Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)

Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020) Op woensdag 12 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen Atalanta Bergamo. Dit is een wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League. Het duel Atalanta Bergamo - Paris Saint-Germain op die woensdagavond live op tv te zien in Nederland en België. Ook kan men de wedstrijd Atalanta Bergamo - Paris Saint-Germain op het internet bekijken via een livestream.

Paris Saint-Germain (PSG)

In 1970 ontstond Paris Saint-Germain als gevolg van een fusie tussen de clubs Paris FC en Stade Saint-Germain. De clubnaam Paris Saint-Germain wordt vaak afgekort tot Paris SG of PSG. Hoe ziet de erelijst van Paris Saint-Germain er anno 2020 uit? Negen keer won Paris Saint-Germain het Franse landskampioenschap. 13 keer won Paris Saint-Germain de Franse beker. In 1996 won Paris Saint-Germain de Europa Cup II. Sinds 2011 is Paris Saint-Germain een eigendom van Qatar Sport Investments. Daardoor behoort Paris SG sindsdien bij de rijkste clubs ter wereld.

Atalanta Bergamo

In het najaar van 1907 werd de voetbalclub Atalanta Bergamasca Calcio opgericht. In 1939 speelde Atalanta Bergamo voor het eerst in de hoogste Italiaanse voetbaldivisie (Serie A). De grootste prijs die Atalanta Bergamo in haar historie heeft gewonnen, was de Coppa Italia (Italiaanse beker) in 1963. De hoogste eindklassering die Atalanta Bergamo ooit in de eindstand van de Serie A behaalde was de derde plek in 2019. Anno 2020 spelen voor Atalanta Bergamo de Nederlanders De Roon en Hateboer. Een bekende bijnaam van Atalanta Bergamo is 'I Banshees'.

Champions League

In het voorjaar van 2020 werd de Champions League stopgezet vanwege de coronacrisis. In augustus 2020 wordt dit seizoen besloten met het slottoernooi van de Champions League in Portugal, waarbij de kwartfinales, halve finales en finale worden gespeeld.

Wedstrijdinfo: Atalanta - Paris Saint-Germain op 12 augustus 2020

Hoe laat?

De aftrap van deze kwartfinale van de Champions League was op woensdag 12 augustus om 21u00.

Uitslag Atalanta Bergamo-Paris St. Germain: 1-2

  • Goal Atalanta: Pasalic (26)
  • Goals Paris SG: Marquinhos (90) en Choupo-Moting (93)

Gele kaarten:

  • Atalanta: Djimsiti, Freuler,Palomino, De Roon, Zapata en Toloi
  • Paris SG: Bernat, Herrera en Paredes

Opstelling Atalanta Bergamo (en wissels):

Sportiello, Tolói, Caldara, Djimsiti (Palomino/60), Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (Castagne/82), Pasalic (Muriel/70), Zapata (Da Riva/82) en Gomez (Malinovskij/59).

Opstelling Paris Saint-Germain (en wissels):

Navas (Rico/79), Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat, Gueye (Paredes/72), Marquinhos, Herrera (Draxler/72), Sarabia (Mbappé/60), Icardi (Choupo-Moting/79) en Neymar.

Live op tv in Nederland: welke zender?

Live op Ziggo Sport Totaal

In Nederland heeft Ziggo Sport Totaal de uitzendrechten (live tv en livestream) van de Champions League. Op welke zender is Atalanta Bergamo tegen Paris Saint-Germain bij hen te zien? Zij zenden de wedstrijd integraal live uit op hun 'gratis zender' Ziggo Sport 14. Die zender is te bekijken door alle abonnees van digitale tv bij Ziggo. Eveneens is het duel live te zien op de abonneezender Select.

Talpa? SBS6? Veronica? Neen

Het duel van Atalanta tegen Paris SG wordt door Talpa niet live op tv (en ook niet per livestream) uitgezonden.

Hoe laat?

De live tv-uitzending begint op woensdag 12 augustus 2020 om 20u30 op Ziggo Sport 14 (en tegelijkertijd ook op de zender Select).

Livestream Atalanta Bergamo - Paris Saint-Germain (12 augustus 2020)

Livestream Ziggo Sport Totaal

De wedstrijd is via een livestream van Ziggo Sport Totaal te bekijken. Hun livestream van het duel van Atalanta Bergamo tegen Paris Saint-Germain begint om 20u30. Met die livestream is dit duel uit de Champions League te bekijken op een computer of smartphone. De officiële livestream bevindt zich op die dag op de Ziggo Sport Totaal Go App. Die livestream is te gebruiken door abonnees van die app. Ook is er via Pay Per View (PPV) een livestream van deze Italiaanse voetbalwedstrijd te kopen bij Ziggo Sport Totaal. De livestream bevindt zich op het kanaal Select. Ook de andere duels uit de slotfase van de Champions League zijn via een livestream bij hen te bekijken.

Livestream Atalanta - Paris Saint-Germain via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) deze wedstrijd van Paris Saint-Germain te bekijken. Op die app begint de livestream eveneens om 20u30. Om dit duel bij hen integraal per livestream te kunnen bekijken op die app, dient men wel een abonnement hebben op zowel digitale tv bij Ziggo. De wedstrijd is namelijk te zien (live tv en livestream) op de 'gratis' zender Ziggo Sport 14, die alle klanten van digitale tv bij Ziggo zonder aanvullend abonnement per livestream op de Go App kunnen bekijken. De overige wedstrijden uit het slottoernooi van de Champions League zijn ook op kanaal 14 van deze app te bekijken met een livestream. Zo'n 'gratis' livestream op die app is in de hele EU te bekijken. Ook in diverse landen buiten de EU kan men via die app per livestream naar tv kijken; daaronder zijn Noorwegen en Groot-Brittannië. Niet alleen kan men op die app die duel uit de Champions League via een livestream bekijken, ook kan men het een week lang terugkijken via een stream.

Livestream Kijk? Medialaan? Neen

Via de streamingdienst Kijk verzorgt Talpa de gratis livestream van heel wat duels uit de Champions League. Verzorgen zij ook een livestream van dit duel tussen Paris SG en Atalanta Bergamo? Neen, dit duel is niet per livestream bij hen te zien. In België worden heel wat duels van de Champions League via een officiële gratis livestream door Medialaan uitgezonden. Zenden zij ook deze wedstrijd via zo'n gratis livestream uit? Neen, bij Medialaan is er geen livestream voor dit duel gepland. Is dit duel in Nederland via een livestream te bekijken door klanten van KPN? Klanten van KPN kunnen deze wedstrijd tussen de clubs uit Bergamo en Parijs alleen bekijken met een aanvullend abonnement op Ziggo Sport.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Champions League live op tv en livestreamChampions League live op tv en livestreamDe Champions League is de hoogste divisie van het Europese clubvoetbal. De wedstrijden van dit toernooi zijn in Nederlan…
Ligue 1 (Frankrijk): alle kampioenen tot en met 2019-20Ligue 1 (Frankrijk): alle kampioenen tot en met 2019-20Vanaf 1933 wordt er in Frankrijk professioneel voetbal gespeeld. Tot en met 1997 werd de competitie Division 1 genoemd,…
Champions League 2019-20: speelschema en uitslagenChampions League 2019-20: speelschema en uitslagenOp 25 juni 2019 start een nieuw Champions League-seizoen met de voorbereidende ronde van de kwalificatie. De kwalificati…

Voetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamVoetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamDe bijnaam van het Belgische nationale voetbalelftal is 'De Rode Duivels'. De wedstrijden van het Belgische nationale te…
Voetbal: AZ-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal: AZ-Ajax, live op tv en livestreamDe voetbalclubs AFC Ajax en AZ zijn al vele jaren rivalen van elkaar. De wedstrijd tussen deze teams uit Amsterdam en Al…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Juventus_FC
  • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367885/ook-groen-licht-in-italie-serie-a-hervat-op-20-juni/
  • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/930093/ook-serie-a-krijgt-groen-licht-herstart-competitie-op-13-of-20-juni.html
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Bologna_FC_1909
  • https://www.elevensports.be/page/sports
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 12-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.