InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Duitsland-Nederland, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Duitsland-Nederland, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Duitsland-Nederland, live op tv en livestream Op vrijdag 6 september 2019 speelt Nederland tegen Duitsland. Dit is een interland in het kader van de kwalificatie voor het EK voetbal 2020. De wedstrijd wordt gespeeld in het Volkspark Stadion te Hamburg. Beide ploegen zitten tijdens deze kwalificatiecyclus in Groep C. De wedstrijd Duitsland-Nederland is live op tv te zien. Ook is de interland Duitsland-Nederland online per livestream te bekijken.

EK voetbal 2020

De Europese kampioenschappen voetbal worden gespeeld van 12 juni tot en met 12 juli 2020. Het is de zestiende editie van het EK voetbal. Aan dit toernooi doen 24 landen mee. Bij voorgaande edities werd het EK voetbal doorgaans in één of hooguit twee landen georganiseerd. De wedstrijden van het EK voetbal 2020 worden daarentegen in twaalf verschillende landen gespeeld. De openingswedstrijd vindt plaats in de Italiaanse hoofdstad Rome. De finale vindt plaats in de Britse hoofdstad Londen, in het befaamde Wembley Stadium.

Duitsland: erelijst

Het Duitse nationale elftal is één van de succesvolste teams uit de mondiale voetbalgeschiedenis. Duitsland heeft elf keer meegedaan aan het EK voetbal. Daarbij won 'die Mansschaft' drie keer de Europese titel: in 1972, 1980 en 1996. Negentien keer deed Duitsland mee aan het wereldkampioenschap. Vier keer wonnen de Duitsers de wereldtitel: in 1954, 1974, 1990 en 2014. Duitsland heeft ook één keer de Confederations Cup gewonnen: in 2017.

De Duitse stijl

De grondlegger van de stijl waarin het Duitse elftal tegenwoordig speelt, is Jürgen Klinsmann. Van 2004 tot en met 2006 was hij bondscoach van de Mannschaft. Klinsmann liet het team veel attractiever, avontuurlijker en swingender spelen, dan men gewend was van het Duitse elftal. Na het EK van 2006 werd Joachim Löw, de voormalige assistent van Klinsmann, de nieuwe bondscoach. De swingende stijl die onder leiding van Klinsmann was ingezet, zette hij voort. Dit leidde tot diverse grote successen, met als hoogtepunt de wereldtitel in 2014. Na een reeks succesvolle jaren beleefde Duitsland echter in 2018 een zeer tegenvallend WK: de Duitsers werden op dat eindtoernooi reeds in de eerste ronde uitgeschakeld.

Nederland

Het Nederlands elftal heeft negen keer deelgenomen aan het EK voetbal. Eén keer behaalde Oranje op dit toernooi de eindzege: in 1988. Nederland heeft tien keer deelgenomen aan het WK voetbal. Drie keer was Oranje op dit toernooi de verliezende finalist: 1974, 1978 en 2010. In 2014 werd Nederland derde op het WK voetbal. Daarna is het Nederlandse voetbal enige jaren in een crisis verzeild geraakt. In het najaar van 2018 is Nederland echter aan een grote wederopstanding begonnen. Dit leidde met name tot grote successen in de Nations League, waarin Oranje uiteindelijk de finale haalde (en daarin van Portugal verloor).

EK-kwalificatie

In de kwalificatiecyclus voor het Europees kampioenschap voetbal 2020 zijn Duitsland en Nederland ingedeeld in poule C. De overige landen in deze groep zijn Noord-Ierland, Wit-Rusland en Estland. De twee beste ploegen in de eindstand van deze poule plaatsen zich voor het EK voetbal 2020.

Wedstrijdinfo Duitsland-Nederland: opstellingen, scheidsrechter, aftrap

Hoe laat is de aftrap van Duitsland-Nederland? De aftrap van deze EK-kwalificatiewedstrijd is op 6 september om 20u45. Wie is de scheidsrechter bij deze interland? Zodra dat bekend is, wordt die info hier geplaatst.

Opstelling Nederland? Opstelling Duitsland?

Met welke opstelling speelt Nederland? Met welke opstelling speelt Duitsland? Voorafgaand aan deze EK-kwalificatiewedstrijd worden hier de opstellingen van beide teams geplaatst.

Live op tv: Duitsland-Nederland op 6 september 2019

De wedstrijd Duitsland-Nederland is live op tv te zien. De uitzendrechten (live tv en livestream) van de wedstrijden van de EK-kwalificatie zijn in handen van de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport).

Hoe laat? Welke zender?

Op welke zender wordt Duitsland-Nederland op 6 september live uitgezonden? De live tv-uitzending van Duitsland-Nederland vindt plaats op de zender Nederland 1 (NPO1). Hoe laat begint de live tv-uitzending van deze kwalificatiewedstrijd? Deze begint om circa 20u25.

Livestream Duitsland-Nederland op 6 september 2019

Gratis livestream

De interlands tussen Duitsland en Nederland worden ook live online uitgezonden via een livestream. Met deze livestream kan men bijvoorbeeld op een computer of smartphone naar Duitsland-Nederland kijken. De officiële livestream van deze EK-kwalificatiewedstrijd bevindt zich op de website van de NOS. Ook kan men de livestream Duitsland-Nederland bekijken via de NOS-app. Men kan voorafgaand aan elke wedstrijd van Oranje ook de voorbeschouwing bij de NOS per livestream bekijken. De livestream van de NOS op de site is helemaal gratis.

Livestream bij de NOS is geo-restricted

De livestream van de NOS is wel geo-restricted. Dit houdt in: voor kijkers van buiten Nederland is deze gratis stream 'geo-blocked' (geblokkeerd). Er zijn echter wel legale opties voor voetbalfans die van buiten Nederland toch per livestream naar de live-uitzending van de NOS van deze wedstrijd willen kijken.

Livestream Go App

Men kan ook naar deze match kijken via een livestream op de Go App (online tv). In Nederland en alle andere EU-landen kan men per livestream naar tv kijken via die applicatie. Hiermee kan men dus ook per livestream naar de zenders van de NOS kijken en dus de live-uitzendingen van de match Duitsland-Nederland zien. Zo kan men dus ook buiten Nederland (in andere EU-landen) geheel legaal naar een livestream van Oranje kijken. De livestream van de Go App van Ziggo is in de meeste landen buiten de Europese Unie overigens wel geo-blocked. De livestream-dienst Ziggo Go is te gebruiken door iedereen die een abonnement voor digitale tv heeft bij VodafoneZiggo. Men kan met die app niet alleen op 6 september per livestream naar deze interland kijken, men kan met deze dienst deze kwalificatiewedstrijd ook een week lang daarna nog via een stream terugkijken.

Livestream NLziet

Abonnees van NLziet kunnen op 6 september met deze app ook per livestream naar deze kwalificatiewedstrijd van Oranje kijken. Via die app kan men immers online per livestream onder meer naar de zender NPO1 kijken. Men dient echter wel een abonnement te hebben op die livestream van Duitsland-Nederland op vrijdag 6 september te kunnen bekijken.

Livestream NPO Start

Ook via de app NPO Start kunnen abonnees van die dienst op vrijdag 6 september 2019 via een livestream naar deze kwalificatiewedstrijd van Oranje voor het EK voetbal kijken. Via die app kan men immers via de livestream naar de zenders van de Nederlands publieke omroep (NPO) kijken, waaronder dus ook NPO1 waarop dus wedstrijd wordt uitgezonden.

Live in België: Duitsland-Nederland op tv en livestream

De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland wordt ook live op tv en online via een livestream uitgezonden in België. De uitzendrechten zijn in handen van Eleven Sports. Die zender is in Vlaanderen onder meer ook te bekijken door abonnees van Telenet Play Sports (tv en livestream). De live-uitzending van Duitsland-Nederland begint op Eleven Sports om 20u45. Hun livestream van deze EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje begint tegelijk met hun live tv-uitzending. Wie geen vast abonnement heeft op Eleven Sports of Telenet Play Sports, kan deze livestream bekijken door een dagpas voor de Play Sports Go App te kopen.

Voorgaande wedstrijden van Nederland tegen Duitsland (Nations League en EK-kwalificatie)

In het najaar van 2018 heeft Oranje twee spraakmakende wedstrijden gespeeld tegen Duitsland. Dit waren interlands in het kader van de Nations League. In het voorjaar van 2019 speelde Oranje in het kader van de EK-kwalificatie ook al tegen Duitsland. Al deze wedstrijden waren eveneens live op tv en via een gratis livestream te zien bij de NPO. Hieronder vindt u de statistieken van deze drie wedstrijden.

Nederland-Duitsland op 13 oktober 2018

Op zaterdag 13 oktober 2018 werd de wedstrijd Nederland-Duitsland gespeeld. De wedstrijd Nederland-Duitsland vond plaats in de Johan Cruijff Arena. De aftrap van deze interland was om 20u45. De scheidsrechter was Cakir (Turkije). Er waren 52.536 toeschouwers. Oranje won deze wedstrijd van Duitsland met 3-0. Ook Nederland-Duitsland werd live op tv en online via de livestream uitgezonden door de NOS.

Opstelling Nederland (en wissels)

Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Roon, Frenkie de Jong (Aké/77), Wijnaldum, Bergwijn (Promes/68), Memphis Depay en Babel (Groeneveld/68).

Opstelling Duitsland (en wissels)

Neuer, Ginter, Boateng, Hummels, Hector, Can (Draxler/57), Kimmich, Kroos, Müller (Sané/57), Uth (Brandt/68) en Werner.

Uitslag Nederland-Duitsland: 3-0

Doelpunten Nederland: Van Dijk (30), Depay (86) en Wijnaldum (93)

Duitsland-Nederland op 19 november 2018

De aftrap van Duitsland-Nederland was op 19 november 2018 om 20u45. Ook deze wedstrijd werd live op tv en online via een gratis livestream uitgezonden door de NPO (Nederlandse Publieke Omroep - NOS Studio Sport). De scheidsrechter was Hategan (Roemenië). Deze match van Oranje vindt plaats in de Veltins-Arena te Gelsenkirchen. Er waren 42.186 toeschouwers. De wedstrijd eindigde in 2-2. Nederland behaalde dankzij dit resultaat de eerste plek in de eindstand van de poulefase van de Nations League. Hierdoor heeft Nederland zich geplaatst voor het slottoernooi van de Nations League, dat in de zomer van 2019 wordt gespeeld. Ook deze wedstrijd werd live op tv en online via een gratis livestream uitgezonden door de publieke omroep van Nederland (NPO).

Opstelling Duitsland (en wissels)

Neuer, Süle, Hummels, Rüdiger, Kehrer, Kimmich, Kroos, Schulz, Werner (Reus/63), Gnabry (Müller/67) en Sané (Goretzka/80).

Opstelling Nederland (en wissels)

Cillessen, Tete, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Roon, Wijnaldum (Vilhena/60), Frenkie de Jong, Promes, Depay en Babel (Dilrosun/45, Luuk de Jong/66).

Uitslag Duitsland-Nederland

 • Doelpunten Duitsland: Werner (9) en Sané (19)
 • Doelpunten Nederland: Promes (85) en Van Dijk (90)

Gele kaarten

 • Duitsland: Hummels, Kroos en Kimmich
 • Nederland: Wijnaldum

Nederland-Duitsland op 24 maart (EK-kwalificatie)

De aftrap van deze EK-kwalificatiewedstrijd was op 24 maart om 20u45. Wie was de scheidsrechter bij deze interland? Dat was Gil Manzano uit Spanje. Er waren 51.694 toeschouwers. Duitsland won deze wedstrijd uiteindelijk met 2-3.

Opstelling Nederland (en wissels)

Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Roon (Luuk de Jong/91), Wijnaldum, Frenkie de Jong, Promes, Depay en Babel (Bergwijn/46).

Opstelling Duitsland (en wissels)

Neuer, Süle, Ginter, Rüdiger, Kehrer, Kroos, Goretzka (Gündogan/70), Kimmich, Schulz, Gnabry (Reus/88) en Sané.

Uitslag Nederland-Duitsland: 2-3

 • Goals Nederland: De Ligt (48) en Depay (63)
 • Goals Duitsland: Sané (15), Gnabry (34) en Schulz (90)

Gele kaarten

 • Nederland: Blind
 • Duitsland: geen

Lees verder

© 2011 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: Nederland - Noord-Ierland (EK-kwalificatie)Voetbal 2019: Nederland - Noord-Ierland (EK-kwalificatie)Nederland zit in de kwalificatiecyclus voor het EK voetbal 2020 in poule C. Op donderdag 10 oktober 2019 speelt Oranje e…
Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Veren…
Voetbal 2019: Estland-Nederland (EK-kwalificatie)Voetbal 2019: Estland-Nederland (EK-kwalificatie)Nederland en Estland zitten bij de kwalificatiecyclus voor het Europees kampioenschap voetbal 2020 in groep C. Op maanda…
EK voetbal 1988West-Duitsland is het gastland voor het EK van 1988. Dit jaar weet België zich niet te kwalificeren voor de eindronde va…
EK voetbal 2020 - live op tv en livestreamEK voetbal 2020 - live op tv en livestreamHet EK voetbal 2020 begint op 12 juni 2020. De finale wordt gespeeld op 12 juli 2020. De Nederlandse publieke omroep NPO…
Bronnen en referenties
 • https://www.onsoranje.nl/teams/185184/programma/wedstrijd/30419
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_voetbalelftal
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Amsterdam_ArenA
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Duits_voetbalelftal
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_201819

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Duitsland-Nederland, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!