Rijkste Nederlandse voetballers

Rijkste Nederlandse voetballers Voetbal kan een zeer lucratief beroep zijn. De absolute toppers verdienen jaarlijks miljoenen euro’s. Welke Nederlandse voetballers hebben het grootste vermogen weten te vergaren? Quote publiceerde onlangs een lijst van de rijkste Nederlandse voetballers. De top tien bevat uitsluitend Nederlandse voetballers tot veertig jaar. Enkele van deze voetballers zijn niet meer actief, maar hebben hun vermogen wel vergaard als voetballer.

Top 10 Rijkste voetballers

Nummer 1: Dennis Bergkamp

Vermogen: €63 miljoen
Hij is één van de bekendste en beste Nederlandse voetballers. Hij heeft geen lange waslijst van verschillende voetbalclubs waarvoor hij gespeeld heeft, maar is trouw aan de topclubs waarvoor hij gespeeld heeft. Zij grote successen heeft hij behaald bij Ajax, Inter en Arsenal.

Nummer 2: Ruud van Nistelrooy

Vermogen: €50 miljoen
Speelt tegenwoordig voor Real Madrid. Een voetballer met een droomcarrière. Begon zijn profcarrière bij FC Den Bosch en wist via Heerenveen en PSV een droomtransfer af te dwingen naar Manchester United.

Nummer 3: Marc Overmars

Vermogen: €50 miljoen
Deze niet meer actieve voetballer had als bijnaam “TGV” in verband met zijn enorme snelheid. Heeft gespeeld voor grote clubs als Ajax, Barcelona en Arsenal. Hij heeft zijn loopbaan afgesloten bij Go Ahead Eagles.

Nummer 4: Clarence Seedorf

Vermogen: €46 miljoen
Deze topvoetballer heeft zijn kunsten vertoond bij zeer grote clubs als Ajax, Real Madrid en Inter. Hij heeft in zijn loopbaan een lange lijst van eretitels binnengehaald, waaronder diverse UEFA en Champions League overwinningen.

Nummer 5: Edgar Davids

Vermogen: €33 miljoen
Deze sportbril dragende topvoetballer heeft na vijf seizoenen bij Ajax de overstap gemaakt naar het buitenland. Tien jaar lang heeft hij gespeeld voor onder andere Juventus en AC Milan.

Nummer 6: Edwin van der Sar

Vermogen: €32 miljoen
Een keeper met een zeer imposante loopbaan. In 2008 wint Manchester United met hem nog het Champions League. Van der Sar stopte de beslissende strafschop waardoor de titel binnen was. In 1994 is hij als keeper voor het eerste geselecteerd voor het Nederlands elftal. Zelfs voor de kwalificatie van het WK van 2010 is hij nog oproepen door de bondscoach.

Nummer 7: Phillip Cocu

Vermogen: €30 miljoen
Phillip Cocu is één van de beste middenvelders Nederland ooit gekend heeft. Hij is multifunctioneel is onmisbaar in een topteam. Tot in 2007 was hij in dienst van PSV. Met pijn in het hart heeft PSV hem laten gaan naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Nummer 8: Roy Makaay

Vermogen: €30 miljoen
Deze topvoetballer heeft zijn toptijd gekend in de Duitse competitie bij Bayern Munchen en in de Spaanse competitie bij Deportiva La Coruña.

Nummer 9: Frank de Boer

Vermogen: €29 miljoen
Frank De Boer en zijn broer Ronald begonnen beide hun professionele carrière bij Ajax in 1988. Frank heeft maar liefst elf seizoenen bij Ajax gespeeld. Daarna is hij in het buitenland gaan voetballen bij verschillende teams in verschillende landen.

Nummer 10: Jaap Stam

Vermogen: €27 miljoen
Jaap Stam voetbalde tot zijn 20e bij DOS Kampen en werd daarna binnengehaald bij FC Zwolle. Hij heeft bij onder andere AC Milan, Lazio en Manchester Untited gespeeld.
© 2009 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De rijkste selfmade miljonairsSelfmade miljonairs hebben hun vermogen zelf weten op te bouwen. Deze miljonairs zijn in tegenstelling tot veel andere m…
Top 10 best betaalde voetballers ter wereld (2020)Top 10 best betaalde voetballers ter wereld (2020)De top tien best betaalde voetballers hebben vooral veel te danken aan megacontracten met sponsors als Nike, Puma en Adi…
Waar wonen de meeste miljonairs?Jaarlijks publiceert de Quote een overzicht van de rijkste Nederlanders. Op basis hiervan hebben ze een lijst samengeste…
De beste voetballers van NederlandDe beste voetballers van NederlandNederland kent een rijke historie wat betreft het voetbal en het afleveren van goede mankrachten. Uiteraard kennen we Jo…
Liverpool F.C., Anfield Road en The KopLiverpool F.C., Anfield Road en The KopLiverpool F.C. is een Engelse voetbalclub, die uitkomt in de Premier League, de hoogste Engelse voetbalcompetitie. Liver…
Juul (897 artikelen)
Laatste update: 23-06-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.