Slottoernooi Champions League 2020, live op tv en livestream

Slottoernooi Champions League 2020, live op tv en livestream In augustus 2020 wordt het slottoernooi gespeeld van de Champions League 2019-2020. Dit toernooi vindt plaats in Lissabon (Portugal). De wedstrijden van dit toernooi zijn in Nederland en België live op tv te zien. Ook zijn de duels van dit slottoernooi van de Champions League op het internet te volgen via een livestream.

Champions League

De voorloper van de Champions League was de Europacup I. Dit toernooi voor de Europese landskampioenen werd in 1955 voor het eerst georganiseerd. In de begintijd heerste Real Madrid op superieure wijze: die Spaanse club won alle vijf de eerste edities van de Europacup I. In 1970 won Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europacup I. Ajax won dit toernooi vervolgens drie keer op rij: in 1971, 1972 en 1973. PSV won de Europacup I in 1988.

In 1992 kreeg de Europacup I een nieuwe naam: de Champions League. De opzet van het toernooi werd toen ook veranderd. De Europacup I werd namelijk altijd geheel volgens het knock-outsysteem gespeeld. Bij de Champions League spelen de clubs in de eerste ronde echter poulewedstrijden. Later kwam er nog als verschil bij, dat in de Champions League niet alleen de landskampioenen mee mogen doen, maar ook andere clubs die hoge noteringen behaalden in de eindstanden van de nationale competities. Ajax is de enige Nederlandse club die de Champions League won: in 1995 behaalden zij onder leiding van Louis van Gaal de eindzege.

Slottoernooi 2020 vanwege coronavirus

In het voorjaar van 2020 werd de gehele wereld zwaar getroffen door het coronavirus. Ook de Champions League werd toen gestaakt. Om deze competitie alsnog af te maken heeft men besloten om in augustus 2020 een slottoernooi in Portugal te organiseren. Bij dit slottoernooi worden de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld. Anders dan bij de oorspronkelijke opzet van dit toernooi, worden de kwartfinales en halve finales ditmaal niet telkens beslist in twee wedstrijden (een thuis- en een uitwedstrijd), maar in één wedstrijd die dus in Portugal gespeeld wordt. Voorafgaand aan dit eindtoernooi moeten ook nog enkele wedstrijden uit de achtste finales gespeeld worden. Die zouden volgens het oorspronkelijk plan ook in Portugal plaatsvinden, maar uiteindelijk heeft men besloten dat die achtste finales nog (zonder publiek) in de stadions van de thuisspelende ploegen gespeeld mogen worden.

Estádio da Luz in Lissabon (Portugal)

De wedstrijden van het slottoernooi vinden plaats in het Estádio da Luz. Dit betekent letterlijk 'het stadion van het licht'. De bijnaam van dit stadion is 'a Catedral'. Het is de thuisbasis van Benfica. Het stadion bestaat al sinds 1954, maar in 2003 werd het zeer grondig verbouwd ter ere van het EK voetbal dat in 2004 in Portugal werd gehouden. Bij dat EK werd de finale in dit stadion gespeeld. In 2014 was dit stadion ook de locatie van de finale van de Champions League. Real Madrid won toen door stadsgenoot Atletico met 4-1 (na verlenging) te verslaan.

Voorafgaand aan het slottoernooi: laatste achtste finales

Voorafgaand aan het slottoernooi van de Champions League 2020 moeten er dus nog enkele wedstrijden gespeeld worden in de achtste finales van dit toernooi. Die wedstrijden zijn eveneens live op tv en per livestream te volgen. Deze achtste finales van de Champions League worden gespeeld op vrijdag 7 augustus en zaterdag 8 augustus 2020. Waar kan men die wedstrijden live op tv of via een livestream bekijken? Hieronder vindt u het uitzendschema (live tv en livestream).

Programma achtste finales Champions League 2020

Programma Champions League op vrijdag 7 augustus:

 • Juventus-Olympique Lyonnais (o.a. op Ziggo Sport 14 en livestream) 2-1
 • Manchester City-Real Madrid (o.a. op SBS6, Ziggo Sport Voetbal en livestream) 2-1

Programma Champions League op zaterdag 8 augustus:

 • Bayern München-Chelsea (o.a. op Ziggo Sport 14 en livestream) 3-1
 • FC Barcelona-Napoli (o.a. op SBS6, Ziggo Sport Voetbal en livestream) 4-1

Programma en speelschema van het slottoernooi

De kwartfinales worden gespeeld van 12 tot en met 15 augustus. De halve finales worden gespeeld op 18 en 19 augustus. De finale vindt plaats op 23 augustus. Welk team speelt wanneer? Hieronder vindt u de loting voor de kwartfinales.

Programma kwartfinales (live op televisie en livestream):

 • Wo. 12 augustus: Atalanta Bergamo - Paris Saint-Germain 1-2
 • Do. 13 augustus: RB Leipzig - Atlético Madrid 2-1
 • Vr. 14 augustus: FC Barcelona - Bayern München 2-8
 • Za. 15 augustus: Manchester City-Olympique Lyonnais 1-3

Programma halve finales (live op televisie en livestream)


Finale:


Live op tv in Nederland

Live op tv bij Talpa: SBS6

In Nederland heeft Talpa de uitzendrechten (live tv en livestream) van de Champions League 2020. Zij zonden lange tijd de wedstrijden uit op Veronica Tv, maar met ingang van augustus 2020 verandert dit en is de Champions League bij hen op de tv-zender SBS6 te zien.

Live op tv bij Ziggo Sport Totaal

Ook Ziggo Sport Totaal heeft de uitzendrechten (live tv en livestream) van dit slottoernooi. Zij zenden in augustus 2020 alle wedstrijden van dit toernooi live uit. Een deel van de uitzendingen vindt plaats op hun 'open net', de zender Ziggo Sport 14. Dit kanaal kan bekeken worden door iedereen die een abonnement heeft op digitale tv bij Ziggo. Een deel van de duels is echter exclusief te zien op de abonneezenders (zoals Ziggo Sport Extra en Ziggo Sport Voetbal). Die tv-zenders zijn alleen te bekijken door mensen die een abonnement hebben op het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal.

Champions League live op tv in België

In België zijn de uitzendrechten (live tv en stream) van de Champions League in handen van het bedrijf Medialaan. Dit is onder meer het moederbedrijf van de Vlaamse commerciële zenders VTM en Q2. Zij zenden het merendeel van de wedstrijden van dit slottoernooi live uit op de tv-zender Q2.

Livestream Champions League 2020

Livestream Kijk (Talpa: SBS/Veronica)

Via een gratis livestream van de streamingdienst Kijk zijn heel wat wedstrijden van de Champions League online te bekijken. Kijk is een onderdeel van Talpa. Op hun site zijn de wedstrijden per livestream te bekijken die ook door Talpa op tv worden uitgezonden (op de zender Veronica). De gratis livestream van Kijk bij deze Champions League-wedstrijden is wel geo-restricted: hun stream van deze voetbalduels is alleen in Nederland te bekijken.

Livestream Ziggo Sport Totaal

Het slottoernooi van de Champions League is ook via een livestream van Ziggo Sport Totaal te bekijken. Wie hun officiële livestream van de Champions League wil gebruiken, kan een abonnement op de Ziggo Sport Go App. Via die app is er voor abonnees een livestream beschikbaar van elke wedstrijd van dit slottoernooi. Wie echter niet een vast abonnement wil hebben maar toch via die app per livestream naar dit voetbaltoernooi wil kijken, kan ervoor kiezen om per wedstrijden een stream te kopen via PPV (Pay Per View) op de website van Ziggo Sport.

Livestream Go App

Het is ook mogelijk om wedstrijden uit de Champions League te bekijken via een livestream op de reguliere Go App van Ziggo. Dit is dus een andere app dan de hierboven genoemde Ziggo Sport Go App. De reguliere Go App is een dienst die alle klanten van digitale tv bij Ziggo tot hun beschikking hebben. Zij kunnen daarop via een livestream in de hele EU naar dezelfde tv-zenders kijken als thuis op hun televisietoestel. De uitzendingen van Veronica en Ziggo Sport 14 zijn via die app dus automatisch via een livestream te bekijken door alle abonnees van Ziggo. De uitzendingen van de abonneezenders van Ziggo (zoals Ziggo Sport Extra en Ziggo Sport Voetbal) zijn op die app alleen via een livestream te bekijken voor mensen met een aanvullend abonnement op het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal.

Livestream NLZIET

Via een livestream van NLZIET zijn de live tv-uitzendingen van SBS6 tijdens deze Champions League in de hele EU te bekijken. Om via NLZIET online naar televisie te kijken, dient men wel een abonnement op die app te hebben. De uitzendingen van Ziggo Sport zijn niet per livestream op die app te bekijken. Dit komt doordat Talpa (het moederbedrijf van Veronica) wel een onderdeel is van het samenwerkingsverbond achter de tv-app NLZIET, maar Ziggo niet.

Livestream iTV-app

Voor klanten van Interactieve Tv bij KPN is het mogelijk om de Champions League-uitzendingen van Veronica te bekijken op de iTV-app. Via die app kunnen klanten van KPN in de hele EU met een livestream naar hun tv-zenders kijken. Dit is standaardonderdeel van hun tv-abonnement en zij hoeven er dus niets voor bij te betalen om die app te kunnen gebruiken. De zenders van Ziggo Sport kunnen klanten van KPN daarentegen niet zonder een aanvullend abonnement online bekijken.

Livestream Medialaan (België)

In België wordt er een gratis livestream van diverse wedstrijden van het slottoernooi van de Champions League verzorgd door Medialaan (het moederbedrijf van VTM en Q2). Hun gratis livestream is onder meer te bekijken via de website van VTM. Om zo'n gratis livestream te gebruiken, dient men wel in te loggen op hun site (met een Facebook-account of met een account van Medialaan). Hun livestream van dit voetbaltoernooi is echter allen te bekijken in België. Voor kijkers van buiten België is deze gratis livestream van dit slottoernooi 'geo-blocked' (geblokkeerd).
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Slottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestreamSlottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestreamHet slottoernooi van de UEFA Europa League 2020 wordt gespeeld in augustus. Het vindt plaats in Duitsland. De duels van…
Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Op woensdag 12 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen Atalanta Bergamo. Dit is een wedstrijd in de kwartfinale v…
Voetbal 2020: AZ-PEC Zwolle, live op tv en livestreamVoetbal 2020: AZ-PEC Zwolle, live op tv en livestreamOp zaterdag 19 september 2020 speelt AZ tegen PEC Zwolle. Dit is een competitiewedstrijd in het seizoen 2020-2021 van de…
RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)Op dinsdag 18 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen RB Leipzig. Dit is een wedstrijd in de halve finales van de…

Premier League: succesvolle Nederlanders, tot en met 2019-20Premier League: succesvolle Nederlanders, tot en met 2019-20Sinds de start van de Premier League, in het seizoen 1992-93, zijn er steeds meer Nederlanders die een goede indruk hebb…
Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Sevilla-Manchester United, live tv en livestream (2020)Op zondag 16 augustus 2020 speelt Manchester United tegen Sevilla FC. Dit is een halve finale in de UEFA Europa League.…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Estádio_da_Luz
 • https://en.wikipedia.org/wiki/201920_UEFA_Champions_League
 • https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League
 • https://www.uefa.com/uefachampionsleague/

Reageer op het artikel "Slottoernooi Champions League 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-08-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!