Voetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestream

Voetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestream Het Belgische nationale voetbalteam speelt op donderdag 7 oktober 2021 een interland tegen Frankrijk. De wedstrijd vindt plaats in Turijn. Dit duel van de Rode Duivels is een halve finale in de UEFA Nations League. België-Frankrijk wordt live op tv uitgezonden. Ook is de interland België-Frankrijk met een livestream op het internet te bekijken.

België

De bijnaam van het Belgische nationale voetbalteam is de 'Rode Duivels'. Hoe ziet anno 2021 de erelijst van België eruit op grote toernooien zoals het EK voetbal en het WK voetbal? Dertien keer nam België deel aan het WK voetbal. De succesvolste deelname van de Rode Duivels was in 2018, toen ze de derde plek behaalden. In 1986 eindigden de Belgen als vierde op het WK voetbal.

Zes keer nam het Belgische voetbalteam deel aan het EK voetbal. Een succesvolle deelname was in 1980, toen de Rode Duivels tweede werden op het EK voetbal. België won twee keer een Olympische medaille bij het herenvoetbal. In 1900 won België brons. In 1920, toen de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvonden, won het Belgische team Olympisch goud.

Frankrijk

De bijnaam van het Franse nationale voetbalteam is 'Le Bleus'. Frankrijk heeft 14 keer deelgenomen aan het wereldkampioenschap voetbal. Twee keer behaalde Frankrijk de eindzege op het WK: in 1998 en in 2018. Acht keer deed Frankrijk mee aan het EK voetbal. Twee keer wonnen ze het EK: in 1984 en 2000. Frankrijk won de Confederations Cup twee keer: in 2001 en 2003.

Onderlinge resultaten

Hoe hebben de Rode Duivels en Frankrijk in de loop der jaren tegen elkaar gepresteerd? Er werden in de periode van 1904 tot aan 2021 in totaal 74 onderlinge interlands gespeeld. Daarvan won België er 30. Frankrijk won 25 keer. 19 keer eindigde een interland tussen deze twee buurlanden in een gelijkspel.

Datum halve finale Nations League: 7 oktober 2021

De halve finale in de finaleronde (het eindtoernooi, oftewel de Final Four) van de UEFA Nations League 2021 tussen de nationale teams van België en Frankrijk wordt gespeeld op donderdag 7 oktober 2021.

Selectie Rode Duivels

Hoe ziet de selectie eruit voor deze halve finale van de UEFA Nations League? Hieronder vindt u de selectie van bondscoach Martinez voor de Final Four van de Nations League. Om uiteenlopende redenen zijn diverse grote namen niet aanwezig in de selectie, waaronder Thomas Vermaelen, Zinho Vanheusden, Dries Mertens, Jeremy Doku en Richard Benteke. Mertens is bijvoorbeeld vanwege blessureleed nog niet fit genoeg.

Belgische selectie voor de halve finale van de UEFA Nations League op 7 oktober 2021:

  • Keepers: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Koen Casteels (VfL Wolfsburg) en Matz Sels (Strasbourg FC).
  • Centrumverdedigers: Dedryck Boyata (Hertha BSC), Toby Alderweireld (Al-Duhail), Jan Vertonghen (Benfica), en Jason Denayer (Olympique Lyon).
  • Wingbacks: Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Timothy Castagne (Leicester City), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Alexis Saelemaekers (AC Milan).
  • Middenvelders: Axel Witsel (Borussia Dortmund), Youri Tielemans (Leicester City), Hans Vanaken (Club Brugge) Kevin De Bruyne (Manchester City FC) en Leander Dendoncker (Wolverhampton Wanderers).
  • Aanvallers: Eden Hazard (Real Madrid), Romelu Lukaku (Chelsea FC), Charles Deketelaere (Club Brugge), Dodi Lukebakio (Wolfsburg), Michy Batshuayi (Besiktas) en Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion FC).

Halve finale België-Frankrijk: hoe laat? Locatie? Opstelling?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel van het Belgische team tegen Frankrijk? De aftrap is op de avond van 7 oktober 2021 om 20u45.

Locatie?

Op welke locatie wordt deze wedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk gespeeld? Deze halve finale vindt plaats in het Allianz Stadium te Turijn (Italië).

Opstelling Rode Duivels? Opstelling Frankrijk?

Hoe ziet de opstelling van de Rode Duivels eruit bij deze halve finale van de Nations League op donderdag 7 oktober 2021? En hoe ziet de opstelling van het Franse nationale team eruit? Voorafgaand aan deze halve finale vindt u hier de opstellingen.

Opstelling België:

Courtois, Alderweireld, Denayer, Vertonghen, Castagne, Witsel, Castagne, Tielemans, Carrasco, Kevin de Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku.

Opstelling Frankrijk:

Lloris, Koundé, Varane, Lucas Hernandez, Pavard, Rabiot, Pogba, Theo Hernandez, Mbappé, Griezmann en Benzema.

UEFA Nations League Final Four

De winnaar speelt op zondag 10 oktober 2021 de finale van de Nations League tegen Spanje. De verliezer speelt op die zondag de troostfinale van de Nations league tegen Italië.

België-Frankrijk live op tv: welk zender en hoe laat?

Halve finale live op tv in Vlaanderen: welke zender? VTM

De uitzendrechten zijn in Vlaanderen in handen van VTM. Hoe laat begint hun live tv-uitzending van deze wedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk in de UEFA Nations League? Die begint op donderdag 7 oktober 2021 om circa 20u20.

Halve finale live op tv: Ziggo Sport Totaal

In Nederland zijn de live-uitzendrechten (live tv en livestream) van deze interland van België in handen van Ziggo Sport Totaal. Hoe laat begint hun live tv-uitzending en op welke zender vindt dit plaats? Hun live tv-uitzending vindt plaats op Ziggo Sport 14 en begint op donderdag 7 oktober 2021 om 20u15. Ook is het duel live te bekijken op het abonneekanaal Ziggo Select.

Live bij de NPO? Neen

De publieke omroep in Nederland (NPO) heeft deels ook de live-uitzendrechten (live tv en livestream) van het slottoernooi van de Nations League 2021. Er werd verwacht dat zij de halve finale Frankrijk-België ook live op tv zouden uitzenden. De NPO zendt bij deze UEFA Nations League Finale Four echter uiteindelijk niet de halve finales live uit op tv (noch per livestream), maar alleen de finale op zondag 10 oktober 2021.

Livestream België-Frankrijk (UEFA Nations League 2021)

Gratis livestream België-Franrijk op 7 oktober 2021

Deze wedstrijd is ook te bekijken via een livestream. Met zo’n livestream kan men online via bijvoorbeeld een smartphone, laptop of computer naar België-Frankrijk kijken. VTM stelt een gratis livestream beschikbaar op haar website. De gratis livestream van de Rode Duivels begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat de livestream om 20u25 begint met een voorbeschouwing. Om 20u45 is de aftrap op die livestream te zien. Ook de overige interlands van de Rode Duivels die VTM live op tv uitzendt, zijn gratis via een livestream te bekijken bij hen. De officiële gratis livestream van VTM voor de wedstrijd België-Frankrijk is daarnaast ook te vinden op de VTM-app. De livestream op de site van deze halve finale van de UEFA Nations League is alleen in België te bekijken; de gratis stream op de VTM-app is in de hele EU te gebruiken.

Geo-restricted livestream Rode Duivels in de halve finale van de UEFA Nations League

VTM heeft echter officieel alleen de uitzendrechten voor een livestream van deze wedstrijd van de Rode Duivels op 7 oktober 2021 in België. Hierdoor is de gratis livestream van België-Frankrijk 'geo-restricted'. Dat houdt in deze men deze gratis livestream van deze wedstrijd van de Rode Duivels officieel alleen in België mag bekijken. Wie echter de Go App gebruikt van VTM en deze in België heeft gedownload, kan de gratis livestream daarmee in de hele Europese Unie bekijken. Ook in sommige landen buiten de EU is die gratis stream op 7 oktober 2021 te bekijken. In de meeste landen buiten Europa is de gratis stream echter geo-blocked.

Livestream van de Rode Duivels op 7 oktober 2021 bij Ziggo Sport Totaal

Deze interland is ook via een livestream van Ziggo Sport Totaal te bekijken. Met zo'n livestream kunnen voetballiefhebbers deze halve finale uit de UEFA Nations League tussen de Rode Duivels en 'Les Bleus' bekijken op een computer of smartphone. De livestream begint op hetzelfde moment als hun live-uitzending op tv. Hun officiële livestream voor deze interland van de Rode Duivels tegen het Franse team bevindt zich op de Ziggo Sport Go App. Hij is te bekijken door abonnees van die app. Daarnaast is de stream te bekijken voor mensen die deze livestream via PPV (Pay Per View) kopen. De livestream van België-Frankrijk is op 7 oktober 2021 in de hele EU te gebruiken.

Livestream België-Frankrijk bij de NPO?

Is de halve finale België-Frankrijk in de Nations League 2021 ook via een stream van NPO Start te bekijken? Die verwachting was er wel. De Nederlandse publieke omroep heeft immers ook de live-uitzendrechten (tv en stream) van dit slottoernooi van de Nations League 2021. In 2019 zonden zij ook beide halve finales live uit. Zo'n stream bij NPO Start is gratis. In 2021 zenden zij de halve finale echter niet live uit op tv noch per stream.

Livestream België-Frankrijk (halve finale) via Go App (hele EU)

Via een livestream op de Go App (online tv) is België-Frankrijk op 7 oktober 2021 eveneens online te bekijken. Die app is een service van VodafoneZiggo, waarmee online live (per livestream) naar tv kan worden gekeken. De stream bevindt zich op die app waarschijnlijk op kanaal Extra. Hun livestream begint dus tegelijkertijd met hun livestream. Om deze live-uitzending online te kunnen ontvangen dient men een abonnement te hebben op digitale tv bij Ziggo. Het is niet nodig om een aanvullend abonnement op het zenderpakket Ziggo Sport Totaal te hebben om de uitzending te bekijken, omdat de halve finale België-Frankrijk altijd op een 'open kanaal' is (bij Ziggo). Zo'n extra zenderpakket is wel nodig voor het ontvangen van de uitzendingen op de overige kanalen (zoals Select, Extra en Voetbal). Dat zenderpakket is te koop, maar kunnen klanten van VodafoneZiggo ook als 'gratis' bonus kiezen, indien zij abonnementen op bepaalde diensten combineren. Zo'n livestream op deze applicatie is in de hele EU te gebruiken. Ook in sommige landen buiten de Europese Unie (zoals Groot-Brittannië, IJsland, Noorwegen en Martinique) is de livestream van het duel van de Rode Duivels te ontvangen. In de meeste andere gebieden is de livestream op die app van België-Frankrijk 'geo-blocked'.

Livestream België-Franrijk in de UEFA Nations League bij KPN (iTV)?

Is dit duel van de Rode Duivels tegen Frankrijk ook per livestream te bekijken bij KPN? Bijvoorbeeld via een livestream op hun iTV-app? Voor klanten van KPN is dit duel helaas niet op die app niet live online (per gratis livestream) te bekijken bij de NOS, omdat die zenders dit duel niet live uitzenden. Ziggo zendt het wel live uit (op tv en stream). De uitzending van Ziggo is bij KPN alleen live te bekijken indien zij een aanvullend abonnement hebben op Ziggo Sport Totaal. De zenders van Ziggo en VTM die dit duel van België tegen Frankrijk in de halve finale van de Nations League namelijk live op tv en per livestream uitzenden zijn niet te ontvangen in het basispakket van de iTV-app van KPN.

Lees verder

© 2012 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…
Voetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamVoetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamDe bijnaam van het Belgische nationale voetbalelftal is 'De Rode Duivels'. De wedstrijden van het Belgische nationale te…
Voetbal: Nederland-België live op tv en livestreamVoetbal: Nederland-België live op tv en livestreamDe bijnaam van de voetbalinterland tussen Nederland en België is de 'Derby der Lage Landen'. De wedstrijd tussen de Rode…

Het Surinaamse voetballegioen - Adolf "Dolf' PoerwoDe Surinamer Adolf Poerwo was een begenadigd voetballer die eind vijftiger jaren in Suriname grote prestaties op het voe…
Voetbal - De belangrijkste basis krachtoefeningenVoetbal - De belangrijkste basis krachtoefeningenAls je later een goede voetballer (professioneel) wilt worden dan is het belangrijk om te weten dat er meer nodig is dan…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Peru
  • https://www.onsoranje.nl/nieuws/nederlands-elftal/72474/nederland-peru-wordt-erewedstrijd-voor-recordinternational-sneijder
  • https://nos.nl/artikel/2220535-sneijder-stopt-als-international-na-bezoek-koeman.htm
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 07-10-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.