InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Uitslagen en verslagen Oranje (vrouwen) EK kwalificatie 2021

Uitslagen en verslagen Oranje (vrouwen) EK kwalificatie 2021

Uitslagen en verslagen Oranje (vrouwen) EK kwalificatie 2021 Na het WK, waarbij Nederland de finale verloor van de Verenigde Staten met 2-0, spelen de vrouwen EK-kwalificatiewedstrijden voor het EK 2021 tegen Estland, Turkije, Rusland, Slovenië en Kosovo. Hoe ziet het speelschema er verder uit en hoe verliepen de de oefenwedstrijden die de Leeuwinnnen speelden in 2019.

Speelschema Nederland - Kwalificatie EK vrouwenvoetbal 2021 - Veronica/SBS9

Veronica tv of SBS9 zendt alle kwalificatiewedstrijden van de Oranje leeuwinnen uit.
 • 30 augustus 2019 Estland-Nederland 0-7
 • 3 september 2019 Nederland-Turkije 3-0
 • 4 oktober 2019 Slovenië-Nederland 2-4
 • 8 oktober 2019 Nederland-Rusland 2-0
 • 8 november 2019 Turkije-Nederland 0-8
 • 12 november 2019 Nederland-Slovenië
 • 10 april 2020 Kosovo-Nederland
 • 14 april 2020 Nederland-Estland
 • 18 september 2020 Rusland-Nederland
 • 22 september 2020 Nederland-Kosovo

Verslag EK kwalificatie duels 2021 - Veronica

30 augustus 2019 Estland-Nederland 0-7

De Oranjevrouwen zijn de kwalificatie voor het EK van 2021 (Engeland) gestart met een 7-0 zege in en tegen Estland. De strijd tussen vice-wereldkampioen en Europees kampioen Oranje en de nummer 99 van de FIFA-wereldranglijst was een ongelijke. Estland, dat de kwalificatie voor het vorige EK afsloot met 0 punten en een doelsaldo van 0-33, trok een muur op, die een klein halfuur standhield. Na de 0-1 van Miedema bleef Nederland rustig naar gaatjes zoeken. Roord (na een bal van Dekker op de lat), Spitse (twee vrije trappen), Miedema (aanval uit het boekje), Bloodworth (kopbal na een vrije trap van Spitse) en Ellen Jansen (kopbal) voerden de score op.

3 september 2019 Nederland-Turkije 3-0

De Oranjevrouwen hebben ook de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatie simpel gewonnen. In Heerenveen was een dominant Oranje met 3-0 te sterk voor Turkije. Zonder topscorer Miedema, die vrijdag in het duel bij Estland (0-7) uitviel met een blessure, zette Nederland de Turksen onmiddellijk vast. De muur van de nummer 62 van de wereld bleek broos, maar in de eerste helft vond alleen Van der Gragt het net uit een hoekschop van Spitse. Het hoogtepunt van de avond was de 2-0 van Van de Donk, die na een fraaie pass van Spitse de bal met veel gevoel langs Akgöz schoot. In de vijftigste interland onder bondscoach Wiegman benutte Spitse in de slotfase nog een penalty (3-0).

4 oktober 2019 Slovenië-Nederland 2-4

De Nederlandse voetbalsters hebben in de EK-kwalificatiereeks ook hun derde duel gewonnen. In en tegen Slovenië werd maar net een blamage voorkomen: 4-2. De slap spelende nummer 3 van de wereld had het lastig tegen de nummer 53, dat zelfs op voorsprong kwam. Van Veenendaal pareerde nog een eerste inzet, maar in de rebound schoot Zver raak. Na een half uur tikte Miedema de 1-1 binnen. Na rust leek Oranje de boel op orde te hebben toen Beerensteyn binnenkopte na een mooie pass van Van Dongen. Uit een counter werd het echter gelijk. Spitse bezorgde Nederland alsnog de zege met twee rake vrije trappen. Een bedoeld als voorzet, de tweede viel prachtig binnen.

8 oktober 2019 Nederland-Rusland 2-0

De Nederlandse voetbalsters hebben in de EK-kwalificatiereeks ook hun vierde wedstrijd gewonnen. In Eindhoven tegen Rusland werd het 2-0 voor Oranje, dat de trip naar Engeland bijna kan boeken. Er ging genoeg mis bij de nummer 3 van de wereld. Zo werd keer op keer de lange bal gespeeld en die kwam vaker niet aan dan wel. Toch hoefde Nederland niet te vrezen voor de Russinnen (FIFA-24) die alleen met een schot van Fedorova op de paal een keer gevaarlijk waren. Oranje maakte de 1-0 via Van de Donk, die in haar 100ste interland de bal met gevoel aannam en binnenschoot. Spitse miste een penalty, maar Miedema zorgde na rust voor de 2-0 met een kopbal.

8 november 2019 Turkije-Nederland 0-8

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun vijfde EK-kwalificatieduel in winst omgezet. De ploeg van bondscoach Wiegman was met 8-0 Turkije de baas. In september werd het in Heerenveen 3-0 en dat stond het in Izmir al bij rust. Ruim twintig minuten hield de nummer 64 van de wereld stand, maar daarna sneed de aanval van Oranje als een mes door de Turkse boter. Van de Sanden opende de score, Spitse maakte van de stip haar zesde van de campagne en de aanval die leidde tot Miedema's 3-0 was prachtig. Na rust voltooide Van de Donk (1.60 m) met een ingekopte corner haar hattrick, gaf Van de Sanden nog eens drie assists en tilde Spitse de score nog naar 8-0.

Verslag oefenduels 2019 - Veronica

Zaterdag 19 januari 2019 om 14.00 uur Zuid-Afrika-Nederland 1-2

De Nederlandse voetbalsters hebben een oefenduel met WK-ganger Zuid-Afrika in Kaapstad met 2-1 gewonnen. Spitse speelde haar 156ste interland en kwam daarmee naast recordinternational Kiesel-Griffioen. Ze opende de score met een schot in de kruising. Miedema schoot van zestien meter de 2-0 binnen. Martens viel daarna met een hamstringblessure uit. Na een slechte terugspeelbal van Kerkdijk deed Kgatlana wat terug. Bondscoach Wiegman zag dat Oranje na rust enkele keren op snelheid geklopt werd. Keepster Van Veenendaal en matig afronden stonden Zuid-Afrikaanse goals in de weg. Het traag spelende Oranje creëerde zelf bitter weinig na rust.

Woensdag 27 februari 2019 om 19.00 uur Algarve Cup Spanje-Nederland 2-0

De Nederlandse voetbalsters hebben in de Algarve Cup hun eerste duel verloren en zijn daardoor vrijwel kansloos voor een finaleplek. De titelverdediger ging met 2-0 onderuit tegen Spanje. Het eerste kwartier was voor Spanje en de 1-0 voorsprong, een krachtige kopbal van Hermoso, was terecht. In het vervolg nam Oranje het heft in handen. Martens miste een opgelegde kopkans en Groenen schoot de bal net naast. Na rust dwong Beerensteyn, na een goede actie, de Spaanse keeper tot een redding en ook Martens was dicht bij een goal. De Spaansen bleven echter gevaarlijk en veel effectiever. Na een snelle aanval tikte Hermoso simpel de 2-0 binnen.

Maandag 4 maart 2019 om 18.30 uur Algarve Cup Nederland-Polen 0-1

De Oranjevrouwen hebben in de Algarve Cup ook hun tweede duel verloren. Polen won met 1-0 en haalde de eindstrijd. Oranje, dat voor de aftrap wist dat een finaleplaats al niet meer haalbaar was, trad niet in de sterkste formatie aan. Weerden, die net als Nouwen en Kop haar debuut maakte, kreeg voor rust de beste kans: kort na een ten onrechte vanwege buitenspel afgekeurd Pools doelpunt schoot ze van dichtbij tegen de keeper. Kort voor de pauze kreeg Kerkdijk rood (neerhalen doorgebroken speelster) en scoorde Winczo (intikker). Ook na rust dwong de Europees kampioen weinig af. En de ervaren invalsters Spitse en Miedema konden het tij evenmin keren.

Maandag 6 maart 2019 om 19.00 uur Nederland-China 1-1 (Oranje wns)

De Nederlandse voetbalsters hebben op de Algarve Cup met 1-1 gelijkgespeeld tegen China. Oranje,in 2018 nog winnaar, nam de penalty's beter en werd elfde. China kwam er soms gevaarlijk uit, maar Oranje was beter en kreeg meer kansen. Nadat Miedema al eens de lat geraakt had, tikte ze pal voor de rust de eerste Oranje-goal van dit toernooi binnen. Snel na rust maakte Yao Wei 1-1 met een intikker en verprutsten beide landen een enorme kans. Martens, die haar 100ste interland speelde, raakte de paal en Xiao Yuyi schoot,na een blunder van Van Veenendaal, de bal voor een leeg doel naast. In de slotfase drong Oranje flink aan en raakte Jansen de lat.

Vrijdag 5 april 2019 om 20.00 uur Nederland-Mexico 2-0

De Oranjevrouwen hebben in Arnhem de eerste oefeninterland op weg naar het WK overtuigend gewonnen. Mexico werd in Arnhem met 2-0 verslagen. Van de Sanden bracht de defensie van de nummer 18 van de Fifa-ranglijst snel in het nauw. Ze trof al na 5 minuten de lat en zag de bal op de lijn vallen. Miedema benutte na een harde pegel van Roord de rebound, waarna Van de Sanden opnieuw de lat raakte. Martens drukte nog voor rust het grote krachtverschil in cijfers uit met een heerlijk schot van afstand: 2-0. Na de rust verzuimde Oranje het kat- en muisspel in doelpunten om te zetten. Het spel was verzorgd, maar met name Miedema en Martens lieten de kansen onbenut.

Dinsdag 9 april 2019 om 18.30 uur Nederland-Chili 7-0

De Nederlandse voetbalsters hebben in hun tweede oefenduel voor het WK Chili overklast. Met voor rust wervelend spel werd in Alkmaar met 7-0 gewonnen van de WK-debutant, die 31 plaatsen lager staat op de FIFA-ranglijst (39 om 8). Nadat vrijdag tegen Mexico (2-0) en in maart bij de Algarve Cup de afronding nog te wensen had overgelaten, werden nu voor rust vrijwel alle kansen benut. Dat leverde zes goals op, veelal na fraaie aanvallen. Van de Donk blonk daarbij met drie doelpunten en een assist uit. Na de pauze lag het tempo veel lager en verdedigde Chili beter. Alleen Van de Donk kwam nog tot scoren, ditmaal met een kopbal en dat doet ze maar zelden.

Zaterdag 1 juni 2019 om 18.15 uur Nederland-Australië 3-0

De Oranjevrouwen hebben hun laatste oefenduel in de aanloop naar het WK in Frankrijk gewonnen. De ploeg van coach Wiegman boekte in Eindhoven een ruime 3-0 zege op Australië, dat op de laatste drie WK's de kwartfinales haalde. Het was even schrikken toen na een paar minuten Van Es uitviel met een gebroken middenhandsbeentje. De eerste kans was vervolgens voor Nederland: Van de Sanden kopte over uit een voorzet van Martens. Australië (op de wereldranglijst twee plaatsen hoger dan Oranje) nam de regie en kreeg kansen via Raso en Logarzo. De Oranjedefensie wankelde af en toe (Van der Gragt schoot bijna in eigen doel) en dat zou in het vervolg zo blijven. Aanvallend kan Nederland het echter elke ploeg lastig maken, met Martens, Van de Sanden en Miedema. Van de Sanden had aanvankelijk ruzie met de bal, maar ze opende vlak voor rust ook de score door raak te koppen uit een loepzuivere vrije trap van Spitse. Van de Sanden stond pal na rust ook aan de basis van Miedema's 2-0, verzuimde oog in oog met keepster Williams voor 3-0 te zorgen en scoorde even later alsnog door na een corner de bal hard in het dak van het doel te schieten. Ook verdedigend zat het mee: de Aussies schoten steeds recht op Van Veenendaal af en Bloodworth greep goed in na een foute terugspeelbal van Van de Donk.

Lees verder

© 2009 - 2019 Etsel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Nederla…
EK vrouwenvoetbal 2021: kwalificatiewedstrijden NederlandEK vrouwenvoetbal 2021: kwalificatiewedstrijden NederlandIn het najaar van 2019 begint de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2021. Nederland zit bij dit kwalificatiet…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestreamOp dinsdag 12 november 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van…
EK voetbal vrouwen 2021: kwalificatieEK voetbal vrouwen 2021: kwalificatieEind augustus 2019 start de EK-kwalificatie voor de vrouwen. De kwalificatie is de opmaat naar het toernooi dat in Engel…
Vennootschapsbelasting 2019, 2020 daalt. Tarief box 2 stijgtVennootschapsbelasting 2019, 2020 daalt. Tarief box 2 stijgtDat de vennootschapsbelasting in 2019 en 2020 daalt, is gunstig voor ondernemers en iedereen met vermogen in box 2 als m…
Bronnen en referenties
 • Ons Oranje

Reageer op het artikel "Uitslagen en verslagen Oranje (vrouwen) EK kwalificatie 2021"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Etsel
Laatste update: 09-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!