FA Cup 2020: Arsenal-Manchester City, live tv & livestream

FA Cup 2020: Arsenal-Manchester City, live tv & livestream Op zondag 19 juli 2020 speelt Manchester City FC tegen Arsenal FC. Dit is een voetbalwedstrijd in de halve finales van de FA Cup. De wedstrijd Arsenal-Manchester City wordt in veel landen live op tv uitgezonden, waaronder Nederland en België. Ook is Arsenal-Manchester City online te bekijken via een livestream.

Coronavirus en Engels voetbal

De wereld werd in het voorjaar van 2020 zwaar getroffen door het coronavirus. De sportwereld kwam door de coronacrisis in maart 2020 grotendeels tot stilstand. In Engeland werd in die maand de hoogste voetbaldivisie (Premier League) gestaakt. Met ingang van woensdag 17 juni hervat men deze competitie. Vanwege het coronavirus mag er geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden. De eerste wedstrijd die in de Premier League werd gespeeld na de coronabreak was Aston Villa-Sheffield United.

Finale FA Cup

In het weekend van 27 en 28 juni wordt ook de FA Cup hervat. In dat weekend werden de kwartfinales gespeeld. Uiteindelijk wordt op zaterdag 1 augustus 2020 de finale van de FA Cup gespeeld.

Manchester City FC

In 1880 werd deze voetbalclub opgericht onder de naam West Gorton Saint Marks. In de daaropvolgende jaren wisselde de club enkele keren van naam. Uiteindelijk koos men in 1894 definitief voor de clubnaam Manchester City FC. De club bouwde in de loop van de 20e eeuw best een mooie erelijst op, maar in tegenstelling tot stadsgenoot Manchester United werd Manchester City in die tijd zeker niet gerekend tot de 'vaste topclubs' van Engeland. In 2008 werd de meerderheid van de aandelen van Manchester City gekocht door de Abu Dhabi United Group (ADUG). Sindsdien behoort Manchester City FC tot de rijkste clubs ter wereld en als gevolg daarvan is het ook één van de 'vaste topclubs' in Engeland geworden.

Belgen en Nederlanders?

Welke prominente spelers uit België en Nederland hebben in de loop der jaren voor Manchester City gespeeld? Tot de prominente Belgen bij Manchester City behoorden onder meer Vincent Kompany, Emile Mpenza, Geert de Vlieger en Kevin de Bruyne. Tot de prominente Nederlandse spelers behoorden onder meer Ronald Waterreus, Nigel de Jong, Alfons Groenendijk, Paul Bosvelt, Michel Vonk en Gerard Wiekens.

Erelijst Manchester City

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Manchester City eruit? Zes keer werd hij landskampioen. Ook won Manchester City zes keer de FA Cup. Zeven keer wonnen ze de League Cup. De grootste Europese prijs was het winnen van de Europacup II in 1970.

Arsenal FC

In 1886 werd er een voetbalclub opgericht door arbeiders van de Londense wapenfabriek Royal Arsenal. Oorspronkelijk heette de club Dial Square, maar al snel werd de naam van de club veranderd in Arsenal. Dat de club ontstond in een wapenfabriek is onder meer nog te merken aan de bijnaam Arsenal (de 'gunners') en aan het logo (waarop een kanon staat afgebeeld).

Prominente Nederlanders die voor Arsenal speelden waren onder meer Dennis Bergkamp, Robin van Persie, Marc Overmars, Giovanni van Bronckhorst, Glenn Helder en Gerrit Keizer. Een prominente Belgische speler van Arsenal was Thomas Vermaelen.

Erelijst Arsenal FC

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Arsenal eruit? 13 keer won de Londense club het Engelse landskampioenschap. Ook won Arsenal 13 keer de FA Cup. Twee keer wonnen ze de League Cup. De grootste Europese prijs van Arsenal was het winnen van de Europacup II in 1994.

Halve finale FA Cup: Arsenal-Manchester City op 19 juli 2020

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel tussen Manchester City en Arsenal FC? Als dat bekend is, wordt het hier gemeld.

Opstelling Arsenal FC? Opstelling Manchester City?

Hoe ziet de opstelling van Arsenal eruit? Met welke opstelling speelt Manchester City? Voorafgaand aan dit duel op 19 juli vindt u hier de opstellingen van beide ploegen.

Newcastle United-Manchester City live op tv op 28 juni 2020

FA Cup live op tv: Ziggo Sport Totaal

In Groot-Brittannië zijn de live-uitzendrechten (tv en livestream) van dit duel in handen van de BBC en BT Sport. In Nederland wordt deze wedstrijd live op tv en via een livestream uitgezonden door Ziggo Sport Totaal.

Live op tv in Nederland: welke zenders en hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending in Nederland en op welke zender vindt die plaats? Zodra dat bekend is wordt die uitzendinfo hier gemeld.

Premier League live op tv in België: Telenet Play Sports

In Vlaanderen wordt de wedstrijd live op tv uitgezonden door Telenet Play Sports. Om hun live tv-uitzending te kunnen bekijken, dient men een abonnement te hebben bij die sportomroep.

Livestream Arsenal-Manchester City (19 juli 2020)

Livestream Ziggo Sport Totaal

Via een livestream van Ziggo Sport Totaal is op zondag 19 juli 2020 deze wedstrijd te bekijken. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van die sportomroep. Met die livestream is het duel Arsenal-Manchester City op een computer, smartphone, laptop of tablet te bekijken. Hun officiële livestream bevindt zich op de Ziggo Sport Go App. Die livestream van dit Engelse voetbalduel is te bekijken voor abonnees van die app. Ook is deze livestream op de site van die sportomroep te kopen via PPV (Pay Per View).

Livestream Arsenal-Manchester City op Go App

Via een livestream op de Go App (online tv) is dit duel tussen Manchester City en Arsenal FC eveneens te bekijken. Met die app kan men online live tv kijken via een livestream, maar ook oude programma (een week lang) via een stream terugkijken. Elke stream op die app is te bekijken in de hele EU. De uitzending van de eerste helft is op die app alleen te bekijken door abonnees van het hele zenderpakket van Ziggo Sport Totaal, aangezien die helft alleen op de abonneezender Ziggo Sport Voetbal te zien is. Omdat de tweede helft het duel ook op het tv-kanaal Ziggo Sport 14 wordt uitgezonden, is die tweede helft van dit duel voor abonnees van Ziggo ook via een 'gratis' livestream op die app te bekijken. De uitzendingen van de kanalen Select en Docu zijn daarentegen op die app alleen per livestream te bekijken op de Go App indien men een aanvullend abonnement heeft.

Livestream Telenet Play Sports

Wedstrijden uit de Premier League zijn via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken. Die livestream is onder meer te vinden op hun website. Tv-abonnees van Telenet met een aanvullend abonnement op die sportomroep kunnen op die site inloggen en daar dan een wedstrijd uit de Premier League via een livestream bekijken.

Livestream Arsenal-Manchester City via Play Sports Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om Arsenal-Manchester City via een livestream op de Play Sports Go App te bekijken. Deze livestream is in de hele EU te bekijken. Men hoeft niet een abonnement op de tv-provider Telenet te hebben om deze livestream te kunnen gebruiken. Met die app kan men ook een puur digitaal abonnement nemen op Play Sports, waarmee al hun uitzendingen per livestream te bekijken zijn. Eveneens is het mogelijk om een dagpas voor de livestream bij hen te kopen.

Livestream BBC in de UK

In Groot-Brittannië wordt dit duel via een livestream door BBC uitgezonden. Die livestream is echter geo-blocked. Buiten Groot-Brittannië mag men deze livestream niet bekijken.

Livestream KPN? FOX Sports?

KPN schotelt aan haar abonnees ook heel wat voetbal uit via een 'gratis' kanaal op tv (digitaal kanaal 14). Ook is dat voor hen via een 'gratis' livestream te zien op de iTV-app. Bij hen is echter niet de FA CUp op dat 'gratis' kanaal te zien. Op het gratis sportkanaal van de KPN is namelijk FOX Sports 1 te zien en die hebben de live-uitzendrechten van onder meer de Duitse Bundesliga, maar niet van de Premier League. Wel kan men via een livestream op die app naar de BBC-uitzending kijken.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Liverpool-Burnley FC, live tv en livestreamVoetbal 2020: Liverpool-Burnley FC, live tv en livestreamOp de middag van zaterdag 11 juli 2020 wordt in de Premier League de wedstrijd gespeeld tussen Liverpool FC en Burnley F…
Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 18 juli 2020 speelt Manchester United tegen Chelsea. Dit is een halve finale in het toernooi om de FA Cup. H…
Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Vanaf 1992 wordt er in Engeland gevoetbald in de competitie Premier League. De Premier League bestaat uit twintig teams…
De Engelse Premier LeagueDe Engelse Premier LeagueVoor de jaren 90 ging het niet goed met het Engelse voetbal. Goede teams waren er genoeg, maar de stadions waren veroude…

Juventus-Atalanta Bergamo, live op tv en livestream (2020)Juventus-Atalanta Bergamo, live op tv en livestream (2020)Op zaterdag 11 juli 2020 speelt Juventus FC een uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo. Dit is een competitiewedstrijd in d…
Records van de Eredivisie: transfers (tot en met 2019-20)Records van de Eredivisie: transfers (tot en met 2019-20)Matthijs de Ligt verbrak in de zomer van 2019 het transferrecord. Hij ging voor meer dan 85 miljoen euro naar Italië. Ze…
Bronnen en referenties
  • https://sportnieuws.nl/voetbal/buitenland/akkoord-over-hervatting-premier-league-17-juni-manchester-city-arsenal/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Manchester_City_FC
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Arsenal_FC
  • https://en.wikipedia.org/wiki/201920_Premier_League

Reageer op het artikel "FA Cup 2020: Arsenal-Manchester City, live tv & livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!