Mooie fietsroutes in Europa

Mooie fietsroutes in Europa Als fietsliefhebber zijn er in Europa een aantal fietsroutes die je minimaal één keer in je leven gefietst moet hebben. Ons continent heeft fraaie en gevarieerde landschappen met diverse moeilijkheidsgraden die je op de tweewieler zeker moet bezoeken. Wat zijn dan die fietsroutes in Europa die je zeker op je verlanglijst dient te hebben?

Noordzee Fietsroute - Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen

Uiteraard mag in een selectie van mooie Europese fietsroutes geen route ontbreken die ons land, fietsland pur sang, aandoet. De Noordzee Fietsroute gaat met name over fietspaden en smalle straten in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen en heeft een totale lengte van maar liefst 6.200 kilometer. Deze route wordt door fietsers gekwalificeerd als een makkelijke fietsroute.

Alpe d’Huez - Frankrijk

Deze berg is wellicht de beroemdste Franse berg in Nederland. De fameuze klim maakt regelmatig deel uit van de Tour de France en de etappe naar de Alpe d'Huez heeft door de jaren heen al verscheidene Nederlandse en Belgische ritwinnaars gehad. Je kunt op vijf verschillende manieren deze beroemde berg in Frankrijk beklimmen, de meest populaire tocht is de route die de professionals tijdens de Tour de France ook nemen. Deze fietsroute is 15,2 kilometer lang, waarbij je een hoogteverschil overbrugt van 1.150 meter. De Alpe d'Huez fietsroute bestaat uit 21 bochten, waarbij elke bocht is vernoemd naar een voormalig etappe-winnaar. Om deze berg te beklimmen dien je wel goed getraind te zijn. Op de top van de Alpe d’Huez geniet je na een forse inspanning wel van een adembenemend panorama.

Moselradweg - Frankrijk, Luxemburg en Duitsland

De Moselradweg is een mooie en populaire fietsroute van 311 kilometer die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland loopt. De route loopt parallel aan de beroemde rivier de Moezel en ondanks dat de Moezelvallei bestaat uit een glooiend heuvellandschap, wordt deze fietsroute niet als moeilijk ervaren, aangezien de hoogteverschillen niet al te groot zijn. De Moselradweg begint in Frankrijk, loopt door Luxemburg en eindigt in de Duitse stad Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenstromen.

Buzzing around St Bees - Verenigd Koninkrijk

De Buzzing around St Bees-fietsroute is gelegen in het Engelse Lake District, een pittoresk en schilderachtig gebied in het graafschap Cumbria in het noordwestelijke deel van het Verenigd Koninkrijk. Deze fraaie tocht is 22 kilometer lang en neemt de fietser mee over smalle wegen door groene weides, over heuvelachtig landschap, door historische dorpen met vakwerkhuizen van zandsteen en langs de Engelse kust. Voor deze route dien je wel enigszins getraind te zijn, maar wordt door fietsers niet als moeilijk ervaren.

Valdres bergroute - Noorwegen

De Valdres bergroute is een van de fraaiste routes in Noorwegen, waarbij je op 800 tot 1000 meter boven zeeniveau op een bergplateau fietst. Tijdens deze fietstocht van 100 kilometer door de Noorse natuur heb je uitzicht op bergtoppen van meer dan 2.000 meter en kom je onderweg waarschijnlijk koeien, schapen en geiten tegen. Deze fietsroute is geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen van 8 jaar of ouder.

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela - Frankrijk en Spanje

De pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Spanje is voornamelijk bekend als wandeltocht, maar er is ook een fietsroute die van Le Puy-en-Velay in Frankrijk naar Compostela in Spanje loopt. Deze fietsroute die de meer dan 800 jaar oude pelgrimsroute volgt, is 700 kilometer lang en loopt door heuvelachtig en bergachtig gebied, door bossen, wijngaarden en langs boerderijen. Tijdens deze fietstocht kom je door dorpjes die nauwelijks bekend zijn bij toeristen en zie je prachtige monumenten, kerken en andere historische gebouwen. Vanwege het bergachtige landschap en een aantal steile beklimmingen is deze fietsroute meer geschikt voor de ervaren fietser.
© 2017 - 2024 Rvdz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
GPS fietsroutes, al tegen duizendNederland telt meer dan 18 miljoen fietsen en is een fietsland bij uitstek. Evenals bij auto’s bestaat er daarom behoeft…
La Trappe FietsroutesDat La Trappe de enige Nederlandse Trappist is, is bij de meeste bierliefhebbers wel bekend. Dat La Trappe ook nog een a…
De mooiste fietsroutes plannen met de FietsrouteplannerNederland is voorzien van een prachtig netwerk van uitgezette fietsroutes, ook wel "knooppuntenroutes" genaamd. Overal i…
Fietsen in Zeeuws-VlaanderenFietsen in Zeeuws-VlaanderenFietsen in Zeeuws-Vlaanderen is heerlijk. Er zijn veel fietspaden en het verkeer is rustig. Een snelweg kom je niet tege…

Golfbaan de Berendonck in Wijchen nabij NijmegenGolfbaan de Berendonck in Wijchen nabij NijmegenDe golfbaan gelegen in het natuurgebied de Berendonck, is geschikt voor beginnende en ervaren golfers. Tijdens het spele…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Antranias, Pixabay
  • https://www.moezelweb.nl/activiteiten-moezel/moselradweg-fietsen-langs-de-moezel
  • http://europebicycletouring.com/european_trips/Saint_James_of_Compostella/Saint_James_of_Compostella.htm
  • http://www.cycling-challenge.com/alpe-dhuez-five-different-rides/
  • http://www.northsea-cycle.com/
  • http://www.discover-norway.no/family-trip-in-the-valdres-mountains
  • http://mediafiles.thedms.co.uk/Publication/CU/cms/pdf/adventure-cycling-coast-stbees.pdf
Rvdz (32 artikelen)
Laatste update: 07-08-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.