Afvallen door te boksen

Afvallen door te boksen Veel mensen denken dat boksen alleen beoefend kan worden door gespierde kooivechters en professionele boksers, niks is minder waar. Boksen is één van de meest effectieve total body workouts omdat het hele menselijk lichaam aan het werk gezet wordt tijdens een bokstraining. Boksen is een sport die grote resultaten levert op het gebied van calorieën verbranden en toename van kracht. Daarom is boksen een goede sport om af te vallen!

De basis van boksen

Boksen is een sport om jezelf te verdedigen tegen stoten van een tegenstander. Bokswedstrijden vinden plaats in een ring, maar boksen om fit te blijven kan ook plaatsvinden in een fitness studio of klaslokaal, zonder extra apparatuur op het gebied van boksen.

Afvallen door te boksen

Tijdens het boksen verbrand je veel calorieën omdat je tijdens een bokstraining constant in beweging bent. Er zijn weinig pauzes tijdens een bokstraining waardoor je lichaam continue moet blijven werken en je hartslag hoog blijft, dit is de sleutel tot gewichtsverlies. Het totaal aantal verbrande calorieën tijdens een bokstraining is afhankelijk van je gewicht en de intensiteit van de training.

Sterke spieren door te boksen

Door te boksen worden alle spieren in het lichaam sterker omdat het hele lichaam getraind wordt. Met boksen verhoog je je spiermassa, waardoor de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt toe zal nemen. Ook in rust zal je lichaam hierdoor meer calorieën verbranden, waardoor je nog meer vet zal verbranden. Het gevolg hiervan is nog meer gewichtsverlies!

De bokszak

Een bokszak kan gebruikt worden om combinaties te oefenen. Bijvoorbeeld een simpele linkse directe of een combinatie links, rechts. De moeilijkheidsgraad kan je zelf aanpassen op een bokszak, afhankelijk van je niveau. Als je al wat langer bokst kan je bijvoorbeeld moeilijkere combinaties op de bokszak uitvoeren zoals dubbel links, recht, linkerhoek, rechtse directe.

Thuis boksen

Boksen met afvallen als doel kan ook gemakkelijk thuis. Als je bijvoorbeeld een bokszak aanschaft en deze thuis ophangt dan kan je gemakkelijk thuis boksen. Ook is het mogelijk om voor een spiegel te schaduwboksen om aan je techniek te werken. In de spiegel kan je goed zien hoe je bokst, en hoe jouw techniek er voor een ander uitziet.

Boksen bij fitnesscentra

Boksen wordt steeds populairder. Tegenwoordig worden bij fitnesscentra bokslessen aangeboden. Dit kunnen reguliere bokslessen zijn maar ook bokslessen in de vorm van Kick-Fun waarbij stoten worden gecombineerd met trappen op een bokszak. Ook zijn er personal trainers die bokslessen aanbieden, zodat je combinaties kan leren en deze door kunt nemen op de pads van de personal trainer.

Boksen bij een boksschool

In Nederland zijn verschillende boksscholen aanwezig waar de bokssport aangeleerd wordt. Bij deze boksscholen trainen wedstrijdboksers, maar ook recreanten. Het overgrote gedeelte van de trainende boksers zijn recreanten en zullen nooit de ring betreden om een wedstrijd te boksen.

Lees verder

© 2014 - 2020 Infoq, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
24/7 vet verbranden24/7 vet verbrandenAfvallen bereik je door het aanpassen van je dieet en het verhogen van je lichamelijke activiteit. In dit artikel vertel…
Minder eten helpt niet bij afvallenAfvallen door minder eten: het klinkt logisch, maar in werkelijkheid blijkt minder eten vaak helemaal niet te resulteren…
Afvallen door niets etenAfvallen door niets etenAfvallen door niets eten is op de korte termijn vaak erg succesvol. Niet eten is echter erg ongezond. Daarnaast helpt he…
Afvallen door krachttraining: spieren als energievretersAfvallen door krachttraining: spieren als energievretersAls je wilt afvallen kun je door middel van conditietraining of cardiotraining veel calorieën verbranden. Door conditiet…

Lonsdale LondonLonsdale LondonLonsdale is een kledingmerk uit Engeland, oorspronkelijk bedoeld voor boksers. Het kledingmerk Lonsdale is de laatste ja…
Boksen 2020: Mike Tyson-Roy Jones Jr via een livestreamBoksen 2020: Mike Tyson-Roy Jones Jr via een livestreamIn het najaar van 2020 maakt de 54-jarige Mike Tyson zijn comeback in de boksring. Hij neemt het dan op tegen de 51-jari…
Bronnen en referenties
  • Healthyliving

Reageer op het artikel "Afvallen door te boksen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Infoq
Gepubliceerd: 08-05-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Special: Sport & Voeding
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!