Golfbaan de Berendonck in Wijchen nabij Nijmegen

Golfbaan de Berendonck in Wijchen nabij Nijmegen De golfbaan gelegen in het natuurgebied de Berendonck, is geschikt voor beginnende en ervaren golfers. Tijdens het spelen van de uitdagende holes worden waterhindernissen afgewisseld met bosrijke omgevingen. De baan biedt de mogelijkheid tot het spelen van golf in combinatie met het genieten van de omgeving en de natuur. Naast de achttien holes golfbaan, bevinden zich diverse faciliteiten op het terrein, waaronder een PAR-3 baan, een restaurant en diverse oefenfaciliteiten.

Golfclub Wijchen

Golfclub de Berendonck of Golfclub Wijchen is een golfclub in Wijchen, en is opgericht in 2001. De baan ligt in het natuur- en recreatiegebied de Berendonck. De golfclub maakt deel uit van de organisatie BurgGolf waaronder nog vijf andere golfbanen vallen. De golfbaan is ontworpen door de Nederlandse golfarchitect Joan Dudok van Heel. In 1986 werden de eerste negen holes geopend en vijf jaar later werden er nog eens negen holes aan toegevoegd. Vervolgens zijn is in 2000 de golfbaan verder uitgebreid met negen kleinere PAR-3 banen.

De golfbaan

De achttien holes bestaan uit vijf PAR-3 en vier PAR-5 holes. Met de overige PAR-4 holes komt de totale PAR van de baan uit op 71. Op zeven holes krijgt u te maken met waterhindernissen. De vijfde hole is lang, heeft een naar links draaiend karakter en is daarmee de lastigste van de golfbaan. Met een aantal hoger geplaatste greens, blijft deze baan een uitdaging voor elke golfer. Zeven holes zijn geplaatst op een schiereiland. De overige elf liggen in een bosrijk gebied. De golfbaan heeft het zogenaamde GEO-certificaat, dat aangeeft dat de organisatie voldoet aan een aantal normen inzake natuur en milieu. En tevens continu bezig is de duurzaamheid te waarborgen.

Voor beginnende golfers is er een PAR-3 baan gelegen naast de grote baan. Deze baan mag gebruikt worden door iedereen, dus ook door mensen zonder baanpermissie of GVB. Dit biedt de mogelijkheid om op speelse wijze de golfsport te ontdekken. De lengte van deze banen varieert van 50 tot 100 meter.

Faciliteiten

Naast de golfbaan beschikt Golfclub de Berendonck ook over een restaurant genaamd Magnolia’s. De menukaart bevat zowel lunchgerechten als een aantal mogelijkheden voor een culinair diner. De accommodatie biedt uitgebreide vergaderfaciliteiten voor diverse gezelschappen en gelegenheden.

De oefenfaciliteiten van de golfbaan bestaan uit een driving-range, oefenbunkers en oefengreens. De driving-range grenst aan de PAR-3 baan, en is voorzien van voldoende afslagmatten. Ballen kunnen met behulp van een ballenkaart uit de automaat gehaald worden. Ballenkaarten zijn verkrijgbaar in de ProShop. Achter de driving-range liggen twee glooiende oefengreens, beide met negen holes. Naast de driving-range en achter de oefengreens liggen de oefenbunkers. Via de golfschool is het mogelijk groeps- en privélessen te volgen.

Praktische informatie

Parkeren

Er zijn twee parkeerplaatsen bij de golfbaan. Beide worden afgescheiden door een slagboom. Deze kan doorgaans zonder vertoon van parkeerbewijs gepasseerd worden. Mocht u toch voor een gesloten slagboom staan, haal dan een muntje in het restaurant.

Tarieven

De tarieven van de greenfee variëren. Dit is afhankelijk van de gekozen starttijd. In 2017 zijn de tarieven voor het spelen van achttien holes als volgt samengesteld. Tijdens 'peak'-tijden (vooral de ochtenden in de weekenden) kost een greenfee €79,-. Voor wat minder geld kan er gespeeld worden tijdens de zogenaamde 'popular'-tijden, dan betaalt u €69,-. De goedkoopste greenfee is beschikbaar gedurende de 'peaceful'-tijden. Dat zijn vooral starttijden in de middag en in de avonduren. De duur van een volledige ronde golf bedraagt ongeveer 4,5 uur.

Contactgegevens

  • Golfclub De Berendonck, Wijchen
  • Adres: Weg door de Berendonck 40, 6603 LP Wijchen
  • Telefoonnummer receptie +31 (0)24 642 00 39
  • Telefoonnummer restaurant +31 (0)24 645 16 82
  • E-mail: wijchen@BurgGolf.nl
  • Openingstijden: golfen kan van zonsopkomst tot en met zonsondergang. Indien de ProShop gesloten is kunt u zich bij het restaurant melden.
© 2017 - 2024 Ruud19, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De tweede dag van de Nijmeegse VierdaagseOp de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse gaat het wandellegioen naar het prachtige en vrolijke dorp Wijchen. In Wijc…
Betaalbaar golfenIn Nederland hoort men over het algemeen, dat golfen een dure sport is. In het bijzonder omdat je naast de kosten voor h…
Golfen: is golfen een sport in Nederland?Golfen: is golfen een sport in Nederland?De afgelopen jaren heeft de golfsport een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen een groei in het aantal golfers, maar oo…
Wat is de sport golf?Wat is de sport golf?Golf is een populaire sport die steeds meer ontdekt wordt door verschillende soorten mensen. Eerder was golf meer een sp…

Via ferrata of klettersteig: een klimparcours voor durfalsVia ferrata of klettersteig: een klimparcours voor durfalsVia ferrata? Wat is dat? Het woord klinkt Italiaans en dat is ook zo. Het betekent "ijzeren weg". Deze benaming wordt ve…
Mooie fietsroutes in EuropaMooie fietsroutes in EuropaAls fietsliefhebber zijn er in Europa een aantal fietsroutes die je minimaal één keer in je leven gefietst moet hebben.…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Varunkul01, Pixabay
  • https://www.burggolf.nl/golfbanen/de-berendonck-wijchen/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Golf_Club_BurgGolf_Wijchen
Ruud19 (1 artikelen)
Gepubliceerd: 16-08-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.