Voetbal 2020: Nederland-Wales live op tv en livestream

Voetbal 2020: Nederland-Wales live op tv en livestream Op zaterdag 6 juni 2020 zou het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Wales. Deze interland zou plaatsvinden in stadion De Kuip te Rotterdam. De interland Nederland-Wales is echter afgelast vanwege het coronavirus. Ook alle overige interlands in de maanden juni, juli en augustus zijn door de UEFA afgelast.

Coronavirus

Het coronavirus heeft in het voorjaar van 2020 de gehele sportwereld, maar ook de gehele maatschappij in z'n greep. De ontwikkelingen rondom dit virus zijn te volgen via de NOS journaals, die tijdens deze coronacrisis extra vaak worden uitgezonden. Maatregelen van het Nederlandse kabinet worden tijdens deze crisis aangekondigd bij de persconferenties van de regering.

Nederland

Het Nederlands elftal bestaat sinds 1905. De eerste internationale successen boekte Nederland op de Olympische Spelen: zowel in 1908, in 1912 als in 1920 won Nederland een bronzen medaille op het Olympische voetbaltoernooi. Na deze successen uit de oertijd van het mondiale voetbal, speelde het Nederlands team in de daaropvolgende decennia (mede door de professionalisering van het voetbal in veel andere landen), lange tijd geen hoofdrol op het internationale podium.

In de jaren zeventig kwam daar op radicale wijze verandering in en werd Oranje een mondiale topploeg. Zowel in 1974 als in 1978 eindigde Nederland als tweede op het WK voetbal. In 1976 werd Oranje derde op het EK voetbal. Oranje heeft één keer een hoofdprijs gewonnen: het EK voetbal in 1988. Daarna speelde het Nederlands elftal ook nog een hoofdrol op diverse EK's en WK's. In 1992, 2000 en 2004 werd Oranje uitgeschakeld in de halve finales van het EK voetbal. In 1998 werd Oranje vierde op het WK voetbal, in 2010 werd het tweede op het WK en in 2014 eindigde het als derde op het WK.

Wales

Het nationale voetbalteam van Wales bestaat al sinds 1876. Toen speelde Wales zijn eerste officiële interland tegen Schotland. Wales verloor met 4-0. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Wales eruit? De grootste zege uit de historie van dit team was een 11-0 overwinning op Ierland in 1888. Het grootste succes op een EK voetbal was het halen van de halve finale in 2016. Het grootste succes op een WK voetbal was het halen van de kwartfinale in 1958.

Wedstrijdinfo: oefenwedstrijd Nederland-Wales op 6 juni 2020

Hoe laat?

De aftrap is op zaterdag 6 juni 2020 om 19u30.

Opstelling Nederland? Opstelling Wales?

Voorafgaand aan deze oefeninterland worden hier de opstellingen van Oranje en Wales geplaatst.

Nederland-Wales live op tv

De uitzendrechten zijn in handen van de NPO (NOS Studio Sport). Zodra bekend is op welke zender de live tv-uitzending plaatsvindt en hoe laat die begint, dan wordt die info hier gemeld.

Uitzendrechten oefenwedstrijden van Oranje

Jarenlang waren de uitzendrechten van oefenwedstrijden van het Nederlands elftal in handen van SBS Broadcasting (het moederbedrijf van SBS6, Veronica Tv, Net 5 en SBS9). Oorspronkelijk zond men die wedstrijden meestal uit op de zender SBS6. Later verhuisden die oefenwedstrijden naar de zender Veronica Tv, omdat men die zender meer wilde profileren als voetbalzender. Er werd in de mediawereld verwacht dat Veronica ook na de zomer van 2018 nog de oefenwedstrijden van Oranje live zou uitzenden (omdat die zender zich meer en meer als een voetbalzender wil profileren) maar dit is dus niet het geval. NOS kocht de rechten voor de oefenwedstrijden (tv en livestream) voor de periode 2018-2022, zo werd bekend in juli 2018. Tegelijkertijd werd bekend dat de NOS ook de live-uitzendrechten heeft gekocht van de Nations League.

Livestream Nederland-Wales

Gratis livestream Nederland-Wales op 6 juni 2020

Deze oefenwedstrijd is ook te bekijken via een livestream. Met zon livestream kan men online via bijvoorbeeld een smartphone, laptop of computer naar Nederland-Wales kijken. De NOS stelt een gratis livestream beschikbaar op haar website. Ook de overige interlands van Oranje die de NOS live op tv uitzendt, zijn gratis via een livestream te bekijken bij de NOS. De officiële livestream van de NOS voor de wedstrijd Nederland-Wales is daarnaast ook te vinden op de NOS-app.

Geo-restricted livestream

De NOS heeft echter officieel alleen de uitzendrechten voor een livestream van deze oefenwedstrijd in Nederland. Hierdoor is de livestream van Nederland-Wales 'geo-restricted'. Dat houdt in deze men deze livestream van deze oefenwedstrijd van Oranje officieel alleen in Nederland mag bekijken.

Livestream Nederland-Wales via Ziggo Go App

Wie toch in een ander EU-land legaal naar de livestream van de NOS-uitzending van Nederland-Wales wil kijken, kan dat bij Ziggo doen via hun Ziggo Go App. Hiermee kan men binnen de EU per livestream naar alle digitale kanalen uit het Ziggo-zenderpakket kijken, dus ook naar de NPO-zender waarop live Nederland-Wales wordt uitgezonden.

Geen livestream op FOX Sports Go App

In het verleden was er dikwijls ook een livestream van oefenwedstrijden van Oranje te vinden op de FOX Sports Go App. Dit gold bijvoorbeeld ook voor de oefenwedstrijden die in de eerste helft van 2018 plaatsvonden. Die waren live op het open net bij Veronica Tv te zien en daarnaast via een gratis livestream op de site van Veronica, maar daarnaast ook voor op tv en per livestream bij FOX Sports (voor abonnees). Dat was echter de situatie onder diverse oude uitzendrechtencontracten. Bij het tv-contract dat met ingang van augustus 2018 geldt, heeft FOX Sports echter niet meer die uitzendrechten voor live tv en livestream bij oefenwedstrijden van het Nederlandse elftal. FOX Sports heeft daarentegen nog wel de uitzendrechten (live tv en livestream) van diverse wedstrijden van Jong Oranje.

Lees verder

© 2012 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Voetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestreamHet Nederlands elftal speelt op vrijdag 4 september 2020 een interland tegen Polen. Dit is een wedstrijd in de groepsfas…

Het Surinaamse voetballegioen - Adolf "Dolf' PoerwoDe Surinamer Adolf Poerwo was een begenadigd voetballer die eind vijftiger jaren in Suriname grote prestaties op het voe…
Voetbal - De belangrijkste basis krachtoefeningenVoetbal - De belangrijkste basis krachtoefeningenAls je later een goede voetballer (professioneel) wilt worden dan is het belangrijk om te weten dat er meer nodig is dan…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Peru
  • https://www.onsoranje.nl/nieuws/nederlands-elftal/72474/nederland-peru-wordt-erewedstrijd-voor-recordinternational-sneijder
  • https://nos.nl/artikel/2220535-sneijder-stopt-als-international-na-bezoek-koeman.htm

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Nederland-Wales live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 01-04-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!