Voetbal 2020: Bosnië-Nederland, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Bosnië-Nederland, live op tv en livestream Op zondag 11 oktober 2020 speelt Oranje tegen het nationale voetbalteam van Bosnië-Herzegovina. Dit is een duel in de groepsfase van de UEFA Nations League. De interland van Nederland tegen Bosnië-Herzegovina wordt live uitgezonden op tv. Ook kan men de wedstrijd Nederland - Bosnië-Herzegovina op het internet via een livestream bekijken.

Historie: Nederlands elftal

Oertijd Nederlands elftal

De eerste officiële interland van Nederland werd gespeeld in april 1905 te Antwerpen. De tegenstander was België. Nederland won die eerste 'Derby der Lage Landen' met 1-4. In mei van dat jaar volgde er al een tweede wedstrijd tussen deze landen: Nederland-België in Rotterdam. Die tweede 'Derby der Lage Landen' werd eveneens ruim door Nederland gewonnen: 4-0. Een jaar later nam België revanche. In april 1906 wonnen de Belgen in Antwerpen de derde 'Derby der Lage Landen' met 5-0. In mei 1906 wonnen de Belgen ook de vierde onderling interland: in Rotterdam eindigde Nederland-België in 2-3.

In die oertijd waren Nederland en België elkaars vaste tegenstanders. De enige andere tegenstander waar Nederland in die beginjaren een paar keer tegen speelde was een Engels amateurelftal. Hoe groot het niveauverschil was tussen het Nederlandse voetbal en de Engelse amateurs werd duidelijk uit de uitslagen van die wedstrijden. In april 1907 verloor de Nederlanders thuis met 1-8 van de Engelsen. In december van dat jaar speelde het Nederlandse elftal een uitwedstrijd tegen de Engelse amateurs. De Nederlanders verloren toen zelfs met 12-2.

Het eerste internationale toernooi

Het grote niveauverschil tussen de Nederlanders en de Engelsen in die periode zij echter vooral veel over de grote kloof tussen het Britse voetbal en het voetbal op het Europese continent. In Groot-Brittannië werd al vele jaren op een hoog niveau gespeeld en waren er ook al profdivisies. In de meeste landen op het Europese continent stond het voetbal nog slechts in z'n kinderschoenen en werd het beoefend op een hobbyistisch niveau. Dat Nederland in die tijd vergeleken met andere Europese continentale landen nog niet eens zo heel slecht was, bleek op de Olympische Spelen van 1908. Dit was het eerste grote internationale toernooi waar het Nederlands team aan meedeed. De Nederlanders werden derde en wonnen dus een Olympische bronzen medaille. Het Olympisch goud ging bij dat toernooi vanzelfsprekend naar Groot-Brittannië.

Nederland op het EK en WK voetbal

Het Nederlandse voetbalelftal draagt als bijnaam 'Oranje'. Tien keer nam Nederland deel aan het WK voetbal. Drie keer eindigde Nederland als tweede: in 1974, 1978 en 2010. In 2014 eindigde Nederland als derde op het WK voetbal en in 1998 werd Nederland vierde. Negen keer deed Nederland mee aan het EK voetbal. In 1988 werd Nederland Europees kampioen.

Bosnië-Herzegovina

In 1992 werd Bosnië-Herzegovina onafhankelijk van Joegoslavië. De onafhankelijkheidsverklaring zorgde voor grote spanningen tussen de bevolkingsgroepen in Bosnië en Herzegovina, wat leidde tot de Bosnische Burgerloorlog. Die oorlog eindigde in 1995 door het verdrag van Dayton. Bosnië-Herzegovina is een federatieve republiek. De hoofdstad is Sarajevo.

Nationaal voetbalelftal van Bosnië

Bosnië-Herzegovina heeft een nationaal voetbalelftal sinds 1993. Het speelde op 6 juni van dat jaar zijn eerste interland. De locatie was Teheran, de tegenstander was Iran. Bosnië-Herzegovina won die eerste interland met met 1-3. Bosnië heeft één keer meegedaan aan het WK voetbal. Dat was in 2014. Bosnië werd toen reeds in de groepsfase (eerste ronde) uitgeschakeld.

Wedstrijdinfo Bosnië-Nederland: opstelling, aftrap, datum?

Deze wedstrijd tussen Nederland en Bosnië wordt gespeeld op zondag 11 oktober 2020. De aftrap is om 20u45. Op de avond van de wedstrijd worden hier de opstellingen van Nederland en Bosnië geplaatst. (Oorspronkelijk stond deze interland gepland op 8 oktober, maar bij het herzien van de voetbalkalender is hij naar 11 oktober verplaatst.)

Live op tv: Bosnië-Herzegovina - Nederland (Nations League)

In Nederland zijn de uitzendrechten (live tv en livestream) van Nederland-Bosnië in handen van de publieke omroep NOS. Hoe laat begint de live tv-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? Als dat bekend is, wordt het hier gemeld.

Livestream Bosnië-Nederland (11 oktober 2020)

Livestream NPO

De wedstrijd Bosnië-Nederland is ook online via een livestream te volgen. De officiële Nederlandse livestream wordt beschikbaar gesteld door de NOS. Deze livestream is gratis. De livestream van Nederland-Bosnië bevindt zich op de avond van de wedstrijddag op de website van de NOS. Daarnaast kan men deze livestream van Nederland-Bosnië ook bekijken via de NOS-app. Tevens kan men de livestream van Nederland-Bosnië vinden op NPO Start. De gratis livestream van de NOS is wel geo-restricted. Dit houdt in dat deze livestream van de NOS officieel alleen in Nederland bekeken mag worden.

Livestream: alternatief Nederlandse kijkers bij Ziggo

Voor klanten van het Nederlandse Ziggo bestaat er nog een alternatieve wijze waarmee men in EU-landen deze wedstrijd tussen Nederland en Bosnië per livestream op een smartphone, tablet of computer kan bekijken. Men kan namelijk de Ziggo Go App gebruiken om live deze wedstrijd te zien. Als men die applicatie activeert, dan kan men daarmee online per livestream naar tv-zenders kijken, waaronder de zender waarop dit duel te zien is.

Lees verder

© 2011 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Voetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamHet Nederlands elftal speelt op vrijdag 4 september 2020 een interland tegen Polen. Dit is een wedstrijd in de groepsfas…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)RB Leipzig - Paris Saint-Germain live tv & livestream (2020)Op dinsdag 18 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen RB Leipzig. Dit is een wedstrijd in de halve finales van de…

Een betere voetballer worden door simpele oefeningenEen betere voetballer worden door simpele oefeningenVoetbal, de meest gespeelde en populairste sport in Nederland. Bijna alle kleine jongetjes en in minder mate meisjes dro…
Keeper - Sluitpost van het voetbalelftalKeeper - Sluitpost van het voetbalelftalDe keeper is de sluitpost van het voetbalelftal. Wanneer de andere 10 spelers niet in staat zijn om de tegenstander van…
Bronnen en referenties
  • https://www.onsoranje.nl/nieuws/nederlands-elftal/71605/oranje-oefent-maart-genève-tegen-portugal
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/list
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_2018
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_voetbalinterlands_België_-_Nederland_(mannen)
  • http://www.belgianfootball.be/nl/nationale-ploegen

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Bosnië-Nederland, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 11-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!