Voetbal 2020: Nederland-Mexico, live tv en livestream

Voetbal 2020: Nederland-Mexico, live tv en livestream Op woensdag 7 oktober 2020 speelt Nederland een interland tegen Mexico. Dit is een oefenduel. De wedstrijd Nederland-Mexico vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Deze wedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Ook is het mogelijk om Nederland-Mexico online via een gratis livestream te bekijken.

Nederland

Het Nederlands elftal heeft negen keer deelgenomen aan het EK voetbal. Eén keer behaalde Oranje op dit toernooi de eindzege: in 1988. Nederland heeft tien keer deelgenomen aan het WK voetbal. Drie keer was Oranje op dit toernooi de verliezende finalist: 1974, 1978 en 2010. In 2014 werd Nederland derde op het WK voetbal. Daarna is het Nederlandse voetbal enige jaren in een crisis verzeild geraakt. In het najaar van 2018 is Nederland echter aan een grote wederopstanding begonnen. Dit leidde met name tot grote successen in de Nations League, waarin Oranje uiteindelijk de finale haalde (en daarin van Portugal verloor).

Mexico

Het Mexicaanse nationale voetbalelftal bestaat officieel sinds 1923. In januari van dat jaar speelde Mexico haar eerste interland. De tegenstander was Guatemala. Mexico won dit duel met 2-3. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van het nationale team van Mexico eruit? Zes keven keer won Mexico de Concacaf Gold Cup. Eén keer won Mexico de FIFA Confederations Cup. Mexico deed 15 keer mee aan een WK voetbal. De beste prestaties leverden zij in 1970 en 1986: beide keren behaalde Mexico de kwartfinale.

Balans: Mexico versus Nederland

Hoe is anno 2020 de historische balans tussen de voetbalteams van Nederland en Mexico? Deze ploegen speelden acht keer tegen elkaar. Nederland won vier keer. Mexico won drie keer. Eén keer eindigde een duel tussen deze teams in een gelijkspel.

Wedstrijdinfo Nederland-Mexico

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van deze wedstrijd op woensdag 7 oktober? Zodra dat definitief is bepaald, wordt dat hier gemeld.

Opstelling Nederland? Opstelling Mexico?

Voorafgaand aan dit duel worden hier de opstellingen van Oranje en het Mexicaanse team gemeld.

Live op tv: Nederland-Mexico op 7 oktober 2020

De Nederland-Mexico is live op tv te zien. De uitzendrechten (live tv en livestream) van de oefenwedstrijden van Oranje zijn in handen van de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Op de dag voor de wedstrijd zendt de NOS ook de persconferentie voor deze interland live uit via een stream op het internet. De livestream van de persconferentie is op die middag te vinden op hun site.

Hoe laat? Welke zender?

Zodra bekend is hoe laat de live tv-uitzending van deze oefenwedstrijd begint en op welke zender die plaatsvindt, dan wordt die informatie hier geplaatst.

Livestream Nederland-Mexico op 7 oktober 2020

Gratis livestream

De interland tussen Mexico en Nederland wordt ook live online uitgezonden via een livestream. Met deze livestream kan men bijvoorbeeld op een computer of smartphone naar Nederland-Mexico kijken. De officiële livestream van deze oefenwedstrijd bevindt zich op de website van de NOS. Ook kan men de livestream Nederland-Mexico bekijken via de NOS-app. Men kan voorafgaand aan deze wedstrijd van Oranje ook een extra uitgebreide voorbeschouwing bij de NOS per livestream bekijken. De livestream op de site van de NOS (van zowel de uitgebreide voorbeschouwing als van de wedstrijd) is helemaal gratis.

Livestream bij de NOS is geo-restricted

De gratis livestream van de NOS is wel geo-restricted. Dit houdt in: voor kijkers van buiten Nederland is deze gratis livestream 'geo-blocked' (geblokkeerd). Er zijn echter wel legale opties voor voetbalfans die van buiten Nederland toch per livestream naar de live-uitzending van de NOS van deze wedstrijd willen kijken. Tot de opties om in andere EU-landen per livestream naar deze wedstrijd te kijken behoren de Go App en de iTV-app.

Livestream via Go App (hele EU)

Men kan ook naar deze match kijken via een livestream op de Go App (online tv). In Nederland en alle andere EU-landen kan men per livestream naar tv kijken via die applicatie. Hiermee kan men dus ook per livestream naar de zenders van de NOS kijken en dus de live-uitzendingen van de match Nederland-Mexico zien. Zo kan men dus ook buiten Nederland (in andere EU-landen) geheel legaal naar een livestream van Oranje kijken. De livestream van de Go App van Ziggo is in de meeste landen buiten de Europese Unie overigens wel geo-blocked. Tot de landen buiten de EU waar men wel toestemming heeft om een livestream op de Go App te gebruiken behoren onder meer IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

De livestream-dienst Ziggo Go is te gebruiken door iedereen die een abonnement voor digitale tv heeft bij VodafoneZiggo. Men kan met die app niet alleen op 7 oktober per livestream naar deze interland kijken, men kan met deze dienst deze kwalificatiewedstrijd ook een week lang daarna nog via een stream terugkijken.

Livestream NLziet

Abonnees van NLziet kunnen op 7 oktober 2020 met deze app ook per livestream naar deze kwalificatiewedstrijd van Oranje kijken. Via die app kan men immers online per livestream onder meer naar de zenders van de NPO kijken. Men dient echter wel een abonnement te hebben op die livestream van Nederland-Mexico te kunnen bekijken. Deze livestream is in de hele EU te bekijken door abonnees van die dienst.

Livestream NPO Start

Ook via de app NPO Start kan men met een livestream naar deze oefenwedstrijd van Oranje kijken. Via die app kan men immers via de livestream naar de zenders van de Nederlands publieke omroep (NPO) kijken, waaronder dus ook NPO1 waarop dus wedstrijd wordt uitgezonden. Dit kan geheel gratis. De livestream op die app is wel 'geo-restricted' en kan men dus alleen in Nederland bekijken.

Livestream iTV KPN (smartphone en tablet)

Het is ook mogelijk om deze EK-kwalificatiewedstrijd via een livestream op de iTV-app te bekijken. Om een livestream op die app te kunnen bekijken, dient men een abonnement op interactieve tv bij KPN te hebben. Deze app is bedoeld om per livestream (of via een terugkijk-stream) naar tv te kijken op een smartphone of tablet. Men kan als klant van KPN hierop online dezelfde zenders per livestream bekijken, als men thuis in de woonkamer op het televisietoestel kan ontvangen. Zo kan men via die app dus ook in mei 2020 per livestream naar de zender NPO kijken waarop deze interland live wordt uitgezonden. Met die app kan men per livestream in de hele EU deze zender ontvangen.

Livestream Interactieve Tv KPN (desktop computer of laptop)

De bovengenoemde iTV-app is bedoeld voor het bekijken van een livestream op een smartphone, of eventueel op een tablet. Klanten van KPN die per livestream tv willen kijken op een desktop computer of notebook kunnen daarentegen de site van Interactieve Tv gebruiken. Ook daarop kan men per livestream alle zenders bekijken die ook thuis op tv te zien zijn. Daarop kan men dus eveneens in okotber 2020 per livestream in de hele EU naar deze interland kijken.

Lees verder

© 2011 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP Emilia op Imola 2020, live tv en livestreamFormule 1: GP Emilia op Imola 2020, live tv en livestreamOp zondag 1 november 2020 wordt de Formule 1 GP van Emilia verreden in Imola (Italië). De race vindt plaats op het Autod…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 zou het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Ned…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…

De voetbaljaren van Johan CruijffDe voetbaljaren van Johan CruijffAlles over de sportieve jaren van Johan Cruijff, van jaar tot jaar beschreven. De grootste voetbalheld van Nederland, Eu…
Debutanten Nederlands elftal onder bondscoach Van BastenEind juli 2004 trad Marco van Basten aan als bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB en Van Basten tekenden voor e…
Bronnen en referenties
  • https://www.onsoranje.nl/teams/185184/programma/wedstrijd/30419
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Amsterdam_ArenA
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Duits_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_201819

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Nederland-Mexico, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!