Afvallen met Wii Fit!

Afvallen met Wii Fit! Wii Fit spoort je aan tot gezond sporten en zonodig de overtollige kilo's kwijt te raken, maar de vraag is: hoe pak je dit het beste aan?

Meer dan 40 oefeningen

Verschillende Wii Fit oefeningen zijn een stap in de goede richting om lichaamsvet te verbranden en om in vorm te raken. Belangrijk hierbij is wel dat er meer effect optreedt wanneer je ook je voedingspatroon in de gaten houdt. Meer dan 40 verschillende oefeningen zijn goed om je houding en je balans te verbeteren. Bovendien kun je persoonlijke doelen opstellen en zien hoeveel vooruitgang je hebt geboekt ten opzichte van de vorige keren en ten opzichte van gezinsleden.

Verbranding Wii fit per half uur

  • Balansoefeningen: 81 a 90 cal.
  • Yoga- oefeningen: 81 a 90 cal.
  • Hoelahoep: 168 cal.
  • Steps: 168 cal.
  • Boksen: 168 cal.
  • Joggen: 168 cal.

Tips om daadwerkelijk af te vallen met Wii Fit

Wonderen bestaan niet

Verwacht in de Wii Fit geen wondermiddel terug te vinden. De Fii Fit moet worden gezien als een middel die je erbij helpt om in beweging te komen en geen automatische piloot die binnen "no time" de kilo's eraf laat vliegen. Je moet er ook daadwerkelijk wat voor doen en dus wel degelijk in beweging komen. Houd bovendien in de gaten dat het nieuwe er gauw vanaf is en je jezelf dus moet blijven motiveren om de Wii Fit te blijven gebruiken. Wanneer je hier rekening mee houdt kan het een goed hulpmiddel zijn bij het afvallen.

Wii balance voor houding

Een ander voordeel naast het fitter en leniger worden is dat Wii Fit je helpt om meer in balans te komen. Deze balansoefeningen zijn meer plezierige oefeningen waarbij je echt geen kilo's kwijtraakt. Ze zijn daarentegen juist erg bruikbaar om je houding te verbeteren. En ook hierbij geldt: blijf bezig om het effect te blijven merken!

Gebruik de Wii Fit als weegschaal

Het is een stuk leuker om de Wii Fit als weegschaal te gebruiken dan het gebruik van een echte weegschaal. De Wii Fit maakt gebruik van een lichaamsscan en presenteert je BMI. Dit is een betere graadmeter dan de weegschaal die je thuis hebt staan. De Wii Fit maakt tevens gebruik van vooraf gestelde doelen die als leidraad dienen voor het afvallen. In een grafiek is af te lezen of het doel dat je hebt gesteld realistisch is. Het leuke is dat de vooruitgang automatisch wordt bijgehouden en je niet elke dag allemaal getallen hoeft in te voeren.

Wii Fit als gewoonte

Wanneer je jezelf Wii Fit aanwent maak je er een gewoonte van en haal je er het meeste resultaat uit. Het uitkiezen van een vast moment in de dag en het volhouden van dit ritme voor drie weken lang zorgt ervoor dat je jezelf de gewoonte hebt aangeleerd. Je zult merken dat het je steeds minder moeite kost om in beweging te komen en worden effecten zichtbaar omdat je steeds verder voort bouwt op de inspanningen die je eerder hebt verricht.

Yoga matje als ondersteuning

Het is van groot belang dat je bij sommige oefeningen gebruik maakt van een yoga matje omdat je oefeningen dan beter kunt uitvoeren en ze daardoor ook leuker worden gemaakt.

Niet alleen simpele oefeningen!

Wanneer je de makkelijke weg kiest en de meer eenvoudige oefeningen kiest maak je Wii Fit saai voor jezelf en wordt de kans groter dat je motivatie verdwijnt en je jezelf er echt toe moet aanzetten om gebruik te maken van de Wii Fit. Blijf jezelf dus uitdagen voor het optimale resultaat!

Speel niet alleen

Wanneer je Wii Fit met meerdere mensen speelt wordt het spel alleen maar leuker en ben je er ook nog actiever mee bezig.
Je kunt de resultaten met elkaar vergelijken en hierdoor breng je ook een sociaal aspect in het spel. Jullie kunnen elkaar uitdagen in het spel waardoor je langer gemotiveerd blijft.

Wii sports

Wil je het sporten gevarieerd houden dan kun je regelmatig afwisselen met andere spellen zoals bijvoorbeeld tennis en boksen in Wii sports. Ook deze sporten houden je goed in beweging en houden je conditie op peil.

Geen uren achter elkaar

Nieuwe spellen zijn vaak verleidelijk om uren achter elkaar te spelen, maar als gevaar brengt dit mee dat het snel gaat vervelen. Houd het gebruik van de Wii Fit dus beperkt tot ongeveer een half uur per dag zodat het leuk blijft.

Wii Fit is géén vervanging

Als last but not least: Wii Fit moet je niet als een vervanging zien maar eerder als een toevoeging. Echt sporten blijft al met al dynamischer, krachtiger, effectiever en een stuk gezonder. Kortom: Wii Fit is een leuke toevoeging!
© 2009 - 2024 Sanne1985, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met appelazijnAfvallen met appelazijnAppelazijn kan in meerdere opzichten een positief effect op de gezondheid hebben. Het bekendst is appelazijn echter vanw…
Kilokiller  afvallen met drie drankjes per dagKilokiller afvallen met drie drankjes per dagKilokiller is een serie bruistabletten die hulp bieden bij het afvallen. Met de Kilokiller bruistabletten maak je een di…
Hartslag voor optimale vetverbranding bij afvallenHartslag voor optimale vetverbranding bij afvallenJe hartslag kan je helpen als je wilt afvallen. Er is namelijk een hartslag die zorgt voor een optimale vetverbranding.…
Raspberry Ketones: afvallen met frambozenRaspberry Ketones: afvallen met frambozenRaspberry Ketone is een manier om af te vallen. Het bevat een extract dat voorkomt in frambozen. In 2013 werd het al gep…

Voorkom onveilige verkeerssituaties tijdens het hardlopenVoorkom onveilige verkeerssituaties tijdens het hardlopenZorg dat je als hardloper op straat, een defensieve verkeersdeelnemer bent. Neem geen risico en zeker niet tijdens de do…
Krachttraining voor beginners: do's en don'tsJe bent net begonnen met krachttraining. Misschien werk je volgens een trainingsschema, misschien ben je op eigen inzich…
Bronnen en referenties
Sanne1985 (25 artikelen)
Laatste update: 29-09-2009
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.