Paard en paardensport: het merk Eskadron

Eskadron is een vooraanstaand merk in de paardensport. Jaarlijks brengt Eskadron een zeer gegeerde collectie zadeldekjes en dekens op de markt, maar ze hebben ook een vast aanbod aan beenbescherming en andere materialen voor de paardensport. Eskadron is een zeer bekend merk in de paardensport. De spullen van dit merk worden door vele ruiters gebruikt, zowel op recreatief, semi-professioneel als professioneel niveau.
Eskadron brengt louter materiaal voor het paard op de markt. De tegenhanger voor de ruiter is het merk Pikeur, dat zorgt voor rijbroeken, truien, vesten en dergelijke meer. Eskadron staat erom bekend om kwalitatief hoogstaande spullen te verkopen. Hun slogan is dan ook niet voor niets "Kwaliteit is geen luxe".

Eskadron dekjes

De zadeldekjes van Eskadron zijn zeer gegeerd, vooral door jonge amazones die mode en paardensport combineren. Eskadron komt jaarlijks op de proppen met 2 nieuwe collecties waarin telkens nieuwe kleurstellingen aan bod komen.
Eskadron heeft verschillende types van zadeldekjes, die verschillend zijn in kwaliteit maar ook in prijs.
De goedkoopste dekjes van Eskadron zijn de "Cotton" dekjes. Deze kosten ongeveer 30 euro en zijn verkrijgbaar in alle seizoenskleuren, telkens afgewerkt met een net biesje. De Cottons bestaan in dressuurmodel en veelzijdigheidsmodel, alsook in ponymaat.

Een ander type van dekjes zijn die van de Briljant reeks. Deze dekjes zijn iets dikker dan de cottons en zijn afgewerkt met een ruitjesmotief dat in het dekje gestikt is. Ook deze dekjes komen in alle seizoenskleuren op de markt, en kosten ongeveer 60 euro.
Het paradepaardje onder de Eskadron dekjes zijn de Bicolor dekjes. Dit zijn dikke pads die gekenmerkt worden door hun strepen in 2 kleuren. De Eskadron Bicolor's zijn zeer gegeerd maar ook duur, ze kosten 80 euro.

Eskadron dekens

Eskadron brengt binnen haar collecties ook telkens bijpassende dekens uit. De meest bekende dekens zijn de "Dralon" dekens. Dit zijn warme fleecedekens met een steeds terugkerend ruitmotief, in 2 kleuren. Dralon dekens zijn erg populair, ondanks hun hoge prijskaartje van 110.
Voor de echte "setjesfreaks" bestaat van elke Dralon ook een Dralon uitrijdeken. Deze deken is uit dezelfde stof vervaardigd maar heeft een zadeluitsparing, zodat je het kan gebruiken bij het in- of uitstappen van je paard.

Eskadron halsters

In elke collectie horen ook een aantal halsters en touwen thuis, in dezelfde kleuren als de dekjes en de dekens. De halsters zijn verkrijgbaar met of zonder bont, en in verschillende maten, van pony tot warmbloed.

Eskadron beenbeschemring

Eskadron staat ook bekend om zijn zeer degelijke beenbescherming. De collecties bevatten naast dekjes, dekens en halsters ook telkens bandages in dezelfde kleuren. Daarnaast verkoopt het merk ook uitstekende peesbeschermers en allroundbeschermers, die door vele ruiters worden gebruikt om de benen van hun paard optimaal te beschermen.

Eskadron NICI Collectie

Naast de standaardcollectie heeft Eskadron ook de "Nici" collectie, in samenwerking met het speelgoedmerk. De spullen van de NICI collectie worden meestal in zachte snoepkleurtjes gemaakt zoals babyblauw of lichtroze. De dekjes en dekens worden geborduurd met het NICI paardje.
© 2011 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Epalzeorhynchus (Labeo) bicolor - VuurstaartlabeoDe vuurstaartlabeo is ook goed bekend onder zijn oude naam Labeo bicolor. Het is met zijn diepzwarte kleur en feloranje…
De vuurstaartlabeo, of labeo bicolorDe Latijnse naam van de vuurstaartlabeo (ook wel labeo bicolor genoemd) is Epalzeorhynchus bicolor en hij behoort tot de…
Vogels in horrorfilmsThe Birds van Alfred Hitchock is wel de bekendste, maar niet de enige film waarin kwaadaardige vogels het op de mens gem…
Labeo (Epalzeorhynchus) frenatusLabeo (Epalzeorhynchus) frenatusDe Labeo frenatus is het minder bekende broertje van de Labeo bicolor. Hij is dan ook iets minder spectaculair gekleurd.…

Aiki-Ninpo, Japanse verdedigingssportAiki-Ninpo, Japanse verdedigingssportAiki Ninpo is een vrij jonge Japanse Krijgskunst opgericht door sensei I. Kokyu. Sensei I. Kokyu was een directe leerlin…
Overtraining - de nachtmerrie van iedere sporterOvertraining - de nachtmerrie van iedere sporterOvertraining, ieder sporter krijgt er eens mee te maken. Overtraining kan heel vervelend zijn en wanneer je de symptomen…
Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 31-07-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.