InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Wie is John Guidetti?

Wie is John Guidetti?

In het voetbalseizoen 2011-2012 heeft het Nederlandse publiek kennis kunnen maken met een nieuwe voetbalvedette: John Guidetti. Deze nog jonge speler maakt furore bij Feyenoord uit Rotterdam. Wie is deze John Guidetti, waar komt hij vandaan? En nog belangrijker ... wat gaat hij het voetbalpubliek nog laten zien? In het voetbalseizoen 2011-2012 heeft het Nederlandse publiek kennis kunnen maken met een nieuwe sterspeler: John Guidetti. Hij speelt bij Feyenoord Rotterdam, en is op zeer jonge leeftijd al bepalend voor de successen van de Rotterdamse club. Wie is deze nieuwe vedette?

John Guidetti, het begin

John Alberto Guidetti is geboren op 15 april 1992 in Stockholm te Zweden. Een deel van zijn jeugd brengt hij in Kenia door en daar legt hij al de basis voor zijn voetballoopbaan. Zijn voetballoopbaan gaat verder bij het Zweedse IF Brommapojkarna, alwaar hij het op 15-jarige leeftijd weet te schoppen tot in het eerste team. Hij speelt hier twee wedstrijden, als invaller overigens in 2008.

Manchester City

Zijn opvallende spel bleef niet onopgemerkt en het grote Manchester City legt in datzelfde jaar de speler al vast. De Engelsen lieten John Guidetti ‘rijpen’ in de jeugdelftallen waar hij veelvuldig weet te scoren en de aandacht op zijn persoon weet vast te houden. Om ook wedstrijdritme te blijven behouden en aan het echte werk te kunnen ruiken, wordt hij in 2010 verhuurd aan zijn oude club IF Brommapojkarna in Zweden. Echte potten weet hij daar niet te breken, maar het is wel goed voor zijn ontwikkeling.

Het seizoen erop, 2010-2011 probeert men in Manchester het voorzichtig met de nog altijd jonge Guidetti. Hij debuteert in de League Cup, maar men ziet in hem nog niet een vaste waarde voor de selectie van Manchester City. Men verhuurt Guidetti aan Burnley FC (Engelse Championship) om hem zichzelf verder te laten ontwikkelen. Deze verhuurperiode bedroep overigens maar enkele maanden aan het einde van 2010. Daarna haalt Manchester City hem toch weer bij de selectie, maar hier komt hij nagenoeg niet aan spelen toe.

Nederlandse Eredivisie

John Guidetti had zijn zinnen gezet op een vertrek uit Manchester aan het einde van het seizoen 2010-2011. Hij wilde graag meer spelen, ondanks dat Manchester City hem graag wilde behouden. Guidetti gaat de markt op en klopt aan bij FC Twente. Hier begint een soap, die uiteindelijk tot niets leidt: Guidetti ondergaat de medische keuring bij FC Twente. Er worden contracten ondertekend en de speler wordt zelfs in de media al aangekondigd als nieuwe belofte en grote aanwinst. Uiteindelijk ziet Guidetti toch af van zijn komst naar Twente, en Manchester City koopt het ondertekende contract af.

Opmerkelijk is dan toch de jonge Guidetti in hetzelfde seizoen 2010-2011 op de Nederlandse velden te zien rondlopen. Feyenoord Rotterdam weet de speler op huurbasis voor één seizoen binnen te halen. Trainer Koeman wrijft in zijn handen met een speler als Guidetti. De 19-jarige voetballer is zeer belangrijk voor zijn team: er is merkbaar verschil wanneer hij wel of niet meespeelt. Zelfs gevestigde namen in het team van Feyenoord erkennen de afhankelijkheid van Guidetti en dat het zéér waarschijnlijk maar voor één seizoen zal zijn. Maar dat maakt even niets uit: er wordt succes geboekt!

John Guidetti weet het net zeer regelmatig te vinden, en trekt Feyenoord hoogstpersoonlijk uit een dal waarin het zich de afgelopen jaren heeft begeven. Eind januari 2012, net na de winterstop heeft Guidetti al 14 maal gescoord in 13 wedstrijden. Zijn tweede hattrick, nota bene tegen Ajax uit Amsterdam, deed De Kuip op haar grondvesten schudden.

Van de speler John Guidetti gaat men nog veel horen.

Lees verder

© 2012 - 2019 Solnah, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Copa del Rey 2015/16 Finale: Barcelona - SevillaCopa del Rey 2015/16 Finale: Barcelona - SevillaDe Copa del Rey (Spaanse beker) van het seizoen 2015/16 kent op 22 mei 2016 een spetterend einde. Hoe kwam het dat Real…
Transferperiode zomerstop 2014: Nederlandse spelersTransferperiode zomerstop 2014: Nederlandse spelersIn de zomerstop van het seizoen 2014/2015 gaat de transfercarrousel in Europa weer draaien. Welke Nederlandse spelers ma…
WK voetbal 2018: België-Panama live op tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Panama live op tv en livestreamOp maandag 18 juni speelt België zijn eerste wedstrijd in de poulefase van het wereldkampioenschap voetbal 2018. De tege…
Feyenoord kampioen na achtervolging in seizoen 1992-1993Feyenoord kampioen na achtervolging in seizoen 1992-1993Feyenoord en het kampioenschap: ze worden vaak met elkaar in verband gebracht als Feyenoord een aardige serie neerzet aa…
Bronnen en referenties
  • www.fcupdate.nl
  • www.vi.nl

Reageer op het artikel "Wie is John Guidetti?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Solnah
Gepubliceerd: 31-01-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!