Extreme wintersporten

Vergeet het gewoon gaan skiën, snowboarden, schaatsen of langlaufen. Probeer nu is iets anders en probeer in van de bizarre/leuke wintersporten eens.

Verspringen on ice:

Dit evenement wordt gehouden op het Winterlude Festival in Ottawa (Canada). Aan deze wedstrijd doen jaarlijks duizenden deelnemers mee aan dit wintersport evenement waar dit een onderdeel van is. Het is de bedoeling dat je met een snelle vaart aan komt schaatsten en over een aantal vaten heen springt.

Ijszeilen:

Dit wordt gedaan in de Gouwzee bij Marken. Met deze zeilenboten op het ijs kun je wel 150 kilometer per uur halen. Dit is niet nieuw, want is de 18 eeuw werd dit ook al gedaan alleen gingen de boten nog niet zo snel als nu.

Kamelensleeën:

In Noord-China en Mongolië zijn ze dol op kamelenracen en kamelenpolo. Maar wat doe je nu als het winter is, natuurlijk dan doe je aan kameelsleeën. Ook hier is zelfs een festival voor in het Noord-Chinese Binnen Mongolië.

Ijsvissen:

Deze sport is heel erg populair in Finland. Daar doen aan een ijsvis toernooi 26.000 mensen mee. Dit word ook gedaan in Amerika tijdens het jaarlijkse Minnsota Ice Fishing Extravaganza. Er word een gebied op het ijs afgezet en daar kunnen dan alle deelnemers een grootste vis proberen te vangen. Je moet eerst wel flink door het dikke ijs heen hakken.

Witte golfbaan:

In Groenland spelen ze nu jaarlijks (al vanaf 1999) om de titel. In 1999 was het eerste Ijsgolf Wereld Kampioenschap. Vroeger deden mensen dat ook al in Nederland op de grachten.

Speedfietsen:

Normaal daalt een wielrenner met hooguit 100 kilometer van een berg naar beneden. Maar dat is niks vergeleken bij deze sport. Hier ga je op de fiets van een besneeuwde berg naar beneden. Het wereldrecord staat op naam van de Fransman Eric Barone met een snelheid van 222 km per uur. Het was op een speciaal gemaakt speedskipiste in Les Arcs.

Sneeuwsurfen:

Sneeuwsurfen is een combinatie van windsurfen en skiën. Het heeft zelfs ook 2 voordelen je hebt geen bergen nodig zoals bij skiën en de kans dat je om valt is kleiner dan op het water.

Massasprint van de bergen:

Op Oudjaarsdag 2007 reden zo'n 100 fietsers van de Zwitserse berg Villars af. Zomers worden hier de afdalingswedstrijden gehouden, maar het kan dus ook 's winters.

Ijsklimmen:

In het Italiaanse Cogne kan je klimmen op ijs. Met speciale kleding en schoenen klim je dan in een waterval. Veel bijzonder om te doen. Het moet er alleen wel goed hebben gevroren anders is het te gevaarlijk.

Glijden:

Het Carnaval de Quebec is het grootste winterfestival ter wereld. Jaarlijks trekt het bijna 1 miljoen bezoekers. Wie ijskanoën en hondensleeracen te wild is en ijssculpturen weer te suf, kan hier in een raft afdalen op een besneeuwde helling.

Achter het paard aan:

In Zwitserland hebben ze jaarlijks de wedstrijd op het meer van Sankt Moritz. Ze glijden dan achter een paard aan die het werk doet. De wedstrijd op het meer heet de Skijöringtoernooi White Turf. Het toernooi wordt al gehouden sinds 1907.
© 2008 - 2024 Wesley87, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…
Wintersport in de herfstvakantieWintersport in de herfstvakantieWie aan wintersport denkt, denkt aan de wintermaanden. Maar ook buiten de wintermaanden kan er prima worden geskied of g…
Goedkoop op Wintersport in ItalieGoedkoop op Wintersport in ItalieWintersport is meestal erg duur, maar er zijn mogelijkheden om de kosten beperkt te houden. In Italië kun je heerlijk ge…
Goedkoop op Wintersport in BulgarijeGoedkoop op Wintersport in BulgarijeOp wintersport kan tegenwoordig in heel veel landen. Een van deze landen is Bulgarije. Het voordeel van een wintersportv…

Het succes van NikeHet succes van NikeNike, wie kent het niet. Nike is een van de bekendste merken ter wereld. Dit artikel gaat over het succes van Nike.
Kruisboog, van oorlogstuig naar sportDe kruisboog, in het Engels crossbow, in het Frans arbalète, was ooit een revolutionair oorlogswapen. Thans is het een v…
Wesley87 (6 artikelen)
Gepubliceerd: 16-02-2008
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.