Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestream

Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestream In 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstrijd tussen deze teams vindt plaats op zondag 5 september 2021. Deze kwalificatiewedstrijd tussen de Rode Duivels en het team uit Tsjechië is live te bekijken op tv. Ook is de wedstrijd tussen België en Tsjechië op het internet te zien via een livestream.

België

Er bestaat een Belgisch nationaal voetbalteam sinds 1901. In de beginjaren speelden zij een aantal officieuze wedstrijden tegen selectieteams uit Nederland. Deze wedstrijden gelden niet als officiële interlands, aangezien die Nederlandse teams geen officiële selecties waren van de Nederlandse voetbalbond.

In 1904 speelde België voor het eerst een officiële interland; de tegenstand was Frankrijk. Enkele wekend later behoorden België en Frankrijk, samen met nog vier andere landen, tot de oprichters van de wereldvoetbalbond FIFA.

Tsjechië

Het Tsjechische nationale voetbalelftal ontstond in 1994, na de splitsing van Tsjecho-Slowakije in twee landen: Tsjechië en Slowakije. De eerste officiële interland van Tsjechië werd gespeeld op 23 februari 1994. Het was een uitwedstrijd tegen Turkije. Tsjechië won met 1-4.

Hoe heeft het nationale Tsjechische voetbalteam sindsdien gepresteerd? In 1996 speelde het zijn eerste grote toernooi: het EK voetbal. Dat was meteen een groot succes. De Tsjechen eindigden als tweede. In 2004 haalde het team de halve finale op het EK voetbal. In 1997 eindigde de ploeg als derde op de FIFA Confederations Cup.

België-Tsjechië (5 september): hoe laat en met welke opstelling?

Hoe laat begint België-Tsjechië op 5 september 2021?

Wanneer wordt de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de Rode Duivels en het Tsjechische team gespeeld in 2021? De wedstrijd België-Tsjechië staat op zondag 5 september 2021 op het programma. Bij dat duel is de aftrap om 20u45. Deze twee landen zitten bij de WK-kwalificatie in poule E. De overige drie landen in die kwalificatiegroep zijn Wit-Rusland, Estland en Wales.

Opstelling België? Opstelling Tsjechië?

Hoe ziet de opstelling van de Rode Duivels eruit? Met welke opstelling speelt het Tsjechische team? Voorafgaand aan dit duel op zondag 5 september 2021 vindt u hier de opstellingen van beide ploegen.

Opstelling België:

Courtois, Alderweireld, Denayer, Vertonghen, Castagne, Tielemans, Witsel, Vanaken, Carrasco, Eden Hazard en Romelu Lukaku.

Opstelling Tsjechië:

Vaclik, Coufal, Kasa, Kalas, Mateju, Holes, Soucek, Barak, Pesek, Hlozek en Vydra.

WK-kwalificatie België-Tsjechië live op tv (5 september 2021), welke zender?

Live op tv, België-Tsjechië: welke zender en hoe laat?

De live-uitzendrechten van de WK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels zijn in Vlaanderen in handen van de commerciële omroep VTM. Zij zenden dus ook de duels van België tegen Tsjechië live uit op tv (en online via de stream). Hoe laat begint de live tv-uitzending van het uitduel van de Rode Duivels? De live-uitzending van België-Tsjechië begint op zondag 5 september 2021 om 20u25 met een voorbeschouwing; de aftrap is te zien om 20u45.

Ook live op tv bij Ziggo

De live-uitzendrechten (live tv en livestream) van de WK-kwalificatiewedstrijden tussen België en Tsjechië zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. Zij zenden het duel op 5 september 2021 live uit op hun abonneezender Ziggo Sport Docu. Hun live tv-uitzending begint om 20u35.

Livestream België-Tsjechië op 5 september 2021

Gratis livestream op 5 september 2021

Deze kwalificatiewedstrijden worden in België via een livestream uitgezonden door VTM. Dit is een gratis livestream. De livestream van elke kwalificatiewedstrijd is op de wedstrijddag te vinden op de site en de app van VTM. Om op hun site zo'n gratis livestream te gebruiken, dient u in te loggen. Dit kan met een gratis account van Medialaan of VTM, maar het is ook mogelijk om bij de stream in te loggen met een Facebook-account. Zo'n livestream van de Rode Duivels op hun site is geo-blocked buiten België. De livestream op de app is daarentegen ook in andere EU-landen te bekijken. Buiten de EU is deze gratis livestream van de app van deze Vlaamse zender echter in de meeste landen geo-blocked.

Livestream België-Tsjechië Ziggo Sport Totaal

Het is ook mogelijk om via een livestream van Ziggo Sport Totaal naar deze kwalificatieduels van de Rode Duivels te kijken. Hun livestream van zo'n interland van de Rode Duivels begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat deze stream op 5 september 2021 begint om circa 20u35. De livestream van zo'n kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels bevindt zich op de Ziggo Sport Go App. Abonnees van deze app kunnen de livestream automatisch op die app bekijken. Wie geen abonnement bij hen heeft en toch hun livestream wil zien, kan hem via PPV kopen op hun site. Zo'n livestream kan men op die app niet alleen in Nederland maar in elk land van de EU bekijken.

Livestream van België-Tsjechië op de Go App (hele EU)

Deze wedstrijd is ook via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Op die app kan men via een livestream naar de live-uitzending van de WK-kwalificatiewedstrijden op de zenders van Ziggo Sport. (De uitzending van VTM is niet met zo'n livestream op deze app te bekijken.) Zo'n livestream is in elk land van de EU te bekijken voor de klanten van digitale tv bij Ziggo en een aanvullend abonnement op Ziggo Sport Totaal. Ook in diverse landen buiten de Europese Unie kan men als klant van Ziggo deze livestream bekijken. Tot de landen waar deze livestream te bekijken is behoren onder meer IJsland, Groot-Brittannië, Martinique en Noorwegen. De stream is live te bekijken vanaf 20u35. Niet alleen biedt men op die app zo'n livestream aan, ook kan elke klant via die app zeven dagen lang de live tv-uitzending via een stream terugkijken.

België-Tsjechië en Tsjechië-België: Livestream NLZIET? Livestream iTV?

Zijn de duels tussen België en Tsjechië ook met een livestream te bekijken voor abonnees van NLZIET? Of is er automatisch een livestream van zo'n duel van de Rode Duivels te vinden bij iTV? Neen, de live-uitzendingen van VTM zijn bij die diensten niet per livestream te bekijken. De livestream van Ziggo is voor de KPN-klanten bij iTV alleen met een aanvullend abonnement te bekijken. Op NLZIET is überhaupt niet een livestream van dit duel te vinden, geen stream van VTM, doch evenmin een stream van Ziggo. .

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Voetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamHet Belgische nationale voetbalteam speelt op donderdag 7 oktober 2021 een interland tegen Frankrijk. De wedstrijd vindt…
Voetbal: Nederland-België live op tv en livestreamVoetbal: Nederland-België live op tv en livestreamDe bijnaam van de voetbalinterland tussen Nederland en België is de 'Derby der Lage Landen'. De wedstrijd tussen de Rode…
Voetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamVoetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamDe bijnaam van het Belgische nationale voetbalelftal is 'De Rode Duivels'. De wedstrijden van het Belgische nationale te…

Champions League live op tv en livestreamChampions League live op tv en livestreamDe Champions League is de hoogste divisie van het Europese clubvoetbal. De wedstrijden van dit toernooi zijn in Nederlan…
Finale FA Cup live op tv en livestreamFinale FA Cup live op tv en livestreamDe finale van de FA Cup is jaarlijks één van de hoogtepunten van het Engelse voetbalseizoen. De locatie van die finale i…
Bronnen en referenties
  • https://www.fcupdate.nl/programma/s1403/engeland-premier-league-2019-2020/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Manchester_United_FC
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Tottenham_Hotspur_FC
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 05-09-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.