Voetbal: wedstrijden van FC Barcelona via een livestream

Voetbal: wedstrijden van FC Barcelona via een livestream FC Barcelona is één van de populairste voetbalclubs ter wereld. De wedstrijden van FC Barcelona zijn in veel landen, waaronder Nederland en België, live te bekijken op televisie. Ook kan men de duels van FC Barcelona online volgen via een livestream. Door welke omroepen worden de wedstrijden van FC Barcelona in Nederland en België live op tv uitgezonden? Waar vindt men een livestream van duels van FC Barcelona?

FC Barcelona

FC Barcelona werd opgericht in 1899. Hoe ziet anno 2022 de erelijst van FC Barcelona eruit? Deze Catalaanse club werd 30 keer kampioen van Spanje en won 26 keer de Spaanse beker (Copa del Rey). Vijf keer won FC Barcelona de Champions League: in 1992, 2006, 2009, 2011 en 2015. Drie keer won FC Barcelona het WK voor clubteams: in 2009, 2011 en 2015. De Europacup II werd vier keer door FC Barcelona gewonnen. FC Barcelona won vijf keer de Europese Supercup.

Nederland en FC Barcelona

FC Barcelona heeft in de loop der jaren een grote populariteit in Nederland gekregen, mede dankzij Nederlandse spelers en trainers zoals Johan Cruijff, Rinus Michels, Johan Neeskens, Ronald Koeman, Giovanni van Bronckhorst, Patrick Kluivert, Frank de Boer, Phillip Cocu en Frenkie de Jong.

Rivaliteit: Real Madrid (El Clasico)

De grootste rivaal van FC Barcelona is Real Madrid. Elke wedstrijd van FC Barcelona tegen Real Madrid (El Clasico) wordt wereldwijd door vele miljoenen voetballiefhebbers live op tv en per livestream bekeken.

FC Barcelona live op tv

Barcelona in La Liga live op tv in Nederland

In Nederland zijn de uitzendrechten van de Spaanse competitie (La Liga) in handen van Ziggo Sport Totaal. Zij zenden nagenoeg alle competitiewedstrijden van FC Barcelona live op tv (en per livestream) uit. Veel wedstrijden zijn te zien op hun 'open net' (Ziggo Sport 14), maar sommige duels zijn alleen te bekijken op abonneezenders zoals Ziggo Sport Voetbal.

Live wedstrijden Champions League

Ze hebben bij Ziggo ook de uitzendrechten van de Champions League. Daarom zenden ze ook alle Champions League-duels van deze Spaanse club live uit op hun abonneezenders. De uitzendrechten van de Champions League in Nederland ook in handen RTL7, voor de live-uitzendingen op het 'open net'. Talpa (dat vroeger de Champions League uitzond) gaat daarentegen de Europa League live uitzenden. Die verdeling geldt voor de seizoenen 2021-2022, 2022-2023 en 2023-2024.

Live op tv in België

In België zijn de uitzendrechten van de wedstrijden van FC Barcelona in La Liga onder meer in handen van Telenet Play Sports en Eleven Sports. De uitzendrechten (live tv en livestream) van de topduels in de Champions League zijn in handen van diverse omroepen, waaronder VTM2 en Proximus.

Livestream FC Barcelona

Livestream FC Barcelona bij Ziggo Sport Totaal

Via een livestream van Ziggo Sport Totaal kan men online elk duel van FC Barcelona bekijken in La Liga en in de Champions League. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van Barcelona dus live zien op een desktop computer, laptop, tablet of smartphone. Zo'n livestream is te vinden op de Ziggo Sport Go App. Om die livestream te kunnen gebruiken dient u wel een abonnement op die app te hebben. Met name veel liefhebbers van buitenlands voetbal en Formule 1, die geen tv-abonnement hebben bij Ziggo, hebben wel een abonnement op die livestream-app. Zij kunnen automatisch via die app per livestream naar de duels van de Catalaanse club kijken. Als men toch een wedstrijd van deze club via die app wil bekijken, maar er geen betaald abonnement op heeft, dan is het mogelijk om de livestream van dit duel te kopen middels PPV (Pay Per View) op de website van Ziggo Sport Totaal.

Livestream FC Barcelona via Go App

Het is eveneens mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar wedstrijden te bekijken. Via die app kunnen alle abonnees van Ziggo online tv kijken en ook 'gratis' per livestream naar kanaal 14 kijken, aangezien dat in het standaard zenderpakket zit. Zo kan men dus als abonnee van Ziggo dus automatisch via een 'gratis livestream' naar een aantal duels van Barcelona kijken. (Dit geldt echter niet voor alle wedstrijden; voor duels op andere kanalen dient u wel een aanvullend abonnement te hebben. Topwedstrijden tegen bijvoorbeeld Real Madrid worden vaak via zo'n gratis livestream en zo'n gratis tv-kanaal voor Ziggo-klanten uitgezonden.) Zo'n livestream kan door abonnees van Ziggo in de hele EU bekeken worden. (Ook in diverse landen buiten de EU is zo'n livestream te gebruiken, waaronder Groot-Brittannië. In de meeste overige landen is de livestream echter geo-blocked.) Achteraf kan men zo'n live-uitzending van Barcelona-Valencia op die app ook via een stream een week lang terugkijken.

Livestream FC Barcelona bij Telenet Play Sports

Met een livestream van Telenet Play Sports kan ook gekeken worden naar de wedstrijden van de Catalaanse grootmacht. Zij zenden in principe al hun wedstrijden uit La Liga per livestream uit. De livestream begint doorgaans ongeveer vijf minuten voor de aftrap. De tv-abonnees van Telenet Play Sports kunnen op de site van die Belgische sportomroep inloggen en de livestream van dit duel opzoeken. Bij deze sportomroep kunnen abonnees behalve veel voetbal via de livestream ook veel cyclocross, hockey en Formule 1 kijken.

Livestream Barcelona via Play Sports Go App (hele EU)

Ook met een livestream op de Play Sports Go App kan men naar FC Barcelona kijken. Met die app is elke livestream van deze sportomroep in elk land van de EU te bekijken. Om zo'n livestream te kunnen ontvangen dient men wel een digitaal abonnement op die app te hebben. Wie alleen op één dag de livestream wil bekijken, kan ervoor kiezen om een 'dagpas' bij hen te kopen. Dit is een abonnement voor één etmaal, waarmee dus 24 uur lang elke livestream van Play Sports bekeken kan worden.

Livestream oefenwedstrijden: Barca Tv

FC Barcelona heeft zijn eigen online televisiekanaal: Barca Tv. Daarop zijn veel trainingen, interviews en reportages te bekijken. Ook zijn heel wat oefenwedstrijden van Barcelona via een livestream van Barca Tv online te bekijken.

Livestream FC Barcelona bij Eleven Sports

De competitiewedstrijden van FC Barcelona zijn ook via een livestream van Eleven Sports te bekijken. Zij hebben de uitzendrechten voor de Primera Division (La Liga) in diverse landen. De livestream begint enkele minuten voor de aftrap. Deze ambitieuze internationale sportomroep is met name in België aan een opmars bezig. Zij zenden bijvoorbeeld ook per livestream de Belgische profcompetitie uit.

Gratis livestream Kijk: Europese topwedstrijden (Europa League)

Bij Europese topduels van FC Barcelona was er vaak ook een gratis livestream beschikbaar van de streamingdienst Kijk. Die dienst is een onderdeel van Talpa. De livestream op hun site is geo-restricted: deze stream is op die website alleen in Nederland live te bekijken. Op hun app is zo'n gratis livestream van Kijk ook in veel andere Europese landen te bekijken. Tot medio 2021 wordt op die app de Champions League uitgezonden. Met ingang van het seizoen 2021-2022 is bij Kijk de Europa League live te bekijken. Ook in het seizoen 2022-2023 en eveneens in 2023-2024 is dat het geval.

Heet Belgische VTM2 heeft op de website ook wel eens een gratis geo-restricted livestream van de Europese wedstrijden van de Catalaanse grootmacht. In België heeft men wel wat minder een obsessie met deze Spaanse club dan in Nederland, vandaar dat men in Vlaanderen ook wat minder vaak zo'n gratis livestream van deze club in de Champions League aanbiedt dan bij hun noorderburen.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League dames live op tv en livestreamHockey Pro League dames live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze compe…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Voetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenVoetbal: wedstrijden Anderlecht via een livestream bekijkenAnderlecht is qua erelijst de succesvolste voetbalclub van België. De wedstrijden van Anderlecht in de Belgische Jupiler…
IFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamIFP Enfusion Live: Wuppertal via livestreamEr wordt jaarlijks groot vechtsportgala georganiseerd door Enfusion Live in Wuppertal (Duitsland). Daarbij staan op het…

Finale FA Cup live op tv en livestreamFinale FA Cup live op tv en livestreamDe finale van de FA Cup is jaarlijks één van de hoogtepunten van het Engelse voetbalseizoen. De locatie van die finale i…
Voetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamVoetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamDe bijnaam van het Belgische nationale voetbalelftal is 'De Rode Duivels'. De wedstrijden van het Belgische nationale te…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Sevilla_FC
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Real_Betis
  • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367919/officieel-la-liga-hervat-op-11-juni-met-derby-sevilla-real-betis/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 31-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.