Ruitersportmerk Equiline

Heel wat ruitersportmerken hebben inmiddels opgemerkt dat mode en trends steeds belangrijker worden in deze sport. Steeds meer merken brengen dan ook collecties op de markt met een hoog fashiongehalte, zowel voor de ruiter als voor het paard. Het Italiaanse merk Equiline is er één van.

Het merk Equiline

Equiline is een Italiaans ruitersportmerk in het hogere segment. Ze hebben een basiscollectie met artikelen voor het paard, maar richten zich daarnaast voornamelijk op de ruiter die chique en verzorgd te paard wil.
Het merk ontstond in de jaren '80 onder leiding van Paolo Marchetto. Deze man had jarenlange ervaring in de fashionindustrie, bij onder meer United Colors of Benetton. Naast fashion had hij nog een grote passie: de paardensport. Met Equiline wist hij beide passies te combineren en een nieuw merk was geboren.
In eerste instantie wilde Marchetto voornamelijk technische ruiterkleding maken voor de jumpingsport. Doorheen de jaren kwam daar ook een aanbod aan vrijetijdskleding bij en kregen ook de dressuurruiters de kans om van de Equiline-producten te genieten.

Technische stoffen

Equiline is geen goedkoop merk. Het bevindt zich absoluut onder de A-merken en is behoorlijk prijzig, maar daartegenover staat een onberispelijke kwaliteit en een zeer doordachte collectie.
De competitiekleding is meestal gemaakt van technische stoffen, die zorgen voor een optimaal draagcomfort. De concoursvesten dragen de naam X-cool omdat ze niet alleen zeer elastisch zijn, maar ook waterafstotend en zeer ademend zijn. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat de ruiter niet overmatig gaat zweten en tijdens het rijden niet belemmerd wordt door zijn jas.

X-Grip broeken

Een ander paradepaardje van Equiline is de X-grip rijbroek. Heel wat ruiters kiezen voor een rijbroek met (kunst-)lederen zitvlak, om vaster in het zadel te zitten. X-grip gaat nog een stap verder. Deze broeken hebben ingezette kniestukken of een zitvlak dat volledig vervaardigd is uit anti-slip bolletjes zodat de ruiter zich 100% zelfzeker voelt in het zadel. Bovendien is de X-grip laag flexibeler dan het klassieke kunstleder, en wordt zo het draagcomfort verbeterd.

Vrije tijd

De vrijetijdscollectie van Equiline heeft een klassieke maar toch high-fashion uitstraling. Er wordt veel gewerkt met sierapplicaties en strass. Tijdloze kleuren zoals navy, bruin en ecru worden afgewisseld met modekleuren zoals felrood of fuschia. Zo ontstaat een draagbare maar toch zeer hippe collectie voor ruiters en zelfs niet-ruiters.
Ook in de vrijetijdskledij wordt aan het comfort gedacht. Zo zijn er softshell jassen die wind- en waterafstotend zijn en zijn de sokken voorzien van zilverdraad om de warmte beter vast te houden.

Voor het paard

Ook voor het paard heeft Equiline een uitgebreid gamma aan producten. Zadeldekjes, dekens, beenbescherming, .. behoort allemaal tot het assortiment. Ook hier speelt Equiline terug voor een deel op de technische aspecten, bijvoorbeeld met het soundless-oornetje. Dit oornetje houdt geluid tegen zodat het paard zich optimaal kan concentreren op wat de ruiter vraagt, en niet afgeleid wordt door omgevingsgeluiden.

Personaliseren

Naast techniek en mode wil Equiline ook persoonlijkheid uitstralen. Dit doen ze door een groot deel van het aanbod personaliseerbaar te maken, zodat de ruiter zijn volledige uitrusting bijvoorbeeld in zijn eigen stalkleuren kan laten produceren. Wedstrijdjasjes zijn volledig op maat verkrijgbaar, met aangepaste kleuren, knopen, biesjes en zelfs strass-elementen. Zadeldekjes, dekens en oornetjes kunnen allemaal bijpassend gemaakt worden, zodat ruiter en paard een perfecte, op elkaar afgestemde outfit hebben.
© 2013 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mode in de ruitersport: HV PoloDe ruitersport wordt steeds sterker beïnvloed door de modetrends. Ruiters en amazones hechten alsmaar meer belang aan hu…
Het Rijtuigenmuseum LissabonIn Lissabon in de wijk Belém en vlakbij het Jeronimus klooster, staat het Nationaal Rijtuigenmuseum (Museu dos Coches).…
Slim shoppen tijdens de koopjesSlim shoppen tijdens de koopjesTweemaal per jaar zijn er koopjes, waarbij alle winkels korting geven op de huidige collectie. Hoe shop je verstandig ti…
Lemax kerstdorpen, halloweendorpen en meerIedereen wil wel iets origineels in huis hebben rond kerstmis. Bouw daarom je eigen kerstdorp, dit is uniek en kan je he…

Afvallen met touwtjespringen, tips!Touwtjespringen is een goede manier om vet te verbranden. Het makkelijke is dat je dit niet per sé in de sportschool hoe…
Buiten rijden met je paardDroom jij er ook zo van om met je paard over het strand te galopperen? Of op trektocht te gaan over het platteland? Ontd…
Bronnen en referenties
  • www.equiline.it
Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 03-03-2013
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.