Snowboardlessen volgen: thuis of op vakantie?

Stel je gaat dit jaar voor het eerst op wintersport. Of je wilt eens een jaartje gaan snowboarden in plaats van skiën. Het is dan niet onverstandig om een aantal lessen te volgen voordat je alleen de pistes op gaat. Ga je die lessen volgen voordat je op wintersport gaat? Of ga je die lessen volgen op je wintersportbestemming?

Snowboardlessen volgen in Nederland

In ons land kun je onder andere lessen volgen op een indoor piste of een indoor rollerbaan. Bekende indoor pistes zijn die van Snowworld en Snowplanet. Hier kun je proeflessen, groepslessen en privélessen volgen.

Les volgen op een indoor piste

Bij Snowworld kun je een vierweekse of een 12-weekse cursus volgen. De 12-weekse cursus wordt enkel in de zomermaanden gegeven. De lessen duren anderhalve uur per sessie. De vierweekse cursus is uitermate geschikt om niet lang voordat je op wintersport gaat te volgen. Na de vier lessen kun je zelfstandig een afdaling maken. Uiteraard krijg je bij het volgen van privélessen meer persoonlijke aandacht van je leraar of lerares.

Snowplanet biedt vijfweekse snowboardlessen aan die gemiddeld 50 minuten per sessie in beslag nemen. Daarnaast kun je er ook éénweekse en drieweekse spoedcursussen volgen. De éénweekse spoedcursus bestaat uit twee lessen van 100 minuten die binnen één week worden gegeven. De drie lessen van de drieweekse spoedcursus duren ieder 90 minuten en worden één keer per week gegeven. Vooral de spoedcursussen zijn ideaal om kort voordat je op wintersport gaat te volgen. Privélessen kunnen bij Snowplanet worden geboekt in pakketten van één, vijf, zeven of tien lessen.

Les volgen op een indoor rollerbaan

Er zijn ook plekken in Nederland waar je snowboardlessen kunt volgen op een indoor rollerbaan. Dit is een lopende band bekleed met een toplaag die voorzien is van sneeuweigenschappen. De lopende band beweegt onder je door en daardoor ontstaat er een piste die eindeloos lang is. Het grote voordeel hiervan is dat je niet steeds weer de skilift hoeft te nemen om bovenaan de piste te komen. Zo bespaar je kostbare lestijd! Bij een valpartij kan de band op ieder moment stil worden gezet. Tegenover de rollerbaan staat een spiegel waarop jij zelf in de gaten kunt houden hoe het gaat. Op een rollerbaan wordt elke fout die je maakt meteen afgestraft, sneeuw geeft tenslotte net iets meer mee. Hierdoor krijg je vooral de techniek van het snowboarden goed onder de knie. Na vijf lessen van ongeveer een uur kun je in de echte sneeuw zelfstandig een afdaling maken.

Snowboardlessen volgen op je wintersportbestemming

Je kunt er ook voor kiezen om snowboardlessen te gaan volgen op je wintersportbestemming. Op de meeste bestemmingen kun je twee uur per dag lessen volgen. Dit kan in de ochtend of in de middag. Het leuke aan het lessen op je wintersportbestemming is natuurlijk de echte sneeuw op de pistes. De leraar of lerares kent de pistes als de beste en neemt je mee naar de pistes die het beste bij jouw niveau passen. Ook leer je tijdens het lessen veel nieuwe mensen kennen. Ook op je wintersportbestemming kun je privélessen volgen.

Thuis lessen volgen of toch op je wintersportbestemming?

Wil je op de eerste dag van je wintersport al zelfstandig een afdaling kunnen maken? Kunnen je medereizigers al aardig snowboarden en wil jij gelijk met ze meegaan? Dan kun je het beste snowboardenlessen gaan volgen voordat je op wintersport gaat. Lijkt het je leuk om snowboardlessen te volgen in echte sneeuw met een leraar of lerares die het gebied als de beste kent? Leer je op vakantie graag nieuwe mensen kennen? Kies er dan voor om les te gaan volgen op je wintersportbestemming.
© 2012 - 2024 Mariska25, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het hele jaar door skien en snowboardenNederland is niet het land van de bergen. Toch binden veel Nederlanders elk jaar weer de skies of het snowboard onder ti…
Skigebied Kühtai in de Oostenrijkse AlpenSkigebied Kühtai in de Oostenrijkse AlpenKühtai is een klein dorpje in de Oostenrijkse Alpen. Het dorpje bestaat uitsluitend uit hotels, restaurants, bars en app…
De leukste indoor speeltuinen van NederlandDe leukste indoor speeltuinen van NederlandIs het vakantietijd, dan is het leuk om met de kinderen een dagje op stap te gaan. Omdat je niet altijd op het weer kunt…
Voor het eerst op wintersportVoor het eerst op wintersportVoor het eerst op wintersport, dat is natuurlijk spannend en leuk! Maar tegelijkertijd weet je nog niet precies wat je v…
Hardlopen met je smartphoneHardlopen met je smartphoneTegenwoordig zijn steeds meer mensen in het bezit van een smartphone. Een telefoon waarmee je niet alleen kunt bellen, m…
Bronnen en referenties
  • www.snowworld.nl
  • www.snowplanet.nl
  • www.skirun.nl
Mariska25 (18 artikelen)
Gepubliceerd: 11-01-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.