Premier League 2018/2019: selecties, spelers en rugnummers

Premier League 2018/2019: selecties, spelers en rugnummers De Premier League wordt door veel voetballiefhebbers beschouwd als de zwaarste en meest aantrekkelijke voetbalcompetitie ter wereld. De twintig voetbalclubs die de Premier League vormen zijn behoorlijk vermogend, en kunnen het zich elke transferperiode weer veroorloven betere voetballers aan te trekken en hun selectie te versterken. Op die manier veranderen de selecties van de Premier League-teams voortdurend, en bestaan teams na de transferperiode regelmatig uit andere spelers. Bovendien moeten al die spelers een rugnummer toegekend krijgen. Ook voor het seizoen 2018/2019 veranderden de selecties en rugnummers van de Premier League clubs. Wat zijn de selecties en rugnummers in de Premier League ‘18/’19?

Opzet van de Premier League

De Premier League is de hoogste nationale voetbalcompetitie van Engeland. In de Premier League spelen twintig clubs, die gedurende een seizoen ieder tweemaal tegen elkaar spelen. Een gewonnen wedstrijd levert 3 punten op, een gelijkspel 1, en een verlies 0. Het aantal gemaakte en geïncasseerde doelpunten wordt ook bijgehouden, en wordt het doelsaldo genoemd.

Het team dat aan het eind van de competitie (na 38 wedstrijden dus) de meeste punten heeft, is kampioen van Engeland. De drie clubs die als laatste eindigen, degraderen direct naar de Championship. Dat is de naam van de competitie die een niveau lager ligt in de voetbalpiramide. De Championship levert op zijn beurt na elk seizoen drie ploegen die naar de Premier League promoveren en de plaats van de gedegradeerde clubs innemen.

De sterkere teams streven er vanzelfsprekend naar kampioen te worden. Mocht dat niet lukken, dan is een zo hoog mogelijke classificatie het streven, omdat er een nagenoeg rechtlijnig verband bestaat tussen positie op de ranglijst en te verwachten inkomsten uit tv-rechten en sponsorgelden. Voor de clubs die sowieso niet sterk genoeg zijn om te strijden voor het kampioenschap ligt dat anders. Degradatie uit de Premier League heeft een flinke daling in inkomsten als gevolg, en die relatief zwakkere clubs moeten er alles aan doen om degradatie te vermijden.

Rijkdom in de Premier League

De voetbalclubs in de Premier League hebben onder meer door wereldwijde marketing, sponsorgelden en tv-rechten een enorme stroom aan inkomsten. Bovendien hebben veel van de Premier League-teams steenrijke eigenaren, die garant staan voor een goedgevulde portemonnee. Die financiële basis stellen de clubs in de Premier League in staat om met riante salarissen en allerlei lucratieve bonusconstructies de beste spelers van andere teams of andere competities aan te trekken. Die spelers verhogen op hun beurt weer de populariteit van de competitie, zowel onder voetballers als onder fans, zodat de hele competitie in zowel sportief als financieel opzicht telkens sterker wordt.

Toen Forbes in juli 2018 de lijst van vijftig meest waardevolle sportteams ter wereld vrijgaf, stonden daar - afgezien van Amerikaanse sportclubs - zeven voetbalclubs in, waarvan maar liefst vier uit de Premier League (Manchester United op plaats 2, Manchester City op 30, Arsenal op 39 en Chelsea op 45). Bovendien worden de rijkste clubs alleen maar rijker. In de slipstream van die machtigste clubs worden ook andere teams in de Premier League beter en rijker.

Deze opwaartse spiraal is haast niet meer te breken, en betekent dat voetbalclubs uit meer bescheiden competities, zoals de Nederlandse, in financieel opzicht al lang niet meer tegen de Engelse clubs kunnen opboksen. Eén enkele selectiespeler van een groot Premier League-team kan al gauw dezelfde marktwaarde vertegenwoordigen als een half middelmatig Nederlands team.
Voor de voetbalteams uit de Premier League zelf geldt dat ze altijd alert moeten blijven. Verzwakking ligt altijd op de loer in de wereld van de big spenders. Omdat de zaken in de Engelse competitie met zo’n grote snelheid gaan, geldt meer dan ooit: you snooze, you lose.

Premier League transferperiode in de zomer van 2018

Omdat de concurrentie zich voortdurend verbetert, is het een absolute must jezelf ook steeds te versterken. Dat gaat het vlugst door nieuwe spelers te kopen, zou je zeggen. Dat is ook regelmatig de hoofdzakelijke mening van de clubeigenaren, trainers en andere belanghebbenden. Om je te versterken, moet je kopen. Die gelegenheid doet zich tweemaal per kalenderjaar voor, tijdens de zogenoemde transferperiode of het transfer window. Eénmaal in januari, en eenmaal gedurende een wat langere periode, die afhankelijk van de voetbalkalender grofweg van mei tot augustus duurt, en samenvalt met de zomer tussen twee competitiejaargangen in.

In die transferperiode proberen de teams dan ook de beste spelers voor het beschikbare budget binnen te hengelen. Natuurlijk kunnen clubs en spelers de transfers ook buiten deze transferperiodes bespreken, maar de daadwerkelijke transactie vindt tijdens de transferperiode plaats. De deal moet beklonken zijn voor het verstrijken van de deadline. De deadline voor de transferperiode in de zomer van 2018 lag op 9 augustus. Engelse clubs mochten nog spelers kopen tot donderdag 9 augustus, en verkopen tot 31 augustus. Na het verstrijken van die laatste transferdeadline waren de selecties compleet en de rugnummers bekend voor het seizoen 2018/2019. Welke namen en rugnummers leverden de Engelse clubs in bij de FA voor het seizoen 2018/2019?

Alle spelers van de Premier League per club

De 20 clubs van de Premier League hebben allemaal een spelersgroep die bestaat uit keepers, verdedigers, middenvelders en aanvallers. Uit deze groep kan de manager naar eigen inzicht 11 spelers selecteren die aan een wedstrijd mogen beginnen. Het kan voorkomen dat spelers uit tweede elftallen of jeugdelftallen worden opgesteld, mocht de manager dat passend vinden. Alleen de selecties van de eerste elftallen worden hier weergegeven.


Selectie en rugnummers Arsenal

Arsenal ging het seizoen 2018/2019 in met de doelstelling het eerste kampioenschap sinds 2004 binnen te slepen. Ze deden dat voor het eerst met de nieuwe trainer Unai Emery in plaats van de gewezen manager Arsene Wenger, die maar liefst 20 jaar aan het roer van de Londense club stond. De defensieve aankoop Lichtsteiner werd binnengehaald in een streven naar meer verdedigende zekerheid na het vertrek van Per Mertesacker.

Keepers

1Petr Cech
19Bernd Leno
26Damian Martinez

Verdedigers

2Hector Bellerin
5Sokratis
6Laurent Koscielny
12Stephan Lichtsteiner
16Rob Holding
18Nacho Monreal
20Shkodran Mustafi
25Carl Jenkinson
27Konstantinos Mavropanos
31Sead Kolasinac

Middenvelders

4Mohamed Elneny
7Henrikh Mkhitaryan
8Aaron Ramsey
10Mesut Ozil
11Lucas Torreira
15Ainsley Maitland-Niles
29Matteo Guendouzi
34Granis Xhaka

Aanvallers

9Alexandre Lacazette
14Pierre-Emerick Aubameyang
17Alex Iwobi
23Danny Welbeck

Selectie en rugnummers Bournemouth

Bournemouth begon in 2018 aan het vijfde achtereenvolgende seizoen in de Premier League, na jarenlang op lagere niveaus te hebben geacteerd. De grootste aankoop van de zomer van 2018 was Jefferson Lerma, een middenvelder die met een prijskaartje van 22,5 miljoen pond het transferrecord van de club verbrak.

Keepers

1Artur Boruc
12Aaron Ramsdale
27Asmir Begovic
42Mark Travers

Verdedigers

2Simon Francis
3Steve Cook
5Nathan Aké
11Charlie Daniels
15Adam Smith
21Diego Rico
25Jack Simpson
26Tyrone Mings

Middenvelders

4Dan Gosling
6Andrew Surman
7Marc Pugh
8Jefferson Lerma
10Jordon Ibe
16Lewis Cook
19Junior Stanislas
20David Brooks
24Ryan Fraser
28Kyle Taylor

Aanvallers

9Lys Mousset
13Callum Wilson
17Joshua King
18Jermain Defoe

Selectie en rugnummers Brighton & Hove Albion

Deze club van de Engelse zuidkust debuteerde in het seizoen 2017/2018 in de Premier League. Met een vijftiende plaats in dat seizoen werd een tweede seizoen op het hoogste niveau veiliggesteld. De club is dus een betrekkelijke nieuwkomer op dit niveau, en speelde alleen tussen 1979 en 1983 al in de First Division, de voorganger van de Premier League. Voor het seizoen 2018/2019 verzekerde Brighton & Hove Albion zich van de diensten van Alireza Jahanbakhsh, die na wat jaren in de Nederlandse competitie voor ruim 17 miljoen pond de overstap maakte.

Keepers

1Mathew Ryan
23Jason Steele
27David Button
31Christian Walton

Verdedigers

2Bruno Saltor Grau
3Gaëtan Bong
4Shane Duffy
5Lewis Dunk
14Leon Balogun
21Ezequiel Schelotto
22Martín Montoya
29Markus Suttner
30Bernardo Fernandes da Silva Junior
35Ben Barclay

Middenvelders

6Dale Stephens
7Beram Kayal
8Yves Bissouma
11Anthony Knockaert
13Pascal Groß
20Solomon March
24Davy Pröpper

Aanvallers

9Jürgen Locadia
10Florin Andone
16Alireza Jahanbakhsh
17Glenn Murray
19José Izquierdo
25Tomer Hemed
26Percy Tau
36Richard Towell

Selectie en rugnummers Burnley

De geschiedenis van Burnley is getekend door ups en downs. De club speelde in 2014/2015 één seizoen in de Premier League, na jaren van obscuriteit in lagere divisies. Na slechts één seizoen slaagde Burnley er echter in weer te promoveren. Na een zevende plaats aan het eind van het seizoen 2017/2018, waarmee Burnley zich kwalificeerde voor Europees voetbal, mocht het in 2018/2019 weer aan de bak in de Premier League. Doelman Joe Hart (gewezen Manchester City en doelman van de nationale ploeg) was een van de nieuwe grote namen voor het seizoen '18/'19.

Keepers

1Tom Heaton
20Joe Hart
22Anders Lindegaard
29Nick Pope
30Adam Legzdins

Verdedigers

2Matthew Lowton
3Charlie Taylor
5James Tarkowski
6Ben Mee
14Ben Gibson
23Stephen Ward
26Phil Bardsley
28Kevin Long

Middenvelders

4Jack Cork
7Johann Berg Gudmundsson
12Robbie Brady
13Jeff Hendrick
16Steven Defour
18Ashley Westwood
25Aaron Lennon
41Aiden O’Neill

Aanvallers

9Sam Vokes
10Ashley Barnes
11Chris Wood
19Jonathan Walters
21Nahki Wells
27Matej Vydra
32Daniel Agyei

Selectie en rugnummers Cardiff City

Ook Cardiff City is een betrekkelijk onbekende naam voor de Premier League. De club uit Wales speelde alleen in 2013/2014 een seizoen op het hoogste niveau, maar degradeerde toen direct na een twintigste plaats op de eindranglijst. De Welshe club was in 2018 terug van weggeweest, en was van plan met onder meer nieuwe aankopen Josh Murphy en Greg Cunningham een betere indruk achter te laten dan de vorige keer.

Keepers

1Neil Etheridge
12Alex Smithies
28Bryan Murphy

Verdedigers

2Lee Peltier
3Joe Bennett
4Sean Morrison
5Bruno Ecuele Manga
6Jazz Richards
13Callum Paterson
16Matthew Connolly
18Greg Cunningham
22Sol Bamba

Middenvelders

7Harry Arter
8Joe Ralls
11Josh Murphy
14Bobby Reid
17Aron Gunnarson
20Loïc Damour
21Víctor Camarasa
22Kadeem Harris
33Junior Hoilett

Aanvallers

9Danny Ward
10Kenneth Zohore
19Nathaniel Mendez-Laing
24Gary Madine

Selectie en rugnummers Chelsea

Een Premier League-seizoen zonder Chelsea is haast ondenkbaar. Sinds de oprichting van de competitie in 1992 gaf de Londense club elk seizoen acte de présence en wist het vijfmaal te winnen, voor het laatst in 2017. Met onder anderen de nieuwe doelman Arrizabalaga en middenvelder Jorginho deed de club ook in het seizoen 2018/2019 weer een gooi naar het kampioenschap.

Keepers

1Kepa Arrizabalaga
13Willy Caballero
31Rob Green

Verdedigers

2Antonio Rudiger
3Marcos Alonso
21Davide Zappacosta
24Gary Cahill
27Andreas Christensen
28Cesar Azpilicueta
30David Luiz
33Emerson Palmieri
44Ethan Ampadu

Middenvelders

4Cesc Fabregas
5Jorginho
6Danny Drinkwater
7N’Golo Kante
8Ross Barkley
12Ruben Loftus-Cheek
17Mateo Kovacic

Aanvallers

10Eden Hazard
11Pedro
15Victor Moses
18Oliver Giroud
19Tammy Abraham
20Callum Hudson-Odoi
22Willian
29Alvaro Morata

Selectie en rugnummers Crystal Palace

Crystal Palace begon in 2018 aan het zesde opeenvolgende seizoen in de Premier League. In de vijf jaren daarvoor werd altijd een klassering tussen de tiende en vijftiende plaats veiliggesteld, en je zou dus kunnen stellen dat Crystal Palace in de jaren voor 2018 uitgroeide tot een gedegen middenmoter in de Premier League. In de zomer van 2018 werd de selectie uitgebreid met het bescheiden aantal van vier nieuwe spelers: Guaita, Kouyaté, Meyer en Ayew.

Keepers

1Julian Speroni
13Wayne Hennessey
31Vicente Guaita

Verdedigers

2Joel Ward
3Patrick van Aanholt
5James Tomkins
6Scott Dann
12Mamadou Sakho
15Jeffrey Schlupp
27Pape Souaré
29Aaron Wan-Bissaka
33Jaroslaw Jach
34Martin Kelly

Middenvelders

4Luka Milivojevic
7Max Meyer
8Cheikhou Kouyaté
10Andros Townsend
18James MacArthur
20Jonathan Williams
22Jordon Mutch
25Sullay Kaikai
42Jason Puncheon
44Jairo Riedewald

Aanvallers

9Alexander Sørloth
11Wilfried Zaha
14Jordan Ayew
17Christian Benteke
21Connor Wickham

Selectie en rugnummers Everton

Evenals Chelsea is ook Everton haast niet weg te denken uit de Premier League. Ook de club uit Liverpool maakte altijd deel uit van de competitie, waarin een vierde plaats in 2005 de hoogste notering ooit was. Met de nieuwe Nederlandse technisch directeur Marcel Brands aan het roer werd er flink ingekocht: Richarlison, Bernard en Andre Gomes waren enkele van de meest in het oog springende nieuwkomers.

Keepers

1Jordan Pickford
22Maarten Stekelenburg
33Joao Virginia
41Mateusz Hewelt

Verdedigers

2Mason Holgate
3Leighton Baines
4Michael Keane
5Kurt Zouma
6Phil Jagielka
12Lucas Digne
13Yerry Mina
23Seamus Coleman
35Tyias Browning
43Jonjoe Kenny

Middenvelders

8Andre Gomes
10Gylfi Sigurdsson
16James MacArthur
17Idrissa Gueye
18Morgan Schneiderlin
26Tom Davies
28Kieran Dowell
34Beni Baningime

Aanvallers

11Theo Walcott
14Cenk Tosun
19Oumar Niasse
20Bernard
29Dominic Calvert-Lewin
30Richarlison
31Ademola Lookman

Selectie en rugnummers Fulham

Fulham eindigde in 2018 als derde in de Championship, en via de daarmee bereikte play-offwedstrijden wist de West-Londense club promotie naar de Premier League af te dwingen. De club trok vervolgens haar portemonnee in de zomer van 2018 op een manier die voor een primeur zorgde: voor het eerst in de geschiedenis spendeerde een promovendus meer dan 100 miljoen pond aan nieuwe spelers. Jean-Michael Seri en Maxime le Marchand, die beiden van het Franse Nice kwamen, waren slechts twee van de twaalf nieuwe namen.

Keepers

1Marcus Bettinelli
25Sergio Rico
31Fabricio Agosto Ramirez

Verdedigers

4Denis Odoi
5Calum Chambers
13Tim Ream
20Maxime le Marchand
21Timothy Fosu-Mensah
22Cyrus Christie
23Joe Bryan
26Alfie Mawson

Middenvelders

3Ryan Sessegnon
6Kevin MacDonald
7Neeskens Kebano
8Stefan Johansen
10Tom Cairney
24Jean Michaël Seri
29André-Frank Zambo Anguissa
44Ibrahima Cisse

Aanvallers

9Aleksandar Mitrović
11Floyd Ayité
14André Schürrle
19Luciano Vietto
47Aboubakar Kamara

Selectie en rugnummers Huddersfield Town

Het seizoen 2018/2019 was het tweede seizoen in de Premier League voor Huddersfield Town, na een 16e plaats in debuutseizoen 2017/2018. De ploeg mikte op lijfsbehoud, en trok met dat doel voor ogen onder meer de Nederlanders Kongolo en Bacuna aan.

Keepers

1Jonas Lössl
12Ben Hamer
31Ryan Schofield

Verdedigers

2Tommy Smith
5Terence Kongolo
15Chris Löwe
25Mathias Zanka
26Christopher Schindler
27Jon Gorenc Stanković
33Florent Hadergjonaj
37Erik Durm

Middenvelders

6Jonathan Hogg
7Juninho Bacuna
8Philip Billing
9Elias Kachunga
10Aaron Mooy
11Adama Diakhaby
14Ramadan Sobhi
17Rajiv van La Parra
18Isaac Mbenza
19Danny Williams
21Alex Pritchard
23Collin Quaner
29Abdelhamid Sabiri

Aanvallers

20Laurent Depoitre
24Steve Mounié

Selectie en rugnummers Leicester City

Na het extreem succesvolle seizoen 2015/2016 verliepen de daarop volgende twee seizoenen met een twaalfde en negende plaats uiterst wisselvallig voor Leicester City. De club probeerde de weg omhoog weer in te slaan met het aantrekken van zeven nieuwe spelers in de zomer van 2018. Van deze zeven was Jonny Evans (ex-Manchester United) de meest bekende naam.

Keepers

1Kasper Schmeichel
12Danny Ward
17 Eldin Jakupovic

Verdedigers

2Danny Simpson
3Ben Chilwell
4Caglar Söyüncü
5Wes Morgan
6Jonny Evans
14Ricardo Domingos Barbosa Pereira
15Harry Maguire
28Christian Fuchs
29Yohan Benalouane
34Josh Knight

Middenvelders

7Demarai Gray
10James Maddison
11Marc Albrighton
18Daniel Amartey
21Vicente Iborra
22Matty James
23Adrien Perruchet Silva
24Nampalys Mendy
25Wilfred Ndidi
31Rachid Ghezzal
37Andy King
38Hamza Choudhury

Aanvallers

8Kelechi Iheanacho
9Jamie Vardy
20Shinji Okazaki
27Fousseni Diabaté

Selectie en rugnummers Liverpool

Liverpool is sinds de oprichting in 1992 in de Premier League actief, maar haalde ondanks veel lof voor het vertoonde spel nooit een plaats hoger dan de tweede. Het ontbreken van een Premier League-troffee in de prijzenkast is voor zowel de directie als de fans altijd een enorme doorn in het oog geweest, en jaar in jaar uit werden kosten noch moeite gespaard om een beter team te smeden. Zo ook in 2018, toen de club het nieuws haalde door ruim 56 miljoen pond neer te tellen voor doelman Alisson Becker. Daarmee maakte het Becker de duurste doelman ooit, totdat dat record twee weken later alweer werd verbroken met de 72 miljoen pond die Chelsea betaalde voor doelman Kepa Arrizabalaga.

Keepers

13Alisson Becker
22Simon Mignolet
62Caoimhin Kelleher
73Kamil Grabara

Verdedigers

2Nathaniel Clyne
4Virgil van Dijk
6Dejan Lovren
12Joe Gomez
18Alberto Moreno
26Andy Robertson
32Joel Matip
47Nathaniel Phillips
66Trent Alexander-Arnold

Middenvelders

3Fabinho
5Georginio Wijnaldum
7James Milner
8Naby Keita
14Jordan Henderson
20Adam Lallana
21Alex Oxlade-Chamberlain
23Xherdan Shaqiri
48Curtis Jones
50Lazar Markovic
64Rafael Camacho
68Pedro Chrivella

Aanvallers

9Roberto Firmino
10Sadio Mane
11Mohamed Salah
15Daniel Sturridge
24Rhian Brewster
27Divock Origi
29Dominic Solanke

Selectie en rugnummers Manchester City

Manchester City begon het seizoen 2018/2019 als regerend landskampioen van Engeland, een status die de blauwe club van Manchester ook in 2012 en 2014 al verwierf. Manager Pep Guardiola was er alles aan gelegen het landskampioenschap te herhalen, en met dat streven in gedachten werd de selectie aangevuld met onder meer Riyad Mahrez.

Keepers

1Claudio Bravo
31 Ederson Moraes
32Daniel Grimshaw
49Arijanet Muric

Verdedigers

2Kyle Walker
3Danilo
4Vincent Kompany
5 John Stones
14Aymeric Laporte
22Benjamin Mendy
30Nicolas Otamendi
34Philippe Sandler

Middenvelders

8Ilkay Gundogan
17Kevin de Bruyne
18Fabian Delph
20Bernardo Silva
21David Silva
25Fernandinho
35Oleksandr Zinchenko
47Phil Foden
55Brahim Diaz

Aanvallers

7Raheem Sterling
10Sergio Aguero
19Leroy Sane
26Riyad Mahrez
33Gabriel Jesus
74Luke Bolton

Selectie en rugnummers Manchester United

Manchester United is de meest succesvolle club uit het Premier League-tijdperk. Tot 2013, in de eerste 21 seizoenen van de Premier League dus, werd de club dertien maal kampioen, en eindigde het nooit lager dan een derde plaats. Toeval of niet, na het vertrek van Sir Alex Ferguson in 2013 was de beste prestatie een tweede plaats in 2017/2018. De club wil oude tijden laten herleven, maar hield zich opvallend gedeisd op de transfermarkt, met slechts drie aankopen: Diogo Dalot, Fred en Lee Grant.

Keepers

1David de Gea
13Lee Grant
22Sergio Romero
40Joel Pereira

Verdedigers

2Victor Lindelof
3Eric Bailly
4Phil Jones
12Chris Smalling
16Marcos Rojo
18Ashley Young
20Diogo Dalot
23Luke Shaw
26Antonio Valencia
36Matteo Darmian

Middenvelders

6Paul Pogba
8Juan Mata
14Jesse Lingard
15Andreas Pereira
17Fred
21Ander Herrera
27Marouane Fellaini
31Nemanja Matic
39Scott MacTominay

Aanvallers

7Alexis Sanchez
9Romelu Lukaku
10Marcus Rashford
11Anthony Martial

Selectie en rugnummers Newcastle United

De club uit het noordoosten van Engeland ontbrak in 2016/2017 op het hoogste niveau, maar wist door een kampioenschap in de Championship weer terug te keren. In 2017/2018 volgde een tiende plaats op de eindranglijst. Newcaste United mikte er in 2018 op zich weer stevig in de Premier League te nestelen, en de wisselvalligheid van de daaraan voorafgaande jaren te beteugelen.

Keepers

1Rob Elliot
12Martin Dúbravka
26Karl Darlow

Verdedigers

2Ciaran Clark
5Fabian Schär
6Jamaal Lascelles
18Federico Fernández
19Javier Manquillo
20Florian Lejeune
22Deandre Yedlin

Middenvelders

4Sung-Yueng Ki
7Jacob Murphy
10Mohamed Diamé
11Matt Ritchie
14Isaac Hayden
15Robert Kenedy
30Christian Atsu
36Sean Longstaff

Aanvallers

9Salomón Rondón
13Yoshinori Muto
17Ayoze Pérez
21Joselu Sanmartín

Selectie en rugnummers Southampton

De Zuid-Engelse club Southampton speelde sinds het seizoen 2012/2013 in de Premier League, en kreeg het altijd voor elkaar tussen de zesde en zeventiende plaats te eindigen. Die betrekkelijk lage zeventiende plaats dateert van 2018, hetgeen je zou kunnen interpreteren als een teken aan de wand voor een moeizaam seizoen 2018/2019. In een poging de verdediging te versterken werd daarom Jannik Vestergaard aangetrokken.

Keepers

1Alex MacCarthy
28Angus Gunn
44Fraser Forster

Verdedigers

2Cédric
3Maya Yoshida
4Jannik Vestergaard
5Jack Stephens
6Wesley Hoedt
21Ryan Bertrand
33Matt Targett
35Jan Bednarek
43Yan Valery

Middenvelders

8Steven Davis
14Oriol Romeu
16James Ward-Prowse
17Stuart Armstrong
18Mario Lemina
22Nathan Redmond
23Pierre-Emile Højbjerg

Aanvallers

7Shane Long
9Danny Ings
10Charlie Austin
11Mohamed Elyounoussi
15Sam Gallagher
20Manolo Gabbiadini

Selectie en rugnummers Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur is een club die nog nooit ontbrak in de Premier League. De club is bijzonder ambitieus en is erop gebrand zich na decennia van klasseringen in de subtop eens te melden aan de absolute top van de ranglijst. De directie stelde daarvoor blijkbaar vertrouwen in de selectie die in 2017/2018 een derde plaats behaalde: Tottenham Hotspur haalde in 2018 het nieuws door in de zomerse transferperiode geen enkele nieuwe speler te kopen, hetgeen zeer ongebruikelijk is.

Keepers

1Hugo Lloris
13Michel Vorm
22Paulo Gazzaniga

Verdedigers

2Kieran Trippier
3Danny Rose
4Toby Alderweireld
5Jan Vertonghen
6Davinson Sánchez
21Juan Foyth
24Serge Aurier
26Kyle Walker-Peters
33Ben Davies

Middenvelders

8Harry Winks
11Erik Lamela
12Victor Wanyama
14Georges-Kévin Nkoudou
15Eric Dier
17Moussa Sissoko
19Moussa Dembélé
20Dele Alli
23Christian Eriksen
27Lucas Moura

Aanvallers

7Son Heung-Min
10Harry Kane
18Fernando Llorente

Selectie en rugnummers Watford

Watford begon in 2018 aan het derde opeenvolgende seizoen in de Premier League na een dertiende en zeventiende klassering in 2016 respectievelijk 2017. Ook in 2018 was het voorkomen van degradatie de insteek van het seizoen, en met die gedachte trok men zeven nieuwe spelers aan, waaronder Gerard Deulofeu van Barcelona en Marc Navarro van Espanyol.

Keepers

1Heurelho Gomes
26Ben Foster
30Pontus Dahlberg

Verdedigers

2Daryl Janmaat
3Miguel Britos
4Younes Kaboul
5Sebastian Prödl
6Adrian Mariappa
11Adam Masina
15Craig Cathcart
21Kiko Fermenía
22Marvin Zeegelaar
23Marc Navarro
24Ben Wilmot
25José Holebas
27Christian Kabasele

Middenvelders

8Tom Cleverley
12Ken Sema
14Nathaniel Chalobah
16Abdoulaye Doucouré
19Will Hughes
20Domingos Quina
29Etienne Capoue
37Roberto Pereyra

Aanvallers

7Gerard Deulofeu
9Troy Deeney
10Isaac Success
17Adalberto Peñaranda
18Andre Gray
33Stefano Okaka

Selectie en rugnummers West Ham United

West Ham United is een volksclub uit Oost-Londen die vaker wel dan niet in de hoogste Engelse voetbalafdeling actief is. Het grootste succes in de recente geschiedenis is een zevende plek uit 2016. Sindsdien zijn de classificaties geleidelijk bergafwaarts gegaan, en dus werd er in de zomer van 2018 flink gespendeerd om het verval een halt toe te roepen. Van de tien nieuwkomers was ex-Arsenalspeler Jack Wilshire de meest spraakmakende.

Keepers

1Lukasz Fabianski
13Adrián

Verdedigers

2Winston Reid
3Aaron Cresswell
4Fabián Balbuena
5Pablo Zabaleta
21Angelo Ogbonna
23Issa Diop
24Ryan Fredericks
26Arthur Masuaku
35Reece Oxford

Middenvelders

8Felipe Anderson
10Manuel Lanzini
11Robert Snodgrass
14Pedro Obiang
15Carlos Sánchez
16Mark Noble
19Jack Wilshere
30Michail Antonio
37Nathan Holland
41Declan Rice

Aanvallers

7Marko Arnautovic
9Andy Carroll
17Chicharito
20Andriy Yarmolenko
27Lucas Pérez

Selectie en rugnummers Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers won de Championship in 2018, en keerde zodoende na een afwezigheid van 6 jaar terug in de Premier League. De eerste doelstelling voor de promovendus bestond eruit directe degradatie te voorkomen, en dus werd er flink in de spelersgroep geïnvesteerd. Met Rui Patricio en João Moutinho werden onder meer twee zeer gelouterde Portugezen aangetrokken.

Keepers

11Rui Patrício
21John Ruddy
21Will Norris

Verdedigers

2Matt Doherty
5Ryan Bennett
15Willy Boly
16Conor Coady
19Jonny
29Rúben Vinagre
30Kortney Hause

Middenvelders

8Rúben Neves
17Morgan Gibbs-White
18Diogo Jota
23Ryan John Giles
25Elliot Watt
26Pote
27Romain Saïss
28João Moutinho
32Leander Dendoncker

Aanvallers

7Ivan Cavaleiro
9Raúl Jiménez
10Hélder Costa
24Ben Ashley-Seal
33Léo Bonatini
37Adama Traoré
© 2018 - 2024 Salo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Premier League Darts: winnaars, prijzengeld, geschiedenisPremier League Darts: winnaars, prijzengeld, geschiedenisDe Premier League Darts is één van de grootste en populairste dartevenementen. Bij deze competitie van de PDC spelen tie…
Topscorers in de Premier League per seizoen (1992-2020)Topscorers in de Premier League per seizoen (1992-2020)Teddy Sheringham was in 1992-93 de eerste topscorer van de hoogste nationale voetbalcompetitie in Engeland; de Premier L…
FUT 17 Team of the Season: De beste spelers van het seizoenFUT 17 Team of the Season: De beste spelers van het seizoenVanaf 12 mei 2017 worden in de voetbalgame FIFA 17 de Team of the Seasons met daarin de beste spelers van alle competiti…
Leicester City: Premier League-kampioen 2015/2016Leicester City: Premier League-kampioen 2015/2016De grootste verrassing van het voetbalseizoen 2015/2016 is het behaalde kampioenschap van het kleine Leicester City in d…

Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Vanaf 1992 wordt er in Engeland gevoetbald in de competitie Premier League. De Premier League bestaat uit twintig teams…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: AnnRos, Pixabay
  • https://www.forbes.com/sites/forbespr/2018/07/18/forbes-releases-2018-list-of-the-worlds-most-valuable-sports-teams
  • https://www.arsenal.com/first-team/players
  • https://www.afcb.co.uk/teams/first-team
  • https://www.brightonandhovealbion.com/teams/first-team
  • https://www.burnleyfootballclub.com/teams/first-team
  • https://www.cardiffcityfc.co.uk/teams/first-team
  • https://www.chelseafc.com/en/teams/first-team
  • https://www.cpfc.co.uk/teams/first-team
  • http://www.evertonfc.com/teams/first-team
  • http://www.fulhamfc.com/first-team/player-profiles
  • https://www.htafc.com/matches/first-team
  • https://www.lcfc.com/teams/first-team
  • https://www.liverpoolfc.com/team/first-team
  • https://www.mancity.com/teams/first-team
  • https://www.manutd.com/en/players-and-staff/first-team
  • https://www.nufc.co.uk/teams/first-team
  • https://southamptonfc.com/first-team
  • https://www.tottenhamhotspur.com/teams/first-team/players
  • https://www.watfordfc.com/teams/first-team
  • https://www.whufc.com/teams/first-team/squad
  • https://www.wolves.co.uk/team/first-team
Salo (28 artikelen)
Gepubliceerd: 28-09-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 22
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.