Hoe vind je een sportschool die bij je past?

Hoe vind je een sportschool die bij je past? Wanneer je naar de sportschool besluit te gaan, kan het nog best lastig zijn om er eentje te kiezen die bij je past. Let je hierbij de prijs, de locatie van de sportschool of zijn er andere zaken van belang? Hoe vind je een sportschool die bij je past? En waar moet je zoal op letten bij het maken van jouw keuze?

Sportschool

Steeds meer mensen gaan naar de sportschool omdat ze fitter willen worden. En om die reden komen er ook steeds meer sportscholen bij, die allemaal maar wat graag nieuwe leden krijgen. Ze lokken je met advertenties of lage prijzen en je ziet door de bomen het bos niet meer. Waar kun je op letten wanneer je een sportschool zoekt? Er zijn verschillende punten waar je op kunt letten.

De prijs

De prijs van de sportschool is voor veel mensen bepalend. Zeker nu er goedkope sportscholen zijn als Fit4Free en Basic Fit, waar je soms voor een paar euro per maand terecht kunt. Wanneer je zelf geen groot budget hebt en graag wilt sporten, kan dit een ideale manier zijn. Wees echter alsnog kritisch. Goedkope sportscholen hebben vaak minder opties dan duurdere sportscholen. Ook is het bij goedkope sportscholen mogelijk dat je moet betalen voor extra’s. Denk aan kluisjes, drinken of groepslessen. Sommige mensen willen trouwens liever een duurdere sportschool, omdat het een extra motivatie kan zijn. Het is immers doodzonde van je geld als je geen gebruik maakt van je abonnement.

Locatie van de sportschool

Wanneer een sportschool te ver weg is, ben je wellicht minder gemotiveerd om daadwerkelijk te gaan. Als je minstens een halfuur onderweg bent, dan nog moet sporten en dan wéér een halfuur terug moet, is de kans aanwezig dat je eerder denkt: ‘ik heb geen tijd.’ Probeer dus een sportschool te kiezen die redelijk in de buurt is. Eentje waar je bij voorkeur ook heen kan op de fiets of misschien zelfs lopend. Dan heb je namelijk al een warming-up gehad voordat je in de sportschool aan de slag gaat.

Wat biedt een sportschool?

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte sportschool, moet je je niet te veel laten leiden door de aanbiedingen. Elke sportschool heeft namelijk aanbiedingen voor nieuwe leden en het geeft uiteindelijk niet dat wat je nodig hebt. Kijk daarom welke faciliteiten en mogelijkheden er zijn. Wil je graag groepslessen volgen? Kijk dan waar veel verschillende lessen worden gegeven en of je hier extra voor moet betalen of niet. Vind je krachttraining belangrijk? Dan wil je graag diversiteit in fitness-apparaten, veel verschillende gewichten en grote spiegels zodat je je houding kunt checken. Sommige sportscholen hebben ook nog een zwembad, een sauna of een zonnebank. Ook zijn er sportscholen Bedenk dus goed wat jij belangrijk vindt en zoek een sportschool die aan jouw eisen voldoet.

Vergelijk abonnementen van sportscholen

Hoeveel geld ben je kwijt voor een abonnement en wát krijg je daar nou eigenlijk voor? Dit kan per sportschool enorm verschillen, dus vergelijk dit eens goed met elkaar. Zit je vast aan een abonnement voor een bepaalde tijd? Kijk ook hoe het zit met opzeggen. Geldt er een opzegtermijn? Check dit soort dingen goed.

Kom op proef!

Bij de meeste sportscholen kun je een dagje kijken om te zien of het je bevalt. Dit geldt bijvoorbeeld voor groepslessen. Ook kun je altijd eens binnenwandelen om te kijken hoe het bevalt. Het kan helemaal geen kwaad om bij verschillende sportscholen binnen te wandelen. De sfeer en het type mensen dat er komt is overal anders en je moet dus iets zien te vinden dat bij jou past. Wees hier kritisch in, want alleen zo vind je een sportschool die bij je past.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Welke Sportschool in Rotterdam is nu het meest geschikt voor het bereiken van uw persoonlijk fitnessdoelen? In Rotterdam…
Calorieën verbranden in de sportschool met SH'BAMCalorieën verbranden in de sportschool met SH'BAMSH'BAM is een groepsles in de sportschool. Het is een fullbody work-out door middel van eenvoudige dansbewegingen op de…
Sportschool: Health CitySportschool: Health CityVeel mensen houden hun conditie of gewicht op peil door te gaan sporten bij een sportschool. Een van de grotere ketens v…
SportCity: een luxe sportschool met hogere prijzenSportCity: een luxe sportschool met hogere prijzenSportCity is anno 2017 een uitgebreide sportschool met negentien vestigingen in Nederland. Je kunt er naast alleen te sp…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 15-06-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.