Streetsurfing: Wat is dat?

Streetsurfing is ontstaan in Californië en breidde zich al snel verder uit. Na de Verenigde Staten veroverd te hebben verspreidde het zich verder over de wereld. In dit stuk leg ik uit wat Streetsurfing precies is en hoe je bepaalde tricks moet uitvoeren.

Waveboard vs. Skateboard

De waveboard is de bekenste van de boards waarop streetsurfers streetsurfen, dit is dan ook het originele streetsurf board. Streetsurfing is een combinatie van Surfen, Snowboarden en Skateboarden. Er zijn vele voordelen die een waveboard heeft in tegenstelling tot het skateboard:
  • Door de ronddraaiende beweging hoef je niet van het board af te stappen om vaart te maken
  • Je kunt heuvel op rijden zonder af te hoeven stappen
  • Je kunt gemakkelijk scherpe bochten nemen of kleine rondjes draaien, de wielen draaien namelijk 360 graden rond
  • Je kunt zijdelings rijden
  • Je staat op een deckplate voorzien van anti slip, hierdoor heb je een goede grip en controle over het board.

Termen die gebruikt worden die belangrijk zijn om te weten

Waveboard: Waveboard is het eigenlijke board waarop je de sport beoefend
Streetsurfing: Zo noem je de beweging die je maakt op het waveboard, dit is de naam van de sport zelf.
Deckplate: Dit is de bovenkant van het board, er zijn verschillende designs te verkrijgen en je kunt een design ook apart kopen, deze plak je dan dus op de bovenkant van het board. Op de bovenkant zitten ook anti slip ribbeltjes zodat je goede grip hebt en niet van het board af glipt.
Ripstick: Bijna hetzelfde als een waveboard, al zijn er natuurlijk wel een aantal kleine verschillen, zoals bijvoorbeeld gewicht.
Casterboard: hetzelfde als een ripstick.
Tail: Achterkant van het waveboard
Nose: Voorkant van het waveboard
Lip: Aan de achterkant van het waveboard zit een randje dat omhoog staat, dit wordt de lip genoemd.

Andere soorten Boards

The Ripple

The Ripple is een zelfde soort board als een waveboard, maar dan kleiner. Hierdoor kun je nog scherpere en kortere bochten maken, de bewegingsruimte van het board is namelijk kleiner doordat de afmeting van het board kleiner is. Dit board is vooral aan te raden aan wat jongere streetsurfers, zij hebben dan wat meer controle over het board.

The Wave LX

De LX is een variant op de wave, hij ligt qua prijs wat goedkoper. Hij weegt minder dan de wave en is door de bredere deckplates wat stabieler. Doordat deze deckplates afwijken van de standaard afmetingen kun je ze niet verwisselen met een ander patroon. De LX is vooral gemaakt om op een behoorlijk tempo mee te rijden, je kunt er in tegenstelling tot het waveboard geen stunts en tricks mee uithalen.

The Wave Stealth

The wave stealth is eigenlijk de professionele versie van het waveboard. Dit board geeft extra grip en heeft betere wielen. Dit board wordt meer gebruikt door streetsurfers die al ervaring hebben met de sport, dit board geeft namelijk veel meer mogelijkheden om te stunten.

Om een goed beeld te krijgen hoe streetsurfing er nu precies uit ziet kun je gemakkelijk filmpjes op internet vinden, de komende tijd zal streetsurfing waarschijnlijk snel populairder worden. Persoonlijk vind ik dit veel gaver dan skateboarden, streetsurfing geeft veel meer mogeljikheden en het board reageert op veel flexibelere bewegingen.

Lees verder

© 2009 - 2024 1april, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waveboarden een populaire trend, maar wat is het eigenlijk?Waveboarden een populaire trend, maar wat is het eigenlijk?Waveboarden is de nieuwste trend en lijkt de trend van 2011 te worden. De eerste zonnige dagen zijn nog maar net aangebr…
Waveboarden of Street Surfing, hoe leer je dat?Waveboarden of Street Surfing, hoe leer je dat?Waveboarden of Street Surfing is een fantastische bezigheid die na het ontstaan snel aan populariteit toenam. Het is een…
Ripple: digitale munteenheid (XRP) en betalingsprotocolRipple: digitale munteenheid (XRP) en betalingsprotocolRipple (ook aangeduid als XRP) is zowel een virtuele munteenheid als een betalingsprotocol voor financiële instellingen.…
Wondermerrie PoëtinPoëtin, ook wel 'de wondermerrie' genoemd was een Duitsgefokte merrie die tijdens de PSI-veiling in Ankum (2003) werd ve…
1april (6 artikelen)
Laatste update: 04-11-2009
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.