EK Hits 2012 Polen-Oekraïne; alle Oranje Hits/Themaliederen

EK Hits 2012 Polen-Oekraïne; alle Oranje Hits/Themaliederen Polen en Oekraïne zijn beiden gastland van het Europees Kampioenschap voetbal, dat duurt van 8 juni tot en met 1 juli 2012. Muzikaal gezien gebeurt er ook het e.e.a. rond UEFA EURO 2012. De Duitse zangeres Oceana zingt het officiële EK themalied, getiteld Endless Summer, te horen in de wereldwijd uit te zenden EK-spots. De begin- en eindtune van Studio Sportzomer van respectievelijk Rilan & the Bombardiers en Rudimental blijken ook hits te worden. Verder zijn er de vele traditionele Oranje Hits van Johan Derksen en Wilfred Genee die zelf met een hele cd kwamen m.m.v. onder andere Edwin Evers, Gerard Joling en Bennie Jolink. Verder zijn er oranjesingles uitgebracht door onder meer Johan Vlemmix, Lee Towers, Djumbo, Lange Frans, De Gebroeders Ko, de Dikdakkers, Wolter Kroes met Ernst-Daniël Smit en Yes-R (oranje actie C1000) en René Froger (oranje song ING EK-commercial). Ook de Poolse rapper Mr. Polska laat van zich horen. Een overzicht van het aanbod voor de sportzomer van 2012.

(Begin)Tune van Studio Sportzomer 2012

Aan het begin van het zomerse avondprogramma van de NOS is het onspannen, jazzy nummer Happy Jack van de Nederlandse band Rilan & the Bombardiers te horen. Frontman is de Haarlemmer Rilan, niet te missen met z'n rauwe stem en imposante afrokapsel. Een sound, die af en toe refereert aan de gloriedagen van Matt Bianco. Rilan & The Bombardiers is de allereerste band die het tot zowel 3FM Serious Talent als Radio 6 Soul & Jazz Talent geschopt heeft.

(Eind)Tune van Studio Sportzomer 2012

De herkenningsmelodie van Studio Sportzomer die elke avond aan het einde van het programma te horen is heet Feel The Love, de uitvoerende is Rudimental feat. John Newman. Rudimental is een Londens kwartet dat "De soul terug wil brengen in de elektronische muziek." Het nummer heeft in de UK al op # 1 gestaan.

Eerdere herkenningtunes van Studio Sportzomer

 • Wenn Es Passiert - Wir Sind Helden (WK voetbal Duitsland 2006)
 • Just For Tonight - One Night Only (EK voetbal Zwitserland en Oostenrijk 2008)
 • Marabi - Mafikizolo (WK voetbal Zuid-Afrika 2010)
 • Feel The Love - Rudimental feat. John Newman (EK voetbal Polen/Oekraïne 2012)

Themalied EK 2012: Endless Summer - Oceana

Het officiële EK-nummer is van de Duitse zangeres Oceana en heet Endless Summer. In de periode rondom het Europees Kampioenschap voetbal wordt dit themalied gebruikt in de wereldwijd uit te zenden EK reclamespotjes. Oceana zal voorafgaand aan de finale op 1 juli een optreden verzorgen in het Olympisch stadion van Kiev. In 2010 kreeg ze in Nederland enige bekendheid door haar single Far Away. (Oceana featuring Leon Taylor). Endless Summer is een track van het album My House, dat uitgebracht wordt in juni 2012. Een fragment uit dit nummer is te horen in de UEFA leader, voorafgaand aan de uitzending van elke EK wedstrijd.

Poolse EK lied: Jarzebina - Koko Koko Euro Spoko

In Polen is een soort van songfestival gehouden om het themalied, het officiële EK-lied te kiezen voor het organiserende land.
Als winnaar kwam het gezelschap Jarzębina uit de bus die het feestelijke Koko Koko Euro Spoko vertolkt.
In de volksmond worden ze aangeduid als de Poolse nonnen, alhoewel ze dat niet zijn.
Wel doet het gezelschap van de acht in Poolse traditionele kleding gestoken dames op leeftijd sterk denken aan de Russische inzending voor het Eurovisie Songfestival in Bakoe, de koekjesbakkende oma's, Buranovskiye Babushki die met Party For Everybody uiteindelijke zelfs tweede werden.

Pitbull feat. Don Omar - Hasta Que Salga El Sol ( Dennci Remix )

De Cubaans-Amerikaanse rapper Pitbull heeft samen met de Puerto Ricaanse reggaetonartiest Don Omar een speciale mix opgenomen van Endless Summer, de zogeheten Dennci Remix, hoofdzakelijk gezongen in het Spaans. Pitbull, die in Nederland vooral bekend geworden is met zijn hit I Know You Want Me neemt aan de lopende band met allerlei uiteenlopende zangers en artiesten nummers op. Zo werkte hij al samen met o.a. Jennifer Lopez, Akon, Shaggy, Inna, Ne-Yo, Usher en Afrojack.

Armin van Buuren - We Are Here to Make Some Noise ( Euro 2012 Anthem)

DJ Armin van Buuren heeft een EK nummer gemaakt voor het EK in Polen en Oekraïne, zo werd bekend gemaakt op 9 mei 2012 in de show van Ruud de Wild bij Radio 538. Het nummer heet We are here to make some noise. De single zal het officiële EK thema worden van de campagne van de radiozender 538 en wordt gebruikt in de commercials.

Johan Derksen en Wilfred Genee - Nederland Is Helemaal Oranje

Johan Derksen, al jarenlang hoofdredacteur van de VI, maakt samen met presentator Wilfred Genee en René van der Gijp het succesvolle Voetbal International, het praatprogramma over de voetbalsport bij RTL op de maandag- en vrijdagavond.
Johan en Wilfred hebben een EK hit ingezongen, getiteld Nederland Is Helemaal Oranje. Hiervoor is de melodie gebruikt van 't Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer , de nr. 1 hit van Gerard Cox uit 1973.

Dit EK lied is afkomstig van een cd die het duo heeft gemaakt, onder de noemer De Helden Van Oranje & Friends. Aan dit album werkten Gerard Joling, Edwin Evers, Kees Jansma en Bennie Jolink van Normaal mee en is verkrijgbaar bij de discount supermarkt Lidl (€ 7,50). Van elk verkocht exemplaar doneert de discount supermarkt € 0,25 aan de stichting Spieren voor Spieren.

Tracklist Helden Van Oranje & Friends

 • Johan Derksen & Wilfred Genee - Nederland is helemaal oranje
 • Bennie Jolink, Johan Derksen & Wilfred Genee - Nederland Voetballand
 • Johan Derksen & Wilfred Genee - Zondag zonder voetbal
 • Johan Derksen - De maandagmiddag deadline
 • Wilfred Genee - Er gaat niets boven voetbal
 • Edwin Evers, Johan Derksen & Wilfred Genee - Helden
 • Johan Derksen - Bert van Oranje
 • Gerard Joling, Johan Derksen & Wilfred Genee - Bla Bla Bla (laat ze maar lullen)
 • Kees Jansma & Johan Derksen - De voetbal Blues
 • Wilfred Genee - Ome Jan
 • Johan Derksen & Wilfred Genee - Nederland is nummer 1

Wolter Kroes/Ernst Daniel Smit/Yes-R - Ben Je Ook Voor Nederland? (De Geluksvogeltjesdans)

De oranje campagne van de C1000 rond het EK draait om de zogeheten "Geluksvogeltjes". Als gadget zullen er bij aankoop van de diverse produkten in de supermarkten kleine oranje vogeltjes weggegeven worden.
Wolter Kroes, Ernst Daniel Smit en Yes-R zingen het promotielied, dat ook op single verschijnt: Ben Je Ook Voor Nederland?
Het liedje is gebaseerd op de Vogeltjesdans, de roemruchte jaren 80 hit van De Electronica's.
Het oranjenummer is geproduceerd door Jochem Fluitsma en Eric van Tijn.

René Froger - Samen

Dinsdagmiddag 15 mei vond de lancering plaats van de EK-commercial van de ING, de hoofdsponsor van Oranje.
Het oranjenummer dat in deze reclamespot voor de bank is te horen is ingezongen door René Froger en heet Samen.
Uit handen van Nick Jue, CEO ING Nederland, werd hem symbolisch de eerste single van het nummer uitgereikt.
De EK-hitsingle van Rene Froger was was die eerste week tijdelijk beschikbaar als gratis download via de Facebook-pagina van het ING. Ook is het als bonustrack toegevoegd op de repack van het album 'FROGER'.

Rene Schuurmans - Oranje De Kleur Van Ons Hart

Luisteraars van radiozender 538 en een vakjury (André Ooijer, Willem van Hanegem en Evert ten Napel) bestempelden op vrijdagochtend 8 juni Oranje De Kleur Van Ons Hart van Rene Schuursmans tot de beste EK-single. Schuurmans nam dit liedje al zo'n vijf jaar geleden op, met een andere tekst. Toen heette het Laat De Zon In Je Hart een cover van de gelijknamige hitsingle van de Belgische zanger Willy Sommers, die er in 2006 een hit mee had.

De Gijpvogel feat. René van der Gijp & De Stamgasten - Gijp Die Cup!

De Gijpvogel, een Stamgastenfiguur van Toon van Driel, geïnspireerd op René van der Gijp, heeft ook een EK-hit gemaakt: Gijp die cup. Gijpvogel is de EK-gadget van de reclamecampagne van het Kruidvat.
De Gijpvogel heeft een weblog met het allerlaatste humoristische voetbalnieuws. Deze website zal ook na het EK in de lucht blijven en het voetbalwereldje kritisch volgen en op de hak nemen.
Striptekenaar Toon van Driel nam de tekst en videoclip voor zijn rekening. "Een leuke plaat met een vette knipoog naar de Oranje-gekte", aldus Van Driel.

Hansie - Oranje In Europa Kampioen

Hansie is de artiestennaam van Hans Carras, die ook tijdens het WK van 2010, gehouden in Zuid-Afrika een cd met WK muziek uitbracht ("De Koning Van De Jungle"). Zijn poging om de Oranje Hit van 2012 te scoren heet Oranje In Europa Kampioen, op muziek van Wim de Vries, de tekst is van Hans zelf. Het oranjelied werd opgenomen in de Apeldoornse studio van de Vries.
De single heeft een hoog meezing en feestgehalte, inclusief een stukje van het Wilhelmus en stadiongeluiden.

Don, Mitch en Mave - Oranje Zain

Het gelegenheidstrio, bestaande uit de drie heren Don, Mitch en Mave komt met het jolige Oranje Zain.
De formatie is samengesteld uit leden van de bands Puur en Quinto.
Het Oranjelied was een van de deelnemers aan Giel Beelens EK-hits wedstrijd, waarin hij en de luisteraars van 3FM op zoek gingen naar dé EK-hit van 2012. Don (Doron) en Mitch (Michiel) speelden samen in de band Quinto.
Mitch en Mave spelen samen in Puur, een band die hoofdzakelijk nederpophits speelt, aangevuld met eigen nummers.

De Dorini's - Nederland

De Dorini's worden gevormd door het Brabantse meidenduo Marlou en Dorien uit Boxtel, ook te boeken voor feesten en partijen. Ook zij doen mee in het feestgedruis rondom het EK en hebben daarvoor de single Nederland opgenomen. Op 14 april 2012 werd 's middags de videoclip voor het liedje opgenomen in Café de Buurman in Boxtel, de plaatselijke bevolking werd uitgenodigd om te figureren in de clip, de dresscode was natuurlijk Oranje. Na afloop was er 's avonds een afterparty met een optreden van Bonnie St.Clair. De presentatie van Nederland vond plaats op 27 april, in café Roothans in Leende.

Djumbo - Kampioen Ole Olee

Djumbo werd ooit geformeerd als promotieteam voor de supermarktketen Jumbo. Het trio bestaat uit de drie meiden Lotte, Samantha en Lindy, hun single Kampioen Ole Olee is een bewerking van hun eerdere hitsingle Boya Boya Bay, dat in 2006 een top 10 hit was. In de Efteling is de bijbehorende clip opgenomen van het liedje, dat ook terug te vinden is op een CD waar o.a. liedjes van Ralf Mackenbach en Lisa Amy & Shelly staan.

Roosy ft. Feest DJ Coco - Kalinka Hollanda

Roosy en Feest-DJ Coco wakkeren het oranjevuur aan met hun bijdrage Kalinka Hollanda, gebaseerd op het traditionele Russische lied Kalinka. Voor Roosy is dit het tweede toernooi waar het Nederlands elftal muzikaal ondersteund wordt, tijdens het WK 2010 scoorde hij de hits "Nederland Is Weer Oranje" en "Oranje Komt Eraan". DJ Coco is al 20 jaar dj, tegenwoordig present op grote evenementen zoals in de Arena en Ahoy, maar ook tijdens het NK Schaatsen en het EK en WK Beachvolleybal.

Johan en Vlemmix - Het Legioen

Het oranje liedje van Johan Vlemmix, samen met zanger Johan heet Het Legioen. De clip is gedraaid in “De Heeren van Aemstel” in Arnhem. De flamboyante Johan Vlemmix is o.a. bekend als ondernemer, extreme fan van het Nederlandse koningshuis, zijn vele gelegenheidssingles, en zijn bijdragen aan het TROS-programma Te Land, Ter Zee en in de Lucht . Ook heeft hij politieke aspiraties, hij is initiator van de Partij Van De Toekomst.

Lange Frans en Michael Bryan – Opslag Oranje

Een duet tussen rapper Lange Frans en R 'n' B-zanger Michael Bryan. Een echte tranentrekkermelodie en een tekst die nogal doet denken aan Wij Houden Van Oranje, van André Hazes. Michael zong al vaker samen met Lange Frans, op zijn album Levenslied, dat uitkwam begin 2012 staat het liedje Alles, waar hij zijn medewerking aan verleende. Bryan heeft als gastartiest verder onder meer samen gewerkt met The Partysquad, K-Liber, Fresku en Amier Papier.

Gebroeders Ko Ft. Factor12 - Oranje Springt

De Gebroeders Ko zijn ook echte broers: Ton en Gerard Koopmans. Ze zijn al actief sinds 2002 en spelen met hun liedjes vaak in op heersende trends en kreten zoals Doe De Dael O Ring (promotie puzzelring), Nie Prate Nie & Nie Zinge Nie (kreet reclame van KPN) en Vuvuzela (WK 2010). Voor het EK in Polen en Oekraïne hebben ze nu Oranje Springt opgenomen, samen met de feestband Factor 12.

De Dikdakkers - Klap maar in je handen

Peter Koelewijn herschreef voor De Dikdakkers zijn hit Klap Maar In Je Handen tot een feestnummer voor de sportzomer van 2012, voor zowel het EK als de Olympische Spelen in Londen. Op beide sportevenementen zijn waarschijnlijk de nodige oranje successen te verwachten waar het liedje toepasselijk kan zijn. Het partyduo De Dikdakkers uit Meppel, bestaan uit Hans Voogd en Anton Geert. De naam Dikdakkers ontstond vanuit het woord dikdakken, wat zoiets betekent als eten, drinken en feestvieren.

Feestteam - Hij Gaat Weer Mee

Een vrolijk liedje met een speciale Oranjetekst op de melodie van Gers Pardoels hit Ik Neem Je Mee.
Het Feestteam (slogan: Van 0 tot feest in 10 seconden...) bestaat uit het Brabantse duo Frank en Stan, als feestband samen al actief sinds 1999.
De award voor De beste feestact van Nederland is al meerdere jaren aan hen toegekend.
Tijdens het EK spelen ze op 16 en 17 juni op de Oranjecamping in Charkov in de Oekraïne.

De Boys Of Holland - Laat Het EK Beginnen

Op de melodie van Gimme Hope Joanna van Eddy Grant heeft Menno Goedhart een oranje getinte tekst geschreven.
Hij vormt samen met compagnon Freek Haverman het gelegenheidsduo The Boys Of Holland. Het tweetal nam deel aan de wedstrijd van de Tros waarin gezocht werd naar de EK hit van 2012.

Kids4Oranje - Oranje, wij zijn trots op jou!

Een echte oranje kinderhit hopen Kids4Oranje te scoren met het vrolijke, speelse, Oranje, Wij Zijn Trots Op Jou!
De zangers en zangeressen zijn de kinderen van groep 8a, jaargang 2011 - 2012 van de Wilhelmina- en Margrietschool in Heerde. De tekst en muziek is geschreven door Henk van der Maten.
Kids4Oranje is groep 8a seizoen 2011-2012 van de Wilhelmina- en Margrietschool in Heerde. Tekst en muziek door Henk van der Maten. Henk is als vakleerkracht muziek verbonden aan het basisonderwijs in Heerde.
Het is één van de 12 oranjeliedjes die werden geselecteerd voor de EK hits wedstrijd van de TROS.

De Duifmeneer - Hoe Kraïne Here We Come

Het begon in een grappig filmpje in De Wereld Draait Door, geplukt uit een documentaire van TV West. Daar was een Haagse duivenmelker te zien die op een zeer typerende manier, alsmaar hoe...hoe...hoe roepend zijn duiven terug lokte naar het hok. Al snel was er een You Tube-hit geboren. De jongen uit de clip heet Lloyd Schuilenburg en werd al ras bekend als De Duifmeneer. Onder deze naam verscheen in februari de carnavalssingle Hoe!
Nu, tijdens de voetbalzomer haakt hij weer aan met het liedje Hoe Kraïne Here We Come en borduurt hij voort op zijn eerste single.

Rene Leusink & Rudy Zantbergen - Oranje Is Mijn Kleur

Tekst en muziek: Silvya Magendans-van Zeist/ Zang: René Leusink en Rudy Zantbergen
Rene Leusink, een van de zangers van het melancholieke Oranje Is Mijn Kleur is afkomstig uit Enschede.
Hij heeft al twee singles op zijn naam staan: Lief ik hou van jou en Je Hebt Mij Bedrogen.
Rudy Zantbergen, ook uit Enschede, is van beroep metselaar, in zijn vrije tijd draait hij plaatjes bij radio Oranje en radio Nikita.

The Jetlegs - Oranje Boem Boem !!

The Jetlegs is een Dance & Show Band voor feesten, bruiloften, partijen en evenementen. De band bestaat uit Gene Travis (zanger/entertainer), Shirley Taylor (zangeres) en Jason Alias (zanger/gitarist), momenteel druk bezig met hun cd The Jetlegs Go Dutch. Hun bijdrage aan het EK gebeuren is een aangenaam loom klinkend liedje, in Caribische sferen.
Ze dossen zich uit als entertainers op een cruiseschip en brengen een programma dat past in die setting.

Johnny Gold ft Lee Towers - Ga Door

Een nieuwe tekst en een eigentijdse draai gegeven aan het bestaande nummer, compleet met accordeonklanken, op de wijze van You Never Walk Alone, een top 10 hit van Lee Towers zelf, uit 1976.

Johnny Gold is een entertainer, te boeken voor een avondvullend programma, met een hoofdzakelijk uit Nederlandse smartlappen bestaand repertoire. Hij is ook in te huren voor de standhouder op de beurs, die zijn produkt op een originele, maar niet al te serieuze manier aan de man wil brengen.

Mr. Polska - Vinger Op De Klitter/ Palec Na Klitka

Het nummer Vinger Op De Klitter van de in Nederland wonende Poolse rapper Mr. Polska is al meer dan een jaar uit en een zeer populaire track op YouTube gebleken. Vanwege de link tussen de Utrechter en het EK is er zowel in zijn thuisland Polen als in Nederland extra media-aandacht voor hem. Daarom is zijn hitnummer nu ook in het Pools opgenomen en is Palec Na Klitka als B-kant van zijn single Soldaatje verkrijgbaar.
Tijdens het EK zal Polska vanuit Polen verslag doen voor Radio 1 en ondertussen tijd proberen te vinden om er een videoclip op te nemen voor de Poolse versie.
© 2012 - 2024 Kroezenier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De leukst voetballiedjes, top tien voetbalhits aller tijdenDe leukst voetballiedjes, top tien voetbalhits aller tijdenDe Nederlanders zijn echte feestgangers. Dat is vooral te merken tijdens sportevenementen. Nederland zou Nederland niet…
15 leuke thema's voor feesten!15 leuke thema's voor feesten!Een geschikt thema kiezen voor een feest kan een leuke maar ook een lastige opgave zijn. In dit artikel staan daarom de…
Biografie: Donna SummerDonna Summer is een bekende zangeres. Maar wie is Donna Summer eigenlijk? Je kunt het allemaal lezen in dit artikel.
Andre Hazes, DréAndre Hazes was een Nederlandse volkszanger die in de jaren 70 en 80 zeer populair was. Hij is op 30 juni 1951 in Amster…

Sportzomer, je kunt er niet omheenSportzomer, je kunt er niet omheenJe zult er niet omheen kunnen. Elk jaar, en nog eens extra elke twee jaar én elke vier jaar wordt Nederland in de zomer…
WK snooker - erelijst 1969-2020WK snooker - erelijst 1969-2020Sinds 1977 is The Crucible Theatre het vaste strijdtoneel voor het WK snooker. In het legendarische snookerdecor in Shef…
Bronnen en referenties
 • www.artiestennieuws.nl
 • http://dutchcharts.nl
 • http://www.djumbo.com
 • http://www.dedorinis.nl
 • http://www.feestclips.nl
 • http://veghel.kliknieuws.nl
 • http://www.hollandse-hits.net
 • http://www.puna.nl
 • http://www.ekhits.nl
 • http://www.bredavandaag.nl
 • www.henkvandermaten.nl
 • http://www.ing.nl
 • http://www.stralendesterren.nl
 • http://www.twilight-entertainment.nl
 • http://www.versereclame.nl
 • http://www.puurnl.nl
 • http://www.feestteam.nl
Reactie

Erik, 24-05-2012
En ik mis het Feestteam - Hij gaat weer mee in het rijtje!

Dat word namelijk DE ek hit van 2012! Reactie infoteur, 06-06-2012
Hij is toegevoegd aan de lijst!
Succes met spelen in Oekraïne.

Kroezenier

Kroezenier (91 artikelen)
Laatste update: 23-06-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 17
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.