InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetballers met het hoogste salaris

Voetballers met het hoogste salaris

De 22-jarige topvoetballer Lionel Messi, heeft bij zijn club FC Barcelona een nieuw contract gesloten, en krijgt nu jaarlijks een salaris van €9,5 miljoen. Ook andere topvoetballers verdienen jaarlijks vele miljoenen euro’s. In Nederland wordt vaak geklaagd over de enorme salarissen die voetballers bij de Nederlandse topclubs verdienen. De bedragen vallen echter mee indien u deze vergelijkt met voetballers bij de Italiaanse, Spaanse en Engelse topclubs. De topvoetballers bij de Nederlandse clubs zitten bij hoge uitzondering boven de één miljoen euro (volgens diverse bronnen op het internet). Dit is ook gedeeltelijk de reden dat wij zeer goede voetballers moeilijk in de Nederlandse competitie kunnen behouden. De budgetten van de Nederlandse clubs vallen in het niets vergeleken met de grote Spaanse en Engelse clubs.

Voetballers met het hoogste salaris

De grootverdieners in het voetbal zijn op dit moment te vinden bij FC Barcelona en Real Madrid. De drie meest verdienende voetballers wereldwijd voetballen op dit moment bij een Spaanse club. De voetballer met het hoogste salaris was langere tijd Zlatan Ibrahimovic met jaarlijks een bedrag van €9 miljoen. Ibrahimovic is overgestapt van Inter Milaan naar FC Barcelona en was daarmee de voetballer met het hoogste inkomen van de club. Lionel Messi (ook FC Barcelona) heeft bij nieuwe onderhandelingen zijn salaris weten te verhogen van €8,4 miljoen naar €9,5 miljoen.

Top vijf grootverdieners

Het Portugese voetbalblad Futebol Finance heeft onderzoek gedaan naar de verdiensten van voetballer bij hun voetbalclub. De vijf meest verdienende voetballers zijn:

1) Lionel Messi bij FC Barcelona
Salaris per jaar: €9,5 miljoen
Geboortedatum : 24-06-1987

Deze van oorsprong Argentijnse voetballer, speelt al sinds 2001 in de aanval van FC Barcelona. Daarvoor speelde hij voor de Argentijnse Newell’s Old Boys. Vanaf het begin werd hij gezien als een groot talent en is inmiddels één van de belangrijkste spelers van FC Barcelona.

2) Ricardo Izecson dos Santos Leite (beter bekend als Kaka) bij Real Madrid
Salaris per jaar: €9 miljoen
Geboortedatum: 22-04-1982

Deze Braziliaanse voetballer is in de zomer van 2009 overgestapt van AC Milan naar Real Madrid Hij is zes jaar in dienst geweest bij AC Milan. Begin 2009 was er belangstelling van Manchester City om de voetballer over te nemen. Er waren geruchten dat dit zou gaan gebeuren voor een record transfersom van maar liefst €150 miljoen. Hij zou per jaar ruim €28 miljoen gaan verdienen. De bedragen zijn echter niet bevestigd.

3) Zlatan Ibrahimovic bij FC Barcelona
Salaris per jaar: €9 miljoen
Geboortedatum: 03-10-1981

Hij is in Nederland vooral bekend geworden als voetballer bij Ajax. Na vier jaar bij Ajax is hij vertrokken naar de Italiaanse competitie om bij Internationale te gaan voetballen. In de zomer van 2009 is hij overgestapt naar FC Barcelona.

4) John Terry bij Chelsea
Salaris per jaar: €7,75 miljoen
Geboortedatum: 07-12-1980

Deze voetballer (verdediger) maakte in 1998 zijn debuut in de eerste van Chelsea en is sindsdien niet meer weg te denken uit het team. Ook voor Terry is er belangstelling geweest van de vermogende Manchester City, maar zonder resultaat. Terry heeft aangegeven trouw aan de club te blijven.

5) Frank Lampard bij Chelsea
Salaris per jaar: €7,75 miljoen
Geboortedatum: 20-06-1978
Deze Britse voetballer is in de Premier
League begonnen bij West Ham United, en ging in 2001 over naar Chelsea. Ook hij heeft in 2009 aangegeven de club trouw te blijven. Hij heeft zelfs verklaard dat hij de club altijd trouw wil blijven, en na zijn voetbalcarrière aan de slag wil als trainer bij deze topclub.
© 2009 - 2017 Juul, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2015)Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2015)De top tien rijkste voetballers hebben vooral veel te danken aan mega contracten met sponsors zoals: Nike, Puma en Adida…
Top 10 best betaalde voetballersTop 10 best betaalde voetballersCrisis blijkt er niet te heersen in voetbal. Topspelers verdienen dan ook enkele miljoenen per jaar. Maar wie verdient n…
Best verdienende voetballers 2010Sommige voetballers die presteren op het hoogste niveau verdienen miljoenen per jaar. De Nederlandse toppers verdienen a…
Startsalaris MBOStartsalaris MBOIn dit artikel volgt een overzicht van de salarissen van beroepen waarvoor een MBO-dioploma is vereist. MBO staat voor M…

Reageer op het artikel "Voetballers met het hoogste salaris"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Juul
Laatste update: 18-06-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Schrijf mee!