InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Kolbeinn Sigthorsson, de nieuwe spits bij Ajax

Kolbeinn Sigthorsson, de nieuwe spits bij Ajax

Voor het voetbalseizoen 2011-2012 heeft Ajax zich versterkt met de spits Kolbeinn Sigthórsson. De IJslandse international komt over van AZ en lijkt zijn droomtransfer te hebben verdiend aan zijn definitieve doorbraak in het voorgaande seizoen. Hij scoorde maar liefst 15 keer in het seizoen 2011-2012. Wie is deze Kolbeinn Sigthorsson?

Transfer

In de zomer van 2011 heeft Ajax definitief Kolbeinn Sigthórsson overgenomen van AZ. In het seizoen 2010-2011 heeft hij maar liefst 15 keer gescoord in 31 wedstrijden. Hiermee heeft hij definitief zijn doorbraak bereikt en zich in de kijker gespeeld bij meerdere Europese clubs. Niet alleen Ajax, maar ook clubs als Borussia Dortmund en Newcastle United toonden serieus interesse in de diensten van de IJslander. Ajax is het meest concreet geweest en heeft succesvol doorgepakt in de onderhandelingen. De IJslander had bij AZ nog maar een verbintenis tot medio 2012. Met de overgang naar Ajax is een bedrag van 4 a 5 miljoen euro gemoeid. Hij heeft een vierjarige verbintenis kunnen tekenen.

Spitspositie bij Ajax

Sigthórsson moet in Amsterdam Mounir El Hamdaoui opvolgen. Ook El Hamdaoui kwam over van AZ. Waar El Hamdaoui bij Martin Jol nog op vertrouwen kon rekenen, wilde het maar niet boteren tussen hem en de nieuwe trainer van Ajax, Frank de Boer, die in de winterstop van het seizoen 2010-2011 het stokje als hoofdtrainer bij Ajax heeft overgenomen. In de plannen van Frank de Boer komt El Hamdaoui niet meer voor. Vooralsnog traint hij mee met de beloften. De nieuwe Ajax spits zal dit seizoen met rugnummer 9 spelen. De reactie van Sigthórsson: “Dat nummer is heel mooi voor mij. Veel fantastische spelers hebben dat nummer gedragen.” Helaas lijkt de spits nog te moeten wachten met zich te kunnen bewijzen. Door veelvuldig blessureleed staat de IJslander langdurig aan de kant, zelfs tot ver in het seizoen 2012-2013.

Loopbaan

Sightorsson is geboren op 14 maart 1990 in Reykjavik te IJsland. Hij is in IJsland gescout door AZ en speelt vanaf 2007 bij AZ. Hij maakte in het seizoen 2010-2011 zijn opwacht in de eerste selectie waar hij direct van zich liet gelden. Zijn hoogtepunt was zeker de vijklapper, de vijf goals tegen VVV Venlo eind januari 2011. Met deze prestatie evenaarde hij AZ clubicoon Kees Kist. Ook hij scoorde vijf maal in een wedstrijd. Dat was in 1977 en toevallig ook tegen VVV Venlo.

International

Sigthórsson heeft als international van IJsland in juni 2011 nog meegespeeld op het EK-21 in Denemarken. Saillant detail is dat IJsland de Denen in hun laatste groepswedstrijd een 3-1 nederlaag bezorgde. Daarmee was Denemarken uitgeschakeld. Sigthorsson scoorde het eerste doelpunt en tekende daarmee het vonnis voor zijn toekomstige teamgenoten Boilesen en Eriksen. IJsland is daarna ook uitgeschakeld en zo kon ook Sigthorsson in ieder geval nog genieten van minimaal een week vakantie na het lange seizoen.
© 2011 - 2019 Solnah, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
AFC Ajax - Olympique Lyon in de Champions League 2011-2012AFC Ajax - Olympique Lyon in de Champions League 2011-2012Op woensdag 14 september 2011 speelde AFC Ajax in de Amsterdam ArenA tegen Olympique Lyon voor de UEFA Champions League.…
Ajax 2012 & 2013: Eindelijk weer winst voor AjaxAjax 2012 & 2013: Eindelijk weer winst voor AjaxAjax stond in 2012 voor de derde achtereenvolgende maal in de eindstrijd van de Johan Cruijff Schaal. Na tweemaal verlie…
Johan Cruijff Schaal 5 augustus 2012: PSV - AjaxJohan Cruijff Schaal: Ajax - PSV. Op 5 augustus zal er de wedstrijd gespeeld worden voor de Johan Cruijff Schaal tussen…
Luis Suarez, Ajax en Liverpool: een gelukkige combinatieLuis Suarez, Ajax en Liverpool: een gelukkige combinatieSinds Luis Suarez in augustus 2007 de overstap maakte van FC Groningen naar Ajax, groeide de spits uit Uruguay uit tot é…
Bronnen en referenties
  • www.transferzone.nl

Reageer op het artikel "Kolbeinn Sigthorsson, de nieuwe spits bij Ajax"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Solnah
Laatste update: 04-02-2013
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!