InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Zaalvoetbal 2011: Nederland - Turkije 7-2

Zaalvoetbal 2011: Nederland - Turkije 7-2

Zaalvoetbal 2011: Nederland - Turkije 7-2 Op 6 september 2011 speelde het zaalvoetbal of futsal team van Nederland een oefenduel tegen Turkije. Op papier is Nederland de sterkere ploeg maar het Turkse zaalvoetbal is in opkomst. Waar Nederland zich niet wist te plaatsen voor het EK in Kroatië, deed Turkije dit wel. De interland vond plaats in de topsportarena te Rotterdam. Met name het Turkse publiek was in grote getale aanwezig en maakte er een waar festijn van.

Oude bekenden

Veel van de zaalvoetbal spelers zijn bekenden van elkaar, dit gaf de wedstrijd een extra lading. Een aantal spelers van het Turkse team zijn namelijk actief in de Nederlandse competitie. Zo komt Kenan Koseoglu uit voor het Rotterdamse TPP, dat het afgelopen jaar een uitstekend debuut in de topdivisie kende. TPP haalde zelfs de finale van de play-offs alvorens te worden afgestopt door regerend landskampioen CFE Ciba/VDL Groep uit Eindhoven. Frappant daarbij is dat ook Kenan Koseoglu vorig jaar zijn debuut in het zaalvoetbal maakte. Dit tekent het grote talent van deze 26-jarige Rotterdammer, die al snel door de Turkse bondscoach werd erkend.

Voorbereiding EK 2012

Met oog op het EK in 2012 in Kroatië speelde Turkije dinsdag een oefen interland tegen Nederland. Voor de mannen van Marcel Loosveld die zich niet wisten te plaatsen voor het EK was het een goede graadmeter om te kijken hoe de spelers er voor staan zo vroeg in het seizoen.

Wedstrijdverslag

Nederland begon met Peter Rozenbeek, Samir Makhouki, Dick Hulshorst, Omar Nejjari en Zaid el Morabiti. Coach Ömer Kaner begon met Huseyin Yildiz op doel Ismail Celen en Cuma Aziz Saglam achterin, Kenan Koseoglu en Cihan Ozcan als aanvallers.

Eerste helft

Na het eerste fluitsignaal van Scheidsrechter Rob Lenting begon Turkije goed aan de wedstrijd. Nederland begon afwachtend en moest toezien dat de eerste twee doelpogingen aan de kant van Turkije vandaan kwamen. Echter herpakte Nederland zich na 7 minuten door het goede spel van Najib El Allouchi en Mohammed Attaibi. Nederland ging in deze fase meer druk zetten op de Turkse verdediging. Dit resulteerde in de 1-0 van Mohamed Attaibi.

Nog geen minuut later kwam Turkije dicht bij de gelijkmaker, Serhat Cicek schoot van ver snoeihard op het houtwerk. In de rebound kon Cihan Özcan ook niet zorgen voor de gelijkmaker. Na een fraaie aanval van Nederland kon Omar Nejjari de 2-0 binnen glijden op aangeven van Zaid el Morabiti. Hierna kreeg Turkije een aantal mogelijkheden met Cihan Ozcan, Kenan Koseoglu en opnieuw Cihan Ozcan. De Mooiste aanval van de avond kwam op naam van Jamal el Ghannouti en Sofian El Adel waarbij de laatste net naast schoot. Beide teams gingen de kleedkamer in om te rusten, met een 2-0 voorsprong voor Nederland.

Tweede helft

De 2e helft begon een stuk aangenamer, met een kans voor Zaid el Morabiti. Aan de andere kant was er een kopkans voor Sami Büyüktopac, op aangeven van Cihan Ozcan, maar ook dit resulteerde niet in een doelpunt. In de 27ste minuut bleef de bal in de middencirkel liggen en was Jamal el Ghannouti er als de kippen bij om de bal op te pikken en met een fraai stiftje voor de 3-0 te zorgen. Een paar minuten later was het Sofian El Adel, die de 4-0 binnen schoot, na een knal in het dak van het doel achter Huseyin Yildiz. Turkije probeerde iets terug te doen via een mooie combinatie, het schot ging echter net naast.

Nog in dezelfde minuut was het Adil Zouthane, die liet zien hoe je een fraaie aanval opzet en afmaakt 5-0. Serhat Cicek liet nogmaals zien dat hij een ijzersterk schot heeft, maar Peter Rozenbeek was niet van plan om de Turkse jongens een doelpunt cadeau te doen en haalde via prachtige wijze de bal weg. Man of te match Mohamed Attaibi schoot, na een knappe aanval, de 6-0 binnen. Even later mocht Attaibi aanleggen voor de 10 meter trap, die hij in de linkerhoek plaatste 7-0. Met nog een kleine twee minuten op de klok, mocht de Turkse aanvoerder Cihan Özcan aanleggen voor een vrije-trap op een gevaarlijke plek. Zijn schot werd getoucheerd door Oualid Saadouni en verdween in het doel 7-1. In dezelfde minuut kon de Turkse aanhang alweer juichen, na een schot van Nedim Burak Yildirim 7-2. Hierbij ging Pieter Grimmelius niet vrijuit.

Een mooie overwinning voor de mannen van coach Marcel Loosveld. Voor coach Kaner is er nog aardig wat werk te verzetten als dit Turkse elftal een rol van betekenis wil spelen, op het EK in Kroatië.

Scoreverloop/stand

11. Mohammed Attabi 1-0, 12. Omar Nejjari 2-0, 27. Jamal El Ghannouti 3-0 29. Sofian El Adel 4-0, 33. Adil Zouthane 5-0, 35. Mohammed Attaibi 6-0, 38. Mohammed Attaibi 7-0, 39. Cihan Ozan 7-1, 40. Burak Yildirim 7-2.

Nederland Turkije: 7-2 (2-0).

Selectie Nederland

Peter Rozenbeek (FC Marlène), Omar Nejjari (FCK/De Hommel), Samir Makhoukhi (FCK/De Hommel), Zaid El Morabiti (AORC/Lebo Vastgoed), Dick Hulshorst (LZV/Kuypers Hair & Wellness), Najib El Allouchi (CFE/VDL Groep), Mohammed Allouch (CFE/VDL Groep), Adil Zouthane (CFE/VDL Groep), Oualid Saadouni (CFE/VDL Groep). Appie Idlaasri (Fenerbahce Beringen), Jamal El Ghannouti (TPP-Rotterdam), Sofian El Adel (FCK/De Hommel) en Mohammed Attaibi (FCK/De Hommel) en Pieter Grimmelius (CFE/VDL Groep).

Selectie Turkije

Serhat ÇİÇEK (Sincan Belediyespor), Cihan ÖZCAN, Kahan ÖZCAN (Fenerbahçe Beringen), Cuma Aziz SAĞLAM (Turcs Herstal), Hüseyin YILDIZ (Chatelineau), Okan SOYKAN (FC Sedap), Kenan KÖSEOĞLU, İskender AYDEMİR (TPP Rotterdam), Yener KILIÇ (VDL Cibatax), İsmail ÇELEN (Leonidas), Cem KESKİN (Fatih Karagümrük Spor Kulübü), Ersin Uğur CANOĞLU (Tirespor), Nedim Burak YILDIRIM (Bodrum Belediyesi Bodrumspor), Sami BÜYÜKTOPAÇ (Trabzonspor A.Ş.).
© 2011 - 2019 Emen, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK zaalvoetbal 2012 in KroatiëGrootmacht in het zaalvoetbal Spanje, opende het EK futsal 2012 in Kroatië tegen Slovenië. Helaas is de aandacht voor de…
Wat is zaalvoetbal?Wat is zaalvoetbal?Zaalvoetbal is een variant van voetbal, welke in de zaal gespeeld wordt. De sport wordt tegenwoordig aangeduid met de te…
WK voetbal 2014: Kwalificatie Europa Groep DWK voetbal 2014: Kwalificatie Europa Groep DVan de 53 deelnemende Europese landen aan de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal 2014 zullen er uiteindeli…
Personages uit Kenan en KelKenan & Kel was een Amerikaanse komedieserie, die werd uitgezonden op Nickelodeon van 17 augustus 1996 tot 1 april 2000,…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Apnew0, Pixabay
  • Verslaggever ter plekke: Ibrahim Pancar

Reageer op het artikel "Zaalvoetbal 2011: Nederland - Turkije 7-2"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Emen
Laatste update: 17-08-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!