

Livestream Telenet Play Sports

De finale van de Duitse voetbalbeker is ook te bekijken via een livestream van het Vlaamse Telenet Play Sports. Abonnees van die dienst kunnen op de site van Play Sports op 4 juli inloggen en dan de bekerfinale bekijken. Wie geen abonnement bij die Vlaamse sportomroep heeft, kan via de Play Sports Go App een 'dagpas' kopen, waarmee men deze finale op 4 juli kan bekijken.

Livestream Eleven Sports

De internationale sportomroep Eleven Sports biedt ook een livestream aan van deze bekerfinale. Deze omroep is onder meer in België actief. Om hun livestream te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben.

Livestream via een tv-app

Het is ook mogelijk om de Duitse bekerfinale op 4 juli 2020 live te bekijken via een stream op een app van een tv-provider. Bij veel tv-providers krijgt men als tv-abonnee anno 2020 de beschikking over een app waarmee men online naar televisie kan kijken. Bij Ziggo is dat bijvoorbeeld de Ziggo Go App, bij KPN is dat de iTV-app. Via zo'n app kan men bij Ziggo online kijken naar de live tv-uitzending van de ARD. Bij de KPN kan men via een stream op die app kijken naar de live tv-uitzendingen van FOX Sports en de ARD.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestreamFC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestreamOp 9 juni of 10 juni 2020 wordt in het Duitse bekertoernooi (DFB-Pokal) de halve finale FC Saarbrücke-Bayer Leverkussen…
Finale Beker van België 2020, live op tv en livestreamFinale Beker van België 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 1 augustus of zondag 2 augustus 2020 wordt waarschijnlijk de finale van de Beker van België (Croky Cup) gesp…
SC Padernborn-Borussia Dortmund, live op tv en livestreamSC Padernborn-Borussia Dortmund, live op tv en livestreamOp zondag 31 mei 2020 wordt in de Duitse Bundesliga de wedstrijd SC Paderborn 07-Borussia Dortmund gespeeld. Dit duel wo…
Bayern München-Fortuna Düsseldorf, live op tv en livestreamBayern München-Fortuna Düsseldorf, live op tv en livestreamOp 30 mei 2020 speelt FC Bayern München in de Duitse Bundesliga tegen Fortuna Düsseldorf. Bij dit duel mag geen publiek…

Records van de Eredivisie: transfers (tot en met 2019-20)Records van de Eredivisie: transfers (tot en met 2019-20)Matthijs de Ligt verbrak in de zomer van 2019 het transferrecord. Hij ging voor meer dan 85 miljoen euro naar Italië. Ze…
Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)Records van de Eredivisie: doelpunten (tot en met 2019/20)In Nederland wordt sinds het seizoen 1956-57 gevoetbald in de Eredivisie. Sindsdien bracht de competitie bijzondere en s…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/collectie/13840/artikel/2333535-duitse-bekerfinale-op-4-juli-deense-competitie-wordt-eind-mei-hervat
  • https://de.wikipedia.org/wiki/DFB-Pokal
  • https://de.wikipedia.org/wiki/Hans_von_Tschammer_und_Osten
  • https://de.wikipedia.org/wiki/DFB-Pokal_2019/20

Reageer op het artikel "DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 13-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!