Top 10 best betaalde voetballers ter wereld (2020)

Top 10 best betaalde voetballers ter wereld (2020) De top tien best betaalde voetballers hebben vooral veel te danken aan megacontracten met sponsors als Nike, Puma en Adidas. Ronaldo staat bovenaan de lijst, terwijl hij op een paar miljoen dollar wordt gevolgd door Messi en Neymar. Mbappé lijkt hoge ogen te kunnen gooien in de toekomst. Hoeveel verdienden de tien best betaalde voetballers ter wereld in een jaar? Forbes stelde ook in 2020 een lijst op met de best betaalde atleten, waaronder de tien best betaalde voetballers.

Top 10 best betaalde spelers ter wereld (2020)

Van alle voetballers die anno 2020 voetballen is het salaris onderzocht. Ieder jaar onderzoekt Forbes het salaris van alle welvermogende atleten. Net als veel voorgaande edities staan Ronaldo en Messi op nummer één en twee. Volgens Forbes is er maar één persoon die meer verdiend heeft in een jaar dan Ronaldo of Messi; de tennisser Roger Federer. De tien best betaalde voetballers ter wereld, op basis van gegevens van Forbes:

Nummer Speler Salaris (in dollar)
1Cristiano Ronaldo$105 miljoen
2Lionel Messi$104 miljoen
3Neymar$95,5 miljoen
4Mohamed Salah$35,1 miljoen
5Kylian Mbappé$33,8 miljoen
6Andres Iniesta$29.6 miljoen
7Mesut Özil$28.7 miljoen
8Paul Pogba$28.5 miljoen
9Oscar$27.5 miljoen
10Antoine Griezmann$26.7 miljoen

Opvallende afwezigen

Opvallende afwezigen in dit lijstje zijn onder andere Gareth Bale en Eden Hazard. Beide spelers spelen anno 2020 voor de club Real Madrid. Beide spelers kunnen bovendien gezien worden als belangrijke voetballer van hun land. Bale voor Wales en Hazard voor België. Desondanks staan ze niet in de top tien spelers met het meeste salaris. Opvallend genoeg staan er helemaal geen spelers van Real Madrid in de lijst van top tien best betaalde spelers ter wereld, terwijl Real Madrid één van de rijkste voetbalclubs ter wereld is.

Hoe komen de voetballers aan hun geld?

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft een eigen schoenenmerk, onderbroekenmerk en Ronaldo heeft ook een eigen koptelefoon merk. Zijn schoenenmerk draagt de naam CR7 (tevens zijn bijnaam). Ronaldo draagt dan ook altijd rugnummer zeven. Ronaldo zou in 2019 als standaardsalaris alleen al van Juventus 30 miljoen dollar gekregen hebben. Ronaldo wordt gezien als de nog spelende voetballer met het meeste geld. Zijn vermogen zou in 2020 de miljard dollar naderen.

Lionel Messi

Lionel Messi heeft een mega-inkomen. De kleine Argentijn wordt samen met Cristiano Ronaldo gezien als best betaalde voetbalspeler ter wereld. In 2019 zou Messi 50 miljoen dollar per jaar verdiend hebben, dat zou toen meer zijn geweest dan Ronaldo, maar niet genoeg om hem in 2020 te passeren met betrekking tot sponsorinkomsten. Messi heeft daarnaast hele grote deals met enkele sponsors.

Neymar

Neymar volgt Messi en Ronaldo op de voet. In 2013 werd Neymar al tot best in de markt liggende atleet gekozen, zelfs voor Messi en Ronaldo, die op respectievelijk plek twee en acht eindigden. Hij wordt gezien als nummer vier op de lijst van meest invloedrijke atleten. Het is niet bijzonder dat Neymar op drie staat in de lijst. Hij speelt in 2020 bij Paris Saint-Germain, één van de rijkste clubs ter wereld, en tekende in 2013 een elfjarig contract met sponsor Nike.

Mohamed Salah

De Egyptenaar Salah staat op plek vier met ongeveer 35 miljoen dollar inkomsten per jaar. Salah verlengde in de zomer van 2018 zijn contract bij Liverpool, vlak nadat hij topscorer geworden was in de Premier League, één van de meest invloedrijke voetbalcompetities ter wereld. Een jaar later werd hij nogmaals topscorer. Salah krijgt naast zijn salaris bij Liverpool regelmatig geld overgemaakt door Adidas, de sponsor waar hij mee in zee ging.

Kylian Mbappé

Mbappé is de nieuwe Neymar, zo kan wel gesteld worden. Waar Neymar rond zijn twintigste verjaardag in zee ging met de grote sponsors, is ook Mbappé een magneet voor sponsors. Op zijn achttiende legde Nike hem al vast. Hij staat in 2020 al vijfde op de lijst en speelt rond die tijd bij Paris Saint-Germain. Real Madrid hengelde in 2019 al naar de diensten van Mbappé, tot een samenwerking kwam het niet.

Andres Iniesta

Dat Iniesta in dit rijtje staat is bijna niet gek te noemen als je weet dat hij in 2020 al bijna dertig miljoen dollar per jaar ontving van de Japanse club Vissel Kobe. Daarbij opgeteld dat hij daarvoor zestien seizoenen lang bij FC Barcelona speelde, is het logisch dat hij met zijn status één van de best betaalde voetballers ter wereld genoemd mag worden.

Mesut Özil

Een opvallende naam in deze lijst is toch wel Mesut Özil. De enige Duitser in de lijst speelt anno 2020 bij Arsenal, maar daar is hij niet meer de voetballer die ze alleen in zijn beginjaren zagen. Özil kwam in de zomer van 2013 over van Real Madrid en heeft een contract tot de zomer van 2021, waardoor Arsenal vastzit aan zijn hoge salaris van om en nabij de 24 miljoen dollar.

Paul Pogba

Paul Pogba is de atleet op plek vijftig in de lijst van de honderd best betaalde sporters. Manchester United betaalde iets meer dan 100 miljoen euro voor de Franse voetballer. Pogba is vaak te zien in reclames van Adidas en was in 2018 onderdeel van een reclamespotje voor het WK van 2018.

Oscar

De tweede speler op de lijst die niet in Europa speelt is Oscar. Hij vertrok in 2017 als één van de eerste grotere spelers naar een redelijk nietszeggende competitie, namelijk die van China. Het geld ligt daar echter wel voor het oprapen, zo moet Oscar ook gedacht hebben. Met een kleine 30 miljoen dollar per jaar staat Oscar negende op de lijst.

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann verkaste in de zomer van 2019 van Atlético Madrid naar FC Barcelona. Veel Atléti-supporters namen hem dat niet in dank af. In januari 2020 stampte Griezmann een e-sports organisatie uit de grond. Griezmann ging in tegenstelling tot vele anderen in deze lijst in zee met het Duitse Puma.

Lees verder

© 2015 - 2024 Voetbol, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat het Bosman-arrest teweeg brachtOp 15 december 1995 was de laatste revolutie in de voetbal wereld. De naschok hiervan is nog steeds voelbaar. Het gaat n…
Het pensioen van een profvoetballerHet pensioen van een profvoetballerAls je in Nederland in loondienst werkt, kan je vaak via je werkgever pensioen opbouwen. Hiernaast kan je ook zelf nog w…
Best betaalde beroepenBest betaalde beroepenEr is nog steeds een verschil in salarissen tussen mannen en vrouwen. In dit artikel treft u de best betaalde beroepen a…

Culthelden eredivisie: historische voetballersCulthelden eredivisie: historische voetballersIn het Nederlandse eredivisievoetbal komen we af en toe een echte cultheld tegen. Het is een voetballer die doorgaans no…
Blindenvoetbal: 5-a-side (five-a-side), voetbal voor blindenBlindenvoetbal: 5-a-side (five-a-side), voetbal voor blindenAtleten met een visuele handicap die voetballen? Onmogelijk, denk je? Nee hoor, blindenvoetbal is perfect mogelijk en ze…
Bronnen en referenties
  • https://www.forbes.com/athletes/#4620807955ae
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Pogba
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Neymar#Outside_football
Voetbol (70 artikelen)
Laatste update: 27-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.