Afvallen met hulp van een personal trainer

Afvallen met hulp van een personal trainer Een personal trainer, dat klinkt als iets heel duurs en iets waar alleen beroemdheden gebruik van maken. Toch hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Een personal trainer kan je heel goed helpen om je doel te bereiken. Wat zijn de voordelen van een personal trainer en hoe kies je iemand uit die jou kan helen met afvallen?

Personal trainer

Een personal trainer is iemand die je helpt tijdens het trainen. Hij of zij kan je helpen of af te vallen, of juist om meer conditie te krijgen. Een personal trainer verstand van het maken van trainingen voor beginners of gevorderden en kan samen met jou werken naar het bereiken van een doel. Er wordt een schema gemaakt en ook heb je iemand op terug te vallen in tijden wanneer het minder goed gaat. Sommige personal trainers geven ook voedingsadvies of kunnen mensen helpen die bijvoorbeeld net zijn gestopt met roken.

Vooroordelen over trainers

Er zijn erg veel vooroordelen over personal trainers. Zo denken de meeste mensen dat het vooral spierbundels zijn die lopen te schreeuwen. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een personal trainer kan je juist ook heel erg motiveren en schreeuwt echt niet constant. Ook wordt er vaak gedacht dat ze je extreem hard aan het werk zetten en dat het trainingsprogramma veel te zwaar is. Hoewel een trainingsprogramma behoorlijk zwaar kan zijn, zal het nooit te zwaar zijn. Een trainer kijkt altijd naar het niveau waar je op zit en helpt je om dat te verbeteren.

Diploma’s?

Om jezelf een personal trainer te mogen noemen, heb je geen diploma’s nodig. Iedereen mag zichzelf dus personal trainer noemen. Dit is iets waar je goed moet letten wanneer je op zoek gaat naar een goede trainer. Kijk daarom altijd naar de ervaring en eventuele diploma’s. In het algemeen kun je er sowieso vanuit gaan dat de meeste personal trainers die in een sportschool werken een aantal diploma’s op zak hebben.

Intakegesprek

Een goede personal trainer laat je niet meteen betalen, maar heeft een uitgebreid intakegesprek met je. Hierbij wordt er gekeken naar jouw wensen en eisen. Daarbij wordt er natuurlijk ook bekeken of je eventuele blessures hebt en hoeveel tijd je hebt om zelf ook nog te sporten. Ook is het mogelijk dat er wordt gekeken naar je eetpatroon. Veel trainers laten je ook een keer gratis ervaren hoe een trainingssessie is, zodat je vooraf weet wat je kunt verwachten.

Wat kost een personal trainer?

Een personal trainer is niet goedkoop. Je betaalt al snel tussen de 30 en de 80 euro per uur. Prijzen kunnen erg verschillen per trainer. Het is een flink bedrag dat je moet neerleggen, maar je moet het vooral zien als een investering. Je leert om beter voor je lichaam te zorgen en om op de juiste manier te sporten. Je kunt gedurende een lange periode ondersteuning krijgen en dit is voor veel mensen die willen afvallen een echte stok achter de deur. Het is dus prijzig, maar de dingen die je leert kun je een leven lang toepassen.

Kun je afvallen met een personal trainer?

Een personal trainer is een hele effectieve manier om gewicht kwijt te raken. Veel mensen die aan de slag gaan met een personal trainer boeken geweldige resultaten, omdat ze iemand hebben om op terug te vallen en omdat ze een heleboel leren van hun trainer. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om de hulp in te schakelen van een personal trainer en afvallen is absoluut mogelijk.

Lees verder

© 2013 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is voor jou het beste dieet?Wat is voor jou het beste dieet?Er zijn ontzettend veel soorten diëten en sommige beloven dat je in een mum van tijd veel kunt afvallen. Voo sommige men…
Personal trainer voor optimaal resultaatPersonal trainer voor optimaal resultaatTrainen in een sportschool zal in de meeste gevallen geen problemen opleveren omdat velen elkaar wel een beetje in de ga…
Afvallen door te boksenAfvallen door te boksenVeel mensen denken dat boksen alleen beoefend kan worden door gespierde kooivechters en professionele boksers, niks is m…
De activity trackerActivity trackers worden steeds hipper. Beroemde mensen lopen ermee rond, sporters gebruiken het en je ziet ze steeds va…

Mooi in de sportMooi in de sportMooi in de sport kan enerzijds opgepakt worden als mooi aan de start verschijnen en anderzijds de sport mooi beoefenen.…
Strakke buik met de 30 day crunch challengeStrakke buik met de 30 day crunch challengeDe 30 day crunch challenge is een uitdaging waarbij je je buikspieren flink gaat trainen. Heel veel mensen willen graag…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.