InfoNu.nl > Sport > Voetbal > VI, VI.nl: Voetbal International - tijdschrift, site en TV

VI, VI.nl: Voetbal International - tijdschrift, site en TV

VI, VI.nl: Voetbal International - tijdschrift, site en TV Voetbal International, kortweg VI, is het wekelijkse voetbaltijdschrift met de grootste oplage in Nederland. Johan Derksen is hoofdredacteur, uitgeverij is WP Sports Media. Voetbal International, dat een oplage van circa 200.000 kent, heeft een eigen site: www.vi.nl. Op VI.nl is het mogelijk het laatste voetbalnieuws te bekijken, inclusief informatie over clubs, spelers en competities. Tevens is Voetbal International (VI) een wekelijks discussieprogramma op RTL7, met Derksen en Wilfred Genee.

Tijdschrift

Voetbal International bestaat, als voetbaltijdschrift, sinds 1965 en is daarmee het langstlopende voetbalblad van Nederland. Eind 2008 is Dick Holstein directeur; hoofdredacteur en tevens boegbeeld van het magazine is Johan Derksen - onder meer bekend van zijn ongezouten voetbalanalyses op TV. Voetbal International, ook wel aangeduid als VI, besteed als blad veel aandacht aan in de in het land populaire Nederlandse voetbalclubs, zoals Ajax en Feyenoord. Daarnaast is er aandacht voor zaken als buitenlands voetbal en diepteinterviews. Bijzonder is dat VI regelmatig lezersonderzoeken houdt, waardoor het voetbaltijdschrift zich op de wensen van de lezer poogt te richten - dit in tegenstelling tot een blad als Elf, dat niet zelden evenveel aandacht aan elke eredivisieclub probeert te besteden. Een jaarabonnement op VI kost circa 80 euro, een abonnement voor een half jaar 50 euro (exclusief voordelen). Tot slot geeft Voetbal International, anno 2008-2009, ook seizoensgidsen uit, evenals een zogenaamd Voetbaljaarboek, van enkele honderden pagina's.

Website

De website van Voetbal International, www.vi.nl, kent een zeer uitgebreid karakter. Op VI.nl wordt actueel voetbalnieuws aangeboden, evenals de laatste statistieken van de eredivisie, buitenlandse voetbalcompetities, maar ook clubs en spelers. Tevens kent de site van Voetbal International meerdere interactieve rubrieken, zoals het "Elftal van de maand" (waarvoor gestemd kan worden) en "'t Wereldje" (een compilatie van ingezonden, veelal komische voetbalcommentaren). VI.nl kent echter nog meer andere onderdelen, waarvan markante colums, de VI Quiz en de VI Shop met voetbalproducten slechts enkele voorbeelden zijn. Opvallend is ook de videorubriek "Beste Johan", waarin hoofdredacteur Johan Derksen dagelijks van maandag tot en met vrijdag zijn mening over actuele voetbalzaken geeft, naar aanleiding van ingezonden vragen.

TV

Voetbal International is sinds het seizoen 2008-2009 tevens de naam van een wekelijkse discussieprogramma, dat op maandagavond op RTL7 wordt uitgezonden. Het programma is de opvolger van Voetbal Insite, dat eerder op RTL was te bekijken en naast Johan Derksen onder meer Willem van Hanegem als analist kende. Presentator van het nieuwe Voetbal International is Wilfred Genee, bijgestaan door Johan Derksen en René van der Gijp. Daarnaast schuift wekelijks een bekende speler, trainer of analist op voetbalgebied aan, zoals Gregory van der Wiel, Hans Westerhof en Hans Kraay jr.
© 2008 - 2017 Writerandus, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Johan Derksen, meer dan een voetballerJohan Derksen is een oud-voetballer, hoofdredacteur van het weekblad Voetbal International, maar de meesten zullen hem o…
Voetballer, zanger en mediapersoonlijkheid René van der GijpRené van der Gijp is een Nederlands ex-profvoetballer, zanger en mediapersoonlijkheid. Vooral als mediapersoonlijkheid h…
Sport en commercie: Spieren voor Spieren, Lidl en EK 2012!Sport en commercie: Spieren voor Spieren, Lidl en EK 2012!Alle kinderen moeten onbelemmerd kunnen spelen en sporten! Dat is het uitgangspunt van de stichting ‘Spieren voor Spiere…
Live voetbal op tv - seizoen 2013-2014Op welke tv-zenders kan men in het seizoen 2013-2014 live de wedstrijden zien van de Nederlandse eredivisie, de Uefa Cha…
Voetbal International, wie is wie?Voetbal International, wie is wie?Het bekende voetbal-praatprogramma Voetbal International geniet inmiddels een hoop bekendheid onder vele voetbalfans in…

Reageer op het artikel "VI, VI.nl: Voetbal International - tijdschrift, site en TV"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Jan Veenstra, 19-12-2015 16:44 #19
Goede middag vi
Ik krijg heel erg het idee dat feyenoord deze keer maar weer eens kampioen moet worden het ligt er allemaal zo dik boven op zo zichtbaar handsballen spelers die het strafschopgebied induiken.
Olie broekhoest die vanaf de zijlijn roept hee schijts denk aan wat bert v oostveld je heefd ingefluisterd
Mijn vrouw zei nog worden die schijtzen daar voor betaald toen zeg ik dat zal toch niet nee dat geloof ik niet?

Coen Langeveld, 25-11-2015 19:31 #18
Ik heb een vraag over de voetbalstickers.
Vorige week kregen wij sticker nummer 16 deze week sticker nummer 18, waar is sticker nummer 17?

Marianke, 07-08-2015 18:59 #17
Laatst hoorde een gesprek over de klemtoon op het woord inside. Als je de klemtoon legt op in dan zeg je eigenlijk insight, is inzicht. Als je bedoelt de binnenkant, inside, leg je de klemtoon op side. Hopelijk heb je hier iets aan, het engels wordt al zo slecht gesproken en geschreven.

Ernst Langenhorst, 07-02-2015 21:54 #16
In 1968 is er een Europa cupfinale geweest tussen AC Milan en Ajax. Michels was toen trainer van Ajax. In het vliegtuig (van Transavia), zijn toen flesjes drank (vieux), uitgedeeld aan de spelers. Als enige kreeg Michels een flesje Jenever. Ik beschik over dat nog gesealde flesje, nimmer opengemaakt dus. Ik vind dit een uniek collectors item. Het is beschikbaar gekomen uit een nalatenschap en niemand die er de waarde van in zag. Ook al ben ik sinds mijn jeugd Ajax fan… dit is een uniek stuk. Het Ajax museum wil alles voor niks. Daar trap ik niet in. Ik wens een een goede reactie anders zal ik in nagedachtenis van Rinus er een goeie borrel op nemen!

Peter van Rhee, 04-08-2014 10:25 #15
Geachte heer Derksen,
nu na een paar weken bezinning, heeft u goed de tijd gehad om eens naar u zelf te kijken en bent u net als ik toch ook tot de conclusie gekomen dat u beter kan stoppen als voetbal analyticus c.q. kenner.
ik wil zeggen als je zo afgeeft op het NL elftal en er zover naast zit, is een beetje zelfreflectie wel op zijn plaats.

Mocht u wel door gaan:
Probeer dan eens wat genuanceerde in uw uitspraken te zijn,
zal gezien uw leeftijd u zeker niet misstaan.

Met vriendelijke groet,
Peter van Rhee

Marcel van Gorkum, 13-12-2013 13:26 #14
Ik deel de mening dat Ajax in de champions leaque goed mee had gekund, deelt Rene de zelfde mening? AC-Milan heeft dan wel de champions leaque gehaald zoals Frank de Boer aangeeft met anti-voetbal, met in de hoofdrol Balontelli! Delen jullie dezelfde mening? Deze voetballer kan zo goed voetballen maar was geen schim in de wedstrijd van Ajax!

B. Reinaard, 22-10-2013 16:08 #13
Oss, dinsdag 22 oktober 2013. Aan de redactie van Voetbal International. Hoewel ik geen abonnement heb op Voetbal International en ik wel regelmatig het praatprogramma van jullie op de maandagavond en de vrijdagavond, wou ik graag een reactie naar jullie sturen. Ik vind het programma Voetbal International op de televisie wel leuk. Ik ben niet altijd met de heren eens, maar dat hoort nu eenmaal zo in Nederland. Ik vraag me trouwens af of die Renee van der Gijp nooit geen blauwe plekken op zijn arm heeft, nu hij regelmatig een tik krijgt van Jan Boskamp. Over Renee van de Gijp gesproken. Ik heb een paar keer geprobeerd om een bericht naar het programma te sturen. Door een of andere oorzaak lukt het met mij niet zo erg. Toch heb ik een paar vragen aan Renee van der Gijp. Hij is afkomstig uit Dordrecht. Dat is ook mijn geboortestad. Mijn vraag is: Gaat hij wel eens naar FC Dordrecht kijken? En kent hij de voetballer Marco Boogers ook? Deze laatste persoon heb ik op TV Rijnmond gezien. Hij geeft daarin, in mijn ogen een goede analyse op het voetbal van FC Dordrecht. Wat betreft Marco Boogers zelf ka ik jullie het volgede melden.
Hij is getrouwd met een dochter van een nicht van mij, die ook in Dordrecht woont.
Ik heb, Patricia want zo heet zij, wel eens gezien en het stel heeft naast 2 kinderen, ook een tweetal honden. Ik weet waar hun wonen. Ze wonen niet ver van mijn neef af.
De vraag aan Renee van der Gijp en het verhaal van Marco Boogers mogen jullie rustig stellen aan hem. Ik wou graag naar aanleiding hiervan een reactie van renee willen zien. Ik weet niet of Renee van der Gijp een e-mail adres heeft.
De redactie van Voetbal International kan de reactie naar mijn eerdergenoemde e-mail adres sturen.
In afwachting daarop, verbijf ik VI met de vriendelijke groet.
Barend Reinaard,
Oss. Reactie infoteur, 04-12-2013
Beste Barend,

dit is niet de website van Voetbal International, maar een informatief artikel over het blad en gelijknamige televisieprogramma.
Ik raad je aan om contact op te nemen met VI via de website http://www.vi.nl/.

Vriendelijke groet,

Writerandus

Jos Joosten, 07-10-2013 21:16 #12
Johan Higler was een drama, maar vrijdag was international de heer Makkali bij Fortuna Sittard MVV ook aardig de weg kwijt 8 x geel, vier keer rood

W. Ligtvoet, 21-09-2013 15:20 #11
Wegens ziekte wil mijn man abonnement op voetbal beeindigen.
Hoe moet dat gebeuren of is dit bericht voldoendf? graag ontvang ik een berichtje
retour bij voorbaat mijn dank!Met vr.groeten Toos Ligtvoet-Voermans. Reactie infoteur, 05-10-2013
Beste Toos Ligtvoet-Voermans,

dit is niet de website van Voetbal International, maar een informatief artikel over het blad.
Ik raad je aan om contact op te nemen met VI via de website http://www.vi.nl/.

Vriendelijke groet,

Writerandus

Gijs Tervoort, 09-09-2013 22:33 #10
Beste redactie.
Voordurend word er door Johan Derksen gepraat over l v.Gaal (waar hij overigens gelijk in heeft). Maar waar het mij om gaat is het volgende. ene H.r.JAN MULDER wint het van hem wat arrogantie aangaat zelfingenomenheid. kunnen jullie deze persoon niet eens uitnodigen om in het panel plaats te nemen. dan kan Johan hem eens de les te lezen. groetjes Gijs.

Dick Janssen, 05-05-2013 17:38 #9
Ajax kampioen!

Maar let op: PSV gaat opnieuw gigantisch investeren;
ze verkopen nu de lucht boven het stadion aan de gemeente Eindhoven!

Truus van Garsel, 18-04-2013 12:25 #8
Mijn kleinzoon jamy, noem ik pluisje hij pluist de hele seizoengids 12/13 uit. hij is 8 jaar en keeper bij de amateurclub lebe/svn f2. hij vertelt daar van alle aankomende wedstrijden tegen opa, hij is dol enthousiast geweldig. opa trots en oma niet minder. dit wilde ik even vertellen

Groetjes van de trotse oma Truus

Cor, 05-11-2012 13:19 #7
Beste redactie, het kan dat ik het verkeerd zie, maar de laatste weken is me opgevallen dat de scheidsrechters bij de wedstrijden van Ajax steeds in het nadeel fluiten o a bij ado de 4-2-van babbel de gele kaarten voor Moisander en niet voor Leerdam die Eriksen de doorgang belet, tegen Vitesse een duidelijke duw in de rug van boni het alweer terug vlaggen van babbel ten onrechte was er alleen door. Wat denken jullie hiervan? Bij F tegen A geen rood voor classie? of immers

H. Brouwer, 26-09-2012 10:43 #6
Het actuele onderwerp, betreffend keepers(lengte). Dit is simpel op te lossen: verstelbare doelen. Vooraf de keepers, de maat nemen, en daar het doel op aanpassen, zowel in de hoogte, als breedte.

Jaap Visser, 03-09-2012 21:36 #5
Zoals afgelopen zondag bij Heerenveen-Ajax weer eens bleek, dat meneer v Boekel het mis had met de 11 meter het was geen hands maar een ball in het gezicht. Wanneer komen er nu eens TV beelden die het bewijs kunnen leveren? Reactie infoteur, 16-09-2012
Beste heer Visser,

zoals bij zo veel gerenommeerde instituten gaan grote veranderingen binnen de FIFA en de KNVB zeer langzaam. Wellicht wordt ergens in de komende jaren de doellijntechnologie ingevoerd, maar grotere omwentelingen zullen waarschijnlijk nog even op zich laten wachten.

Vriendelijke groet,

Writerandus

Fred Raaphorst, 17-06-2012 23:34 #4
Stel dat v.Marwijk ontslag neemt, wie moet er dan Bondcoach worden?

Cor van Raaphorst, 12-04-2012 10:28 #3
Geacht Panel: " Feyenoord - Roda JC " Ronald Koeman noemde het veld van Roda in Kerkrade JC schandalig. " Het gras was veel te lang en er was niet gespoten ".
Is hier nou opzet in het spel? Was de terreinknecht ziek? Is er geen scheidsrechter die het veld vooraf keurt?

Pieterse, 01-03-2010 19:21 #2
Wat voegt Hans aan t programma toe?
En dat vraag je niet af bij van der Gijp? Hij kan alleen grappen maken over ajacieden zodat hij weer vriendjes maakt.
Alles wil hij vergelijken met voorbeelden van ajaxcieden. Wordt nooit gezeken op AZ/Twente/Feyeniks/Pisvee maar als ajax niet goed speeld dan is t weer 1.5uur zeiken.

T blad is in ieder geval veel beter dan t programma. Ik erger me elke aflevering maar is weinig anders op tv dus kijk je t toch. Ajax laat veruit t aantrekkelijkste voetbal zien. Maar t gebleken dat scheidsrechter t laatste woord heeft in de Topwedstrijden van ajax. en dat betekent vaak verlies. Cooruptie in Enschede.

Vorige week weer een buitenspeldoelpunt van Ruiz (zijn 2e van t seizoen plus 1 voor N\kufo) en niemand ide t opmerkt of constateerd. Schande

A. Bruijns, 29-01-2009 11:35 #1
Wat voegt Hans Kraay toe aan het tv programma. Voor mij mag hij uit het progamma, ik erger mij aan zijn optreden. Voor de kijkcijfers zou dit het beste zijn.

Infoteur: Writerandus
Laatste update: 30-12-2008
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Reacties: 19
Schrijf mee!