Hoe word je profvoetballer?

Hoe word je profvoetballer? Profvoetballer worden, lijkt je dat wat? Dan is het de vraag hoe je topvoetballer wordt. Als je talent hebt voor voetballen is het heel belangrijk om dat talent verder te ontwikkelen. Op straat elke dag een partijtje voetballen kan natuurlijk helemaal geen kwaad, maar als je een echte professionele voetballer wilt worden heb je een trainer nodig die zijn ervaring inzet om jouw voetbaltalent op de goede manier te ontwikkelen. Bovendien kan je dan gescout worden. Zowel jongens als meiden kunnen gescout worden. John Heitinga was profvoetballer bij Ajax. Toen hij nog klein was, was hij al dol op voetballen en zijn moeder zag dat hij talent had. Zijn moeder wilde hem verrassen voor zijn verjaardag en ze was zo slim om Ajax op te bellen en te vragen of Johnnie een dagje mocht meedoen met de club. Dat mocht. En hij speelde zo goed dat hij meteen mocht blijven. Hij klom van het derde elftal naar het tweede, en uiteindelijk speelde hij in het eerste elftal.

Profvoetballer worden

Profvoetballers verdienen erg veel geld. Ze worden door hun voetbalclub betaald en ze kunnen van hun inkomen als voetballer (erg goed) leven. Voetballen is nou eenmaal dé sport in Europa. Voetballers die niet betaald worden door hun voetbalclub, worden amateurs genoemd. Voetballers die wel betaald worden door hun voetbalclub, maar die niet van dat inkomen kunnen leven, noemen we semiprofessioneel (semi-prof).

Gescout worden voor vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal of damesvoetbal, is volgens de NOS net zo populair als mannenvoetbal als de Oranje Leeuwinnen het enorm goed doen op het EK 2017. De wedstrijden voor het EK vrouwenvoetbal worden dan volgens de NOS door 55% mannen bekeken en door 45% vrouwen.

Gescout worden

Als je voldoende talent hebt sluit je dan in elk geval aan bij een voetbalclub waar trainers zitten die je veel kunnen leren. Talent moet je ontwikkelen want anders is het niet echt mogelijk om er veel mee te bereiken. Om bij Ajax, PSV of Feyenoord te kunnen trainen, is niet zo gemakkelijk. De bekende voetbalclubs hebben natuurlijk een grote keus omdat er veel aanmeldingen zijn. Maar als je goede trainers treft bij kleinere voetbalclubs zit je om te beginnen ook prima. Bovendien komen er regelmatig mensen bij de kleinere voetbalclubs kijken, die voor de grote voetbalclubs op zoek zijn naar groot talent. Je kunt dus gescout worden als je tijdens een wedstrijdje kunt laten zien wat je allemaal in je mars hebt. Onthou dat talent altijd wel komt bovendrijven, als je tenminste bezig blijft om je talent te ontwikkelen. Waar letten ze op als ze nieuw talent zoeken?
 • Of je fit bent.
 • Of je plezier in voetballen hebt en enthousiast bent.
 • Hoe sterk je basistechniek is.
 • Of je een doorzetter bent en graag wilt.
 • Of je een goede conditie hebt.
 • Of je pit hebt.

Talentendagen voor jongens en meiden

Op een talentendag wordt de hele dag aandacht besteed aan voetballen. Je leert veel extra dingen, krijgt veel tips en advies om je techniek te verbeteren en je loopt meer kans om gescout te worden omdat er scouts rondlopen om talent eruit te pikken. Bij Jong Oranje kan je regelmatig meedoen aan talentendagen, zowel jongens als meiden.

Ben je te oud? Toch niet

Er is goed nieuws voor 'oudere' spelers van 20 tot 23 jaar. Men United organiseert via een App van Men United, talentenscouting voor oudere spelers. Kijk voor meer info bij copa-amsterdam.nl.

Tips

Om profvoetballer te worden moet je gezond leven en eten, en aan je conditie werken. Als voetballen voor jou heel erg belangrijk is zal je dat er ook voor over hebben. Ook is het zaak om regelmatig te voetballen en te trainen. Werk aan je techniek. Probeer ook van andere succesvolle voetballers te leren door hun techniek te bestuderen. Kijk naar hun techniek en lees wat over hun leven en hun voetbalcarrière. Probeer hun techniek na te doen zodra dat kan, zoals o.a. Freestyle technieken. Andere zaken waar je aan denken kunt:
 • Eet gezond, met voldoende groenten en fruit en beweeg elke dag voldoende.
 • Ga naar de trainingen. Zonder training ontwikkel je je trager en je conditie gaat achteruit. Als je de trainingen vaak overslaat dan is je motivatie misschien onvoldoende om topvoetballer te worden, en motivatie is de helft van het werk. Denk niet: ik kom er zo ook wel, want je vergist je.
 • Roken kan echt niet. Roken kost je zelfs als je nog jong bent al een groot stuk van je conditie. Op lange termijn zal je hele lichaam aan roken stukgaan.
 • Alcohol drinken is ook niet goed voor je. Het beschadigt veel in een mensenlichaam. Het is dus beter dat je geen alcohol drinkt, maar als je op een feestje een keer een biertje drinkt (na je 18e) is dat nog wel te overzien. Maar niet op de avond voor een belangrijke wedstrijd of een zware training.
 • Drugs, het spreekt voor zich: als je drugs gebruikt kan je geen topsporter worden. Alweer een reden om uit de buurt te blijven van dergelijke middelen.
 • Vermijd junkfood en zwaar, ongezond eten. Dat maakt een mens nou eenmaal niet fitter. Toch is het wel belangrijk dat je goed eet als je veel sport, want door sporten verbrand je ook veel energie en dat moet bijtijds worden aangevuld. Ook gezond drinken is belangrijk, omdat sporters veel vocht uitzweten en uitgedroogd kunnen raken. Als je te weinig eet of drinkt, zal je niet goed kunnen presteren. Laat je door je sportclub informeren welke voeding het beste is in combinatie met zware trainingen.
 • Ga als het kan en mag, op voetbalkamp in je vakantie.
 • De Voetbal Academie geeft extra lessen voor getalenteerde voetballers.
 • Op talentendagen kan je veel leren en je kunt gescout worden.

Voetbal Academie

De AFA (Amsterdam Football Academy) geeft trainingen op hoog niveau. De trainingen worden in Amstelveen gegeven. Neem daar eens een kijkje als je in de buurt woont, of vraag of ze nog plaats hebben om je te plaatsen. Er zijn natuurlijk nog meer voetbalscholen in Nederland.

Voetbalwedstrijd bekijken, kaartjes kopen

Door veel naar goed voetbal te kijken, zal je ook veel leren over voetballen. Het is natuurlijk helemaal fantastisch als je regelmatig echte voetbalwedstrijden bij kunt wonen. Je kunt kaartjes verkrijgen voor allerlei voetbalwedstrijden. Een voetbalwedstrijd bekijken in een stadion bijwonen is leerzaam en een indrukwekkende belevenis. Kijk altijd kritisch en probeer te leren van voetbaltechniek van topvoetballers.

Lees verder

© 2008 - 2020 Kisses, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoe word ik een betere voetballer?Dagelijks vragen duizenden jonge kinderen in Nederland zich af hoe ze een betere voetballer of voetbalster kunnen worden…
Aad mansveld, clublegende ADOAdriaan Mansveld, geboren op 14 juli 1944 te Den Haag is zijn club achter de duinen altijd trouw gebleven. Aad Mansveld…
Jaap Stam... de voetbalcarrière van 'De rots van Kampen'Jaap Stam kreeg tijdens zijn actieve voetbal carrière een aantal bijnamen; ‘De rots van Kampen’, ‘The Dutch Destroyer’,…
Footgolf: een nieuwe sportVoetbal is al jaren de volkssport nummer 1. Ook golf is bij een weliswaar kleiner publiek goed gekend. Een combinatie va…

Ruud van NistelrooijEen van de grote Nederlandse voetbalsterren van was Ruud van Nistelrooy. Hij begon zijn profcarrière bij FC Den Bosch, m…
Bronnen en referenties
 • http://web.at5.nl/achtergrond/2008/04/29/hoe-word-je-profvoetballer/
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Voetballer
 • http://www.kidsplanet.nl/planet/show/id=876564/contentid=717749
 • http://www.copa-amsterdam.nl/men-united/
 • http://www.ad.nl/show/nos-directeur-de-jong-geen-verschil-in-kijkers-vrouwenvoetbal~a71a5e71/

Reageer op het artikel "Hoe word je profvoetballer?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Ibrahim Koenee, 06-12-2018 15:48 #210
Beste Heer,

Ik ben een amateur voetballer van 16 jaar en ik zou graag pro gaan spelen. Zou u mij kunnen vertellen bij welke amateurclubs de scouts van FC-Utrecht komen kijken om talent te spotten? Ik zou graag voor één van de jeugdgroepen willen uitkomen van FC-Utrecht. Bijvoorbeeld O19. want bij mijn eigen club kom ik niet verder dus ik wil graag gaan switchen naar een club waar gescout wordt voor FC-Utrecht.

Met vriendelijke groet Ibrahim

Jochem, 28-03-2017 17:12 #209
Ik zou het zo graag willen!

Ayoub, 20-02-2017 15:52 #208
Hallo ik plaats dit bericht alleen voor info, mijn grootste droom ooit is om bij FC Barelona te spelen. Ik ben 14 maar ik train letterlijk elke dag in mijn tuin en ik stop nooit. Mijn vraag is: Hoe kan ik later gescout worden voor FC Barcelona

Ajax, 01-02-2017 18:46 #207
Mijn zoon zijn grootste droom is altijd spelen voor Ajax. Op zijn 15e is het hem gelukt. Het is een heel zwaar bestaan, heeft geen tijd voor vriendjes en is een eenzaam bestaan omdat hij veel rust moet pakken in zijn vrije tijd. Niet iedereen is hier voor gemaakt en laat je kind lekker genieten en een kind zijn.

Anoniem, 20-12-2016 23:24 #206
Hoi,

Ik plaats dit bericht puur voor info. Een goede vriend van mij die in het buitenland woont speelt in een "prof" club. Nou is mijn vraag of wij wat kunnen doen zodat hij naar Nederland wordt gescout? Graag zie ik een reactie tegemoet. Reactie infoteur, 21-12-2016
Dat lijkt me niet makkelijk en ik kan u hier niet over adviseren.

Youri, 03-12-2016 10:54 #205
Hallo ik ben Youri. Ik ben 22 jaar en ik speel bij jeka en ik wil later bij NAC Breda komen, kan dat?

Denise, 25-10-2016 13:35 #204
Goedemiddag,
Ik heb een vraag. Er zijn aantal keren scouts bij de mini's bij ons op de club geweest en hebben alle drie keer de naam van mijn zoon gevraagd aan de trainer en de ouders. Hiernaast hebben ze ons team ook uitgenodigd voor een competitiemiddag bij Ajax. Hier heeft de trainer aangegeven dat tijdens deze competitie er vier scouts de naam van mijn zoon hebben gevraagd, waarvan ze een aantekening hebben gemaakt. Echter is dit een aantal weken terug en is hij nog niet uitnodigt en heeft hij nog geen bericht ontvangen. Hebben ze nu geen interesse meer of moet ik het gewoon afwachten? Reactie infoteur, 25-10-2016
Hi, het is lastig te zeggen waarom scouts niet meteen contact zoeken. Het kan zijn dat ze de naam van uw zoon genoteerd hebben omdat ze hem een talent vinden om in de gaten te houden. Misschien willen ze de volgende keer zien of hij vooruitgang heeft geboekt. Maar het blijft een beetje gissen. Bespreek het eens met de trainer van de club. Die weet misschien hoe snel er over het algemeen door die scouts gereageerd wordt, en hoe vaak er ook helemaal verder niet meer gereageerd wordt.

Js, 19-10-2016 09:41 #203
Nog even de zin afmakende. Je ziet dus vaak bejaarde scouts die mijn inziens niet meer het hedendaagse voetbal kunnen beoordelen. Daarnaast is het natuurlijk bij een Jonger Oranje talentendag onmogelijk uit een aantal 5 tegen 5 partijtjes een goed oordeel te vellen. Je ziet dan vaak alleen de egoïstische straatvoetballertjes in hun element zijn. En dat is precies de ellende die de KNVB volgend jaar met het invoeren van 4 x 4 en 6 x 6 gaat veroorzaken.

Js, 18-10-2016 21:58 #202
Het scoutings- en opleidingsapparaat in Nederland is arrogant en verouderd. Dit geldt overigens ook voor de scouts zelf. BVO's leiden zelf bijna niet meer op en zijn alleen op zoek naar korte termijn resultaten. Vandaar dat je, zoals eerder hier gezegd, veel multi-culti spelers ziet lopen die vrijwel allemaal op diezelfde korte termijn mislukken. Ajax is hiervan een mooi voorbeeld. Eenmaal volwassen worden de spelers handelswaar. De echte talenten zul je overigens nooit zien spelen bij bvo's omdat deze over het algemeen verstandige ouders hebben die hun kinderen niet uit hun sociale omgeving weghalen om als een nummer te laten wegzetten om een vrijwel kansloze droom als een nachtmerrie te laten eindigen. Jonger Oranje is overigens een wassen neus waar je vaak bejaard.

Cjb, 14-10-2016 13:38 #201
Het grootste probleem is dat voetbal een spel is van 11 tegen 11 (of 15 tegen 15). Elke BVO hoopt dat 2 talenten per jaargang een aanvulling kunnen zijn. Dat betekent dat ze nog 11 tot 13 ouders zo gek moeten zien te krijgen om hun kind daar te laten voetballen. Opleiding is voor een BVO niet belangrijk en krijgt in de praktijk zeer beperkt aandacht. Met als gevolg voetbaldroom valt in duigen. En een grote achterstand of te lage opleiding.

Jerchey, 29-09-2016 13:43 #200
Hallo,

Ik heb een vraag. Mijn dochter is een week of 4 geleden gescout door de knvb, vertelde haar trainer. Nou is mijn vraag hoe lang duurt het eer dat er contact wordt opgenomen met ons. Of word er nog een aantal keer gekeken. We weten eigenlijk helemaal niks. Kan u mij meer vertellen?

Met vriendelijke groet,

Jerchey

Footballismylife, 18-06-2016 19:39 #199
Ik heb 2 vragen:
1. Ik ben aan het twijfelen of ik nu keeper wil worden en ik ben 15 jaar en de kleinste ploeg, ik ben 1m63 groot, kan ik keeper worden met een klein gestalte? Ook als ze met je lachen.
2. Als ik speel ( wat ik ook graag doe) ben ik veel te zenuwachtig, ik weet niet waar te lopen en op het veld heb ik geen techniek maar in de zaal wel. Weet iemand hoe je mentaal beter kunt worden?
Groeten.

Lagenren, 10-06-2016 14:03 #198
Een groot onderbelicht probleem in het jeugdvoetbal is dat heel veel talentjes bij hun amateurclub 'slachtoffer' worden van vriendjespolitiek en kliekjesvorming. Die kinderen worden geremd en zelfs gestopt in hun ontwikkeling door het heden ten dage populaire fenomeen 'als team in het volgende seizoen bij elkaar willen blijven.' Een verzoek, ingediend door de leider/trainer die nét toevallig ook nog eens de vader van veruit de zwakste speler uit dat team is, en een verzoek dat uiteraard door het bestuurslid of de coördinator wordt gehonoreerd, die ook nét toevallig bij vader de leider in het zelfde team voetbalt en/of ook nét heel toevallig heel goed bevriend is met papa.

Spelers, met meer talent in hun ene vinger dan de helft van de spelers van het team dat zo nodig bij elkaar, moeten maar in een E2 of E4 of F3 of F5 gaan voetballen. Volgens de wijze woorden van de coördinator zijn die spelers heus niet zo veel beter dan die jongens uit dat team. Gevolg, i.p.v. dat ze ooit ook maar kans hebben gescout te worden (een scout zal zich echt niet heel snel melden bij lagere pupillen teams), staan ze stil in hun ontwikkeling en moet je maar hopen dat ze er nog plezier in houden en überhaupt willen blijven voetballen. Ik kan u melden, dit gebeurt niet alleen bij de kleine clubjes, ook bij gerenommeerde amateurclubs, met 1e elftallen op hoofdklasse en topklasse niveau is dit ook schering en inslag.

El Nino, 26-04-2016 13:22 #197
Ik vraag mij af waarom er hier helemaal niet wordt gepraat over het geboortemaandeffect? Is uw zoon in de laatste helft van het jaar geboren? In ons geval eind december, dan is zijn kans om gescout te worden bijna 0. Hij is dan namelijk steeds de jongste van zijn team. Scouts weten dit en zijn bewust opzoek naar jongens uit het eerste kwartaal van het jaar. Deze jongens zijn namelijk niet beter dan het jongetje uit december. Maar ze zijn gewoon bijna een jaar ouder, kunnen harder rennen, zijn fysiek en mentaal sterker. Ik lees net een berichtje van een vader die vraagt of die jongens aan de LSD zitten omdat ze zo goot zijn en harder rennen. Nee deze jongens zitten niet aan de LSD, ze zijn geboren in de eerste maanden van het jaar. En zijn dus bijna een jaar groter, sneller, conditioneel beter. Ze zijn echt niet beter hoor maar gewoon ouder.

Jonger Oranje dagen, natuurlijk zijn we ook daar geweest. Maar heeft echt geen zin als je aan het eind van het jaar geboren bent. Voorbeeld een jongen geboren eind december 2006 die in februari 2015 mee doet aan de Jonger Oranje Talentendag en op het moment van de talentendag 8 jaar en 2 maanden is. Wordt ingedeeld bij onder de 11 en niet bij onder de 9. Probeer dan maar eens op te vallen als jongen van net 8 tussen de 10 jarige. Ik vind het ook erg jammer dat zo'n organisatie dit niet aanpakt en kinderen indeelt op kwartaal bijvoorbeeld laatste kwartaal 2006 samen met eerste kwartaal 2007. En met de BVO's niet in gesprek gaat en de KNVB.

Ik ben mij hierin gaan verdiepen omdat ik zie bij zijn vereniging dat de kinderen uit het eerste kwartaal allemaal worden uitgenodigd voor stages bij BVO's. Natuurlijk dacht ik in het begin, je bent gek, hij is gewoon niet goed genoeg. Maar toen ben ik de websites is na gaan kijken van de profclubs en dan met name de jeugdteams. Bij maar heel weinig BVO's staan de geboorte datums erbij. Maar kijk voor de gein maar eens op de website van PSV daar staan de geboortedatums erbij. 90 % van alle spelers komen uit de eerste helft van het jaar. Er zit een enkeling tussen uit het laatste kwartaal.

Dus voor iedereen die zich afvraagt waarom hun zoon niet wordt gescout of in ieder geval uitgenodigd voor een stage? Stel jezelf eerst de vraag of hij in het laatste kwartaal is geboren? Als dat het geval is, dan staat hier boven de reden!

Komt u zoon uit het eerste kwartaal, dan is hij waarschijnlijk echt niet goed genoeg.

Ik geef zo maar even PSV als voorbeeld omdat je daar makkelijk de geboorte data kunt vinden. Maar het speelt bij alle clubs, ik heb wel vernomen dat bijvoorbeeld AZ hier heel anders naar kijkt en dit juist meenemen in hun overweging. "Dat jongetje uit december is bijna net zo goed als dat jongetje uit januari" allebei geboren in 2006 mmm… dan is dat jongetje uit december dus eigenlijk beter laten we hem een kans geven.

Ik hoop echt dat hier een keer echt iets aan gedaan wordt want er gaat heel veel talent verloren op deze manier.

Charissa, 08-03-2016 13:42 #196
Hey ik had een vraag,

Ik ben in september 16 geworden en zou erg graag voetbalster worden. Ik weet van mezelf dat ik daarvoor wel gewicht moet verliezen en erg aan mezelf moet werken, maar dat heb k er dan wel voor over. Mijn doel is om dit jaar aan alles te werken en het volgende seizoen er tegen aan te gaan, maar mijn vraag was of het nog wel mogelijk is voor mij om voetbalster te worden aangezien ik al 16 jaar ben en pas iets kan doen als het volgende seizoen begint en ik dan al inmiddels 17 jaar ben. Is het al te laat voor mij en moet ik iets anders doen of moet ik er nog voor gaan? Want van mijzelf weet ik dat ik alle kwaliteiten heb om het te worden ik moet alleen nog wat gewicht verliezen. Reactie infoteur, 08-03-2016
Zeg nooit, nooit. De realiteit leert dat er maar heel weinig goed genoeg zijn, maar als je er heel hard voor knokt kan het zomaar gebeuren dat je toch opvalt.

Fred, 02-03-2016 21:21 #195
Mijn zoon heeft vanaf de d, en c elftallen altijd in de 2e divisie gespeeld. Daar komen vaak scouts kijken van regionale bvo's. Als tweedejaars c speler is hij ook gescout voor een bvo. Hij zit er nu 2 jaar.
Ondanks dat het voor jongens geweldig is om dit mee te maken… zijn er ook mindere kanten aan het spelen bij een bvo. De teams bestaan vaak uit 18 spelers… dus 7 spelen minder of helemaal niet. Reservekeepers soms een heel seizoen niet.
Maar ondanks dat is het voetbalklimaat bij een bvo enorm goed voor een speler met talent.

Anoniem2, 24-02-2016 15:08 #194
Mijn zoontje heeft aan 2 talentendagen, bij 2 verschillende clubs, mee gedaan. Dit was hartstikke leuk, zonder dat er bij ons en bij hem het idee was van hij móet en zal ontdekt worden. Gewoon eens leuk partijtjes bij een profclub. Eens een keer met andere kinderen dan die bij je eigen club. Er is mij bij beide clubs echter toch iets opgevallen. Kijk, ik ben zeker geen racist en ik wil dus ook niemand discrimineren. Maar, behalve dat brutaliteit en egoïstisch voetbal gedrag in de jeugdopleidingen belangrijker schijnt te zijn dan voetbaltechnisch talent, lijkt de norm ook te zijn, dat een kind A. blijkbaar uit de 'grote' stad moet komen en B. een Antilliaanse, Surinaamse of Afrikaanse afkomst moet hebben. LET OP: ik heb dus helemaal niets tegen mensen uit een andere cultuur. Als zij echt voetbaltechnisch aantoonbaar meer talent hebben, ben ik de eerste om toe te geven dat zij terecht uitgekozen worden. Maar, je kunt je, zeker gezien het Nederlandse profvoetbal van nu, serieus afvragen of dat wel zo'n goede manier van opleiden is geweest en nog is. Dat je als profvoetballer een bepaalde 'brutaliteit' aan de bal en verbaal moet hebben, dat snap ik ook wel. Mijns inziens overschaduwen deze zaken echter momenteel iets te veel hetgeen waar het toch uiteindelijk omgaat, het pure voetbaltechnisch talent. Reactie infoteur, 25-02-2016
Hi Anoniem, het is jammer dat u dit denkt. Er is geen voetbalclub die talent links laat liggen voor minder groot talent, alleen om de een voor te trekken bij de ander op huidskleur. Het is wel zo dat mensen uit allerlei verschillende culturen talent hebben, vaak ook groot talent, en dus is het begrijpelijk dat er ook veel mensen die niet wit zijn, gescout worden. Talent, vaardigheid, inzet en doorzettingsvermogen komt de kwaliteit van het voetbal ten goede. Als men ergens met nadruk op de aanwezigheid van zoveel mogelijk talent selecteert en niet op kleur, dan is het naar mijn idee juist wel in de sport. Men wil immers topspelers. Men scout personen niet omdat iemand wit of groen is, maar omdat iemand het beter doet dan de rest. Het is niet altijd makkelijk te aanvaarden dat er meer jongens/meiden niet gescout worden als wel, maar echt talent zal wel altijd opvallen. De aanhouder wint, dus als het super belangrijk is voor uw zoontje is het toch een kwestie van dat talent zoveel mogelijk te ontwikkelen en blijven proberen. Vroeg of laat blijkt dan wel of hij in zich heeft wat ervoor nodig is. Het kan ook moeilijk voor hem zijn om het te laten zien op een talentendag want de een is daarvoor nerveuzer als de ander.

Anoniem, 15-02-2016 20:49 #193
Mijn Dochter is 2,5 jaar geleden gescout door de knvb. Ze heeft een traject gelopen voor meisjes onder de 11 jaar. Uiteindelijk is ze niet bij de laatste 35 meiden gekomen, we weten ook waarom, waar ze aan moet werken. Talent heeft ze wel, ze voetbalt pas 3 jaar. Nu wil ze graag hulp om haar talent verder te ontwikkelen omdat ze echt leeft voetbalt. Bij de club waar ze nu voetbalt is er door bepaalde mensen vol ongeloof gereageerd dat ze gescout was. Ze heeft het gevoel dat ze bij haar eigen club niet verder geholpen wordt, omdat haar talent niet erkend wordt.

Waar doen we goed aan om haar verder te laten ontwikkelen? Reactie infoteur, 16-02-2016
Hi, heeft u hier al geïnformeerd? Zie link:

http://www.jongeroranje.nl/activiteiten/meisjes.aspx

Kevin, 12-02-2016 02:25 #192
Ik ben 20 jaar en ik word dit jaar 21 kan dat op mijn leeftijd en kan ik nog gescout worden? Ook al heb ik talent? Groetjes kevin Reactie infoteur, 12-02-2016
Hi, zeg nooit 'nooit.'

Sri, 31-12-2015 01:37 #191
Ik ben 18 jaar bijna inmiddels al 19. Mijn droom was altijd om profvoetballer te worden. Maar ik besefte later pas dat de tijd moet gaan dringen. Ik ging hard trainen vorig jaar in de zomer 2014. Ik trainde heel hard ik liep in een 3x in de week 15km. De voorbereiding begon en ik was een van de beste spelers in A2 (1e klasse) ik mocht nog zelfs meedoen met de A1 die speelde destijds 3e divisie. Als ik zo door bleef gaan zou ik A1 komen te zitten. Ik raakte die week later ernstig geblesseerd en scheurde mij meniscus mijn meniscus was helemaal kapot. Ze moesten tijdens de operatie helemaal mijn meniscus eruit halen omdat die zo beschadigt was. Ze zeiden wel tegen mij dat ik nog kon voetballen het het herstel 6 maanden zou duren. In augustus scheurde ik me meniscus en in oktober werd ik geopereerd en zeiden ze nog dat ik kon voetballen. Revalideren, moest me knie flink aansterken en in al die tijd heb ik dat gedaan. 5 fyios's gehad. Het was alleen maar aansterken aansterken en aansterken, maar niks hielp. Ik heb een second opionon aangevraagd en zij constateerde via een echo aanhechting van de pees + irritatie van de scheenbeen na de kuitbeen dit was in juni 2015. Injectie gehad maar het heeft niet geholpen. Accapentuur gehad ook niet geholpen helaas. Nog 'n keer naar de fysio krachttraining gehad nog steeds niet over. Nog steeds last in me knieholte en aan de buitenzijde. Weet er iemand aub iets, kan iemand me helpen om goede raad te geven. Als ik die profvoetballers zie die genezen zo snel natuurlijk is het voor iedereen anders en hebben hun goede begeleiding maar dan ik dat op zo'n jonge leeftijd ook gewoon beter moet en kan worden. De knie op zich is gewoon goed alleen achter en buiten steekt het. Op de mri was er niks te zien en op de echo aanhechtingen van de pees.

Ik zit er echt mee. Voetbal is mijn leven, toen ik fit was ik trainde 12x per week.
Ik huil steeds ben verdrietig. Ik ga naar school met een klote gevoel en doe alsof er niks aan de hand is. In de pauze wil ik ook gewoon liefst alleen zijn. Ik word ook gewoon echt gek. Ik kan het niet accepteren om niet te kunnen voetballen het is 1,5 jaar geleden. Iedereen zegt tegen mij je wordt geen prof. Maar ik heb altijd vertrouwen gehad in mezelf en ik weet wat ik kan en ik denk zelfs als ik fit ben en hard dat ik wat kan bereiken.

Aub mensen lees het. Heeft iemand ervaring mee met deze blessure en een goeie begeleiding gehad. Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen. Ik weet zodra ik 20 wordt in 2018 volgend jaar weet ik dat het over is. Ik moet snel beter worden voor dat het te laat is.

Aub mensen.

Danny, 22-12-2015 23:31 #190
Ik heb een vriend die 1 divisie speelt en de afgelopen 3 jaar 2e divisie speelt. Hij is 2e jaars B en krijgt de kans maar niet om hogerop te spelen. Dat terwijl hij de beste spelers is van het team. Hij speelt zo goed dat hij vaak de wedstrijden kan bepalen. Alleen werkt zijn trainer hem flink tegen door hem weinig te laten spelen met onzinnige redenen. Kunnen jullie misschien wat beteken voor deze jonge, ik hoor graag van jullie terug. Want hij verdient het echt. Reactie infoteur, 23-12-2015
Als hij zo goed is als jij denkt zal zijn talent niet onopgemerkt blijven door scouts. Afhankelijk van zijn leeftijd zou hij mee kunnen doen aan talentendagen, daar zitten de scouts. Ze vissen de beste spelers er meteen uit.

Dominique, 02-11-2015 14:23 #189
Hallo,

ik ben 21 jaar en een talent, speelde jaren 3e en 4e divisie en ben toen gestopt. Sinds vandaag speel ik weer bij een club in het eerste, ze spelen 2e klasse. Iedereen is verbaasd over hoe ik ongetraind speel en over het technische aspect! Mijn vraag is hoe kom ik hogerop als 21 jarige… Ik wil echt graag weer op niveau voetballen. Reactie infoteur, 02-11-2015
Denk dat je gewoon moet blijven laten zien wat je kunt. Als ze nu al zo onder de indruk zijn zal je vanzelf hoge ogen scoren en opvallen. En dan maar hopen dat het er nog komen mag.

George, 17-10-2015 08:07 #188
Mijn neefje van 10 voetbalt bij een BVO en zit op de basisschool groep 7.

Welke verplichte schoolopleiding moet hij persé hebben dan wel afgerond hebben
om profvoetballeer te worden? Reactie infoteur, 17-10-2015
Hi, een vooropleiding is niet verplicht, talent is alles waar het om draait. Maar er wordt wel gewerkt aan een MBO opleiding voor profvoetballers. Ik zie dat niet snel verplicht worden, maar meer ter ondersteuning om voetballers de kans te geven om zich nog beter in de sport te ontwikkelen en om bijvoorbeeld zelf les te kunnen gaan geven. Lees er meer over via onderstaand internetadres:

http://www.nu.nl/sport/2130918/mbo-opleiding-profvoetballer.html

Lopez, 02-10-2015 10:11 #187
Ik ben 17 jaar oud en vele mensen zeggen dat ik veel hoger kan spelen dan waar ik nu bij voetbal en snap niet waarom er dan weinig naar me word gekeken. Hoe komt dat? Reactie infoteur, 02-10-2015
Hi, omdat je niet alleen op moet vallen, maar ook echt een opvallend groot talent moet zijn. Er zijn gewoon veel jonge mensen die goed spelen en volgens anderen best hoger zouden kunnen spelen, maar die daar toch nooit terechtkomen. Je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben en gezien worden op het moment dat je heel goed speelt, zeg maar. Soms moet je het lot een handje helpen door te zorgen dat ze je zien om erachter te komen of je een kans maakt. 'Als Mozes niet naar de berg komt, dan gaat de berg naar Mozes.' Ken je dat gezegde? ;) Het betekent dat je soms naar iets of iemand toe moet gaan in plaats van wachten tot ze naar jou komen. Kijk daarom ook eens hier:

http://www.pro-voetbalscouting.nl/Home/

Wie weet!

Robin, 24-08-2015 10:20 #186
Ik voetbal nu zelf bij een club. Ik ben 13 jaar, zou ik nog ooit gescout kunnen worden? Dit is mijn eerste jaar dat ik ga voetballen.

Anoniem, 20-08-2015 17:52 #185
Ik ben 14 en voetbal nog niet bij een club maar train vaak in me eentje of met een vriend aan techniek en schot, soms als we met meer zijn gaan we vaak partijen en daarmee laat ik zien wat ik kan en veel vrienden zeggen dat ik goed ben en goed speelde.
ik heb besloten om me aan te melden bij een club om beter te worden en misschien gescout te worden. Nu weet ik dat de kans klein is maar ik vraag me echt af zal er een kans zijn? Reactie infoteur, 21-08-2015
Tuurlijk is er een kans, die kans is klein, maar niet onmogelijk.

Wilson, 25-07-2015 16:25 #184
Ik heb alleen moeite met lopen in kleine ruimtes en het positieneren… kunt u me daar meer tips in geven vroeger was ik verlegen bij fc Groningen daardoor viel ik af ik krijg telkens de gedachte het heeft geen nut tips zou fijn eb handig zijn!

Musy, 21-07-2015 07:46 #183
Hallo, (10-06-1996) 19 jaar

Ik zelf heb nooit echt op voetbal gezeten door bepaalde redenen. Ik voetbal al een tijdje (10jaar) en de basics heb ik goed onder de knie, sta het liefst als we met vrienden spelen RV. Ik ben linksbezig en krijg echt bijna altijd complimenten voor mijn inzicht en schot. Tot op heden heb ik besloot om me aantesluiten bij een club. Dan nu de vraag is er echt ook maar een klein beetje hoop dat ik nog gescout of in iedergeval op hoog niveau voetbal kan spelen? Ik ga er de komende seizoen voor het eerst bij een club spelen en ga er echt 100% voor om mijn spijt gevoel weg te werken.

Groetjes, Reactie infoteur, 21-07-2015
Hi, die kans is zeer klein, maar zeg nooit 'nooit'. Alleen als je een toptalent bent, in een topconditie… dan is er een kleine kans.

Anoniem, 27-03-2015 21:42 #182
Talent komt inderdaad altijd bovendrijven. Vorig jaar (02-12-13)vroeg ik me nog af of er een verschil is tussen een bvo en het spelen in het selectieteam van jonger oranje onder 9. Inmiddels is mijn zoon inderdaad gescout door een profclub, waar hij volgend jaar in de D3 gaat spelen. Je kunt dus inderdaad wel stellen dat als je bij de talentendagen van Jonger Oranje opvalt er een goede kans is dat je ook opvalt bij profclubs en dus kans maakt om je carrière daar te vervolgen!

Marilene Mendes, 02-11-2014 20:04 #181
Hallo!ik ik heb een nefje van 16 jaar.die heel graag wil hier een test doen als voetbaler.Hij zit zelf in een team inBrazilië hij wont daar, maar ik ben van plan om hij hier voor vakantie nemen.is dat mogelijk als wel, hoe? Als niet wat kan ik beter doen? Alvast bedankt

Maakt Niet Uit, 24-10-2014 12:04 #180
Ik ben toen ik in de D zat 2 keer gescout door de KNVB maar m'n leiders hebben toen gezegd dat ik niet wilde. Is er nog kans? Reactie infoteur, 24-10-2014
Moeilijk te zeggen, hangt er ook vanaf hoe oud je bent natuurlijk.

Cruijff, 18-10-2014 22:05 #179
Ik heb een zoon van 8 jaar die heeft heel veel talent, en met talent bedoel ik dat hij heel goed speelt, bij elke wedstrijd dat hij speelt is hij die de wedstrijd beslist, en iedereen die komt kijken, komen na de wedstrijd naar mijn toe, en zeggen dat je zoon talent heeft, zelfs zijn tegenstanders geven hem complimenten, op school waar hij zit ook, in de buurt waar wij wonen ook, iedereen kent hem van zijn voetbal talent, en mijn vraag is dit niet genoeg dat hij ondekt word, en hoe kan je voor zorgen dat hij ondekt word, of is het maar puur geluk. Reactie infoteur, 19-10-2014
Talent komt altijd bovendrijven… zeggen ze weleens. Maar in dit geval zou ik u toch aanraden niet af te wachten maar eens te gaan kijken bij de talentendagen van jongeoranje:

http://www.jongeroranje.nl/

Peter, 14-10-2014 17:24 #178
Hallo, Ik ben 19 jaar, word bijna 20. Ik heb bijna heel me leven op straat gevoetbald en een beetje zaalvoetbal. Ik wil vragen of ik nog kans heb om een profvoetballer te worden en waar ik me dan kan aanmelden en hoe?

Bezorgde Moeder, 03-10-2014 16:29 #177
Ik heb een zoontje van 9 jaar, hij is verleden jaar en dit jaar opnieuw gescout door een ploeg die eerste nationaal speelt. Momenteel zit hij in een voetbalclub 4de nationale. De voetbalclub die hem gescout heeft is te ver voor ons ongeveer 75km. Deze afstand is voor ons spijtig genoeg niet haalbaar, omdat wij beiden werken. Zelfs als ze mijn zoon zouden komen afhalen dan nog vind ik dat hij te lang weg is ongeveer 4 uur (inclusief training). Toen ik het aan mijn zoon vertelde dat we hem toch niet konden brengen, was hij teleurgesteld ik doe zo mijn beste en jullie geven mij geen kans. Mijn vraag is het niet beter dat hij nog enkele jaren in zijn huidige club zit en dan kunnen we nog eens kijken voor later.
of hij nog altijd gevraagd wordt? De meeste mensen rond mijn omgeving zeggen dat hij beter bij de gescoute club zou gaan omdat hij daar beter zijn "talent" kan ontplooien. Reactie infoteur, 03-10-2014
Mensen in uw omgeving praten misschien wat te gemakkelijk, zij hoeven hem immers niet te halen en te brengen. Ik kan me uw zorg goed voorstellen, hij is nog erg jong. Het is begrijpelijk dat uw zoontje graag wel wil, want kinderen begrijpen niet altijd hoeveel tijd er voor ouders in gaat zitten en wat u ervoor opzij moet te zetten, terwijl u geen garantie heeft voor de toekomst dat uw zoontje inderdaad verder zal groeien. U zal de afweging zelf moeten maken. Is dit een grote gemiste kans of komen er meer kansen? U kunt ook met de betreffende ploeg overleggen wat wijs is. Doe echter wat uw hart u ingeeft. U kunt het succes voor uw zoon misschien ook eerst dichterbij zoeken. U kunt hem laten meedoen aan talentendagen en eens zien door wie hij wellicht nog meer gescout wordt. Er zijn talentendagen in oktober 2014 en februari en mei 2015:

http://www.jongeroranje.nl/info/kalender.aspx

Joost, 10-07-2014 23:01 #176
Hallo, ben 18 jaar.
Nu ik zo WK kijk dan droom ik ervan om er te spelen en ik word zoo enthousiast van om het te kijken en het zelf te doen.
Nu vraag ik me af hoe word ik van een amateur club overgeplaatst naar een profclub hoe komen ze erachter want ik voetbal voor mijn gevoel aardig maar ik weet dat meer in me zit.

Met vriendelijke Groeten
Joost de Groot

Fatima, 07-07-2014 15:50 #175
Geachte heer/mevrouw, mijn zoontje heet Salah-eddine zijn wereldje draait om voetbal al toen ik zwanger van hem was! zijn droom is om een profvoetballer te worden ik laat hem in zijn droom geloven maar hoop zo dat zijn droom uitkomt voor hem hij speeld zelf bij de club in nieuwerkerk a/d IJssel maar jammer genoeg is het daar een en al vrienden politiek zo zijn er nog meer kinderen dat heel goed spelen daar maar komen niet ver heel erg zonde en waardoor ze het opgeven! Mijn zoontje zegt mama ik geef mijn voetbal nooit op ook al zetten ze mij heel laag ik geloof in mijn zelf nou als ik dat hoor doet het pijn in mijn hart en hoop zo voor hem dat alles goed komt.
Ik hoop dat jullie iets voor hem kunnen beteken en alvast heel erg bedankt.

Met vriendelijke groet, Fatima

Jesper, 03-07-2014 18:24 #174
Ik ben Jesper en ik ben 13 jaar. Ik zit momenteel al bij FC Twente onder 14 dus ik kan niet echt hoger spelen. Maar hoe zorg ik dat ik opval tijdens trainingen zodat ik een minder grote kans heb om af te vallen bij de club waar ik nu speel? Ik sta centraal achterin, dus er is ook wel veel concurrentie en elk jaar vallen er spelers af en daar wil ik niet tussen zitten. Hoe zorg ik er dus voor om niet af te vallen?

Ivan Henrique, 03-07-2014 16:36 #173
Hallo goede dag, vraag ik me af als ik een kans om een ​​aantal testen te doen in een voetbal club in Nederland, want ik kom uit Brazilië en ik ben 24 jaar?

Jeremy, 14-06-2014 21:40 #172
Ik ben jeremy 21 jaar, heb tot mijn 12e gevoetbald ben gestopt toen omdat ik vaak door mijn trainer uitgescholde met trainen, zat altijd goed in de wedstrijden, mja nooit meer begonnen met voetballen en nu ben ik 21 zou best wel weer is bij een club trainen, zou dat mogelijk zijn of ben ik dan echt te oud hiervoor?

Anoniempje, 29-05-2014 19:02 #171
Hallo, mijn zoon is 13 jaar en zit in de D3. Hij is verdediger. Ik heb van veel mensen gehoord dat hij veel talent heeft. Daarbij is hij ook ontzettend snel. Volgend seizoen gaat hij naar de C3, terwijl hij op een veel hoger niveau kan spelen. Hier is dan mijn vraag : zijn er veel verdedigers die worden gescout?

Vader van Een Talent, 15-04-2014 13:43 #170
Mijn zoon is een F pupil en kan aardig voetballen, maar om te vergelijken met de jongens van Feijenoord, Sparta, Ajax enz. heb ik op Youtube zitten kijken wat hun niveau is. Ik heb me verbaast over hun lengte, ze lijken qua lengte wel op 2de jaars E, daarnaast lijkt het wel of de jongens een portie LSD pillen hebben geslikt, want die jochties bleven maar rennen. Ik vond het een beetje eng en vroeg me af of dat wel gezond is voor die jochies.

Is het niet een beetje overdreven, als ik toch vaak zie dat in de Eredivisie veel buitenlandse spelers gekocht worden? Moet er niet eerder gekeken worden naar talent ipv een speler "fabriceren"? Ik ken jongens die profs zijn geworden, maar in de jeugd hebben ze nooit echt hoog hebben gespeeld, wel veel lol in hun jeugd gehad. Uiteindelijk zijn ze met wat geluk gescout (want je moet maar net gezien worden) vanwege hun talent en binnen de kortste tijd zijn ze doorgegroeid tot profs.

Da's toch een heel ander weg dan een jeugdopleiding vanaf je 6de met heel veel discipline. Want ik vind dat voetballen wel leuk moet blijven en een beetje vrijheid in je spel lijkt mij heel belangrijk voor de ontwikkeling. Ik denk dat bij de jeugdopleiding veel aan conditie, fysiek en discipline gewerkt wordt en minder aan de ontwikkeling van de talenten zelf. Of zit ik er helemaal naast?

Wat vind u?

Dennis, 06-04-2014 17:43 #169
Hallo

Ik speel in een niet zo'n bekende club. Het is wel leuk bij mijn vrienden maar ik wil graag hogerop. Moet ik dan bij mijn oude club blijven, of moet ik naar een betere club gaan?

Alvast bedankt. Reactie infoteur, 07-04-2014
Hi, vrijwel elke jonge enthousiaste voetballer wil prof worden, de kans dat die droom uitkomt is voor de meesten klein. Vraag jezelf af wat jou beter maakt dan de rest. Denk je dat de kans groot is dat jij bij die paar procent grote talenten hoort die prof zullen worden? Je vrienden en je club loslaten voor een kasteel wat op los zand gebouwd is, is niet zo verstandig. Bespreek eerst eens met mensen om je heen hoe zij jouw kansen inschatten, je kans op een carrière als profvoetballer bedoel ik. Zegt je trainer bijvoorbeeld dat je een opvallend groot talen bent? Of zijn er anderen die dat opvalt? In elk geval is het het beste om eerst een duidelijk beeld te krijgen van je eigen mogelijkheden, en als je zeker weet dat je kansen erg gunstig zijn, dan kan je verder gaan kijken wat voor jou het beste is.
Als je een grotere kans wilt hebben om gescout te worden doe dan mee aan talentendagen.

Patrick, 21-03-2014 17:54 #168
Ik ben Patrick 14 jaar oud ik speel in de c1 eerste klas ik heb een klein probleem weet u misschien hoe het komt dat ik me zelf in de wedstrijd nooit echt goed vind of problemen heb met verkeerd inpasen en die dingen maar als we trainen hoor ik meestal hier en daar dat ik een talent ben. maar wrm lukt het niet in de wedstrijd? heb trouwens vroeger toen ik 10 jaar was bij de KNVB gevoetbald eerst was ik gaan gamen en heb daarom mijn voetbal een beetje verpest ik ben er verslaafd aan geraakt gelukkig ben ik er all een tijdje mee gekapt maar weet u hoe dit komt? met in de wedstrijd? misschien tips.

doei alvast bedankt! Reactie infoteur, 22-03-2014
Ik denk dat je te veel denkt dat het in de wedstrijd niet lukt. Dan ga je op den duur anders spelen. Je focust je namelijk op 'niet lukken' in plaats van op 'wel lukken.' Waarschijnlijk denk je zelfs voor de wedstrijd al: 'Het zal vast wel weer mis gaan.'

Je moet juist denken: 'Ik ben goed - Ik ben een topspeler - ik heb talent' enzovoorts.

Ralph, 16-03-2014 20:18 #167
Hallo ik ben Ralph 14 jaar ik heb volgens vrienden best talent maar heb nog nooit op een voetbalclub gezeten en ik ga daar binnenkort wel op ik train vaak ik zet door als een speler mij voorbij speelt dan wat ik het laat gaan ik ga langzaam een steeds grotere stap maken om gezien te worden door een scout als ik op voetbal ga kan ik laten zien wat ik echt kan want nu ik nog niet op voetbal kan, kan ik dat ook niet laten zien ik ga er echt zoveel mogelijk aan doen om gezien te worden en hopelijk mijn droom waar te maken.

Jeroen, 12-01-2014 15:31 #166
Ik ben jeroen 19 jaar ik heb tot mijn 14de op hoog niveau gevoetbald maar ben gestopt omdat ik met een knieblessure kwam te zitten die maar bleef terugkomen verder hen ik interregionaal en districts voetbal gespeeld bij de KNVB amateurs en er was vanuit verschillende profclubs belangstelling voor me onder andere de graafschap Vitesse en NEC ben nu weer op conditie aan het komen en ik vraag me af of der nog een kans inzit voor me of is het false hoop? Reactie infoteur, 12-01-2014
Hi, zegt nooit, nooit maar je moet realistisch blijven. Als je een ongelooflijk toptalent bent dan kan niemand om je heen, maar dat moet je wel uitzonderlijk goed zijn.

Kyle Pollack, 02-01-2014 21:27 #165
Beste mensen,

Ik ben Kyle, en ik wil een prof-voetballer worden. Ik voetbal mijn hele leven al er gaat niks boven voetbal. Toen ik klein was, speelde ik nooit bij een voetbalclub. Heel vaak werd er al gezegd dat ik talent heb. Ik werd een keer op school tijdens een soort van sportdag gescout door Ajax. Uiteindelijk waren er allemaal onduidelijke dingen gebeurd waardoor ik geen contact meer kon maken met de scout.
Ik heb mijn droom om prof-voetballer te worden een keer opgegeven, en nu speel ik 1e klasse zondag, in plaats van een andere club met 3e divisie zaterdag. Ik ben 14 jaar, en ik heb alles over om voetballer te worden. Ik heb gezocht naar talentendagen maar ik kan niks vinden voor mijn leeftijd.

Kan iemand mij alsjeblieft helpen om voetballer te worden, en weet iemand iets waarmee ik mijzelf kan bewijzen?

Groet,
Kyle Pollack

Harut, 26-12-2013 13:35 #164
Hallo,

Ik speelde voetbal op een lange termijn maar ik stopte omdat ik het druk had in me leven waardoor mijn vader overleed.
Toen was het klap en ik stopte met voetbal omdat mijn vader me vaak steunde bij elke wedstrijd.

Maar ik ben nu ouder geworden inmiddels 16 jaar en met motivatie wil ik weer voetballen en erbij gaan fitnessen beginnen en later goed terecht komt of ben ik inmiddels te laat? Reactie infoteur, 28-12-2013
Hi, je hebt veel dingen meegemaakt di inderdaad een aanleiding kunnen zijn om te stoppen met dingen. Je hebt gekozen om te stoppen met voetbal en dus moet je nu weer je oude conditie en zo meer, opbouwen. Het is niet te laat om voor je plezier en je gezondheid te voetballen, ook niet te laat om goed te worden.

Harut, 26-12-2013 13:26 #163
Hallo

Ik ben 16 jaar oud en ik speelde vroeger nog voetbal maar ik ben gestopt omdat mijn vader overleed en ik had de motivatie niet meer om te voetballen omdat mijn vader me steunde maar ik ben nu toch stukke volwassener dat ik het nog aan kan
Wil daarbij ook nog fitnessen voor mijn conditie voordat ik start.
Is er nog kans voor mij om iets te doen met voetbal?

Batuhan, 15-12-2013 18:22 #162
Ik wil hoger voetballen, een paar tips aub.

Dennis, 10-12-2013 20:26 #161
Hoe vaak moet je genoteerd zijn om gescout te worden?

Vader, 05-12-2013 23:46 #160
Mijn zoon speelde vorig seizoen met gemak mee in de 1e klasse regio rotterdam in de F1. Nu is hij anderhalf jaar later 8 jaar en speelt nog in de F1 maar nu 2e klasse. Zijn teamgenoten zijn naar de E2 gegaan. Want die zijn een jaar ouder. Bij ons zien ze hem als talent; maar omdat de E2 ook hoog speelt, zouden de meeste tegenstanders 2 jaar ouder zijn. Dus hebben ze dat niet gedaan. Vraag me af of dit nu een goed idee is geweest, want hij steekt er nu wel heel ver bovenuit. Volgend jaar gaat hij wel naar de E1. Maar daarna hebben we hetzelfde probleem. Wat had dit jaar het beste geweest volgens U? Reactie infoteur, 06-12-2013
Dit is lastig te beoordelen omdat ik uw zoon niet ken. Ik denk wel dat men over het algemeen kan stellen dat het goed is als er uitdaging blijft. Als er enige competitie is qua niveau, blijf je scherper spelen. Als je continu de beste bent, is er weinig uitdaging en dat prikkelt al snel onvoldoende om je best te doen. Er kan zelfs verveling optreden wat geen beste zaak is. Maar als uw zoon wel plezier heeft in het voetballen en zich niet verveelt, kunt u hem ook gewoon laten genieten van de sport. Zolang hij er plezier in heeft en zich lekker inzet, is er veel gewonnen.

Anoniem, 02-12-2013 13:50 #159
Mijn zoon is vorig jaar gescout voor jonger oranje onder 9. Eerst voor het regioteam en later voor het landelijke team. Hij speelt nu wedstrijden tegen profclubs en dat gaat hartstikke goed. Is het zo dat sowieso alle jongetjes die gescout worden voor zo'n team in de gaten gehouden worden of is zo'n talenteam toch van een ander niveau dan waar de profclubs naar op zoek zijn? Reactie infoteur, 03-12-2013
Uw zoon heeft de meeste kansen om zich sterk verder te ontwikkelen als voetballer als u hem gewoon lekker laat spelen en hem niet het gevoel geeft dat hij nu groots moet presteren. Hij is gescout en ze zullen zijn mogelijkheden voorlopig goed in de gaten blijven houden. Men kan niet meer uit de fles halen dan erin zit, maar wat erin zit, dat zien ze niet over het hoofd. U kunt dus lekker achterover gaan zitten en genieten dat uw zoon er bovenuit springt en daar nu extra aandacht en goed advies krijgt. Als hij gemotiveerd blijft en met plezier blijft spelen, en als hij ontspannen kan genieten van voetballen, zal de tijd leren of zijn talent voldoende blijkt voor een verdere carrière. Hou me op de hoogte! :)

Anoniem,11 Jaar, 01-12-2013 11:27 #158
Ik ben elf jaar en wil graag profvoetballer worden. Maar speel bij een erg kleine club en er komen bijna nooit scouts. Wat zou ik kunnen doen om toch gescout te worden? Reactie infoteur, 03-12-2013
Meedoen aan Talentendagen!

Roos, 24-11-2013 21:56 #157
Beste redactie, onze dochter van bijna 9 heeft niet alleen voetbaltalent maar ook de droom om profvoetbalster te worden. Ze speelt momenteel mee in het F-selectieteam (bij de jongens). Dit jaar heeft ze ook aan een voetbalcamp en enkele clinics meegedaan. Inmiddels heeft ze ook van de term ' scouten' gehoord en hoopt daar nu vurig op. Wij beseffen ons echter dat scouten bij de meiden er anders aan toe gaat dan bij de jongens. We willen haar verwachtingen dan ook een beetje realistisch houden. Kunt u aangeven hoe dit bij de meiden gaat en vanaf welke leeftijd dit gebeurt? Alvast dank voor uw info. Reactie infoteur, 26-11-2013
Hi, een beetje zoeken op Google geeft veel informatie, kijk bijvoorbeeld eens bij:

http://www.vvwilhelmus.nl/nieuws/2012/jong-oranje-talentendag-meisjes/

Daarna is het een kwestie van bellen of aanschrijven voor meer info. Talentendagen zijn aan te raden als uw dochter mogelijkheden heeft. Succes :)

Robbert, 14-11-2013 00:07 #156
Bedankt voor uw reactie d.d. 7-11-13. U heeft gelijk, we willen hem motiveren, aanmoedigen en aan de andere kant afremmen. Zoals u zei, zijn droom niet ontnemen en gelijktijdig beschermen tegen teleurstelling. Als vader is het moeilijk om objectief over te komen, of om zelfs niet storend over te komen naar de lezers. Wij hebben afgelopen week een gesprek gehad met zijn trainers. Op een gegeven moment speelde hij wedstrijden voor F1 en 2, en D2 en soms 1. Zijn trainers vinden het natuurlijk geweldig om een jochie van 8 in het team te hebben die veelal voorkomt dat de tegenstander scoort en ook nog eens 2-3 x scoort in een wedstrijd. We hebben afgesproken dat hij in F1 blijft en af en toe in F2 speelt omdat daar wat minder jongens zijn. Zijn droom om voetballer te worden lijkt haast meer een keuze. In alles is hij 8 maar als het op voetbal aankomt spreek ik opeens een heel ander kind. Afgelopen week maakte hij een studie of spelers die links aannemen ook het spel met links voortzetten. In mijn ogen zo onbelangrijk maar voor hem niet: 'hij draait naar zijn rechterbeen, kost hem 3 seconden, dommie' We gaan het zien wat de toekomst brengt. Zijn trainers en hij weten het al wel, hij wil alleen te snel en dit maakt het allemaal iets geforceerd en maakt hem ongedurig en ons zorgelijk omdat wij, en ik val in herhaling, hem gewoon lekker willen zien spelen en plezier zien hebben.

Peter, 11-11-2013 05:06 #155
Onze zoon van 8 kan heel goed voetballen. Hij onderscheidt zich van anderen door met souplesse en inzicht te voetballen. Hij heeft geen ambitie om te scoren, maar hij is op zijn beste met passen op de goede momenten en af en toe scoren op een erg verrassend manier. Zijn positie was altijd middenvelder en daar presteerde hij uitzonderlijk goed.
Dit jaar heeft hij een nieuwe trainer en jammer genoeg is hij geplaatst in de positie van verdediger achter. Jammer genoeg omdat hij zijn oude positie mist en al doet hij zijn best toch blijft hij een middenvelder in hart en nieren. Hij is niet meer zo enthousiast en we zien dat hij zijn talent niet meer benut. Hij wordt ook passiever, terwijl hij als middenvelder een zeer actieve speler was. Wij als ouder hebben met de trainer gesproken hierover en deze zegt tegen ons, de team belang gaat voor, ik heb hem nodig achterin, hij doet het prima achterin. De trainer zei ook zoiets van als hij daar niet wil spelen moet hij van team veranderen. Nou dat is moeilijk aangezien onze zoon veel plezier heeft met zijn teamgenoten en hun zeker niet wil verlaten. Dus de keuze is snel gemaakt bij je team blijven en accepteren deze nieuwe positie. Dat heeft hij gedaan maar we zien vooral bij de wedstrijden dat hij niet meer de 100 procent speelt.
Heeft u voor ons een goed advies hoe verder te handelen? Reactie infoteur, 12-11-2013
Jammer, en vaak niet makkelijk te accepteren als je van positie veranderen moet. Maar het uitgangspunt van de trainer is misschien niet zo onredelijk aangezien hij blijkbaar vindt dat het team beter prestaties levert in de huidige opstelling. Als u er niet een te groot punt van maakt maar er juist een beetje begrip voor toont, is de kans groot dat hij na een tijdje weer een andere opstellen maakt. Ik meen echter uit uw verhaal op te makend at er al een beetje strijd is ontstaan over deze verandering en dat de trainer zijn zeggenschap laat gelden. Want hij stelt dat uw zoontje maar van team moet veranderen als u het er allemaal niet mee eens bent. Dat is niet leuk. Misschien is het nog te bespreken dat er nog een wissel plaatsvindt na een tijdje. Probeer een conflict (en dit zeg ik met nadruk) te voorkomen, want dat is zeker in het nadeel van uw zoontje, die toch vooral voor zijn plezier moet voetballen. Misschien gooit de trainer na een tijdje het roer weer om als blijkt dat een andere opstelling wellicht meer mogelijkheden biedt. Ik kan me uw frustratie echter wel voorstellen. Je wilt graag dat je kind met plezier zijn sport beleeft en van positie veranderen als je het naar je zin hebt, is niet leuk. Om van team te veranderen als het je niet bevalt, is een wat minder redelijk advies, lijkt me. Probeer u echter ook in de plaats van de trainer te verplaatsen, zoveel jongens die tevreden moeten zijn en dubbel zoveel ouders dien weer tevreden moeten zijn met de plek van hun kind. De trainer zal zo langzamerhand geleerd hebbend at je niet iedereen continu tevreden kunt stellen en bovendien is het voor de jongens ook goed om te ontdekken waar hun sterkte mogelijkheden liggen, dus een beetje wisselen leert ze ook om te ervaren hoe het vanuit een ander point a view is. Misschien kunt u in een volgend gesprek met de trainer vragen of er over te praten valt om de positie van uw zoon op het veld na een tijdje nog eens te herzien. Als daar niet over te praten is, en uw zoon blijft met tegenzin voetballen, kunt u op een later tijdstip aan uw zoontje vragen wat hij zelf wil. Doorgaan met voetballen in de huidige club als verdediger achter, of naar een ander team. Als uw zoontje toch wel plezier heeft in het voetballen in het huidige team, stimuleer hem dan om zijn positie als een belangrijke positie voor het team te zien en leer hem erop te focussen zo goed mogelijk te worden als een verdediger achter. Mogelijk is ook die positie slechts tijdelijk. In elk geval moeten we ook leren in het levend at we soms genoegen moeten nemen met dingen die we minder leuk vinden en daar het beste uit zien te halen. Die leerschool kan een waardevolle bijdrage blijken aan zijn nog prille carrière als voetballer. Verder lijkt me voor hem talentendagendagen bij o.a. jong oranje een goede manier om te laten zien wat hij kan en misschien wordt hij dan gescout.

Robbert, 03-11-2013 00:30 #154
Onze zoon van 8 is gek van voetbal. Sinds 1.5 jaar gaat hij naar de plaatselijke club, traint elke dag met en zonder bal, gaat naar de KNVB voetbalschool en begint elke clubtraining een half uur eerder om rondjes om het veld te lopen. Hij is aangeboren tweebenig en blijft als laatste over bij de shutle-run. Hij heeft ook een probleem. Sinds hij voetbalt is hij fan van Granqvist, Virgil van Dijk en Botteghin, allen centrale verdedigers. Hij analyseert ze op you-tube en brengt in het veld wat hij van deze filmpjes leert. Bijna elke aanval haalt hij er uit, en zet de lijnen uit met eenvoudig voetbal waarin hij de juiste keuzes maakt om aanvallend het spel voort te zetten. Een probleem zeg ik? Een tijdje geleden was er een scout van een BVO. Deze man bekeek een spitsje die het goed doet en vrij veel scoort. Waar bijna alle ouders dachten dat onze zoon uitgenodigd zou worden, werd hij overgeslagen: ' we scouten alleen aanvallers, de echte voetballertjes, de jongens met een technische voorsprong' Nu wil onze zoon geen verdediger meer zijn omdat hij bang is niet gezien te worden en zijn droom mis te lopen. Hij loopt nu mee naar voren, is zoekende naar een nieuwe voetbalidentiteit en traint hij soms te geforceerd. Waar wij als ouders zoiets hebben; waar gaat het over, het joch is 8 en moet lol maken en lekker voetballen, neemt hij het allemaal heel serieus. Heeft u voor ons een tip hoe wij hier het beste mee om kunnen gaan, hem kunnen helpen met zijn vurige wens, en hoe wij rust kunnen brengen in zijn ambitie een erg goede verdediger te worden… of een nummer 10, dat wil hij ook wel. Zelf is hij bang om niet gezien te worden als verdediger, nu niet en nooit niet. Reactie infoteur, 07-11-2013
U vraagt twee dingen:

Hoe kunnen we hem afremmen?
Hoe kunnen we hem aansporen?

Aan de ene kant wilt u dat hij gewoon plezier heeft en niet hoge verwachtingen, aan de andere kant wilt u dat zijn dromen zullen uitkomen.

Veelal is het zo dat dromen om een portvoetballer te worden, geen werkelijkheid zullen worden. Jonge kinderen moeten ook leren omgaan met die teleurstelling. Niet iedereen kan beroemd worden. Niet elk mens zal even succesvol zijn. Dus dat is een kant van de appel. U kunt hemd at uitleggen. U kunt zeggen: van alle jongens die op de wereld op voetbal zitten willen bijna allemaal beroemde voetballers worden. Maar dat kan nou eenmaal niet en dat hoeft ook niet. Voetballen is gewoon een leuk spel.

Aan de andere kant hoeft u hem niet al zijn dromen te ontnemen, want hij is uiteindelijk pas 8 jaar. Ik denk dat u hem kunt laten meedoen aan talentendagen/voetbalkamp, zodra hij daar aan toe is. Als hij dan nog niet ontdekt wordt (zeg maar) dan zal zijn talent niet opvallend genoeg zijn. Op zich geen ramp, waar de en deur sluit opent zich een andere deur die naar en ander soort toekomst leidt. Ook voor u als ouder is het belangrijk dat u uw zoon laat merken dat het u niet om gaat dat hij een van de beste moet zijn, maar dat het u erom gaat dat hij gewoon geniet van sporten. U kunt ook eens aan de trainer vragen of die een speciaal talent in uw zoon ziet. Een wat zegt men op de KNVB voetbalschool over zijn mogelijkheden?

Abbas, 16-10-2013 21:58 #153
Ik ben echt een groot voetbal fan. ik voetbal elke dag ik vind het heel leuk. En op mijn voetbal club zeggen ze dat ik veel talent heb en mijn coach zegt dat ook. en ik wil zelf ook heel graag prof worden. Hoe kan ik dat worden? Reactie infoteur, 17-10-2013
Dat staat in het artikel en in de reacties er onder.

Patrick, 12-10-2013 18:28 #152
Hoi,
Ik ben een jongen van 13 jaar nu. Veel mensen bij mijn amateurclub zeggen dat ik het grootste talent van de club ben, en dat ik wel eens door zou kunnen breken. Alleen, ik ben 1e jaars C. KUN je dan nog wel gescout worden?
Als ik bij talentendagen kijk, gaat het meestal vanaf 2004 of 2001. Alleen bij AZ kan ik nog net meedoen.

Is het nog mogelijk om het te halen?

Gr, Patrick Reactie infoteur, 13-10-2013
Ja zeker, als je heel veel talent hebt en opvalt door je kwaliteiten, valt dat op.

Kijk ook eens hier:

http://www.jongeroranje.nl/

Als het alleen bij AZ kan, schrijf je dan daar in en doe mee.

Alexa, 10-10-2013 17:42 #151
Hallo
Ik ben een meisje in groep 8 en ik ben onzeker. Ik wou vroeger al op voetbal toen ik vier of vijf was maar het mocht niet. In groep zeven wel maar de kans is nu wel heel klein dat ik gescout word en al die meiden bij ajax voetballen al zes jaar.

Wat moet ik doen? Reactie infoteur, 12-10-2013
Hoi, je ouders kunnen informeren waar talentendagen voor meisjes gehouden worden, zoals bij:

http://www.jongeroranje.nl/jonger-oranje-meisjes.aspx

Ook kan je op voetbalkamp, en natuurlijk eens met je trainer praten of je talent genoeg hebt en waar je mogelijkheden liggen. Als je echt goed bent moet je er gewoon aan blijven werken, want voetbal voor dames groeit snel in populariteit.

Voetballeven, 15-09-2013 20:16 #150
Beste,
Ik hoorde vroeger heel vaak van mensen zoals mijn trainer die ook heel hoog gevoetbald had ( Ik geloof bij Go ahead gekeept ) dat ik heel veel talent heb en ver zou kunnen komen, maar dat mijn onzekerheid in de weg staat. Ik ben balvast, technisch, snel, sterk aan de bal.
Mijn probleem is dat ik moeilijke goals altijd scoor, maar de makkelijke op de 1 of andere manier niet. Bij die kansen van oh deze moet je maken voel ik altijd heel veel druk op me zelf en dan ga ik te lang na denken en dan mis ik. Hoe zou ik dit kunnen verhelpen?

Ik ken ook iemand(Hij woonde in engeland) die nu volwassen is, maar op mijn leeftijd ook veel talent had, en een oud speler van west ham united had tegen hem gezegt dat hij heel veel talent had, en had geregelt dat hij mee kon trainen bij volgens mij Bristol City FC of bristol rovers. En hij kwam door de trainingen en mocht 4 wedstrijden mee spelen, Toen werdt ook tegen hem gezegt dat er veel scouts voor hem zaten. Alleen door problemen ( thuis problemen ect.) is hij uiteindelijk ermee gestopt, waar die nu heel spijt van heeft dan. Maar hij zei tegen mij dat hij mij had zien voetbalde ( En ik kende hem toen helemaal niet toen hij dat zei ) En hij zei dat ik een hele goeie voetballer ben en heel veel techniek heb. Hij zei tegen mij dat ik echt voor het proffesionele kon gaan, en dat is ook mijn droom. Hij zei tegen mij dat hij zeker weet dat ik het kan gaan halen. Ik ben zelf spits of rechts of links buiten.

Hij zei tegen mij dat ik dan een knop om moet gaan schakelen.
Nou is mijn probleem dus echt mentaal, ik heb zoiets van het lukt toch niet enzo. En ik nam het nooit serieus wat erg dom was, maar gisteren heeft hij dat tegen mij gezegt, en nu wil ik er wel echt voor gaan. wat ik heel erg mis is een goeie coach die mij verder zou kunnen helpen. Ik hoor eigenlijk nog in de A te zitten, maar zit in de senioren, wat nog wel zwaar is, Maar vandaag stonden we 2-3 achter, toen kwam ik erin, heb ik 1 assist gegeven 3-3, gescoord, 4-3, penalty geregeld ( 5-3 ) weer gescoord 6-3. uiteindelijk 9-3 gewonnen.

Wat voor tips heeft u voor me? En hoe zou ik desnoods in contact kunnen komen met een ervaren iemand die me zou kunnen helpen ect.? Reactie infoteur, 15-09-2013
Klinkt misschien raar maar: Als je mentaal een andere koers wilt gaan varen en je wilt dit zelf zonder hulp proberen voor elkaar te krijgen, raad ik je aan om The Secret van Rhonda Byrne te lezen, in de Nederlandse vertaling. Dat richt zich heel sterk op het omzetten van onzekerheid in groot succes.

Jezelf hypnotiseren met denken: ik durf niet, ik kan niet, het lukt me vast niet… etc. Dat zijn mentale struikelblokken waar je helemaal niets aan hebt. Vandaar.

Zeg liever tegen jezelf: ik kan het, het lukt me, ik durf het, ik doe het.

Hamza, 08-09-2013 20:48 #149
Ik ben een goeie voetballer. in mijn buurt zegt iedereen dat ik veel overzicht heb snelheid en veel techniek. maar ik moet nog aan mijn sterkte werken hoe kan je dat het beste doen?

Anoniem, 30-06-2013 22:49 #148
Als je prof voetballer wilt worden, kan dat door naar een sport school te gaan? Ik bedoel kan je door een sport school prof voetballer worden?

Alvast bedankt! Reactie infoteur, 01-07-2013
Hm, weet je, niet door naar een sportschool te gaan zal je prof kunnen worden. Maar een goede conditie helpt natuurlijk wel. Beetje extra sporten kan geen kwaad als je het niet overdrijft. Toch zal je je techniek het meest bekwamen op het veld zelf, en van kijken naar ander succesvolle voetballers leer je ook veel. Probeer hun techniek na te bootsen.

Aristolde, 27-06-2013 16:19 #147
Hallo

ik voetbal al een tijdje en k hoor van veel mensen dat ik talent heb. ik ga naar een andere club omdat k mijn eigen club niet prettig vond. maar ik zou heel graag gescout willen worden. k werk aan mijn skills conditie en techniek samen met mijn tweeling broer. want k moet het worden ik heb er alles voor over en k weet dat het zal lukken. maar kunt u mij helpen en tips geven om mijn talent beter te ontwikkelen?

groetjes

Aristolde Reactie infoteur, 27-06-2013
Alle tips staan al in het artikel of in de discussies onder het artikel. Lees dat maar goed door. En succes bij de nieuwe club.

Onur, 26-06-2013 14:18 #146
Hallo

Hartstikke bedankt voor uw reactie en tips deze gaan mij zeker helpen. Ik hoop dat ik er wat aan heb en nieuwe dingen zal gaan leren. Alvast heel erg bedankt!

Groetjes,

Onur

Onur, 25-06-2013 00:48 #145
Hey,

Had al eerder gereageerd, maar ondertussen ga ik volgende week naar het buitenland voor deel te nemen aan een talentendag. Heeft u misschien tips voor mij om tijdens de talentendag beter op te vallen en waar ik aan moet denken eventueel nog tactieken etc.

Alvast heel erg bedankt!

Onur Reactie infoteur, 26-06-2013
Onur, alle tips in het artikel en in de de discussies onder het artikel, gelden ook voor het buitenland. Probeer vooral te focussen op je plezier in voetbal, en concentreer je op je spel. Zie het als een sportdag waarop je zo goed mogelijk wilt presenteren, maar waarop je ook zoveel mogelijk plezier wilt hebben. Ik heb wel een tip voor je die nog niet aan bod gekomen is, maar dat is meer een kwestie van geestkracht. Een mens haalt talent ergens vandaan, is dat lichamelijk of geestelijk? Waarschijnlijk een combinatie van die twee. Je kunt je geestkracht dus inzetten om ontspannen te zijn. Je kunt je denkwereld focussen op succes en alleen op succes.

Voordat je gaat spelen, de dagen ervoor en 's avonds voordat je gaat slapen bijvoorbeeld, probeer jezelf dan dus eens voor je te zien als in een soort filmpje. Zie voor je dat je helemaal ontspannen aan het voetballen bent, en dat je helemaal happy en vol zelfvertrouwen over het veld gaat. Zie voor je hoe mensen naar jou kijken omdat je vrij als een vogel over het veld vliegt. Voel het geluk wat voetbal jou geeft en concentreer je steeds op het positieve van je techniek en op het mooie aan voetballen, en concentreer je alleen daarop, vergeet even de wereld om je heen. Zie dat filmpje steeds voor je en focus alleen op succesvolle beelden in je hoofd. Dit helpt om dat te versterken, en hoort er ook bij:

Denk: ik voel me oersterk, zo sterk als een reus
Denk: ik val op, iedereen ziet me omdat ik echt goed voetballen kan
Denk: ik speel fantastisch
Denk: Ik barst van het talent, en iedereen mag het zien
Denk: ik ben groot gelukkig als ik voetbal

Dat klinkt nou misschien een beetje raar, maar als je je jezelf zo over het veld ziet gaan in je gedachten, en ondertussen die dingen denkt, zal je zien dat het nog beter gaat dan je zelf kon geloven.

Succes! En maak er een mooie dag van. Gewoon genieten.

Eloime, 24-06-2013 18:34 #144
Jo allemaal

ik voetbal al een tijdje en ik zou graag gescount willen worden want dat is mijn droom. Ik speel bij een lage club en ze willen mij niet hoger laten spelen en nu ga ik naar een andere in mariahoeve en daar zal ik hoog komen. ik train al een tijdje aan mijn conditie techniek enz.
ik hoor vaak dat ik best talent heb maar niet goed genoeg dus kunt u een paar tips geven en alvast een kijkje nemen volgend seizoen bij mijn nieuwe club in mariahoeve

thanks groetjes eloime Reactie infoteur, 26-06-2013
Weet je, het is in het leven best wel moeilijk soms dat we niet allemaal de beste kunnen zijn. Maar elk mens heeft talent voor iets, de een kan geweldig goed voetballen, en de ander kan goed tekenen, weer een ander kan goed leren.

Als er al vaker tegen je gezegd is dat je goed voetbalt maar niet goed genoeg, kan je maar twee dingen doen.

Of elke dag als een wildeman gaan trainen en extra les nemen om te kijken of je jezelf genoeg verbeteren kunt.

Of accepteren dat gescout worden, en daarna profvoetballer worden, maar voor zeer weinigen is weggelegd.

Er is een gezegde dat gaat ongeveer zo: als er een deur achter je sluit, gaat er ergens anders een raam voor je open

Zo leiden dingen die niet kunnen of lukken, in ons leven heel vaak naar dingen die ons wel succes en/of geluk brengen

Ik zal je iets persoonlijks vertellen, wat niets met voetbal te maken heeft, maar wel met het leven zelf.

Mijn moeder had vroeger een relatie met een jongen waar ze mee zou gaan trouwen. Ze gaf wel om hem maar ze wist niet of hij de ware was. Op een dag nam hij haar mee naar een feest. Daar ontmoette ze een jongeman waarvan ze meteen wist dat ze met hem zou trouwen, niet met haar verloofde. Nog voordat ze een woord met die jongeman gesproken had, wist ze dat al. Ze wist het in een flits. Dat zei ze altijd. Hoe ze dat kon weten wist ze zelf niet, maar het gevoel was heel sterk. En ze is ook met hem getrouwd en daarom ben ik geboren. En als ze dus haar eerste vriend niet had ontmoet, had hij haar nooit meegenomen naar dat feest, en dan had ze dus mijn toekomstige vader nooit ontmoet, en dan was ik dus nooit geboren, en dan had ik dit nu ook niet aan jou kunnen schrijven, en dan had het artikel over profvoetballer worden ook niet bestaan op deze site, dus dan had jij dit antwoord nooit gekregen op jouw vraag aan mij.

Ik wil hier alleen maar mee zeggen dat voetballer worden misschien niet jouw toekomst is, omdat er al een andere toekomst voor je klaarligt. Je moet alleen nog ontdekken welke, maar dat komt wel goed. Voetballen is en blijft slechts een sport, niet meer en niet minder.

Dus… make up your mind(set)… of probeer extra les te krijgen en alles eruit te halen wat erin zit, of accepteer dat er meer wegen zijn die je in het leven kunt bewandelen, en zoek een weg die naar jouw succes leidt.

Vedat, 05-06-2013 13:25 #143
Hallo ik ben vedat, ik ben 15 jaar oud. Ik voetbal al 4 jaar bij Hvv Laakkwartier, mijn positie is centrale verdediger. Ik wil gescout worden. aan wat moet ik allemaal gaan werken wilt u me een tip gaan geven?

Groetjes Vedat. Reactie infoteur, 05-06-2013
De tips zijn eigenlijk al erg vaak gegeven in de reacties onder het artikel. Voor jou gelden die ook. Je wens om gescout te worden is de wens van velen, en alleen de besten worden gescout. Als jij bij de besten hoort, dan zal dat niet onopgemerkt blijven. Veel voetballers, jong en oud, zijn goed, maar niet uitzonderlijk goed. Scouts kunnen van de miljoen jonge voetballers geen miljoen goede voetballers scouten. daarom is er niet zoiets als een gouden tip. Je moet gewoon veel opvallend talent hebben.

Comeback, 31-05-2013 15:02 #142
Hallo allemaal,

Ik voetbal al mijn hele leven bij een club die in de 1e klasse speelt. Ik ben benadert door JVOZ (jeugd voetbal opleiding zeeland) toen ik 13 jaar was. Ik heb besloten dat me school voor ging en ben er dus niet naartoe gegaan. Een jaar later werd ik gescout door het Zeeuwse elftal en een paar jaar later speelde ik bij het districtelftal. Hier moest ik dan alleen maar op woensdag een wedstrijd spelen tegen een profclub dus dat zag ik wel zitten. Hier heb ik 3 a 4 jaar gespeeld en ben er ook nederlands kampioen mee geworden. Ik heb tegen mooie clubs mogen spelen zoals Feyenoord, Willem 2, RBC, FC Dordrecht, NAC Breda, enz. Ik ben een keer benadert door KAA Gent, maar ik was vastbesloten mijn Havo af te maken. Ik dacht als ik echt goed genoeg ben dan komt mijn kans volgend jaar wel. Echter raakte ik een jaar later geblesseerd aan mijn knie (luxerende patella) en sukkel er nu al een jaar mee. Volgende week word ik geopereerd en gaan ze een pees uit de binnenkant van mijn bovenbeen aan mijn knieschijf vastmaken zodat mijn knieschijf niet meer kan verschieten. De grote vraag is nu of ik ooit nog terug op mijn oude niveau kom en kan laten zien wat ik kan. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt. Ik ben nu 17 jaar oud.

Tarik Medouar, 16-05-2013 13:01 #141
Ik hou van voetballen. maar toen ik naar België kwam werd ik slechter, zwakker en trager. hebt u sommige trainingen die mijn snelheid terug kunnen brengen?
aub antwoord :( Reactie infoteur, 17-05-2013
Als je conditie zo hard achteruit gaat kan je dit beter eens door een dokter laten uitzoeken. Je moet eerst weten of je helemaal gezond bent. Ik weet niet hou oud je bent maar deze zaken kunnen je conditie in elk geval nadelig beïnvloeden:

roken, ongezond eten, gewichtstoename, bloedarmoede, virussen, aandoeningen, enzovoorts, Het beste is dus om deze vragen aan je huisarts te stellen.

Dyllan, 12-05-2013 21:36 #140
Wat moet je nou echt hebben om op te vallen om gescout te worden?

Ik ken iemand die al heel vaak gescout is, en heb hem een paar keer zien voetballen en tegen hem gevoetbald, het is niet dat ik hem nou heel goed vind ofzo, maar hij valt wel op, ik snap dan niet waarom hij opvalt, en waar ze dan echt naar kijken?

'de Zwarte Panter', 10-05-2013 11:42 #139
Awo,

Ik ben een 34-jarige man uit Curaçao. Ik zou graag weer willen voetballen, maar ik ben nog een beetje geblesseerd. Volgend seizoen wil ik weer voetballen. Ik heb in Nederland in de topklasse gespeeld en was daar topscoorder, maar toen kwam ik vast te zitten en moest ik mijn gevangenisstraf uitzitten op Curaçao. Toen ik daar vrij kwam had ik geen geld om weer naar Nederland te gaan. Ik ging bij een club voetballen op het tweede niveau van Curaçao. In 5 wedstrijden scoorde ik 21 goals en werd ik de absolute sterspeler daar. Na een uit de hand gelopen avond belande ik echter weer in de cel. Na een paar jaar had ik gehad en ik ging ik naar me tante in Portugal. Ik speelde hier bij een promovendus op het hoogste niveau. Tegen FC Porto heb ik nog gescoord. Na een leuk jaar hier te hebben gespeeld werd mijn contract niet verlengd. Toen ging ik in Nederland in de 5e klasse voetballen. Dit niveau was veel te laag en ik in 1 seizoen heb ik 54 goals gemaakt. Ik was bijna rond met een hoofdklasser maar toen kwam ik weer vast te zitten. Nu ben ik net weer vrij en wil weer voetballen. Ik heb alleen nog wel 80 dagen open staan. Wie weet er een club? Graag hoop ik op een reactie.

Ik, 05-05-2013 21:33 #138
Hallo,

Ik kan als ik wil volgend jaar 3e divisie gaan spelen. Maar als ik bij mijn club blijf speel ik 1e klasse ze zeggen dat ik me dar beter kan ontwikkelen omdat ze me daar meer aandacht geven.

Wat moet ik doen?

Iemand, 15-04-2013 17:17 #137
Ik ben 16 jaar oud en heb het talent wel zeggen mijn teamgenoten vader famillie enz. maar zou ik nog gescout kunnen worden niet egoïstisch bedoelt maar sprongkracht en reflex heb ik alleen de uitstraling (de brutaliteit) moet ik volgens mijn vader nog krijgen alleen dat vind ik moeilijk ligt dit aan mijn zelfvertrouwen of waar ligt het aan hulp is natuurlijk welkom of tips B.V.D. suc6 met jullie dromen allemaal

Jessica, 11-04-2013 21:45 #136
Hoii ik ben een meisje van 12, en zit in de D1M, Ik heb talent, dat vind ik niet zelf ook maar ook me trainers, vrienden, mijn team en zelfs ouders van meisjes in me team komen heel vaak zeggen dat ik goed ben en veel talent heb. Laatst ben ik bij het vrouwenelftal gaan kijken tegen USA en ik had het gevoel dat het mij zou lukken om daar ooit te komen en ik voelde veel plezier en wou dat veld oprennen. Na die wedstrijd zei me trainer en paar ouders dat ik later of misschien sneller dan ik denk ook in zo een team kan spelen. Ik wil heel graag in de KNVB team of in Ajax of zelfs allebei maar ik weet niet hoe ik het moet aanpakken. Kunt u mij misschien helpen?

Anoniempje, 04-04-2013 21:36 #135
Ik ben jongen van 15 jaar maar twijfel of ik nog gescout kan worden. Speel al vanaf me 8 jaar bij amateur club en wil graag prof voetballer worden. Hebben jullie miss tips zou heel graag prof voetballer willen worden maar ben zeker niet de enige :).

Iemand, 02-04-2013 11:49 #134
Hey! Ik ben 12 jaar oud en zit in de D, ik wil graag profvoetballer worden maar ik denk meer als je op voetbalschool zit alleen maar gescout kan worden. Of bij een grotere voetbal club. Heeft u tips om profvoetballer te worden zonder dat je op voetbalschool zit of bij een grotere club? Reactie infoteur, 02-04-2013
Deze vraag is al vaak gesteld. Goed je best doen, je enthousiasme tonen, aan je techniek werken, talent laten zien, proberen op te vallen door opvallend goed voetballen. Talent valt altijd op, maar zeer veel talent daar kan niemand omheen.

Niels, 28-03-2013 18:38 #133
Hallo ik ben 16 jaar en speel al 10 jaar in selectie, ik denk dat ik net niet goed genoeg ben om gescout te worden, maar mijn vader komt uit Costa Rica. Dus ben halfbloed. Nu zit ik vaak te denken hoe het zou zijn en of het mogelijk is om daar profvoetballer te worden. Weet u hier meer van of heeft u tips en of dat mogelijk is? Niels. Reactie infoteur, 29-03-2013
Hoi. Je zegt dat je denkt dat je niet goed genoeg bent om hier gescout te worden. Je verwacht dat het in Costa Rico makkelijker zal zijn om daar profvoetballer te worden. Ik heb daar geen tips over. Ik denk wel dat je ook daar over meer dan gemiddeld voetbaltalent moet beschikken om profvoetballer te kunnen worden.

Onur, 26-03-2013 12:51 #132
Dankjewel voor de tip, zal me best ervoor gaan doen!

Onur, 26-03-2013 00:13 #131
Hallo ik ben 16 jaar en speel al sinds mijn 7e voetbal. İk ben echt fanatiek en hou heel erg veel van voetbal. İk speel niet alleen voetbal ook hou ik het voetbalnieuws 24/7 in de gaten. Ben begonnen bij Nieuw Borgvliet en was op mijn 12e gescout de regionale KNVB Selecties o12. Was 2x uitgenodigd voor selecties maar ben helaas niet geselecteerd dit had ook met verlegenheid/faalangst/spanning te maken. İk denk nog steeds dat ik de kwaliteiten ervoor heb. İk speel nu als 1e jaars A in de A1 (eigenlijk hoor ik in de B te zitten.) En ik train al een kleine maandje met de Zondagselectie 1. Zondag zit ik helaas op de bank, maar dit maakt niet zoveel uit voor me ik ben al blij dat de trainer kwaliteiten ziet in me. Kan ik nog doorbreken als betaalde voetballer zo ja? Kunt u een aantal tips geven. Alvast hartelijk bedankt!

Mvg,

Onur Reactie infoteur, 26-03-2013
Hel hard eraan blijven werken, zorgend at je opvalt, en zorg dat je trainer meer dan gewone interesse in je kwaliteiten gaat zien. Dat lukt alleen door heel goed/enthousiast te spelen natuurlijk. Als je dat lukt ben je alweer een stuk dichter bij je doel. Zeg nooit nooit. ;)

Anoniem, 19-03-2013 20:58 #130
Hallo, ik ben een jongen van 15 jaar uit België. Ik wou van kleins af aan altijd voetballer worden, maar ik heb op heel jonge leeftijd mijn been gebroken dus van mijn ouders mocht ik de jaren daar na ook niet voetballen uit schrik denk ik dan. Ik heb heel veel sporten uitgeprobeerd door de jaren heen, maar van mijn ouders mocht ik nooit voetballen ('ze waren niet echt voor die mentaliteit', zeggen ze steeds). Momenteel is zwemmen mijn sport die ik beoefen en ik heb een redelijk goede conditie. Maar toch blijft het altijd leuk om eens te voetballen, ik kan wel een beetje met de bal omgaan, maar ik heb nooit geleerd om echt op het veld tegen tegenstanders te spelen. Ik vraag mij dus af of ik nog zou kunnen beginnen in een voetbalclub om te leren voetballen, en of ik misschien toch nog goed zou kunnen blijken en zou kunnen uitgroeien tot profvoetballer.
Ik heb wel nooit eerder in een voetbalclub gespeeld dus dat kan misschien wel moeilijk zijn, ik hoop dat iemand mij misschien kan helpen.
Groetjes

Kariem, 18-03-2013 16:08 #129
Hallo, ik ben Kariem en ik ben 13 jaar. Vroeger mocht ik nooit onder voetbal van mijn vader maar naar al die jaren mocht ik erop. ik begon als eerste jaar D. ik zou naar de C gaan maar ik ben er toen afgegaan (na 2 seizoenen). ik heb er veel spijt van. ik ga er weer onder maar heb ik nogsteeds kans om gescout te worden?
Gr. Kariem Reactie infoteur, 20-03-2013
Ja hoor.

Yesser, 14-03-2013 21:28 #128
Ik ben 14 en pas een dikke 6 maanden begonnen met voetbal ze zeggen vaak dat ik heel snel leer ik zie ook dat mijn conditie heel erg hard is verbeterd en snelheid is ook veel verandert ik ben net een paar weken geleden gaan testen voor beerschot ik mocht blijven maar vele vrienden zeggen dat het te laat is ik doe echt mijn best en zet alles op alles ik miss nooit een training en ga dagelijks (buiten maandag & donderdag) minstens twee uur voetballen in het weekend soms wel 5u met 3-5 pauzes van een kwartier en onze trainer zegt dat hij eerst spijt had van zijn beslissing maar ziet dat ik verbeter met elke training maak ik nog een kans? Reactie infoteur, 16-03-2013
Als je zo goed bent als je schrijft maak je nog wel kans hoor. Blijf gewoon je inzet tonen en zorg dat je barst van het enthousiasme voor voetbal. Dan zie je wel weer.

Ejyke, 11-03-2013 13:17 #127
Hallo, ik ben Ejyke ik ben Nigeriaans en 28 jaar en heb (betaald) gevoetbald voor een Marokaanse voetbalclub. Ik woon daar nu nog, ik wil heel graag als semi-prof aan de slag bij de grote voetbalclubs… maakt mij niet uit wie. Hoe kan ik een kans maken om gezien te worden… ik ben bereid naar Nederland te komen, maar hoe dan? Zijn die talentendagen of academie ook voor mijn leeftijdcategorie. Zou het fijn vinden om een brede uitleg te krijgen. Met vriendelijke groet, Ejyke Ralph Reactie infoteur, 11-03-2013
Gezien je leeftijd maak je niet veel kans denk ik, maar ik zeg altijd zeg nooit nooit. De talentendagen zijn alleen voor jonge kinderen (tot en met 12 jaar). Dat gaat niet lukken. Als je betaald gespeeld hebt kan je hooguit proberen via oude contacten eens te zien of je nog iets te winnen hebt, maar ik denk dat je kansen wel erg klein zijn.

Ajoeb, 10-03-2013 21:53 #126
Heey ik ben ajoeb en ben 14. Ik heb een tijdje bij anderlecht in België gespeeld maar voetbal nu gwn weer in Nederland. Ik wil me talent laten zien en doe er ook alles aan om de top te bereiken maar er komen nooit scouts en vindt dat jammer. Kunnen jullie misschien wat regelen?

Vriendelijke groeten ajoeb.

Oussama, 07-03-2013 21:22 #125
Heey, ik ben 9. Ik ben al een keer door Ajax gekozen. Door een talentendag, ik speelde een wedstrijd. Ik zag een Ajax scouter, ze kwamen voor mij. Maar ik vind zelf dat ik wat zwaarder ben geworden. Hoe moet ik dat weer goed maken? Reactie infoteur, 08-03-2013
Als je een gezond gewicht hebt hoef je daar niks tegen te doen. gewoon regelmatig sporten en gezond eten, en snoepen en snacken alleen op feestjes.

Je bent nog heel jong, dus als ze je willen scouten willen ze gewoon zien dat je sportief bent, enthousiast en dat je met pit speelt, en dat je talent hebt natuurlijk.

Remko, 25-02-2013 20:42 #124
Hoi ik ben Remko ik ben 16 jaar ik zit nu 11 jaar op voetbal. Er is volgens mij nog nooit een scout bij ons wezen kijken. Komt het wel voor scouts in Drenthe?

mvg

Remko Reactie infoteur, 26-02-2013
Scouts komen overal hoor.

A. Niem, 17-02-2013 01:09 #123
Hallo ik ben een jongen van 15 jaar oud (bijna 16) speel in de B1 (3e divisie) van mijn voetbalclub. Speel ook al voor KNVB amateurs onder de 16, alleen weet niet hoe ik me verder moet ontwikkelen. Aangezien ik niet een vaste positie heb bij mijn club. ik denk dat mijn inzicht en traptechniek verbeterd kan worden iemand tips?

Tonio152 (infoteur), 14-02-2013 19:04 #122
Hoi, ik ben tonio ik ben 15 jaar zou u me advies willen geven? Ik speelde 3 jaar geleden bij Sv Tec in de D1 ik werd ongeslagen kampioen topscoorde van dat seizoen en werd gescout door fc denbosch ik was super blij trainde 3x mee en deed een toernooi meer ik scoorde 2 x een keer tegen Club brugge en een Keer tegen RBC Rosendaal. Ik was tevreden omdat mijn concurrent toen de spit van denbosch die al bij selectie zat helemaal niet scoorde. Dus ik was tevreden over me zelf 2 weken later kreeg ik de brief binnen ik was niet door ik was teleurgesteld zou iedereen zijn maar ik speelde heel goed dus was een beetje verbaasd ik was gezakt vanwege me inzicht maar zouden ze me dat daar niet horen te leren? Ik speel nu bij Tsv Theole B1 en speel voor mij gevoel heel slecht ik word onzeker als ik aan de bal ben terwijl ik dat vooor dat ik gescout was nooit last van had ik snapte ook niet van ze zeiden we houden je wel nog gewoon in de gaten maar heb na 3jaar lang niks meer gehoord en denk dan altijd na voetballen of als ik me dan weer niet lekker in het vel zit na de wedstrijd heb ik dan me enige kans om profvoetballer te worden verprutst ik snap het gewoon niet? Kunt u me advies geven? Alvast hartelijk bedank ik zit er helemaal doorheen ik speel al tijden niet meer goed alleen maar door dit. Reactie infoteur, 15-02-2013
Ik begrijp heel goed dat je er onzeker door geworden bent. En als je onzeker bent ga je niet beter spelen. Plezier in voetbal moet voorop staan. Dan pas kan je laten zien wat je waard bent. Bespreek je onzekerheid eens met je trainer. Leg uit hoe het voor jou veranderd is nadat je niet door mocht. Ik denk niet dat je het verprutst hebt. Je kunt laten zien, wat je kunt laten zien. Als je onzeker bent presteer je meestal minder goed.

Anoniem, 02-02-2013 22:21 #121
Hallo,

Ik ben een speler van SV Zulte Waregem. Ik heb een probleem met mijn conditie hetzelfde voor mijn fysiek. + heb nog eens mijn banden van mijn enkel gescheurt.
ik train elke dag op mijn conditie maar die wil niet verbeteren, ik kom te vlug buiten adem. Ik ben al naar een dokter geweest maar deze gaf me een "puffertje" voor astma. Maar na maanden was er niets veranderd, terug gegaan en de dokter zei dat ik dat puffertje niet moet gebruiken. Nu op dit moment blijf ik erop trainen maar ik blijf steeds zo vlug buiten adem te komen. Dus heeft het nog zin voor te blijven voetballen? Ik speel nochtans zeer goed. Maar alleen de laatste 3 jaar ben ik ver naar achteren, Mijn fysiek is bars slecht gekomen. Mijn enkel nog een keer erbij.

Wat nu? Zou ik stoppen ik ben toe aan goede raad! Reactie infoteur, 03-02-2013
IK zou je aan willen raden om terug te gaan naar de huisarts en te verzoeken om een doorverwijzing naar een specialist, om uit te zoeken waar je kortademigheid vandaan komt. Ook bloedonderzoek zou verstandig zijn. Er zijn veel redenen waar snel buiten adem raken, door veroorzaakt kan worden. Aangezien de arts tot nu niet veel heeft kunnen doen, zou ik zeker verzoeken meer onderzoek te laten doen.

Ik hoop nog eens te horen hoe het verder is gegaan.

Jim, 22-01-2013 21:18 #120
Ik ben 18 kan ik nog gaan voetballen.
ik heb vroeger wel in een club gezeten maar ik ben naar 2 maanden gestopt (ik was toen 8 jaar) en nu voetbal ik op straat of op voetbalveld in de buurt

Natalia Kiejnig, 16-01-2013 16:17 #119
Ik zal het heel gaaf vinden als ik mee kan doen. Ik heb goeie conditie, ik kan best sommige voetballers na doen en ik heb hartstikke plezier in wat ik doe bij voetbal. Ik eet trouwens ook gezond, maar dat moeten jullie beoordelen!

Maar ik vraag me af vanaf hoe oud mag je eraan meedoen?


groetjes natalia

Abdullah, 16-01-2013 11:23 #118
Hallo beste,

Hoelang duurt het om een profvoetballer te worden?

Romy, 15-01-2013 12:57 #117
Hoi, ik ben een meisje van 11 jaar en voetbal sinds augustus 2012. Ik hoor van iedereen dat ik talent heb. Ik was binnen 3 weken na mijn eerste wedstrijd gescout bij de KNVB regio-wedstrijden. Ik wil graag profvoetballer worden. Ik heb mij wel al aangemeld voor talentendagen van jonger oranje. Ajax heeft nu ook talentendagen voor meisjes, maar dan moet ik min. 15 jaar zijn. Worden meisjes meer op latere leeftijd gescout? Want als ik 12 jaar ben geweest kan ik aan de meeste talentendagen niet meer mee doen, moet ik dan wachten totdat ik 15 jaar ben? Wat kan ik het beste doen? Reactie infoteur, 16-01-2013
Je kunt deze vragen het beste stellen bij Ajax en Jong Oranje, want zij kunnen je ook het beste vertellen wat hun redenen zijn.

Ibrahim, 14-01-2013 19:11 #116
Ik ben 10 jaar en ik speel in de e6. Als de competities afgelopen zijn ga ik naar de d'tjes maar mijn club heet zsgowms. Zonder samen speel geen overwinning wilskracht maakt sterk!

Anoniem, 12-01-2013 21:53 #115
Hoi,
Ik ben 14 jaar (bijna 15) en ik speel in de C4 (waar ik totaal niet hoor) helaas is me zelfvertrouwen ook gezakt, omdat er maar 1 profvoetballer ooit bij ons club is gescout en zijn naam is: davy klassen, ik heb er eigenlijk in principe zoveel hoop voor, en ik hoor vaak van anderen dat ik goed ben, wat best wel voor me betekent.
Zal het me eigenlijk ooit nog lukken om profvoetballer te worden in deze situatie? Reactie infoteur, 13-01-2013
Heey, je hebt goede voetballers, en ongelooflijk goede voetballers. Heel veel jonge meiden/jongens zijn goed, maar heel weinigen zijn ongelooflijk goed. Dus ik weet niet of je ongelooflijk goed bent of goed. Als je goed bent is het misschien net voldoende om gescout te worden. Maar geniet gewoon van de sport en van de complimenten.

BTW, volledige namen noemen van mensen op internet is niet zo handig, niet iedereen vindt dat prettig. :O groetjes;)

Jelmer, 05-01-2013 22:38 #114
Ik ben best wel goed in voetbal ik heb een wel goede controle over de bal maar als ik ren met de bal dan vind ik het moeilijk om de bal bij me te houden heb je tips hoe ik dat kan verbeteren enz.

Mvg

Rachid, 05-01-2013 09:29 #113
Hoi,

Ik heb een vraag, nou ik begon al sinds mijn 5e met voetbal, en ik was er erg goed in, technisch, snelheid etc, maar sinds mijn 9e begon ik dikker te worden (geen ernstige overgewicht, maar wel overtollig vet en een beetje overgewicht) en dat is iets genetisch zoals mijn broer en zusje etc, het punt is toen was ik een jaar niet naar buiten gegaan door dat ik ziek werd en nu is mijn balcontrole weg, want eerst was mijn balcontrole het beste van de buurt, tijdens partijtjes raakte ik de bal nooit kwijt en ik wil weten hoe ik dat weer terug krijg, en mijn tweede vraag is dat ik door iedereen maar dikzak word genoemd en nu als ik ook voetbal moet ik altijd verdedigen, maar ik merk dat ik meer kan dan alleen verdedigen, ik ben nu nog steeds goed in voetbal word weer een beetje technisch, alleen me conditie en snelheid zijn slecht dus hoe word ik weer slanker en hoe krijg ik mijn balcontrole terug en word ik weer technisch?

MVG Rachid Reactie infoteur, 05-01-2013
Overgewicht is een lastige zaak want je hebt er last van bij het sporten. Sporten is echter wel heel goed om je overgewicht de baas te worden. Omdat je nog in de groei bent (denk ik) kan je niet zomaar op een streng dieet gaan en dat is ook af te raden. Ik raad jou echt aan om met je huisarts te bespreken wat je in je eetpatroon kunt aanpassen, zodat je toch gezond en voldoende eet, en tegelijkertijd toch wat af kunt vallen. Probeer in elk geval weinig te eten van:

snoep (chocola en andere zoetigheid)
patat en andere gefrituurde snacks
Chips en andere zoutjes

Dat soort eten neem je alleen als er een feestje is, en niet zomaar.

Eet ook niet overmatig veel van: witbrood, pasta en aardappels. Kies liever voor volkorenbrood, volkorenpasta en niet meer dan 2 a 3 aardappels per dag.

Maar het beste is het om het met je huisarts te bespreken. Die kan jou precies vertellen hoe je in jouw situatie, af kunt vallen.

Blijf ondertussen lekker voetballen, en als je elke dag voetbalt kan je daar ook van afvallen.

Wat de balcontrole betreft: oefening baart kunst. Als je er een tijd uit geweest bent is het begrijpelijk dat je op achterstand staat. Veel oefenen, dan komt je talent weer naar boven.

Abdurrahman, 21-12-2012 21:10 #112
Hoi ik heet abdurrahman ik ben een jonge 12 jaar uit ik voetball elke dag om profvoetballer te worden op 19 januari zit ik op een voetball team die heet wodan ik ben begone met voetballen op mijn 9ste ik speel redelijk goed en er is iets wat ik moet weten en dat is hoe ik gescout kan worden. Reactie infoteur, 22-12-2012
Je kunt gescout worden door goed je best te doen en dan hopen dat een scout jou ziet voetballen en denkt: dat is een toptalent!

Je kunt ook mee doen aan talentendagen, omdat je 12 bent kan dat nog net. Dan heb je nog meer kans om gescout te worden.

, 19-12-2012 00:33 #111
Wat er echt tegensteekt, is dat de grotere clubs, psv enzo ALLEEN maar stages en talenten dagen organiseren voor kleine spelers van 6 jaar ofzo. Dat valt best tegen voor mij omdat ik nu 15 ben, en nu pas echt echt prof wil worden. Waarom doen ze geen stages voor spelers die 13 jaar of ouder zijn?

MVG

Anoniem, 10-12-2012 20:36 #110
Hallo ik heb 2 vragen. Als ik buiten aan het voetballen ben speel ik soms heel erg goed, maar soms kan ik ook gewoon heel slecht spelen. Weet u misschien waardoor dat komt?
En mijn 2e vraag is dat ik u mening wil weten wat je laatste jaar is om gescout te worden, dus uw mening *(trouwens ik ben 14 jaar)*

Alvast bedankt. Reactie infoteur, 12-12-2012
Gescout worden kan eigenlijk zolang je jong bent, en als je veel talent hebt. Het is niet makkelijk om een duidelijke leeftijdsgrens te geven maar. Het gaat toch altijd om (opvallend veel) talent en je conditie, spel enthousiasme e.d. Op je 14e kan je echt nog wel gescout worden hoor. Hoe ouder je wordt, hoe groter de uitzondering, dat wel. Jaap Stam speelde op zijn 16e bij DOS Kampen en werd op zijn 20e pas gescout door FC Zwolle. Pas op zijn 20e gescout dus. Speelde AC MIlan en Manchester United. Komt voor, maar is wel zeldzaam. Kuyt en Van der Sar waren ook niet zo piep meer toen ze bij de topclubs kwamen. Maar het blijven uitzonderingen.

Waarom je de ene keer goed speelt en de andere keer minder goed kan allerlei oorzaken hebben, zowel lichamelijke als geestelijke. Als je bijvoorbeeld moe bent, ongezond leeft, weinig geslapen hebt, veel zoet en vet gegeten hebt bijvoorbeeld, e.d., kan dat negatieve invloed hebben op je algehele conditie. En als je een paar fouten/missers achter elkaar maakt kan je door verlies aan zelfvertrouwen een verkeerde focus op het spel krijgen, zo van: het lukt me toch niet vandaag…

Als je negatief focust gaat het meestal ook steeds minder goed. Een negatieve spiraal naar beneden, zeg maar.

Dus: leef gezond (gezond eten en regelmatig sporten). En focus je als je voetbalt op wat je kunt en zeg tegen jezelf dat je er zin in hebt en dat je het goed doet. Dat geeft positieve energie. Respect op het veld voor anderen, maar ook voor jezelf.

Ik wil wel even zeggen dat als je twijfelt aan je gezondheid, ga dan wel even langs je huisarts want dat kan ik vanaf hier natuurlijk niet beoordelen.

Jackson, 04-12-2012 15:43 #109
Ik voetbal nu c4. Omdat bij ons de c1 en c2 vol zitten ben ik en nog een paar naar de c4 geplaatst, maar daar horen wij niet, dus mijn vraag: Kan je in de c4 ook gescout worden?

Voetballove, 01-12-2012 21:40 #108
Ik heb lang gevoetbalt, alleen ik ben toen gestopt omdat er iemand in mijn familie was overleden.
Een paar jaar ben ik gestopt en ben weer begonnen ( Om mijn conditite ect. gewoon goed te houden ben ik wel op fitness gebleven.)
Ik ben nu net 17, en ben dus weer gaan voetballen. Ik ben als eerste jaar bij 2de jaars A gekomen in 2de klasse.
Ik heb hele goeie conditie, ben een doorzetter, goeie techiek, sterk, goede paas.
Alleen heb ik wel een goed schot, alleen ik kan hem mooi plaatsen, maar niet echt een keer heel hard schieten, dat lukt me gewoon niet nog, ik train daarop en gaat steeds beter, mischien tips om het beter te maken? Het zou erg fijn zijn.

Ook mijn aanname is gewoon heel goed, alleen heb ik nog wel moeite met harde paasen, en goed terugkaatsen.
Ook dat gaat steeds beter, maar heeft u mischien tips om dat nog beter te maken?

En als 17 jaar, maak je dan nog kans om bij een prof club te komen? Reactie infoteur, 02-12-2012
Het is moeilijk om persoonlijke tips te geven want je moet gewoon goed naar je trainer luisteren en hem om die tips vragen. Die ziet je sterke en zwakke kanten ter plekke. ]Toon je gedreven om te leren, zet je volledig in, vraag om die tips om je te verbeteren.
Je bent natuurlijk niet de enige die de droom van prof worden koestert, maar er is altijd kans voor de allerbeste. Geniet in elk geval van voetbal.

Anoniem, 28-11-2012 14:56 #107
Hoi,
Ik zat op voetbal. Ik speelde toen rechtshalf. Mijn trainer zette mij op een plaats waar ik totaal niet kan spelen. Voorstopper dus. Ik presenteerde slecht maar toen ik weer op rechthalf werd gezet ging het weer goed. Ik heb mooie schot, goede paasjes, kan goed voorgeven. Ik ben 1,70 en ik kan ook goed keepen. Alleen ik heb overgewicht en ik heb geen conditie. Als ik in bloedvorm zit dan speel ik de sterren van de hemel. Ik kan ook middenvelder spelen alleen omdat ik geen goede. Indictie heb hou ik dat niet vol.

Hoe kan ik wat afvallen en hoe kan ik mijn conditie op pijl zetten en gescout worden? Reactie infoteur, 29-11-2012
OM je conditie op peil te houden is een combinatie van regelmatig sporten en gezonder eten, de enige oplossing. Als je overgewicht niet door een ziekte is ontstaan, zal je met behulp van bijvoorbeeld je huisarts, een gezond eetpatroon moeten leren ontwikkelen. Probeer in elk geval zo veel mogelijk te vermijden:

snoep en chocola en roomijs en zo
roomboter, spek en gefrituurde happen, zoals patat, kroketten en frikadellen en zo
witbrood
pizza, pasta en macaroni

Kies liever voor:
fruit (en desnoods waterijs als je toch ijs wilt, en snoepen alleen op feestjes!)
Yoghurt, melk
plantaardige vetten
kip (zonder vel), kalkoen, rundvlees, ongepaneerde vissoorten, eieren, vleeswaar, zachte kaassoorten,
volkorenbrood
zilvervliesrijst, aardappels (niet te veel per dag)
groentes

Als je intensief sport moet je zeker niet weinig eten, maar genoeg om op te kunnen functioneren. Afvallen is goed voor je, maar het moet ook weer niet te snel gaan afvallen.

Eet alleen chips en snoep en cake en taart en dergelijke, als er iets te vieren is. Sommige mensen hebben veel vaker dat soort junkfood in huis en ja, dan zie je vaak overgewicht ontstaan.

Drink dagelijks genoeg water. Frisdrank maakt erg dik, btw. Water helpt ook trek in tussendoortjes tegengaan.

Probeer ook eens yoghurt met fruit gemengd.

Ga in elk geval eens met je huisarts praten om op een gezonde manier af te vallen. Je lijkt me een enorme doorzetter op sportgebied, dus dan lukt het je ook wel om gewicht te verliezen. Sommige mensen hebben gewoon een winnaarsmentaliteit, mogelijk ben jij een van die mensen.

Anoniem, 26-11-2012 16:03 #106
Hallo ik geef iedereen een panna op straat en vind dat ik zelf heel erg goed ben. Speel bijna elke dag een partijtje op straat. Heb hele goede techniek en hele goede inzicht. Alleen het probleem is dat ik niet sterk genoeg ben. Ben 1.70, ben 16 jaar, zit in havo 5 en weeg 45 kilo altijd wordt ik maar afgewezen omdat ik te licht ben ik word het wel erg zat nu. Iedereen zegt tegen me vader dat ik talent heb maar in die clubs is het altijd vriendjespolitiek waardoor ikzelf niet hoger kan komen. Heb ik nog kans om hoger te komen en gescout te worden en een profvoetballer te worden? Het is echt mijn droom. Reactie infoteur, 26-11-2012
Kans is er in principe altijd, want echt talent komt altijd bovendrijven. Talent is net als een vlot, het drijft en drijft en drijft en overwint een oceaan en bereikt de overkant.

Maar je gewicht, ja, je bent echt licht. Wat zegt je huisarts daarvan?

Eleazar, 20-11-2012 23:09 #105
Mijn ouders zijn tegen mijn voetbalcarrière. Ze willen dat ik me met school bezighoud. Alleen school. Maar ik hou van voetbal het is me leven, ik wil me best op school focussen, maar niet zonder voetbal. Aub wat hulp/tips?

Met vriendelijke voetbalgroeten, Eleazar Reactie infoteur, 21-11-2012
Sporten is goed voor je prestaties op school. Probeer je ouders uit te leggen dat je fitter bent als je ook voetbalt, waardoor je je beter kunt concentreren op schoolwerk. Aangezien voetbal zo enorm belangrijk is voor jou, kan ik me voorstellen dat je het niet missen wilt. Mag je niet op een voetbalclub? Er zijn erg veel kids die zowel school als een voetbalclub combineren.

Verder:
> doe eerst je huiswerk en doe dat goed zodat je schoolwerk niet onder je voetbal lijdt.
> Bewijs dat je zowel kunt voetballen als ook goed je werk doen op school.
> Neem genoegen met een a anderhalf uur voetbal per dag, op schooldagen. Misschien vinden je ouders dat je te veel tijd doorbrengt op het voetbalveld.
> Neem genoegen met een half uurtje voetbal per dag, op dagen dat je moet blokken voor school

Je ouders willen graag dat je aan je toekomst werkt door goed je best te doen op school. Veel ouders denken zo en dat is begrijpelijk. Maar sporten hoort er zeker bij om je kansen in het leven te vergroten. Je moet een goede balans zien te vinden tussen:
> je schoolwerk naar tevredenheid doen
> voetballen

Maar het voetballen mag je niet uitputten. Dan lijd je schoolwerk er onder en dat is ook weer niet de bedoeling
Lukt het nou allemaal niet, overleg dan eens met een derde. Een mentor, een voetbaltrainer of een oom die je probleem wel begrijpt. En betrek je ouders dan bij het overleg.

Erhan, 12-11-2012 14:37 #104
Het gaat om je zelf. Je moet er in geloven. Als je niet ver komt, dan moet je het niet jammer vinden wat je hebt je best gedaan om een echte voetballer worden en de beste!

Oussama, 02-11-2012 09:38 #103
Dank je wel, ik ga zaterdag spelen en vertel het weer. Kijken hoe het gaat en ik heb het al geschreven. Ik heb ook nummer 10 op mijn rug.

Oussama, 31-10-2012 22:27 #102
Dank je wel, en nu ga ik het niet meer doen. En wat jullie zeiden zei me vader ook. Nu ga ik kijken en dan weer terug zeggen hoe het is met mij. Reactie infoteur, 02-11-2012
Leuk om weer van je te horen. Maar beloof me een ding: schrijf (wat hier onder staat) echt op een papier, en beloof me dat je dit elke avond voor het slapen gaat hardop voorleest. (geloof van mij dat het echt werkt!) Leer het uit je hoofd, en voel de kracht die ervan uitgaat. Richt je vanaf nu alleen op wat je kunt. Al het andere is niet belangrijk. En laat nog eens weten hoe het met je gaat.:)

Schrijf op een papiertje en herhaal dus elke dag:

'Ik richt me alleen op het goede. Ik voetbal goed, ik heb talent, ik geniet van voetbal, ik heb zelfvertrouwen, ik voetbal heel erg goed, ik ben ijzersterk, ik vlieg over het veld, ik scoor, ik ben een en al voetbalkracht, ik toon mijn talent… '

Oussama, 24-10-2012 11:34 #101
Ik ben 9 jaar. Ik ben een talent. Iedereen zegt dat tegen me vader. Ik eet gezond en speel partijtjes buiten. Ik speel bij purmerstein in de E1 eerste jaar E. Bij trainen speel ik zo goed maar bij wedstrijden niet. Weten jullie waarom? Is het goed nadenken, of de omschakeling, of verlegen. Ik ben ook gekozen door Ajax maar toen ging het ook mis. Hopelijk helpen jullie me ermee. Ik ben verliefd op voetbal. Ik slaap zelf op een lekke bal. Groetjes Oussama Reactie infoteur, 25-10-2012
Het lijkt een beetje alsof je juist bang bent dat je het niet goed doet, dus bang bent dat je fouten maakt, waardoor het dan juist ook niet lekker gaat. Als je bang bent om het fout te doen, en je daar te veel op richt, dan is de kans ook groter dat het fout gaat want je kunt dan niet meer enthousiast spelen, want de angst om het fout te doen neemt het over. Je speelt dan niet meer met als drijfveer jouw kracht en talent, maar met als drijfveer jouw angst om het fout te doen. Het resultaat is dat het dan niet lekker gaat.

Maar nu het goede nieuws: jij bepaalt of je met je talent voetbalt of met je angst om fouten te maken.

Ik raad je aan om eens een uurtje naar een voetbalveld in je buurt te gaan en een uur lang expres fouten te maken. Dat klinkt nou misschien gek, maar op die manier krijg je misschien meer controle over je fouten. Schiet expres mis, wees traag en onhandig, en hou dat eens een uurtje vol. Je zal ziend at dat nog heel moeilijk is voor iemand met veel talent om het goed te doen.

Jij bepaalt namelijk waarop je je focust, op je liefde voor voetbal of op je angst om fouten te maken bij het voetballen.

Verder raad ik je aan om te praten met je trainer, over je angst dat je fouten maakt. Als dat niet helpt raad ik je aan om een cursus zelfvertrouwen vergroten te volgen.

Tot slot raad ik je aan om zeker mee te doen aan talentendagen. Zie dat dan om een kans om je angst om fouten te maken te overwinnen.

Kijk, aan die angst heb je niks, die heb je niet nodig. Elke voetballer maakt fouten, dat hoort erbij, maar je talent is groot genoeg om die angst te overwinnen. En onthou: jij bepaalt of die angst om het fout te doen jou de baas is. Geef het niet die macht over jou, jij bent de voetballer, jij hebt dat talent, dus richt je daar op. Richt je op wat je kunt, niet op wat je fout kunt doen.

Zeg steeds tegen jezelf: ik voetbal goed, ik heb talent, ik geniet van voetbal, ik voetbal goed, ik heb veel zelfvertrouwen, ik suis over het veld, ik scoor, ik ben een en al voetbalkracht…

Schrijf dat op een papiertje en herhaal het elke dag. Als een mantra. Richt je alleen op het goede, niet op wat fout kan gaan. 'Ik voetbal goed, ik heb talent, ik geniet van voetbal, ik heb zelfvertrouwen, ik voetbal goed, ik ben ijzersterk, ik suis over het veld, ik scoor, ik ben een en al voetbalkracht… '

Roos, 16-10-2012 16:12 #100
Ik ben een meisje van 14. Ik wil heel graag profvoetballer worden bij Ado Den Haag. Maar bij elke talentendag waar ik mij wil aanmelden blijkt dat ik te oud ben, maar ik heb echt veel talent. Ik weet me nu geen raad. Help mij alstublieft dankjewel doei! Reactie infoteur, 17-10-2012
Je kunt nog steeds gescout worden maar voor talentendagen ben je inderdaad jammer genoeg te oud.

Tip: voer actie voor talentendagen voor kids ouder dan 12, 13 jaar.

Quinton, 03-10-2012 13:22 #99
Ik ben elf en eerste jaar D is de kans dan nog groot om gescout te worden en kan ik dan ook Ajax bellen en vragen om mee te doen? Reactie infoteur, 05-10-2012
Je kunt altijd gescout worden, als je opvalt en goed genoeg bent. Ajax bellen? Ik denk dat dat moeilijk is, maar je kunt een brief schrijven, aan je favoriete voetballer bijvoorbeeld. Je weet maar nooit… ;)

Nihat, 27-09-2012 10:11 #98
Ik ben 14 jaar en ben dol op voetbal. Ik wou vroeger altijd prof voetballer worden. Ik zat ook op een amateurclub Hellassport in zaandam. Toen ik 12 jaar was wou ik dus niet meer voetballen. Ik kijk al sinds ik 4 jaar ben naar voetbal. Bijna elk league is leuk. Mijn top 3 is Premier league, Eredivisie, Spor toto super lig (Turkse league). Ik speel zelf buiten voetbal ben gezond fit. Ik speel voetbal kijk voetbal speel voetbalspelletjes. Alles draait bij mij om voetbal. Maar toch wil ik later Coach worden in een Belangrijke league zoals Premier league. Ligue 1 (Frans) Primera division (Spaans) Serie A. Natuurlijk ook me lievelings league Turkse league. Hoe kan ik in zulke prof league's Coach worden of commentator worden? Wil heel graag.

Abdisalam, 25-09-2012 16:16 #97
Ik ben 16 jaar, ik ben talent jongen, jammer ik zit laag team ik kom uit Somalië. Ik ben hier bijna 2 jaar ik voetbal sinds mijn 8 jaar, maar ik voetbal in Nederland bijna half jaar word ik misschien gescout.

Heb ik nog kans om gescout te worden? Heeft u misschien idee die kan ik gescout worden.

Dank jullie wel… Reactie infoteur, 25-09-2012
Je kunt nog gescout worden. De kans is misschien wat kleiner dan wanneer je jonger zou zijn en naar een talentendag zou kunnen, maar als jij echt een groot voetbaltalent bent, dan kan je ook op je 16e nog gescout worden.

Yanick, 20-09-2012 16:20 #96
Ik heb de vraag hoe je een goeie rechts mid wordt. Normaal ben ik rechts voor, maar mijn trainer wil dat ik multie inzetbaar wordt als aanvoerder.

Anoniem, 16-09-2012 21:34 #95
Hallo Ik ben 15 Jaar en ik speel al jaren in de selectie. Mijn positie is spits, ben 1.80 lang en heb een buitengewoon goede techniek. Alleen ik heb 1 probleem. Ik ben nog niet gescout. Is het nog steeds mogelijk om ergens een proeftraining te krijgen?

Anoniem, 26-08-2012 11:49 #94
Hallo ik ben 15 jaar bijna 16 kan ik nog prof worden? ik speel in b1 en mijn trainer zegt dat ik een super goede techniek heb en veel spelinzicht, maar ik ga volgend jaar dan ben ik 16 dan ga ik naar de a1 is het dan te laat of kan ik dan nog prof worden?
ik train elke dag ong 3-4uur echt trainen ook niet zomaar balletje hooghouden.

hebben jullie nog tips voor mij of er nog talentendagen zijn voor mij?

Silvan, 25-07-2012 21:44 #93
Ik ben 17 jaar speel in de a1 en vraag me af of ik nog mee kan doen op talenten dagen enzo? ik eet gezond heb alleen geen conditie maar dat ben ik aan het trainen

Eleazar, 24-07-2012 00:30 #92
Ik vind dit echt Behulpzaam
Maar ik ben heel erg goed ik Speel bij Willem II C1 (Amateurs)
En ik wil dat ze mijn talenten ontdekken hoe kan ik ervoor zorgen dat ze me opmerken
en als ik gescout word door ajax kan ik daar dan ook trainen, is dat niet te ver?

Verder train ik elke dag voor voetbal.

MVG, Eli Reactie infoteur, 26-07-2012
Je kan niet zorgen dat je gescout wordt, behalve zorgen dat je zo goed speelt dat ze niet om je heen kunnen. Dat is echter wel de droom van veel jongens dus er is wel veel competitie.

Anoniem, 12-07-2012 21:31 #91
Hallo iedereen,
Ik vind dit een supergoed artikel, ik wil zo graag profvoetballer worden alleen is het voor mij lastiger dan bij andere kinderen ik heb namelijk overgewicht! ik ben 12 jaar en weeg 67.4 kilo en ben 1.63 meter lang… Ik zit al wel op een voetbalclub in Almere 'Sporting Almere' de amateurtak van Almere City FC. Ik ben blij dat de vakantie begint want dan kan ik mij volledig richten op het voetballen en afvallen ik wil namelijk mijn snelheid ontwikkelen, conditie, techniek en nog meer. Ook ga ik niet op vakantie wat in dit geval goed uitpakt. Hebben jullie misschien tips voor mij? en wat is nou een gezond gewicht voor een jongen met mijn leeftijd en lengte? Alvast bedankt, Anoniem. Reactie infoteur, 13-07-2012
Je bent inderdaad te zwaar maar je moet niet op dieet gaan. Je eetpatroon veranderen en meer bewegen, bijvoorbeeld meer voetballen, is prima. Je hebt wel hulp van je ouders nodig. Zij halen de boodschappen in huis. Mijn tips aan jou zijn:

Vraag je ouders om geen chips en snoep en koek en dergelijke, in huis te halen. Eet liever geen patat en andere frituur, geen vette sausjes zoals mayonaise en koek en snoep. Dat soort eten hoort bij een feest, het is nou eenmaal niet elke dag feest. Dus op feestjes kan je gerust eens gezellig mee snoepen, maar beschouw dat als een uitzondering. Verder is het belangrijk om heel eenvoudig, gevarieerd te eten maar gezond.

Eet gevarieerd., dus bruin brood, voldoende eiwitten (vlees en vis), zuivel, groenten, fruit, gezonde vetten. Je kunt hiervoor je ouders vragen om de zogenaamde schijf van 5 te hanteren.

Als je eet, eet je dan niet helemaal vol. Een a twee bruine boterhammen per maaltijd bijvoorbeeld is prima. En 's avonds 2 a 3 aardappels, maar geen 6 of zo. Wees zuinig met jus. Dat is snel te vet en te zout. Een beetje jus is prima, maar niet te veel.

Beweeg elke dag. Omdat je van voetballen houdt is elke dag voetballen prima.

Eet zo min mogelijk vetten die hard worden als ze afkoelen. Denk maar aan vetten zoals roomboter en frituurvet. Boter mag je met mate op brood eten. Plantaardige vetten zijn beter dan vetten die van dieren komen.

Eet lekker veel groente en fruit. Ook groentesoep of fruit met yoghurt is prima.

Als je toch iets lekkers wilt, kies dan voor een waterijsje in plaats van roomijs. Kies voor gezonde tussendoortjes zoals een lekker stuk meloen, appels, een stukje gegrilde kip.

Als je gezond eet, en snoepen alleen tot feestjes beperkt, en meer beweegt. Dan zal je geleidelijk afvallen. Snel afvallen is niet goed. Omdat je nog zo jong bent is een dieet ook niet nodig, maar wel gezonder eten en meer bewegen. Dan gaat afvallen vanzelf. Je ouders kunnen je hier het beste bij helpen. Het is belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor een carrière als voetballer.

Lotte, 06-07-2012 15:51 #90
Geldt dit ook voor meisjes? wij hebben namelijk bijna nooit scouts… is dat omdat we meisjes zijn? Reactie infoteur, 07-07-2012
Ik denk dat je eens aan je trainer moet vragen of er echt nooit scouts komen. Ik denk dat ze er wel zijn. Maar je hebt ook wel gelijk dat er w.s. actiever naar talent onder de jongens gezocht wordt. Dat komt denk ik toch omdat voetbal op professioneel niveau nog steeds vooral populair is als het om voetbalclubs met mannelijke spelers gaat. Dat is natuurlijk zo gegroeid maar het is wel tijd dat vrouwenvoetbal evenzeer gewaardeerd zal worden.

Emnanuel, 04-06-2012 14:35 #89
Zijn er ook clubs die talentendagen hebben voor mensen geboren in 1997? Ik kan er geeneen vinden Reactie infoteur, 06-06-2012
Kinderen kunnen meestal meedoen aan talentendagen tot hun 12e. Dat komt omdat profclubs de ervaring hebben dat ze oudere kinderen moeilijker de ontwikkeling kunnen geven die je bij erg jonge kinderen nog wel kunt geven. Die kunnen nog gevormd worden, zeg maar. Dat wil niet zeggen dat je geen prof meer zou kunnen worden. Ook als je ouder bent dan 12 kan je nog gescout worden. Voor jouw leeftijd zijn er voor zover ik weet echter geen talentendagen meer.

Bij Jonger Oranje staat over geboortejaar 1999:

(begin citaat) >> Je mag meedoen, maar je kan helaas niet worden gescout voor het regioteam en het uiteindelijke Jonger Oranje. Natuurlijk maak je wel kans op een stage bij een profclub. << (einde citaat)

Je ziet dat het na je 12e dus niet meer mogelijk is om mee te doen aan talentendagen.

Hmm eigenlijk zou er eens iemand moeten komen die zelf een talentendag voor 12 + organiseert, en dan de publiciteit opzoeken via het jeugdjournaal en op die manier eens alle scouts die kant op lokken en ze laten zien hoeveel talent tussen 13 en 16 jaar er nog vrij rondloopt. ;) We niet waagt, die niet wint…

Moises, 01-06-2012 23:46 #88
Zijn er volgend jaar ook talentendageen van bijv. ajax, feyenoord voor mensen uit 2000? Reactie infoteur, 02-06-2012
Dat lijkt me wel mogelijk. Hou de site-agenda goed in de gaten. Hangt er ook vanaf wanneer ze weer beginnen met talentendagen.

Moises, 31-05-2012 15:53 #87
Ik snap de site niet heeft u misschien nog andere tips? en kan ik me ook inschrijven voor Jonger Oranje? Reactie infoteur, 31-05-2012
Voor het seizoen 2011/2012 hebben ze bij Jong Oranje (heden 31 mei 2012) alleen nog talentendagen voor meisjes. Aan een talentendag (jongens/meisjes) meedoen kost 22,50 op het moment. Je ouders moeten ook akkoord zijn als je mee wilt doen aan talentendagen. Hou in elk geval hun agenda in de gaten, er komen weer nieuwe talentendagen. Bekijk ook hun website:

http://www.jongeroranje.nl/inschrijven.aspx

Moises, 30-05-2012 22:58 #86
Beste infoteur

Ik heb een heel seizoen bij de KNVB gespeeld. Ik word dit jaar nog 12 en volgend seizoen ben ik 2e jaars. Hoe word ik nu profvoetballer? En zijn er nog talentendagen beschikbaar voor mijn leeftijd, zoja welke clubs? Reactie infoteur, 31-05-2012
Kijk voor talentendagen eens bij:

http://www.profvoetballers.nl/index.asp?talentendagen.asp

Caramel, 29-05-2012 20:08 #85
Beste infoteur,

Ik ben nu 14 en over 5 maanden 14 en dit seizoen begonnen met voetballen. Ik was ook op voetbal toen ik 12 was maar toen had ik geen motivatie en ging ik er weer af. Ik zit nu 1 maand op voetbal en speel in de C4 verdediging (rechtsback). Ik heb nu heel erg veel motivatie om profvoetballer te worden en ik speel elke dag minstens 2 uur voetbal buiten, soms alleen en soms met andere jongens. Ik ga dit jaar op voetbalkamp om mijn techniek te verbeteren. Denkt u dat ik nog profvoetballer kan worden? Reactie infoteur, 29-05-2012
Dat kan. Doe goed je best op voetbalkamp en hoop dat je eruit gepikt wordt door een scout. Ze letten onder andere op je techniek, je enthousiasme en je plezier in het spel. Als je talent opvalt kan je nog gescout worden.

Yasmila Leeuwenkamp, 29-05-2012 16:58 #84
Beste redactie

mijn trainer van de dames heeft mij bij dit team laten plaatsen en zegt dat hij nog nooit een keeper heeft gezien die kan duiken en springen, ik lijk wel een jongen zegt hij, hij vindt mij erg talentvol, kan hij mij misschien helpen om verder te komen? Reactie infoteur, 29-05-2012
Misschien wel, maar je kunt het het beste eens aan je trainer vragen.

Yasmila Leeuwenkamp, 29-05-2012 01:14 #83
Beste redactie

Hallo ik ben Yasmila en kan heel goed keepen, ik woon in het oosten van het land en ik ben 15 jaar en speel bij de Dames 1 in de tweede klasse, ze zeggen allemaal dat ik talent heb.
Keepen is mijn lust en mijn leven, en zou graag gescout willen worden, maar kan dat wel als je al bij de dames keept.

sportgroetjes yasmila Reactie infoteur, 29-05-2012
Wat vind je trainer van je mogelijkheden?

Smudje, 25-05-2012 22:38 #82
Beste redactie,

Ik heb een vraag ik ben 13 en ik speel in d1 volgend jaar ga ik naar c1 (hoofdklasse)
In de e1 was ik gescout voor fc twente daar heb ik 3 maanden gesped maar toen weer afgevallen. Is er nog een kans dat ik profvoetballer wordt?
Zo ja, heeft u dan een paar tips.?!

Grt Reactie infoteur, 26-05-2012
Als je talent hebt en je werkt hard om dat talent verder te ontwikkelen, dan kan dat. Je moet dus niet alleen talent en pit hebben, maar ook het doorzettingsvermogen om je talent verder te ontwikkelen.

Lees ook eens hier:

http://www.jongeroranje.nl/inschrijven.aspx

H. O., 13-05-2012 01:45 #81
Geachten
Het gaat om mijn zoontje van 9 jaar die zit bij de E8 van een amateurvereniging hij is enorm voetbalgek elk dag bezig met voetballen, jammer genoeg wordt door de trainers in de hoek gezet niet dat hij niet kan voetballen, daar wil ik niet op in gaan. Ik vind echt jammer dat hij niet eerlijke kansen krijgt. Mijn zoon is energiek leergierig heeft enorm doorzettingsvermogen. Reactie infoteur, 13-05-2012
Als de trainer hem vaak ik de hoek zet kunt u het beste eens vragen waarom de trainer dat doet.

Als het vaak gebeurd en uw zoontje heeft daardoor geen plezier meer in de club, kan hij misschien beter bij een ander team gaan spelen.

Giorgi, 09-05-2012 16:17 #80
Geachten,
Ik ben 19 jaar en de eerste gedachte die bij je opkomt is waarschijnlijk 'o, dat is al te oud' maar ik heb een uitstekend spelinzicht en ik heb een sterke winnaarsmentaliteit. Over mijn basistechniek laat ik liever anderen een beoordeling geven, want iedereen kijkt op een andere manier naar je! Maar is er voor mij nog een mogelijkheid om met een talentendag mee te doen? Ik heb helaas niet het geluk dat ik hier en daar connecties heb. Reactie infoteur, 09-05-2012
Je kunt dat het beste informeren bij de organisatie van die dagen, maar ik geef je weinig kans om mee te mogen doen. Helaas.

Remco, 01-05-2012 12:35 #79
Mijn zoontje is speelt in de F1 van een amateurvereniging.
Hij vorig jaar gescout door Vitesse en heeft daar 7 trainen gehad op basis van die trainingen is hij door naar de elitegroep.
Nu is hij ook gescout door de graafschap waar hij rechtstreeks in de elitegroep geplaatst
Gaat worden.
Naast Vitesse en de graafschap is nu ook fc Twente geïnteresseerd.
Mijn vraag is eigenlijk wat je precies af moet wegen bij een keuze die er gemaakt moet worden mijn zoontje is pas 8 jaar en kan een beslissing nog niet helemaal zelf nemen. Reactie infoteur, 02-05-2012
In zo´n situatie spelen natuurlijk verschillende zaken een rol. Waar voelt uw zoontje zich het meest op zijn gemak? Is de reisafstand niet te groot? Waar zal hij de meeste vooruitgang kunnen maken? Wat wil hij zelf, wat wilt u? Hoe is de sfeer binnen een club. Het is zinvol om te kijken naar wat uw zoontje, en u als ouder, belangrijke punten vindt. Probeer op basis daarvan te beslissen. Zorg dat hij plezier in voetbal houdt.

Cristie, 11-04-2012 21:37 #78
Ik wil graag profvoetballer worden. Ik had een vraag over voeding. Kunt u een paar gezonde dingen op een rij zetten?

Niels Bulten, 21-03-2012 09:58 #77
Ik zou graag prof willen worden. Ik had een vraag over voeding. Kunt u een paar gezonde dingen op een rij zetten? Reactie infoteur, 21-03-2012
Kijk hier eens:

http://users.telenet.be/s.a/voetbalkennis/voetbal/begeleiding/voeding/wedstrijd-eten.htm

Luuk, 19-03-2012 16:28 #76
Ik ben 13 jaar, ben een aanvallende middenvelder. Heb vroeger stage gelopen bij Willem II en bij FC Den Bosch, maar ze wilden me hebben. Nu speel ik in de C1, waar ik hoofdklasse mee speel. Ik wil dolgraag profvoetballer worden en ik zoek af en toe naar talentendagen. Ik vind vaak talentendagen, maar niet van mijn geboortejaar (1998). Mijn vraag is: waar zijn talentendagen voor het geboortejaar 1998?

Anoniem, 17-03-2012 22:41 #75
Is het mogelijk om nog gescout te worden op de leeftijd 14-15 jaar?

Regy Janssen, 16-03-2012 17:54 #74
Mijn vraag gaat erover hoe ik een goede voetballer word ik voetbal al sinds me 4de en wil graag bij een profclub terecht komen ik train veel, kijk naar veel werdstrijden maar ik ben nog nooit gescout mijn lievelings posietie is laatste maan of voorstopper hoe kan het dat ik maar niet gescout word? Reactie infoteur, 16-03-2012
Omdat maar heel weinig jonge voetballers gescout worden, terwijl misschien wel 99% hoopt gescout te worden. Zorg dat je opvalt door je talent, want kwaliteit wordt echt wel gezien.

Jeroen, 08-03-2012 16:25 #73
De tips die worden genoemd kloppen zeker deze heb ik vroeger ook met mijn vader bedacht en dat heeft ook echt geholpen heb namelijk tot mijn 13de jaar voor RJO Willem-II/RKC gespeeld maar helaas wouden ze niet met me verder. Nu is mijn vraag eigenlijk is dit het einde of mag ik hopen dat er misschien een andere club in me geïnteresseerd is? Reactie infoteur, 09-03-2012
Zeg nooit, nooit. Toch? Als je veel talent hebt is die mogelijkheid er natuurlijk, maar zie onder ogen dat er heel veel competitie is. Niet ieder voetbaltalent zal prof worden.

Voetbalfan9, 04-03-2012 11:25 #72
Mijn vraag gaat eigenlijk niet over profvoetballer worden al is dat wel mijn grootste droom, mijn vraag is : ik ben rechtshalf en dat is ook mijn lievelings positie maar ik sta nu rechtsback omdat niemand anders in mijn team daar kan staan, maar ik wil gewoon rechtshalf staan(iedereen vind dat ik dat het beste kan). Ik heb al gepraat met mijn coach maar hij zegt dat ik als rechtsback te belangrijk ben. Wat moet ik doen? Reactie infoteur, 04-03-2012
Bespreek met de rechtshalf, je team en en je coach of er sprake kan zijn van roulatie, zodat je toch soms rechtshalf kunt spelen. Is er een teamgesprek? Gooi het dan op een nette manier in de groep. Als het je plezier in voetbal vermindert als je rechtsback moet spelen terwijl je dat niks vindt, zal dat op den duur je spel ook niet ten goede komen. Het zou fijn zijn als je bijval krijgt van de rest van het team, dus je kan van te voren peilen of ze je willen steunen in een gesprek met de coach. IK denk altijd maar zo: waar een wil is, is een weg… Dat geld ook voor je coach. Misschien beseft hij niet hoe belangrijk dit voor je is. Blijf vriendelijk, maar maak wel duidelijk dat je het heel belangrijk vindt om regelmatig ook eens rechtshalf te kunnen spelen.

Ik weet niet hoe oud je bent. Als je nog erg jong bent kunnen je ouders natuurlijk ook dit gesprek voor je voeren met jou erbij. Succes!

Voetbalfan9, 04-03-2012 11:08 #71
Ik ben 13 jaar en hou heel veel van voetbal en ben ook elke dag aan het voetballen, ik wil heel graag prof worden maar ik ben te oud voor de talentendagen. Nu is mijn vraag: hoe word ik nu het snelst gescout? Reactie infoteur, 04-03-2012
Er is maar een wondermiddel: en dat is uitzonderlijk opvallend talent. zet dus alles in wat je hebt, zorg dat je beter bent dan de rest en spat als ster op het veld, dan zal dat gezien worden.

Lukt het niet om de beste te zijn, dan moet je maar zo denken: miljoenen willen profvoetballer worden, slechts duizenden bereiken dat.

Jamal, 01-03-2012 19:48 #70
Ik ben al te laat ik begin voetbal nu pas echt leuk te vinden, en ik kan maar een beetje voetballen paar truukjes enzo zou graag prof worden maar hebt waarschijnlijk te weinig tijd om zulke goede technieken te otnwikkelen want ben al 18… baal er echt van

Esmelin Rosario, 24-02-2012 01:17 #69
Hallo ben net negentien geworden en ben nog inde ontwikelings fase en wil graag verder met voetbal ik ben een doorzetter ik geef bloed zweet en tranen voor het voetbal het eenmaal me passie hebben jullie eventueel adviese voor me want ik wil voetbal echt niet latten vallen ik kan er niet zonder en dit is niet slijmend bedoelt spreek uit liefde voor voetbal mvg. esmelin Reactie infoteur, 24-02-2012
Liefde voor voetbal is mooi en daardoor kan je je leven lang plezier houden in de sport.

Patrick Bessem, 11-02-2012 22:34 #68
Hallo,
Ik wil iets vragen. namelijk: Kunt U me wat tips geven om proberen profvoetballer te worden (het liefst op een rijtje). Maar wat ik ook graag wil weten is of je een paar Keer per week moet joggen en wat je moet eten in de ochtend. Bijvoorbeeld: heeft u al is advies gegeven aan iemand waardoor hij/zij is gescout.
Alvast bedankt,
Groetjes Patrick Reactie infoteur, 24-02-2012
Goed je best doen
Toon enthousiasme en plezier in de sport
Wees sportief naar anderen toe
Toon inzet, techniek en doorzettingsvermogen
Ga naar een talentendag en zorg dat je opvalt

In het artikel staat eigenlijk ongeveer hetzelfde.

Anoniem, 17-01-2012 19:11 #67
Ik heb best veel talent en ben 12 maar beetje klein dat doe me niks maar heb slecht gedrag en cijfers op school dus weet en dus mag ik nie tmeer na voetbal en heb veel talent op de middenveld goeie over zicht techniek en ben al is eenkeer gescout maar die man had ineens niet terug gebeld dus dat ging niet meer door maar train best wel vaak heb nu 2 dagen achter elkaar niett gevoetbald maar zit ook totaal ander halve jaar op voetbal en ben beetje aan gewend maar dat gezond eten ik moet een beet je fysiek sterker worden wat zal ik eten en hoe kan ik gescout worden of op een klein club komen hoe moet ik het aanpakken Reactie infoteur, 17-01-2012
Voor 22,50 kan je meedoen aan een talentendag van Jong Oranje. Probeer dat voor elkaar te krijgen en doe daar heel erg je best.

Laat zien dat voetbal je lust en leven is
Zorg dat je de basistechnieken goed beheerst
Gedraag je sportief en zorg dat je fit bent

Dit is het internetadres: http://www.jongeroranje.nl/inschrijven.aspx

Sem, 15-01-2012 15:03 #66
Ik ben 16 jaar oud mijn snelheid is het grootste voordeel dat ik heb. Maar ik weet niet of ik te oud ben om nog gescout te kunnen worden want ik twijfel best vaak maar als het er op aankomt sta ik altijd goed en de trainer respecteerd dat ook. Ik maak vaak doelpunten als rechtsbuiten maar ik weet niet of ik er zo wel kom. Reactie infoteur, 16-01-2012
Iedereen die voetbalt wil misschien eigenlijk wel gescout worden. Hoe ouder je wordt hoe kleiner de kans toch wel wordt.

Anoniem, 23-12-2011 22:02 #65
Het was allemaal gratis hij hoefde niks te betalen als werd geregeld voor hem en voor zijn ouders werd ook alles betaald en zijn trainer is tegelijkertijd zijn zaakwaarnemer en heeft als voor hem geregeld! Reactie infoteur, 24-12-2011
Oké, dat klinkt toch juist goed, toch?

Anoniem, 19-12-2011 21:32 #64
Hallo ik graag willen weten wat uw weet over voetbal Academy sport & future.
een vriend van mij is gescout door hun en werd zomaar gebeld en gevraagd of hij mee naar england mee wou gaan voor een stage en om een contract te krijgen
dus mij vraag is kan een voetbal academy je een stage bezorgen in het buitenland of binneland? Reactie infoteur, 19-12-2011
Wat leuk voor je vriend. Hij is vast en zeker erg goed. Wel, het feit dat ze hem dit hebben aangeboden is meteen het antwoord op je vraag. Op voetbalacademies wordt uiteraard talent in de gaten gehouden en eruit gepikt. Het lijkt me dus niet onwaarschijnlijk dat zoiets kan voorkomen.

De website die je noemt ziet er echter wel anders uit dan ik verwachten zou. Een beetje slordig opgezet. Ze geven ook betaalde cursussen. Is het eigenlijk wel een voetbalacademie, vroeg ik me af. Als hij een betaalde cursus in het buitenland gaat lopen is het eigenlijk lesgeld. Dus hoe zit het nou? En gaan zijn ouders mee naar Engeland en wat zegt zijn trainer ervan?

Anoniem, 15-12-2011 23:21 #63
Bedankt dank zij u atvies ben ik gescout voor ajax en ik speel in het turkse elftal onder het 16 echt bedankt Reactie infoteur, 16-12-2011
Talent komt altijd op zijn voetbalschoenen terecht.;) Gefeliciteerd. Hou je me op de hoogte hoe het verder gaat? :)

Emir, 07-12-2011 21:34 #62
Hallo

ik speel al 8 jaar voetbal myn vrienden zeggen dat ik alles sowat goed ben keepen spelen en nog zeker voor mijn leeftijd ik ben 13 en ik ben 1.77cm groot en weeg ongeveer 55 kg veel vrienden zeggen dat ik spits moet worden andere zeggen keeper? wat moet ik doen? Reactie infoteur, 08-12-2011
Probeer het eens te vragen aan een trainer. Je speelt nog niet bij een club? Ga dan eens mee met een vriend van een club en probeer een proefles mee te draaien, dan enorm je best doen. Ik weet dat het moeilijk is, want hoe zorg je dat je opvalt? Er zijn zoveel jongens die graag prof willen worden, de competitie is enorm. Kan je niet naar de voetbalacademie of zo? Of op een club?

Kevin Winkel, 07-11-2011 11:37 #61
Hallo ik wil graag profvoetballer worden. Mijn trainer zeg dat ik talent heb. Maar mijn voetbalclub wil mij niet hoger laten spelen. Ik zit ook op de voetbalacademie in delft om een nog betere techniek te leren. Mijn positie is rechts voor. Mijn leeftijd is 11 jaar

Jules Steegh, 11-10-2011 16:12 #60
Ik ben nu 15 jaar en ben keeper bij b2 en reserve keeper b1. ik ben al eerder gescout door VVV, maar was helaas niet door, ik zou graag professioneel willen voetballen. wat moet ik doen? is het eigenlijk nog wel mogelijk op mijn 15?

alvast dank
jules

Samir, 26-08-2011 00:53 #59
Hoi, ik ben een jongen van 14. Mijn leven bestaat uit voetbal en school. Voor mij is dat moeilijk om dat te combineren met elkaar. Ik speel niet op zo hoog niveau maar de ploegen zeggen toch dat ik talent heb. Ze vragen dan wat ik daar dan doe… Als ik op hoger niveau zou spelen zou ik verzwakken? Is er dan nog hoop om prof te worden? Ik ken niemand van grote clubs dus… ik weet niet wat ik moet doen. Ik zou echt eens een proef willen doen ofzo… Als ik haal ben ik ZEER tevreden! Als ik het niet haal. jah, dan heb ik het geprobeerd. Dan zal ik me richten op school. Maar voetbal blijft mijn droom.

Voetbalchickyy, 25-08-2011 14:07 #58
Ik ben een meisje van bijna 14. Ik voetbal in de MC1 en wil graag profvoetbalster worden, Kunt u me wat tips geven ze zeggen dat ik veel talent heb dat vind ik zelf ook wel :$ maar hoe zou ik verder kunnen komen en kunnen meisjes ook naar een voetbalacademie net als de jongens of hebben die een andere opleiding groetjes Reactie infoteur, 25-08-2011
Bel even met de voetbalacademie. Of stuur ze een email met je vraag. Ik hoop dat je er terecht kunt.:)

Daan, 06-08-2011 23:47 #57
Hallo, ik ben Daan en ben net 15. Ik ga dit seizoen in de B3 spelen en bij mijn eerste wedstrijd komt mijn oom die bij FC Utrecht werkt kijken. Ik zou super graag gescout willen worden, namelijk omdat ik sterk, snel en slim ben op het gebied van voetbal. Door de jaren heen ben ik heel goed geworden met me rechter been en speel altijd graag met mijn rechter buitenkant van me rechtervoet als ik de bal heb. Ik heb vandaag een nieuw persoonlijk record gehaald van 210 keer hooghouden met links en rechts terwijl ik pas 4 weken geleden en begonnen met mijn linkerbeen. Is dit voldoende. Ik ben niet iemand die allemaal trukjes doet maar ik houd het simpel want ik ben graag snel, wat ik wel makkelijk doe is de bal stil op mijn voet houden in de lucht zolang ik maar wil dan ga ik altijd met me voet bewegen. Dat lukt ook met links alleen dan minder goed, ik weet alleen niet hoe ik gescout kan worden, want ik speel bij een amateur club en omdat ik een tijdje geleden voor et team bij me vrienden heb gekozen speel ik dit seizoen pas in een selectie dus misschien is dat de reden dat ze me nooit zien. Graag tips over voeding voor een wedstrijd!

Patrick, 04-08-2011 15:58 #56
Hallo,
Ik wil iets vragen. namelijk: Kunt U me wat tips geven om proberen profvoetballer te worden (het liefst op een rijtje). Maar wat ik ook graag wil weten is of je een paar Keer per week moet joggen en wat je moet eten in de ochtend. Bijvoorbeeld: heeft u al is advies gegeven aan iemand waardoor hij/zij is gescout.
Alvast bedankt,
Groetjes Patrick

Alban, 02-08-2011 00:52 #55
Hallo, ik speel op dit moment bij de b4. Ik heb talent dat zegggen anderen ook. maar mijn trainer is gewoon een vader van een jonge en heeft geen ervaring ofzo. ik zou graag gescout willen worden maar ik weet niet hoe. en ik speel laag omdat ik nog maar een half jaar op voetbal ben. ik weet niet hoe de club mij hoger kan zetten. ik wil echt gescout worden op het minst. hebben jullie wat tips voor mij wat ik het beste kan doen. ik hou echt veel van mijn hobby.

Etiënne, 21-07-2011 10:27 #54
Hallo

Ook ik heb een probleem, ten eerste ik ben laatste man maar ik voel gewoon dat ik beter ben in acties maken dan aanvallers stoppen en als ik dan een actie maak dan word de aanvoerder in ons team boos, iedereen vind dat hij geen aanvoerder meer moet zijn behalve de trainer en hijzelf. Maar ik geloof wel dat als ik maar hard genoeg blijf trainen dat ik het zal halen, maar dan moet ik denk ik ook wel een andere positie in het veld.

groeteren

Kubilaay, 19-07-2011 00:59 #53
Kunt u mij vertellen wat Goude tips zijn voor een spits?

Kubilaay, 18-07-2011 20:05 #52
Hee!:D


ik ben al 1 x eerder gescout voor Feyenoord, Sparta, Exselsior, & ado ( knvb )

Daar kon ik me niet egt laten zien.

ik ben 13 jaar.

ik wil egt prof worden maar soms heb ik de neiging om de beste te zijn, en gun ik andere spelers niet.

wilt u mij daarbij helpen.

want ik weet dat ik genoeg talent hebt.

alleen ik speel bij een club die erg klein is en waar ( bijna ) nooit scouts komen.


Wat kan ik het beste doen?

Alvast bedankt


Ps. ik ben 13 jaar oud Reactie infoteur, 18-07-2011
Als je al gescout bent en je kon het niet laten zien… Dan zal je de volgende keer moeten zorgen dat je het wel kunt laten zien. ;) Anderen succes gunnen hoort daarbij. Anders krijg je problemen op het veld en daar zit niemand op te wachten en het is ook niet goed voor de sfeer en vervolgens heeft jaloezie een slechte impact op het spel.

Oefen jezelf dus in een andere speler ook succes te gunnen. je bent niet de enige goede voetballer en er zullen altijd betere zijn dan jij.
Als iemand goed speelt zeg dan eens: 'Goed gespeeld. Dat was klasse!'
Voetballen is teamwerk, je bent niet individueel bezig. Je moet het samen doen. Elke goede speler is als een stuk goud in het team.

Besef dat het leven een soort reisje is, en iedereen wil onderweg een beetje succes hebben. Je bent nog jong en je denkt dat het leven een lange reis is, maar het is een korte reis. Alle mensen willen hetzelfde: een dak boven hun hoofd, elke dag te eten, een beetje geluk, liefde en wat luxe en als het kan, wat succes in waar ze goed zijn. Voor jou is dat laatste voetbal. Je bent echter niet de enige op de wereld en ook niet de enige die succes wil hebben bij voetbal. Werk samen, gun een ander ook succes, daar word je zelf ook een betere speler van.

Ik hoop voor jou dat je nog een kans krijgt om te laten zien wat je kunt. Succes!

Aram Fan van C. Ronaldo, 21-06-2011 23:28 #51
Ik speel bij C1 jvc cuijk 2 de visie en sta links voor en wil wat advies wat je het beste kan doen als je links voor staat net als mijn grootste fan cristiano ronaldo dos santos aveiro 7. My hero en geef me alsjeblieft goede advies en zo goed en veel mogelijk ik ben dol op voetbal en u zegt maar oke maar u weet echt niet hoeveel ik van voetbal houdt Reactie infoteur, 18-07-2011
Luister goed naar de aanwijzingen van je trainer, en voetbal veel. Verder: kijk goed naar de tactieken van je grote voorbeeld. Dat kan enorm helpen. Succes!

Ebu, 01-06-2011 19:18 #50
Hallo, ik ben ebu ik ben 14 jaar en ik vraag me af of ik profvoetballer kan worden ik heb een goeie conditie Rook niet doe niet aan drugs voetbal op een dag 2 uurtjes(elke dag) en speel op een voetbalclub mijn clubscout heeft wel eens naar mijn team gekeken maar heb er nog niks van gehoord ik vind het moeilijk om mijn concentratie in het spel te houden als ik een mooie actie heb gedaan kijk ik altijd naar me vader of naar mijn coach en dan raak ik mijn Concentratie kwijt weet je misschien hoe ik mijn fouten kan verbetere en of ik nog profvoetballer kan worden.
wil bij Fenerbahce spelen later insallah Reactie infoteur, 01-06-2011
Er is veel keus tussen talent. Dus alleen de allerbesten komen aan bod. Als de clubscout je heeft zien spelen en je verliest je concentratie op dat moment, dan zou je de pech hebben dat je kansen om prof te worden nog kleiner worden. Je moet ook op het moment dat het nodig is kunnen presteren. Probeer dus aan je concentratie te werken en probeer eens om na een mooie actie juist niet naar je vader of je coach te kijken. Probeer dat en kijk eens hoe dat voelt. Je kijkt waarschijnlijk naar hen in de hoop op goedkeuring in hun ogen en gedrag te lezen, daarna word je misschien onzeker om alsnog iets verkeerd te doen? Het gaat om jouw kracht in jouw spel. Als je weet dat het een mooie actie was, wees dan trots op jezelf en zoek de erkenning eerst bij jezelf zodat je minder afhankelijk bent van mensen die naar je kijken. Als je het goed doet dan geniet maar van je succes.:)

Salacio Amete, 27-05-2011 14:41 #49
Ik ben pas in Nederland gekomen. Ik kom uit Frans Guyana. Ik ben bijna 18 jaar oud, en ik wil weten of ik nog kans heb om proefvoetballer te worden? Reactie infoteur, 27-05-2011
Ieder mens haalt zijn kracht uit zijn dromen en de wonderen zijn de wereld niet uit. Je kans is misschien kleiner, maar nooit verloren. Je moet dan wel heel goed zijn en zorgen dat je gezien wordt. Je kunt eens bellen met de voetbalacademie en die vraag daar stellen.

Henk, 09-05-2011 19:24 #48
Hallo beste infoteur, ik zie dat u erg veel weet over voetbal, en vele vragen kan beantwoorden. bent u werkzaam in het jeugd (prof)voetbal? En bent u zelf eigenlijk weleens gescout?

Mb, 06-05-2011 19:00 #47
Ik wil even wat mededelen:
Bij jullie staat: ''Roken kan echt niet. Roken kost je zelfs als je nog jong bent al een groot stuk van je conditie. Op lange termijn zal je hele lichaam aan roken stukgaan.''
Ik rook al 2 Jaar en ik ben 15. Maar aangezien ik ADHD heb, heb ik ondanks dat roken, bomvol energie! Ik kan maar niet merken dat ik achteruit ga, terwijl men kameraden na een halfjaartje voetballen al helemaal kapot zijn. Zou ik dan nog prof kunnen worden? Oja: FC Twente JeugdAcedemie hield me in de gaten. Ze zeiden: We houden je in de gaten! Reactie infoteur, 06-05-2011
Roken moet je niet onderschatten. Je rookt nu 2 jaar. Je jonge lichaam zal er alles aan doen om de schade van het roken te bestrijden, maar uiteindelijk zal het roken winnen van je lichaam. Het hangt er wel vanaf hoeveel je rookt. De meeste mensen beginnen met roken en roken misschien 2 tot 6 sigaretten per dag. Dat houden ze helaas niet vol. Het worden er binnen enkele jaren meer. Op den duur rookt men meestal gemiddeld 25 sigaretten per dag, dat zijn er ongeveer 750 per maand en zo´n 9000 per jaar. Het zijn niet alleen je longen die schade ondervinden, maar ook je bloedvaten en je hart en je andere organen. Je zal moeten inzien dat je verslaafd bent aan roken. Het is geen gewoonte maar een verslaving. Topsport zal je dan niet lang volhouden. Als je het roken kunt beperken tot 1 hooguit 3 sigaretten per dag zal het misschien nog wel gaan. Dat lukt rokers echter meestal niet.

Ivan, 04-05-2011 22:08 #46
Hallo ik speel in D3 krijg veel complimenten van andere trainers maar als er geen scouts komen dan kan je niet gescout worden dus hoe zorg je er voor dat er scouts naar je komen kijken? Reactie infoteur, 04-05-2011
Je kunt meedoen aan een talentendag. Dan ga je zelf naar de scouts toe, zeg maar.

Sietse, 04-05-2011 21:43 #45
Hallo ik ben sietse, ik heb pas meegedaan aan een talentendag, jammer genoeg ben ik niet gescout maar m'n vriend wel. Ik werd niet gescout doordat ik te zenuwachtig was, ik ben 14 en ik denk dat ik m'n laatste kans verprutst heb, terwijl ik eigenlijk talent heb. Wat vindt u der van is dit echt m'n laatste kans? Reactie infoteur, 04-05-2011
Het is altijd moeilijk als je vriend wel gescout wordt en jij niet. Het is ook best moeilijk om te presteren onder druk, dat wil zeggen: je bent gespannen geweest omdat het een talentendag was. Je zegt dat je te zenuwachtig was. Ze kijken niet alleen of je fit bent en goed, ze kijken ook of je plezier hebt in voetballen, een beetje durf hebt, of je heel gemotiveerd overkomt. Dat je zenuwachtig was is mogelijk, maar ook op momenten dat je zenuwachtig bent moet je als aankomend prof goed kunnen presteren. Je kan je opgeven voor de volgende talentendag. Je weet nu wat er zoal gedaan wordt en wat er van je verwacht wordt. Misschien gaat het dan beter. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Je bent 14. Je kunt eens informeren of je nog mee mag doen aan talentendagen als je 14 bent of ouder. Hoe oud is je vriend die wel gescout is?

Said, 06-04-2011 21:51 #44
Hoi, ik ben heel goed alleen ik speel op straat ik leer veel dingen ik ga nu proberen om naar een club te gaan en me talent laten zien alleen wat is de beste tip die je kan krijgen op het veld Reactie infoteur, 04-05-2011
Er is niet zoiets als de beste tips, m, aar hou de vogende dingen in gedachten:

Zorg dat je gezond leeft (eet gezond, ga nooit roken of andere dingen doen die je lichaam schaden). Werk aan een goede conditie. Plezier in voetbal is het halve werk. Neem advies van je trainer aan en ga ermee aan de gang

Henk, 06-04-2011 19:37 #43
Als een trapeze artiest in zijn hoofd denkt, ik ga vallen. dan valt hij ook. als een jonge student op zijn eerste werkdag denkt, dit gaat helemaal mis, dan gaat het ook echt mis.
hetzelfde geld voor een voetballer, als hij denkt ik ben te slecht ik wordt niet gescout, dan wordt hij ook daadwerkelijk niet gescout. voetbal draait ook om je mentaliteit, iemand die geloofd gescout te worden, zal ook echt daadwerkelijk gescout worden! als de overtuiging er maar echt is. geloof in wat je doet, dan gaat alles met succes…

Zakaria, 01-04-2011 12:51 #42
Hoi, ik heet zakaria en ik heb een vraag. ik zit in de C3 op een onbekend club. ik oefen elke dag voetbal. ik ben heel goed. maar 1 probleem! er komen maar geen scouts. ik droom zelfs van voetbal ik ben geboren voetballer! maar word niet ontdekt :( en iedereen zegt je bent te oud voor scout! ik ben 13 jaar! ben ik echt te laat? Reactie infoteur, 03-04-2011
Ik denk niet dat je te laat bent, maar het is wel zo dat heel veel voetballers dezelfde droom hebben en alleen voor enkelen komt die droom uit. Heb je deze vraag (over scouts en je leeftijd) al eens aan je trainer gesteld?

Max, 20-03-2011 23:12 #41
Hallo ik ben Max de Vocht 15 jaar en ik speel natuurlijk voetbal! Ik wil profvoetballer worden omdat, ik elke dag zin heb om te voetballen ik schop tegen alles aan tegen een rond propje tegen een doos alles! Ik ben ook de beste van ons team maar ik ben nu naar een lager team gezet omdat, ik ben overgestapt van een club naar een andere nu zit ik in de b3 in plaats van de b2! En in amateurvoetbal verschilt dat toch wel want, scouters komen meer kijken naar een b2 en een b1 dan een b3 en ik weet zeker dat ik prof kan worden! Maar weet alleen niet hoe ik mezelf kan laten zien elke wedstrijd maak ik wel of 2 assiten of 1 goal maarja ik zit in de b3!

Henk, 09-03-2011 11:36 #40
Hallo, ik ben henk en wil jullie iets duidelijk maken, ik weet zeker dat de meeste van jullie onbewust prof willen worden door alle schijnwerpers bekendheid en geld. maar je wordt pas echt een prof als je echt van het spel houdt. en er nooit genoeg van krijgt. bovendien valt het leven van een ster altijd tegen, je zult heus niet gelukkig worden met al je bekendheid, dus denk eens na: waarom wil ik prof worden? toch niet voor de cameras?

John, 04-03-2011 11:21 #39
Ik heb één hele goede tip voor jullie, als je iets niet kunt bijv. een vrije trap, je kunt niet goed aannemen, je kunt niet goed koppen, noem maar op… ga dat OEFENEN heel de dag, in je kamer, op een veldje met vrienden. Dan kom je er echt wel. Alleen maar oefenen op iets wat je niet goed kunt, dat is het beste.

Anoniem, 13-02-2011 20:37 #38
Ik speel al ongeveer 10 jaar voetbal bij een klein clubje. en ik ben altijd een uitblinker van mijn team geweest tot ik een keer gebleseerd raakte aan mijn knie. ik heb bijna een jaar niet gevoetbalt maar ik ben nu weer een beetje terug. het probleem is nu dat ik uit vorm ben maar ik nog zeker wel het talent in me heb. maar het lukt me niet om dat te laten zien omdat ik meestal heel snel opgeef door mijn conditie en mijn onzekerheid aan de bal. maar ik blijf het gevoel hebben dat ik hoger op kan komen. hoe kan ik goed conditie opbouwen en meer zelfvertrouwen aan de bal en op het veld krijgen? Reactie infoteur, 14-02-2011
Als je conditie het niet toelaat om voldoende te trainen, zit er niets anders op dan geduld te hebben tot je lichaam het weer aankan. Forceren heeft geen zin. Je kunt natuurlijk wel eens gaan praten met je huisarts, om te vragen wanneer je conditie weer op peil zal zijn en of je je knie weer gewoon belasten mag.

Geennaam, 10-02-2011 19:25 #37
Het probleem is ik krijg elke dag dromen dat ik net niet gescout kan worden. Word er echt verdrietg van. Ik ga ook naar een open dag toe met een vriend, maar hoe werkt dat dan. Moet je dan toernooitjes spelen? En is de kans groot dat je dan wel gescout kan worden. Reactie infoteur, 10-02-2011
Wat een open dag betreft kan je eens kijken of je informatie kunt vinden op internet.

Dat je je verdrietig voelt omdat je zelf niet gescout werd, begrijp ik. Het is vervelend maar teleurstellingen horen nou eenmaal bij het leven. Dat je droomt dat je net niet gescout wordt geeft denk ik wel aan dat je het er moeilijk me hebt dat jij niet degen bent die gescout werd. Je weet natuurlijk ook wel dat lang niet iedereen gescout wordt. Hoe groot de kans is dat je alsnog gescout zal worden is onzeker, zoals elke jonge voetballer niet weet of dat ooit gebeuren zal.Je kan alleen maar goed je best blijven doen. Aan de andere kant is het nou eenmaal zo dat alleen enkelen gescout worden. Hoe vervelend het nu ook voor je is, als je niet gescout wordt zal je dat op den duur aanvaarden. Probeer toch gewoon blij te zijn voor je vriend en ga met hem vieren dat hij gescout is, dan kan je daarvan mee genieten. Het is immers ook best cool om een vriend te hebben die gescout is. Zet je over je teleurstelling heen en aanvaard het als jouw talent minder is dan dat van je vriend. En als je wel evenveel talent hebt, ga er dan vanuit dat je ook gescout kan worden als je maar hard blijft knokken. Kwaliteit komt altijd bovendrijven.

Geennaam, 09-02-2011 15:28 #36
Ik speel bij een voetbalclub. Mijn trainer vind dat ik talent heb maar hij kan mij niet in een hoger team plaatsen. Ik zit in de c4 van de 10. Ik ben mid-mid en heb een goede trap. Ik speel fair en kan goed samenwerken met teamgenoten. Nu is een vriend van mij gescout door AZ. Ik ken hem al 5 jaar. Hij zat in de C1. Ik voel me ontzetend jaloers :(
Ik train hard maar er komt alleen maar scouts naar de c1 of c2. Daardoor heb ik geen kans op een scout. Wat moet ik doen? Reactie infoteur, 09-02-2011
Wat moet je nu doen? Dat is lastig. Er zijn zoveel voetballers die hopen gescout te worden en alleen de besten worden eruit gepikt. Er zijn maar twee mogelijkheden. Hard je best blijven doen en erin geloven, of accepteren dat gescout worden niet voor iedereen weggelegd is. Als de vriendschap met jou en je vriend goed zit, kan je hem ook vragen of hij een goed woordje voor je wilt doen. Of dat helpt weet ik natuurlijk niet. Vraag ook eens aan je trainer of hij denkt dat je goed genoeg bent om ook gescout te worden. Soms is het in het leven het makkelijkste om gewoon recht op je doel af te gaan en het gewoon te vragen. Ze zeggen
weleens 'brutalen hebben de halve wereld.' ;) Succes in elk geval, en geloof in jezelf. Of je ook gescout zal worden is natuurlijk nog maar de vraag, maar probeer in elk geval je vriend toch zijn succes te gunnen. Als het voor jou niet weggelegd is zal je dat op den duur accepteren.

Anoniem, 07-02-2011 13:10 #35
Hallo ik ben 14 jaar en speel in de C1. Iedereen zegt dat ik super veel talent hebt alleen er komen nooit scouts naar ons kijken omdat wij maar 3e klasse spelen. Hoe zou ik dan toch gescout kunnen worden. Want ik zou er alles voor over willen hebben om profvoetballer te worden. Reactie infoteur, 07-02-2011
Overleg eens met je trainer wat je mogelijkheden zijn en vraag of er echt nooit scouts komen.

Thesjaakie1994, 12-01-2011 19:02 #34
@infoteur. Ik ben net 16 jaar geworden. Die man waar ik het over had is een vader van iemand, die bij m'n broertje in het team zit. Vandaar de contacten met hem. Ik ben heel blij met de tips die je hebt gegeven en ik zal dit ook aan m'n ouders voorleggen en vragen of zij iets kunnen doen om bijvoorbeeld te bellen of mailen. Ik weet zeker dat deze man contacten heeft met de KNVB, want zijn dochter speelt bij de KNVB en hij is trainer van dat team. de kans is dus heel groot dat hij wel iets weer. Ik weet alleen niet of hij een "spion" is van de KNVB. Ook komt de trainer van het eerste steeds vaker kijken bij wedstrijden van mij. hij is vroeger trainer geweest van Sparta en Feyenoord 2. Misschien dat hij nog iets kan regelen. Ik heb alleen nog een vraagje; hoe kom ik aan het telefoonnummer en het mail adres van de KNVB? Reactie infoteur, 12-01-2011
Aangezien de trainer van het eerste vaker komt kijken, letten ze natuurlijk op hoe goed je bent en wat je mogelijkheden voor de toekomst zijn. Ga maar lekker uit je dak op het veld en zorg dat je blijft opvallen. Misschien moet je gewoon even geduld hebben tot je trainer er mee komt. Of vraag anders die man hoe het nu verder gaat en wat je nu het beste kunt doen, afwachten of zelf iets ondernemen?
Ik kan me goed voorstellen dat je razend benieuwd bent hoe het nu verder gaat en wanneer je iets meer hoort. Je kunt natuurlijk niet wachten want het is enorm spannend.
De KNVB vind je trouwens wel op internet, hier: http://www.knvb.nl/ Er staat ook een tabblad 'contact' bij, maar telefoon zag ik niet.
Als je gescout bent zullen ze er wel mee naar je trainer gaan en deze zal weer contact opnemen met jou. Je kunt dus ook nog even afwachten, en in de tussentijd lekker op het veld bulken van het zelfvertrouwen.
Enne, laat nog weten hoe het verder gegaan is, want ik ben ook heel benieuwd wanneer je wat hoort. Succes alvast met je voetbalcarriere, en wie weet wordt je ooit prof. Dan wil ik een handtekening:)

Robin Zijlma, 12-01-2011 15:41 #33
Haaai,
Ik ben een meisje van byna 14 jaar, en ik voetbal al by de KNVB selectie. Maar ik zou graag by een profclub komen te spelen. Ik doe heel vaak mee aan voetbalactiviteiten en voetbal zelf 6x in de week. Daarby doe ik een Atheneum sportklas. Ik ben centrale verdedigster in een jongensteaam. D1, en we spelen 1e klasse. Hoe zou ik makkelyker gescout kunnen worden? Reactie infoteur, 12-01-2011
Hoi Robin,

Bespreek eens met je trainer wat je mogelijkheden zijn. Het komt toch altijd aan op opvallend talent hebben en gespot worden. Ik hoop dat het lukt.:)

Thesjaakie1994, 11-01-2011 13:20 #32
Hallo, ik zit in de B1 van een amateurclub. Het schijnt dat ik gescout ben door de KNVB. Ik heb dit vernomen van een man die ik heel goed ken en die heeft contacten met de KNVB. Ik zou graag willen weten hoe dit dan veder in z'n werk gaat en of ik hier iets mee kan bereiken. Reactie infoteur, 11-01-2011
Hoi,

Ik weet niet hoe oud je bent maar overleg dit in elk geval eerst met je ouders. Beloofd? Als je gescout bent door de KNVB zullen zij contact met jou opnemen. Je schrijft dat je die man heel goed kent en dat hij contacten heeft met de KNVB. Vertel dit aan je ouders. Kennen je ouders deze man ook?

Stel deze vragen ook aan je ouders en bel de KNVB of laat een van je ouders dat doen. Je ouders kunnen dan vragen of deze man je juiste informatie heeft doorgegeven. Of je ouders kunnen aan die man vragen hoe het nu precies zit.

Je kunt ook nog eens kijken bij andere voetballers die al jong gescout werden door de KNVB, en daar je vraag voorleggen.

Kies wel voor veiligheid. Wie is die man die contacten met de KNVB heeft? Je moet natuurlijk wel zeker weten dat deze man inderdaad contacten met de KNVB heeft. Je ouders zullen dan graag met hem willen praten. Ik vond onderstaande website voor je over een voetballer die al jong gescout werd door de KNVB, je kunt hem ook een mailtje sturen met al je vragen:

http://www.ryanbabel.nl/ryanbabel/biografie.html

Succes. Laat nog eens weten hoe het verder gegaan is.

Anoniem, 06-10-2010 21:11 #31
Hallo, Ik ben een jongen en voetbal in de B1 2e klasse en ben 15 jaar. Ik sport veel ik slaap veel en eet gezond en ben een middenvelder. Maar kan ik nog gescout worden? en heeft u nog goede oefening voor in de sportschool voor mij als voetballer?

Anoniem, 04-10-2010 11:30 #30
Ik was nog iets vergeten te zeggen ik heb ook mee gedaan aan NTK bij onze voetbal club maar nu krijg ik de hele tijd mailtjes om weer mee te doen dat wil ik wel maar ik snap niet echt waar het is en zo kunt u me helpen ik ga echt me best doen

Anoniem, 04-10-2010 11:19 #29
Ik ben een meisje ik heb best veel talent ik mag soms mee voetballen met de MB1 en ben 13 jaar oud en voetbal zelf in de D2 maar ik wil graag verder met voetbal kan je op mijn leeftijd ook gescout worden ook al zit je niet op een voetbal academy?:-)

Renzo, 23-09-2010 23:29 #28
Ik zit in C1. Misschien wel goed voor een profvoetballer. Maar er is een probleem. We zitten hier in de middle of no air! Ik woon helemaal onderaan in zeeuws-vlaanderen waar amper voetbal scholen zijn en er zijn hier bijna geen scouts enzo. Hoe zou ik dit kunne oplossen.

Jaimy, 09-09-2010 17:06 #27
Hoi, ik ben Jaimy, 14 jaar, ik speel nu ongeveer 2 seizoenen bij een voetbalvereniging.
Ik speel in de B1 (we hebben er maar één) in de 4e klasse, ik sta rechtsback. Maakt het echt heel veel uit in welke klasse je speelt? En hoe kan je jezelf als verdediger verbeteren? Zou ik nog gescout kunnen worden?

Patrick, 21-08-2010 23:50 #26
Ahum!
Hallo, Ik wil nog wat Vragen het klinkt misschien brutaal maar… Kunt U me echt wat Tips geven om proberen profvoetballer te worden (het liefst op een rijtje). Maar wat ik ook graag wil weten is of je een Paar Keer per week moet joggen en wat je moet eten in de ochtend. Bijv. Wat voor Advies heeft U aan Ali gegeven doordat hij nu is gescout?
Groetjes, Patrick

Ali, 19-08-2010 11:20 #25
Bedankt voor het advies.
want door dit advies was ik een zaterdag tijdens een wedstrijd gescout door Jol ontsettend bedankt Reactie infoteur, 19-08-2010
Gefeliciteerd! Laat nog eens horen hoe het verder met je gaat, dus hou ons op de hoogte. Alvast veel succes met je voetbalcarrière:).

Patrick, 25-07-2010 22:34 #24
Ik ben 12 jaar, ik droom al van jongs af aan om profvoetballer te worden. Ik ben een linkspoot en speel links of rechts -half.
Ik speel in de D6 van KFC. ik denk dat ik wel talent en dat ik wel in de D1-D2-D3 kan spelen.
Gelukkig heb ik een buurjongen die bij FC Volendam speelt en kan ik aan hem wat Tips vragen. Die vind dat ik technisch en snel ben en hij kan het wel een beetje weten.
Ik denk ook al eigenlijk dat het te laat is om gescout te worden, is dat zo.
Binnenkort speel ik weer een selectiewedstrijd en ga dan natuurlijk m'n uiterste best doen
Wilt U me ook wat tips geven hoe je profvoetballer kunt/wilt worden?
Met vriendelijke groet Patrick Reactie infoteur, 26-07-2010
Dag Patrick,

Het is zeker niet te oud om gescout te worden. De tips om prof te worden lees je eigenlijk al in het artikel en in de reacties daar onder. Het is een lange weg, maar wie weet. Leuk dat je een vriend heb die je om tips kunt vragen.

Fouad van den Berg, 17-07-2010 01:01 #23
Ik ben 24 jaar en wil profvoetballer worden ik kon en kan nog steeds heel goed voetballen maar ja ik heb 5 jaar in de gevangenis gezeten en kan nu weer bij een vereniging, maar welke? Ik hoop dat ik een kans krijg om mijn kwaliteiten op het veld te laten zien en natuurlijk het spelen voor publiek. Ik voel dat het nog steeds kan.

ik hoop zo spoedig mogelijk wat van u te horen.

vriendelijke groet Fouad van den Berg 02-03-1986.

Henk, 08-07-2010 13:09 #22
7 x per week trainen hoeft niet perse bij een vereneging te zijn. Je kunt bijvoorbeeld de technieken die je de vorige training gehad hebt. Extra oefenen. Zo zul je merken dat je een voorsprong krijgt op je team.

Serhat, 04-07-2010 01:08 #21
Ik heb hieronder gezien dat elke dag trainen heel belangrijk is maar dan is mijn vraag waar kan je het best elke dag hard trainen om je talent verder te ontwikkelen. Veel plaatsen zijn er niet. Trainen doe ik 2 keer per week met voetbal.

Henk, 01-07-2010 15:50 #20
Hallo, even voor diegene met haast om gescout te worden. Als je echt goed bent in het voetballen mordt je vanzelf wel gescout. De profclubs bij jouw in de buurt staan te trappelen om talent, of het nou om jonge of oude talent gaat. Geloof je me niet? Kijk maar eens op de pagina van jaap stam op wikipedia, want daar staat namelijk dat hij pas is gescout op zijn twintigste! Dus maak je geen zorgen je hebt alle tijd om je te ontwikkelen tot prof voetballer!

Amin, 19-06-2010 20:18 #19
Beste sportievelingen,

Wat hierstaat is DEELS waar! Als je de top wilt halen, maar ook echt de mentaliteit hebt om de top te halen.
Dan zulje aan 4/5 trainingen vanje club niet genoeg hebben! Je zult toch wel degelijk 7 dagen per week hard trainen.
Op tijd naar bed en dan elke dag zo verder! Zo ontwikkel je je, en word je nog beter nog scherper nog brutaler.
Maar uiteindelijk heb je ook een talent nodig.
Als je op dit moment bij een BVO voetbalt
Wordt WAKKER

Groetjes,

Jari, 13-06-2010 00:04 #18
En hoe wordt je eigenlijk breder? En kan je als 15 jarige een pot protaine kopen en daar gebruik van maken? En hoe is het het best om je shakes (protaine) te drinken? Reactie infoteur, 13-06-2010
Geen idee. Ik denk dat ze die vragen wel kunnen beantwoorden op een sportschool waar je kunt leren boksen of zo. Die jongens zijn altijd zo breed, vaak ook erg onnatuurlijk. Soms worden pillen gebruikt, die schadelijk zijn.

Jari, 12-06-2010 11:47 #17
Zijn er geen speciale oefeningen om sneller, groter en fysiek sterker te worden? Reactie infoteur, 12-06-2010
Van veel trainen wordt je natuurlijk wel sneller en sterker omdat dan je uithoudingsvermogen beter wordt en je spiermassa toeneemt.

Om groter te worden zijn er geen dingen die je kunt doen. Als alleen gezond eten en leven. Niet roken en geen alcohol of dat soort dingen gebruiken, zodat je groei niet belemmert wordt. Verder is het wel erfelijk bepaald hoe lang je ongeveer zult worden.

Jari, 09-06-2010 19:04 #16
Ik wil eigenlijk weten hoe je groeit en fysiek sterk wordt verder wil ik nog werken aan mijn snelheid heeft u daar antwoorden op? Reactie infoteur, 09-06-2010
Jari, door veel te voetballen zal je je ontwikkelen, en als je les volgt bije rvaren voetbaltrainers, voetbalkamp en
dergelijke, zal het nog sneller gaan.

Jari, 07-06-2010 16:24 #15
Wat is de voetbalaccedemy en zit die ook in almere? want ik heb vroeger bij ajax gespeeld en bij een profclub uit de jupiler league gespeeld dus aan talent zal het niet liggen. ik wil eigenlijk weten hoe je groeit en fysiek sterk wordt verder wil ik nog werken aan mijn snelheid heeft u daar antwoorden op? Reactie infoteur, 07-06-2010
De Voetbal Academie is een soort opleiding tot voetballer. Er wordt extra aandacht besteed aan techniek en talent. Er zijn ook voetbalkampen, dan ga je een paar weken op voetbalkamp om extra goed te worden.

Kevin, 06-06-2010 10:49 #14
Hallo, ik ben 16 jaar ik ben heel snel ik kom bijna bij elke verdediging er langs.en iedereen zegt dat ik veel talent heb en bij een profclub moet spelen maar er komen weinig tot geen scout bij mij club kijken.wat moet ik doen om hoger te komen spelen.en meetrainen met andere clubs heb ik geprobeerd maar als ik bel dan zeggen ze bel en andere dag terug zo gaat het heletijd door.

bedankt =) Reactie infoteur, 06-06-2010
Hoi Kevin, die vraag is al vaak besproken en je bent helaas niet de enige die met dat probleem zit. Als ze zeggen 'bel maar een andere dag terug' dan moet je dat misschien toch doen. De aanhouder wint, zeggen ze. Maar niemand kan je garanderen dat je bij de beste voetballers van Nederland zal gaan behoren. Die scouts denken nu misschien 'daar heb je alweer iemand die prof wil worden.' Ze krijgen misschien te vaak zulke verzoeken. Wat je daar tegen kunt doen weet denk ik niemand. Heel hard werken aan voetbalcarrière zodat niemand je over het hoofd ziet zodat iedereen je talent zal zien.

Hassan 15 Jaar, 06-06-2010 01:31 #13
Ik heb het gevoel dat uw alleen maar zegt vraag het aan die en vraag aan die, maar wij willen gewoon weten wat het beste is om te doen, want ik ben klein 1,64 en weeg 42 km 1 trainer zeg datt ik fysiek niet sterk genoeg ben. dan denk ik van veel goeie spelers zijn juist klein: messi, robinho, ribery, aguero en suarez. verder even over mij lengte en gewicht wat is verstandig om te doen: veel eten, fitness, voetballen of gewoon alles blijven doen wat ik al deed. verder heb ik hetzelfde als ronnie veel trainers zeggen dat ik talent heb om prof te kunnen worden, maar dat ik geduld moet hebben dat ik venzelf groei enz. en tegewoordig zijn er geen talentendagen voor de b-junioren dus weet u misschie hoe wij bij die profclubs kunnen komen en hoe we moeten vragen of we mee mogen trainen. alvast bedankt. Reactie infoteur, 06-06-2010
Hassan, het probleem is dat er veel jongens zijn met talent en dat trainers de enigen zijn die je echt verder kunnen helpen. Ook een plek als de voetbalacademie zal helpen talent te ontwikkelen. Het is niet zo dat er een ander is waar je even naartoe kunt om beroemde trainers te spreken en even te laten zien wat je allemaal kunt. Dat komt omdat er duizenden jongens zijn die prof willen worden, of misschien wel honderdduizenden. Prof worden is daarom voor de meesten niet weggelegd en daar kunnen wij helaas ook niet veel aan doen. Talent is niet voldoende, uitzonderlijk talent is een begin. Als er sprake zou zijn van uitzonderlijk talent. Dan moet dat talent nog ontwikkeld worden ook. Je kunt zelf alleen maar heel hard je best doen.
Verder kun je natuurlijk naar de voetbalacademie gaan. Iemand die echt prof wil worden moet daar heel veel tijd en energie in steken, maar er moet ook een uitzonderlijk talent gesignaleerd worden. Als er sprake is van een zeer groot talent, dan moet dat talent ontwikkeld worden door alle dagen zeer veel te trainen. Elke jongen die van voetballen houdt wil graag prof worden, slechts een enkeling zal dat lukken. Hoe krijg je het voor elkaar dat ze jouw talent te zien krijgen? Dat is heel lastig. Pak de telefoon en bel eens met de voetbalacademie en vraag of zij de antwoorden op die vragen weten. Helaas is er geen wondermiddel om ontdekt te worden.

Anoniem, 03-06-2010 18:47 #12
Hoi ik ben een jonge van 15 jaar ik zit in de c1 1 ste klasse elke trainer zegt dat ik talent heb en hoger moet gaan voetballen. maar er komen maar geen scout kijken.ik heb al een paar profclubs gevraagd of ik mee mag trainen maar die reageren daarna niet meer terug. wat moet ik nu doen? Reactie infoteur, 03-06-2010
Ik denk toch dat je deze vraag het beste aan je eigen trainer kunt stellen. Je trainer zegt immers dat je hoger moet gaan voetballen. Het is dan prettig als hij je ook de weg wijst.

Ronnie 15, 30-05-2010 19:04 #11
Nee hij bedoelt talent om prof te worden. Veel trainers zeggen dat maar omdat ik klein ben willen ze geen risico nemen! Dus dat wil ik daar mee zeggen! Reactie infoteur, 30-05-2010
Hoi Ronnie. Kan je geen prof worden bij je eigen club? En heb je de voetbalacademie al eens overwogen?

Ronnie 15, 30-05-2010 11:10 #10
Hallo, ik wilde graag vragen wat moet je doen als je van veel trainers hoort dat je talent hebt maar andere trainers zien dat niet bij de clubs waar je juist wilt spelen! wat is het beste om te doen? Reactie infoteur, 30-05-2010
Hebben die trainers van andere clubs je zien spelen? Zo ja, dan kan je het beste vragen waarom ze vinden dat je (nog) niet goed genoeg bent. Sommige clubs zijn ook erg geliefd, waardoor ze veel aanbod hebben van talent. Ze kiezen dan natuurlijk de mensen met het grootste talent. Het kan ook zijn dat je talent nog niet ver genoeg ontwikkeld is. Vraag anders eens aan je trainer wat hij bedoelt met talent. Bedoelt hij echt veel talent zodat je misschien ooit prof kunt worden volgens hem of bedoelt hij gewoon aanleg of middelmatig talent?

Leroy, 14-05-2010 00:40 #9
Ik speel in helmond en ik zat in D1 mr daar ware allemaal ruziezoekers dus ging ik mr naar D3 bij me vrienden (vraag me niet waarom ik niet nr D2 ging) mr in D3 heb ik geleerd dat je alles kan bereiken als je het maar wilt en dus deden we conditietraining en ik was de snelste met de meeste conditie mr me vraag is nu eigenlijk ''waarom word er nooit gekeken bij D3 of D4 net zoals ik ik bn weg gegaan bij d1 mr in D3 kijkt geen scout terwijl ik tog denk ik wel talent heb, waarom komen ze niet kijken?(als u het weet):-( Reactie infoteur, 14-05-2010
Je kunt deze vraag het beste eens aan je trainer stellen. Misschien komen ze wel kijken maar weet je dat niet altijd.

Anoniem, 06-05-2010 16:21 #8
Ik ben 14 jaar en lang ik was begin van de seizoen goed de eerste 7 wedstrijden ik had er 8 gescoort en daarna heb ik nie meer kunnen scooren we hebben geen goeie trainingen want die gene die ons traint doet alleen maar partijtje en we leren helemaal niets ik speel links voor ik leer snel ik weet zeker als ik in een prof club ga voetballen dat ik dan een goeie voetballer wordt maar weet u misch wat ik moet doen ook want dat ik beter kan scooren alvast bedankt Reactie infoteur, 06-05-2010
Veel trainen, en als je club-training je niet bevalt kijk dan rond of er een club is waar je meer leert. Of vraag aan je huidige trainer om meer les in dingen die je graag zou willen trainen.

Jan, 08-04-2010 12:23 #7
Hallo, Onbekend 14 jaar, Ik denk als jij nu beter ben dan spelers uit je team en je weinig ballen krijgt moet je een ander team gaan zoeken, ik weet niet waar je nu in zit maar als jij bijvoorbeeld nu in de c1 zit ofzo. vraag dan of je een keertje met de b1 mee mag trainen zodat je door kan ontwikkelen, zorg dan dat je jezelf bewijst en misschien dat je dan vast in het elftal mag komen.
Het is maar een tip! Reactie infoteur, 08-04-2010
Goede tip!

Onbekend, 01-04-2010 22:01 #6
Hallo, ik ben 14 jaar oud, en merk wel dat ik beter ben dan spelers in mijn team, dit word ook door veel mensen die kijken gezegd. Alleen zit het zo, de laaste tijd is mijn team zeer slecht bezig, en krijg ik geen ballen etc, zodat ik kan afmaken. Ik ben bang dat stel er zijn scouts, dat deze door dit soort dingen mij of andere spelers niet kan ondekken, heeft iemand tips wat ik kan doen ( niet dat ik moet jagen, en van positie moet wisselen, dit doe ik al)

Lenio, 12-02-2010 13:43 #5
Ola, mijn naam is Leno, ik ben 22 jaar oud. ik heb altijd gedroomd om prof-voetballer te worden, ik voel bij me zelf dat ik de talent heb, maar weinig kanzen en geluk… mijn vraag is ben ik te oud om nog een pro te worden? Reactie infoteur, 12-02-2010
Of je al te oud ben weet ik niet, maar ik denk dat als je die kans nog wilt hebben dat je wel op moet schieten. Informeer eens bij de voetbalacademie wat je mogelijkheden nog zijn. Succes!

Terry, 26-12-2009 11:45 #4
HOi, Mijn naam is Terry en ik ben 16 jaar oud.Ik zit nu bij Laakkwartier B2 in den haag.Ik kom regelmatig naar training en ik train heel hard mij best, ik rook niet en ik drink ook niet.Ik ren heel snel en ik ben ook snel met de bal en ook goed kunnen samenwerken met teamgenoten.Maar mijn vraag is, hoe kan de kans hebben om bij de top club te kunnen spellen?
Bedank Reactie infoteur, 26-12-2009
Hoi Terry, je kunt het op drie mieren proberen:

Goed je best blijven doen en hopen dat je opvalt bij iemand die op zoek is naar nieuw talent

brutaal zijn en een brief schrijven naar een bekende voetballer of trainer en vragen of je eens langs mag komen of vragen of ze eens naar je voetbaltalent willen komen kijken

Naar de voetbalacademie gaan. Als je dat kunt doen zit je dicht bij het vuur, daar kijken ze vaak uit naar nieuw talent

Laat me ff weten hoe het met je gaat als je eenmaal beroemd bent.:) Laat me ook ff weten hoe het is verder gegaan met je carrière, oké? Als je genoeg talent hebt en doorzettingsvermogen en als je zo gezond blijft leven, dan lukt het vast wel. Succes.

Ronaldo, 14-12-2009 00:49 #3
Hey
ik houd erg veel van voetballen maar ik ben nu al 2e jaars B
En mijn droom is om hoog te gaan spelen in het voetballerij maar alleen ik geloof er niet meer zo in, ik denk dat ik me te sloom heb ontwikkeld want ik ben begonnen in de D2 en ik zit nu in de b1
ohjaa en hebt u nog tips wat ik als rechtsbuiten moet doen om me tegenstander makkelijker te passeren.
Alvast bedankt.

Anoniem, 28-10-2009 22:09 #2
Hey,
ik zit best wel laag (b6 quickboys) maar kan je dan ook nog hoger komen? Bijv. A1, A2, Quickboys 1?
Ik probeer erg mijn best te doen en zo serius mogelijk te zijn, maar wat kan ik nu het beste doen? (naar een voetbal school?) Waar is in de buurt van katwijk een voetbal school?

BEDANKT! Reactie infoteur, 29-10-2009
Hoi, vraag het aan je trainer, dat gaat het snelste.

Saheed, 12-10-2009 20:15 #1
He voetballen is egt me favorite sprort… ik kan ik egt niet zonder voetballen. maar een ding ik ben verslaafd aan roken… kan het niet laten. het speelt egt een rol voor me conditie… als u me kunt helpen zaal het egt een prijs voor u zijn… als ik u het waarheid vertel om voetballen heb me vriendinnetje gelaten dus u heeft het wel door hoeveel ik van voetballen houd… oke ik hoop dat ik een oplosseing van u zal krijgen. oke fyne dag verder groetjes kurban… Reactie infoteur, 12-10-2009
Wat jammer dat je besluit te roken, dan is het erg moeilijk om gezond te blijven. Er is maar een oplossing tegen rookverslaving, en dat is kiezen om te stoppen en niet tegen jezelf zeuren dat dat moeilijk is. Roken zit tussen je oren, het is net zo moeilijk als je het zelf maakt. Als je echt wilt stoppen, is het gek genoeg niet moeilijk. Ik weet het zelf, ik heb jaren gerookt maar op een dag kreeg ik problemen met mijn hart en toen was ik het roken meer dan zat. Toen ik wilde stoppen kon ik makkelijk stoppen. Stomme peuken. Roken maakt zoveel kapot. Je gezondheid en je voetbal-carriere (in jouw geval dan). Maak een keus. Jouw rookverslaving is jouw probleem en als je stopt is het jouw oplossing. Wil je roken en jong aftakelen of of voetballen en oud worden? Wil je de rest van je leven geld betalen om eerder dood te mogen gaan?
Roken is een keus, niet roken is ook een keus. Jij bent de Baas over die keus, niet de sigaret. Welke keus maak je?

Infoteur: Kisses
Laatste update: 10-08-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: Beroepen
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 210
Schrijf mee!