Slottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestream

Slottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestream Het slottoernooi van de UEFA Europa League 2020 wordt gespeeld in augustus. Het vindt plaats in Duitsland. De duels van dit slottoernooi van de Europa League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederland en België. Ook is elke wedstrijd van dit slottoernooi van de Europa League 2020 via een livestream online te bekijken.

Historie: Europa League

Midden jaren vijftig begon de UEFA met een Europacup voor landskampioenen: de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League). Met ingang van 1960 kwam er ook een Europees toernooi voor de winnaars van de nationale bekers: de Europacup II. In 1971 kwam er ook een toernooi voor de subtopclubs, die zich niet voor de Europacup I of II hadden geplaatst: de UEFA Cup. In de volksmond werd dat toernooi ook wel de Europacup III genoemd.

In het jaar 2000 fuseerden de Europacup II en de UEFA Cup. In eerste instantie werd voor dit nieuwe toernooi de oude naam UEFA Cup nog gebruikt. Na enkele jaren, toen men besloot om bij dit toernooi een groepsfase in de eerste ronde in te voeren, besloot men om een nieuwe naam te bedenken. Dit werd de UEFA Europa League.

Coronavirus: slottoernooi

Net als de rest van de sportwereld werd ook de Europa League in het voorjaar van 2020 getroffen door de coronacrisis. Als gevolg daarvan konden veel wedstrijden niet doorgaan. Daarom heeft men besloten om de slotfase van de Europa League in augustus 2020 af te werken in een toernooivorm. De wedstrijden worden gespeeld in het Duitse Ruhrgebied. De finale wordt in Keulen gespeeld.

Programma en speelschema

Hoe ziet het programma van dit eindtoernooi eruit? Zodra het definitieve programma en speelschema van het slottoernooi van de UEFA Europa League bekend zijn, worden die hier geplaatst.

Live op tv in Nederland

Live op RTL7

RTL Nederland heeft de uitzendrechten van het slottoernooi van de Europa League. Zij zenden een beperkt aantal wedstrijden live uit op tv (waaronder beide halve finales en de finale). Die zijn live te zien op de zender RTL7.

Live op FOX Sports

Ook FOX Sports heeft in Nederland de uitzendrechten van dit eindtoernooi. Zij zenden alle wedstrijden van dit slottoernooi live uit op tv. Om hun tv-uitzendingen te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement op FOX Sports te hebben. Voor klanten van KPN geldt hierop echter één uitzondering: de wedstrijden die op FOX Sports 1 worden uitgezonden, kunnen zij 'gratis' bekijken op hun digitale kanaal 14.

Uitzendschema: programmagids in Nederland

Voorafgaand aan het eindtoernooi wordt hier de programmagids geplaatst met de uitzendingen van dit toernooi in Nederland.

Live op tv in België

In Vlaanderen wordt een aantal wedstrijden van het eindtoernooi uitgezonden door de publieke omroep VRT (Sporza). Alle wedstrijden zijn in Vlaanderen te zien bij de betaalzender Telenet Play Sports. In Wallonië is een aantal topwedstrijden te zien bij het publieke RTBF en zijn alle wedstrijden te zien bij de betaalzender VOO.

Livestream Europa League

Livestream FOX Sports

Via een livestream van FOX Sports kan men alle wedstrijden van het eindtoernooi van de Europa League online bekijken op een computer of smartphone. Elke livestream bevindt zich op de wedstrijddag op hun FOX Sports Go App. Om bij hen een livestream te kunnen bekijken, dient men een betaald abonnement op die app te hebben.

Livestream NLZIET

Op de populaire tv-app NLZIET zijn ook wedstrijden van de Europa League te bekijken. Hierop zijn echter alleen de uitzendingen van RTL7 te zien en niet die van FOX Sports. Om NLZIET te gebruiken, dient men een abonnement op die app te hebben.

Livestream Ziggo Go App

Mensen met een abonnement op digitale tv bij Ziggo kunnen de uitzendingen van RTL7 bekijken via een livestream op de Ziggo Go App. Indien men een aanvullend abonnement op FOX Sports heeft, kan men via die app ook de uitzendingen van FOX Sports per livestream bekijken. De livestreams op die app zijn in de hele Europese Unie te bekijken en ook in diverse landen daarbuiten (waaronder Groot-Brittannië, Liechtenstein, Frans-Guyana en Noorwegen). Via die app kan men zeven dagen lang elke live-uitzending ook op een stream terugkijken.

Livestream iTV

Abonnees van Interactieve Tv bij KPN kunnen de Europa League online volgen via een livestream op de iTV-app. Iedereen met zo'n abonnement kan bij hen sowieso per livestream de uitzendingen bekijken van de zenders RTL7 en FOX Sports 1. De overige zenders van FOX Sports zijn alleen te bekijken met een aanvullend abonnement. De app van KPN is in de hele EU te gebruiken om via een livestream naar tv te kijken.

Livestream Sporza (VRT)

Een aantal wedstrijden van dit eindtoernooi van de Europa League wordt ook via een gratis livestream uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza). Die livestream is te vinden op de site en de app van Sporza. Hun livestream is echter alleen beschikbaar in België.

Livestream Play Sports

Via een livestream van Telenet Play Sports kan men alle wedstrijden van het eindtoernooi van de Europa League online bekijken. Om zo'n livestream bij hen te bekijken, dient men wel een abonnement op Play Sports te hebben. Dit kan via de tv-provider Telenet of via de app van Play Sports. Wie een digitaal abonnement neemt via die app, kan elke livestream van Play Sports in de hele EU bekijken.

Livestream DAZN? Niet in Nederland en België

De streamingdienst DAZN biedt in diverse landen ook een livestream aan van alle wedstrijden van dit slottoernooi van de UEFA Europa League. Tot die landen behoren onder meer Duitsland, Japan, Oostenrijk en Canada. In Nederland en België is echter geen officiële livestream van DAZN beschikbaar bij dit voetbaltoernooi.
© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Slottoernooi Champions League 2020, live op tv en livestreamSlottoernooi Champions League 2020, live op tv en livestreamIn augustus 2020 wordt het slottoernooi gespeeld van de Champions League 2019-2020. Dit toernooi vindt plaats in Lissabo…
Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Manchester United-Chelsea, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 18 juli 2020 speelt Manchester United tegen Chelsea. Dit is een halve finale in het toernooi om de FA Cup. H…
Finale Europa League 2020 live op tv en livestreamFinale Europa League 2020 live op tv en livestreamOp vrijdag 21 augustus 2020 staat de finale van de UEFA Europa League 2020 op de kalender. Deze finale vindt plaats in K…

Finale FA Cup 2020, live op tv en livestreamFinale FA Cup 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 1 augustus 2020 wordt de finale van de FA Cup gespeeld. Deze finale vindt plaats in het Wembley Stadium te L…
Real Valladolid-FC Barcelona, live tv en livestream (2020)Real Valladolid-FC Barcelona, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 11 juli 2020 wordt de voetbalwedstrijd tussen Real Valladolid en FC Barcelona gespeeld in de Spaanse Primera…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UEFA_Europa_League_broadcasters
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Europa_League
  • https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/

Reageer op het artikel "Slottoernooi Europa League 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 22-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!