InfoNu.nl > Sport > Diversen > Eindtune Studio Sportwinter Olympische Spelen 2014: Blaudzun

Eindtune Studio Sportwinter Olympische Spelen 2014: Blaudzun

Eindtune van Studio Sportwinter 2014 is het nummer Promises of No Man's Land van de Nederlandse singer-songwriter Blaudzun. Elke avond tijdens de Olympische Winterspelen in Sotchi het aan het eind van het dagelijks uit te zenden NOS-programma te beluisteren als afsluiting van de olympische dag. Ondertussen worden de (vaderlandse) sportieve hoogte- en dieptepunten van de afgelopen dag fraai filmisch in beeld gebracht. De talkshow wordt gepresenteerd door Henry Schut met als co-presentator oud-schaatser Erben Wennemars. Henry is daarin opvolger van Mart Smeets die jarenlang de presentatie van die olympische avonduitzendingen voor zijn rekening nam. Het programma is iedere dag prime time te zien vanaf 7 februari. De laatste editie is op 22 februari. Promises of No Man's Land, is een track en de single van het gelijknamige vierde album van Blaudzun, release maart 2014.

Studio Sportwinter

Iedere dag tijdens de Winterspelen in Sotsji zendt de NOS op primetime Studio Sportwinter uit, als afsluiting van de olympische dagprogrammering. Voor het eerst op prime time, in plaats van aan het eind van de avond, uitzending vanaf de openingsceremonie op vrijdag 7 februari tot en met de zaterdagavond 22 februari 2014.

Het wordt gepresenteerd door Henry Schut, met als co-host Erben Wennemars. Het duo ontvangt daar iedere avond sporters, coaches en andere gasten en de hoofdrolspelers van de dag. "Onder meer olympisch kampioenen Epke Zonderland en Marianne Vos, de in Rusland woonachtige mediamagnaat Derk Sauer en Erica Terpstra hebben hun komst al toegezegd," zo staat te lezen in het door de NOS uitgegeven persbericht. Tijdens de Spelen komt NOS Studio Sportwinter uit een eigen studio vlak naast het Holland House in Sotsji.

Eindtune talkshow Sportwinter 2014

Het gebruik van een song als begin- of eindtune van een veelbekeken talkshow op het einde van een olympische dag of EK of WK-voetbal legt de artiest in promotioneel opzicht vaak geen windeieren. Op 21 januari 2014 maakte de NOS onder andere via Twitter bekend dat dit maal gekozen was voor Promises of No Man's Land van Blaudzun.

Beknopte biografie Blaudzun

Johannes Sigmond, de echte naam van Blaudzun, werd geboren op 26 oktober 1974 in Arnhem. Onmiskenbaar, steevast voorzien van zijn karakteristieke grote zwarte hoekige bril, donkere kleding, zwarte baard en sluike haardracht. Sinds 2006 actief als soloartiest, na een periode als achtergrondzanger in diverse bands en projecten. Zijn muziek wordt aangeduid als indie, 'voornamelijk op rock georiënteerde kunstmuziek', zoals Wikipedia het zo fraai omschrijft. Hij heeft inmiddels vier volwaardige cd's op zijn naam staan. De release van dat vierde album staat gepland voor 7 maart 2014, het is getiteld Promises of No Man's Land, de eindtune en al begin januari uitgebrachte single is de voorloper daarvan.

Discografie Blaudzun

  1. Blaudzun (2008)
  2. Seadrift Soundmachine ( 2010)
  3. Heavy flowers (2011)
  4. Promises of No Man's Land ( 2014)

Verner Blaudzun

De zanger Blaudzun, een wieleradept, vernoemde zich naar de Deense wielrenner Verner Blaudzun, die uitkwam voor Denemarken tijdens de Olympische Spelen van 1976 in Montreal, Canada. Hij zag die naam in uitslagenlijsten en vond die zo goed klinken dat hij besloot deze als artiestennaam te gaan gebruiken. De zoon van Verner, Michael Blaudzun bleek ook geen onverdienstelijk renner. Hij was onder andere drie keer nationaal kampioen tijdrijden.

Eerdere eindtunes olympische avondprogramma's

  • zomerspelen 2008, Peking, China: ‘Love, love, love’ van Jolin Tsai
  • winterspelen 2010, Vancouver, Canada: ‘Make my day’ van C'Mon & Kypski
  • zomerspelen 2012, Londen, Groot-Brittannië: ‘Sky on Fire’ van de Handsome Poets
  • winterspelen 2014, Sotsji, Rusland: 'Promises of No Man's Land', Blaudzun
© 2014 - 2018 Kroezenier, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Studio Sportwinter NOS live avondprogramma Olympische SpelenStudio Sportwinter NOS live avondprogramma Olympische SpelenTijdens de openingsceremonie, op vrijdag 9 februari 2018, worden de 23e Olympische Winterspelen in de Zuid-Koriaanse sta…
De Olympische Winterspelen 2018 live op tv en livestreamsDe Olympische Winterspelen 2018 live op tv en livestreamsVanaf de Openingsceremonie, op 9 februari 2018 tot en met de sluitingsceremonie op 25 februari 2018, zijn alle Olympisch…
Blaudzun - Nederlandse singer-songwriterBlaudzun - Nederlandse singer-songwriterAls je naar zijn muziek luistert is het haast niet te geloven dat hij een Nederlandse artiest is. Het derde album genaam…
Schaatsen: WK afstanden 2013 in SotsjiSchaatsen: WK afstanden 2013 in SotsjiIn het schaatsseizoen 2012 – 2013 wordt het wereldkampioenschap afstanden gehouden in de Russische plaats Sotsji (Sochi)…
Goedkoop reizen naar de Olympische Spelen 2014 in SotsjiGoedkoop reizen naar de Olympische Spelen 2014 in SotsjiIn de winter van 2014 vinden in Sotsji de Olympische Spelen plaats, gevolgd door de Paralympische Spelen. Daarnaast is d…
Bronnen en referenties
  • http://over.nos.nl/voor-de-pers/nos-persberichten
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Blaudzun

Reageer op het artikel "Eindtune Studio Sportwinter Olympische Spelen 2014: Blaudzun"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kroezenier
Gepubliceerd: 06-02-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!