Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)

Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020) Op zaterdag 18 juli 2020 speelt Manchester United tegen Chelsea. Dit is een halve finale in het toernooi om de FA Cup. Het duel tussen deze twee Engelse clubs uit Londen en Manchester is ook in Nederland en België live te bekijken op tv. Eveneens is het duel Manchester United-Chelsea op die vrijdagavond op het internet te bekijken via een livestream.

Engels voetbal en coronavirus

In maart 2020 was de Engelse voetbalcompetitie één van de vele sportcompetities die stop moest worden gezet vanwege het coronavirus. Medio juni 2020 is het Engelse profvoetbal weer hervat. De rest van deze competitie wordt vanwege het coronavirus afgewerkt zonder publiek. Op zaterdag 1 augustus speelt men de Finale van de FA Cup 2020.

Manchester United

Deze club werd opgericht in 1878, maar heette oorspronkelijk Newton Heath L&YR FC. In 1902 werd de clubnaam veranderd in Manchester United FC. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het stadion Old Trafford. Manchester United behoort tot de succesvolste clubs uit de historie van het Engelse clubvoetbal. Een bijnaam van Manchester United is 'The Red Devils'.

Erelijst Manchester United

Hoe ziet de erelijst van Manchester United er anno 2020 uit? 20 keer won Manchester United het Engels landskampioenschap. 12 keer won Manchester United de FA Cup. De Europa Cup I won de club in 1968, de Champions League won Manchester United in 1999 en 2008. In 2017 won de club uit Manchester de Europa League. In 1991 won Manchester United de Europacup II.

Chelsea

In het Londense café 'The Rising Pub' werd op 10 maart 1905 de voetbalclub Chelsea opgericht door de zakenman Gus Mears. De club is genoemd naar de Londense wijk Chelsea. Het thuisstadion van Chelsea FC bevindt zich in Londen en heet 'Stamford Bridge'. De Russische miljardair Roman Abramovitsj is sinds 2003 de eigenaar van Chelsea FC. Hoe ziet de erelijst van Chelsea er anno 2020 uit? Zes maal won Chelsea FC het Engels landskampioenschap. Acht maal pakte deze Londense club de FA Cup. Welke internationale prijzen won Chelsea? Twee maal won de club Londen de Europa League: in 2013 en in 2019. Ook won de club twee keer de Europacup II: in 1971 en in 1998). In 2012 won Chelsea de Champions League. In 1998 wond e club de UEFA Super Cup.

Wedstrijdinfo halve finale: Manchester United-Chelsea 18 juli 2020

Hoe laat?

Wanneer is de aftrap van deze kwartfinale in de FA Cup tussen Manchester United en Chelsea? Zodra dat definitief zeker is, wordt dat hier gemeld.

Opstelling Manchester United? Opstelling Norwich City

Met welke opstelling speelt Chelsea? Hoe ziet de opstelling van Manchester United eruit? Voorafgaand aan dit duel vindt u hier op 18 juli 2020 de opstellingen van beide Engelse ploegen.

Halve finale FA Cup live op tv in Nederland en België (18 juli 2020)

Live op tv in Nederland

In Nederland zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van dit Engelse duel in handen van Ziggo Sport Totaal. Op welke zender van hen is dit live te zien? Hoe laat begint hun live-uitzending? Zodra dat bekend is, wordt het hier gemeld.

Live op tv in België

In België zijn de live-uitzendrechten van de FA Cup (tv en livestream) in handen van Telenet Play Sports.

Engeland: live op BBC en BT Sports

In Engeland wordt dit duel live op tv en via een livestream uitgezonden door de BBC en BT Sports.

Livestream Manchester United-Chelsea op 18 juli 2020

Livestream Ziggo Sport Totaal

In Nederland wordt er op 18 juli 2020 door Ziggo Sport Totaal een livestream verzorgd van Manchester United-Chelsea. De livestream van deze halve fianle uit de FA Cup begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. De officiële livestream is op die zaterdagvond te vinden op de Ziggo Sport Go App. Wie niet een abonnement heeft op die app en toch dit duel uit de Premier League via een livestream op die app wil bekijken, kan die stream kopen op de site van Ziggo Sport via PPV (Pay Per View).

Livestream Go App

Deze Engelse competitiewedstrijd is ook via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Op die app kan men via een livestream zowel naar de live-uitzending van Ziggo als naar de live-uitzending van de BBC kijken. Zo'n livestream is in elk land van de EU 'gratis' te bekijken voor de klanten van digitale tv bij Ziggo. Ook in diverse landen buiten de Europese Unie kan men als klant van Ziggo deze 'gratis' livestream bekijken. Tot de landen waar deze livestream te bekijken is behoren onder meer IJsland, Groot-Brittannië, Martinique en Noorwegen. Niet alleen biedt men op die app zo'n livestream aan, ook kan elke klant via die app zeven dagen lang de live tv-uitzending terugkijken.

Livestream België op 18 juli 2020

In Vlaanderen verzorgt Telenet Play Sports een livestream van dit Engelse duel. Tv-klanten van Telenet kunnen de livestream van dit Engelse duel op die avond bekijken op de website van deze sportomroep. Wie geen abonnement bij hen heeft en toch hun livestream wil zien, kan een dagpas kopen op de Play Sports Go App. Daarmee kan men een etmaal lang elke livestream (en dus ook de stream van deze halve finale van de FA Cup) bekijken. Zo'n livestream kan men op die app niet alleen in België, maar in elk land van de EU bekijken.

Livestream Manchester United-FA Cup via Play Sports Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om dit Engelse duel via een livestream op de Play Sports Go App te bekijken. Die livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van deze halve finale van de FA Cup. Deze livestream is in de hele EU te bekijken via die app. Men hoeft niet een abonnement op tv bij Telenet te hebben om deze livestream te kunnen bekijken. Het is ook mogelijk om een puur digitaal abonnement op die app te nemen en dan per livestream naar dit Engelse duel te kijken. Wie geen vast abonnement wil maar deze livestream wel wil bekijken, kan een dagpas voor 18 juli 2020 bij hen kopen.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Liverpool-Burnley FC, live tv en livestreamVoetbal 2020: Liverpool-Burnley FC, live tv en livestreamOp de middag van zaterdag 11 juli 2020 wordt in de Premier League de wedstrijd gespeeld tussen Liverpool FC en Burnley F…
Voetbal 2020: Bayern München-Chelsea, live tv en livestreamVoetbal 2020: Bayern München-Chelsea, live tv en livestreamOp 7 of 8 augustus 2020 speelt FC Bayern München tegen Chelsea. Dit is een wedstrijd in de achtste finales van de UEFA C…
FA Cup 2020: Arsenal-Manchester City, live tv & livestreamFA Cup 2020: Arsenal-Manchester City, live tv & livestreamOp zondag 19 juli 2020 speelt Manchester City FC tegen Arsenal FC. Dit is een voetbalwedstrijd in de halve finales van d…
Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Vanaf 1992 wordt er in Engeland gevoetbald in de competitie Premier League. De Premier League bestaat uit twintig teams…

Slottoernooi Champions League 2020, live op tv en livestreamSlottoernooi Champions League 2020, live op tv en livestreamIn augustus 2020 wordt het slottoernooi gespeeld van de Champions League 2019-2020. Dit toernooi vindt plaats in Lissabo…
Finale FA Cup 2020, live op tv en livestreamFinale FA Cup 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 1 augustus 2020 wordt de finale van de FA Cup gespeeld. Deze finale vindt plaats in het Wembley Stadium te L…
Bronnen en referenties
  • https://www.fcupdate.nl/programma/s1403/engeland-premier-league-2019-2020/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Manchester_United_FC
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Tottenham_Hotspur_FC

Reageer op het artikel "Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!