InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbalelftal Kameroen - WK voetbal 2010: de verrassing?

Voetbalelftal Kameroen - WK voetbal 2010: de verrassing?

Voetbalelftal Kameroen - WK voetbal 2010: de verrassing? Voetbalelftal Kameroen - WK voetbal 2010: de verrassing? Het Nederlands voetbalelftal speelt op het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika tegen Japan, Denemarken en Kameroen. Oranje bijt op 14 juni 2010 de spits af tegen Denemarken. Op 19 juni speelt het Nederlandse elftal tegen Japan en de trits wordt afgesloten tegen een groepsduel op 24 juni in Kaapstad tegen Kameroen. Kameroen is zeker geen onderdeurtje en kan voor een verrassing zorgen tijdens het WK voetbal 2010.

Kameroen gooit hoge ogen

Het Nederlands voetbalelftal speelt op het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika tegen Japan, Denemarken en Kameroen. Oranje bijt op 14 juni 2010 de spits af tegen Denemarken. Op 19 juni speelt het Nederlandse elftal tegen Japan en de trits wordt afgesloten tegen een groepsduel op 24 juni in Kaapstad tegen Kameroen - niet de eerste de beste.

Kameroen heeft een vechtersmentaliteit, hetgeen tot uitdrukking komt in het embleem van Kameroen waarop een leeuw staat afgebeeld. Het team heeft veel ervaren spelers die goed kunnen samenwerken. Kameroen gooit wat mij betreft hoge ogen!

Eerdere ontmoetingen met Kameroen

Slechts twee keer was er een treffen tussen Oranje en Kameroen. Het ging beide keren om een vriendschappelijke interland. Eenmaal won Nederland (2006, 1-0) en eenmaal werd het gelijkspel (1998, 0-0).

De Kameroense nationale voetbalploeg

De Kameroense nationale voetbalploeg, heeft de bijnaam Les Lions Indomptables, hetgeen De Ontembare Leeuwen betekent. De teamkleuren zijn groen en rood (thuis) en geel en groen (uit). De bondscoach is de fransman Paul Le Guen en zijn assistent is Thomas Nkono, oud-keeper van Kameroen.

Kameroen heeft zich nu zes keer geplaatst voor de FIFA World Cup, in 1982, 1990, 1994, 1998 , 2002 en 2010. Dit is vaker dan elk ander Afrikaanse land. Kameroen was het tweede Afrikaanse land dat in 1990 de kwartfinales van de World Cup wist te bereiken. Marokko ging ze op het WK van 1986 voor. Kameroen versloeg in de openingswedstrijd nota bene titelverdediger Argentinië met 1-0. Het doelpunt was afkomstig van Omam Biyick.

Kameroen won vier keer de Afrika Cup, in 1984, 1988, 2000 en 2002. Ze wonnen goud op de Olympische zomerspelen van 2000. Rigobert Song, die is te zien op de afbeelding bovenaan het artikel, heeft de meeste interlands op zijn naam staan. De topscorer is Samuel Eto'o, een echte vedette en de absolute sterspeler van het team. Hij speelt voor de Italiaanse voetbalclub Internazionale en hij heeft als bijnamen El León (De Leeuw), De Zwarte Panter en De Gazelle uit Kameroen. Al deze bijnamen verwijzen naar zijn fabuleuze snelheid.

De kracht van Kameroen

Bij Kameroen spelen een groot aantal internationals die in Europa bij de grote clubs spelen. Bovendien beschikt de ploeg over een vechtersmentaliteit en het vermogen om samen te spelen. Geremi Njitap speelde voor Real Madrid, Chelsea en Newcastle United. De eerder genoemde Rigobert Song speelt voor het Turkse Trabzonspor en daarvoor liet hij onder andere zijn kunsten zien bij Liverpool en Keulen. Doelman Idriss Carlos Kameini speelt bij Espanyol, Alexander Song bij Arsenal en de defensieve middenvelder Eyong Enoh bij Ajax.

Een portret van Eyong Enoh
In een aflevering van RKK’s Hand van God is Eyong Enoh als gelovige topvoetballer geportretteerd op weg naar het wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika. De speler is een overtuigd christen die zelfs een dag voor een belangrijke wedstrijd nog evangeliseert op de Dappermarkt in Amsterdam.

De Fransman Paul Le Guen heeft een goede staat van dienst. Als trainer werd hij tussen 2003 en 2005 met Olympique Lyon drie keer Frans kampioen. De voormalig profvoetballer was verder trainer van Stade Rennais FC, Olympique, Glasgow Rangers en Paris Saint-Germain FC.

De oranje leeuw versus de ontembare leeuwen

Commentatoren schrijven dat Nederland het dit keer beter heeft getroffen dan op het vorige WK in 2006 in Duitsland. Toen bepaalde het lot dat de Nederlanders het moesten opnemen tegen Argentinië, Ivoorkust en Servië. Nederland kwam de eerste fase weliswaar met overtuiging door, maar het kon niet goed domineren tegen het Afrikaanse land Ivoorkust. Het werd een nipte 2-1 overwinning. Onderschat Kameroen niet. De equipe van de Fransman Paul Le Guen herbergt veel talent en spelers die ervaring hebben opgedaan in toonaangevende Europese ploegen en zal niet gemakkelijk te kloppen zijn. De oranje leeuw zou nog wel eens het onderspit kunnen delven tegen Les lions Indomptables - de ontembare leeuwen uit Kameroen.

Lees verder

© 2010 - 2019 Tartuffel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Voetbalelftal Kameroen - WK voetbal 2010: de verrassing?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tartuffel
Laatste update: 16-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: WK 2010
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!